Dodaj do ulubionych

Perfumy ( ekstrakty )

12.09.08, 18:48
Jakie zapachy można u nas dostać w postaci ekstraktu perfum i gdzie
ich szukać ? Midnight Poison dzięki radom Forevera został
zlokalizowany na Okęciu. A czy wiecie czy perfumy bywają w
Douglasach czy Sephorach ?
Obserwuj wątek
    • lucapuka Re: Perfumy ( ekstrakty ) 12.09.08, 19:56
      Fa :) to również mój konik, jak wiesz skąd inąd ;) Obawiam się, że w
      Polsce na ekstrakty można polować jedynie w starszych perfumeriach,
      tzn. takich, którym zostało coś niecoś z dawnych dostaw. Stoją tam
      czasem zakurzone ekstrakty z dawnych dobrych lat, kiedy to
      perfumerie sprowadzały je w sporych ilościach i jakichś kosmicznych
      cenach... Czasem są przecenione, czasem personel chce się ich pozbyć
      i sam oferuje rabat. W niewielkich miastach, w zapomnianych starych
      perfumeriach, do których zawsze będąc gdzieś w podróży zaglądam,
      widywałam ekstrakty Alchimie, czarnej Manii, Feminite du Bois, Dolce
      Vita, Samsary, Opium, Safari,Rouge Hermesa, Envy, Panthere, Soni
      Rykiel itd...Pozostają jeszcze nieświadomi sprzedawcy z allegro, na
      których niewiedzy możemy chytrze żerować ;) bo za śmieszne pieniądze
      sprzedają czasem "czysty perfum" a niekiedy wpatrując się w
      allegrowe zdjęcie, można dostrzec magiczne słówko "Parfum" na
      flaszce, mimo, że w opisie jest np. EdP. Takim właśnie psim swędem
      nabyłam Must i Mahorę w wersji Parfum. W nowych przybytkach typu:
      galerie, wszelkie sieciowe duże sklepy ekstrakty występują
      sporadycznie.
      • fa25 Re: Perfumy ( ekstrakty ) 12.09.08, 20:24
        Dzięki Luca ! Obawiam się, że rzeczywiście nie będzie łatwo. Uparlam
        sie własnie na ekstrakt Must, Le baiser du Dragon ; oczywiscie Dune
        no i Samsarę też. Must wąchałam ostatnio u koleżanki i wręcz
        oszalałam z zachwytu. Na nieszczęście nasz ulubiony sprzedawca z
        allegro ostatnio nic nie sprzedaje.
    • mettemarit Re: Perfumy ( ekstrakty ) 12.09.08, 21:08
      Fa, z tego co widzę, ekstrakt Must jest obecnie dostępny na allegro:)
      • fa25 Re: Perfumy ( ekstrakty ) 12.09.08, 21:14
        Widziałam i właśnie zastanawiam się czy Must występuje w poj. 4ml.
        To zdjęcie jest takie nieprzekonywujące. Najmniejsze ekstrakty
        perfum jakie widywałąm ostatnio miały poj. 7,5 ml.
        • forevermore79 Re: Perfumy ( ekstrakty ) 13.09.08, 13:46
          Tak, standarowe ekstrakty to 7,5, 15- gora 30ml.
          Ale bywaja miniatury perfum, ktore dolacza sie do zestawow, mysle,
          ze to moze byc wlasnie to. Tak, jak np. w przypadku Obsession Kleina-
          mama miala miniature 4ml czystych perfum dodawanych przy zakupie
          wody.
    • olesiam Re: Perfumy ( ekstrakty ) 13.09.08, 00:00

W Sephorze w Arkadii jest osobna gablota z ekstraktami.Moge sie
      mylic, ale do niektórych chyba sa testery.Z tego co pamietam,
      najkorzystniej wypada VI Givenchy, ponad 200 zl za 15ml(?) pojemnosc
      z atomizerem (po obnizce).
      Pozdrawiam
      O.
    • basia.plewik extrakt dune wczoraj widziałam! 13.09.08, 07:52
      nawet się zdziwiłam ;)
      420 zł za 7.5ml DUNE DIOR
      Douglas na Stawowej w Katowicach.
    • forevermore79 Re: Perfumy ( ekstrakty ) 13.09.08, 13:44
      Oj, pamietam te czasy, gdy w perfumeriach w Polsce goscily ekstrakty
      Diorow, Lancome, Obsession Kleina, Cartierow, Guerlainow i Givenchy.
      Teraz tez niby sa w ofercie, ale sporadycznie, czesto na
      indywidualne zamowienia. Najlatwiej dostac ekstrakty Chanel- Allure
      Sensuelle, Coco Mme, czy piatke- te bywaja w sieciowkach.
      No a czyste perfumy najlatwiej nadal kupuje sie na lotniskach,
      czesto sa tam tez testery. Albo zagranica, tutaj wybor esktraktow z
      francuskiej Sephory, eh:
      www.sephora.fr/browse/section.jhtml?categoryId=C320&toutVoir=true&brandId=
      Polecam przy okazji przetestowanie Burberry the Beat jako ekstraktu,
      Tresora, ktory jako perfumy nadal pachnie jak kiedys, no i tez
      czystej Stelli.
      • lucapuka Fa łap priv :) n/t 13.09.08, 14:19
        • fa25 Odpisałam ! 13.09.08, 20:06
      • paulinaa Re: Perfumy ( ekstrakty ) 13.09.08, 17:20
        bardzo jestem ciekawa tej Stelli... i L LL...
        • aggis20 Re: Perfumy ( ekstrakty ) 20.09.08, 19:06
          O ekstrakcie L już gdzieś pisałam. Trzyma się blisko skóry, jest bardziej cynamonowy i taki słodko - suchy :/ ja osobiście wolę EDP.
    • aggis20 Re: Perfumy ( ekstrakty ) 20.09.08, 19:08
      Ja mam w domu wynalazek w postaci ekstraktu klasycznej złotej Naomi Campbell :) flaon 15ml, zapach bardzo skoncentrowany. Nie spotkałam się wcześniej z ekstraktami średniopółkowych wód, więc trzymam te perełkę w domu, chociaż na dnie została juz resztka ;)
      • lucapuka okazja ( ekstrakty ) 23.09.08, 14:33
        www.allegro.pl/search.php?string=chanel+parfum&us_id=7174258&country=1

Może jaki dobry człowiek weźmie i uwolni mnie od głupich myśli,
        których absolutnie nie powinnam w sobie pielęgnować i z którymi
        walczę ;)
        • forevermore79 Re: okazja ( ekstrakty ) 23.09.08, 14:55
          Trzeba przyznac, dobry deal :-)
          A jedyna odpowiednia osoba, ktora moze uwolnic Ciebie od tych mysli
          jestes jedynie Ty sama- np. przez zakup jednego z flakonow, haha.
          • fa25 A propos pokus...Pantera 23.09.08, 22:23
            Proszę bardzo ; jest i kusi..
            www.allegro.pl/item442989348_cartier_panthere_de_cartier_parfum.html
            • omniabulgari Re: A propos pokus...Pantera 24.09.08, 00:21
              Akurat nie te zapachy co wymienione zostały, ale na tagomago Chanel
              na bogatą ofertę perfum (oczywiście parfum)...
              • fa25 Re: A propos pokus...Tagomago 24.09.08, 11:05
                Ja akurat do oryginalności zapachów Tagomago mam duże zastrzezenia..
                • omniabulgari Re: A propos pokus...Tagomago 24.09.08, 11:11
                  NapreawdE?? Mozesz powiedziec cos wiecej, ja zamowilam tam pare razy
                  i jestem zadowolona. DO tego odbieralam osobiscie zeby zobaczyc jak
                  to funkcjonuje. Mialam w domu perfumy z lotniska, tesciowa ktora
                  rowniez cos nabyla tez porownywala i wszytsko gra- perfumy pachna,
                  wygladaja i zachowuja si etak smao jak orginaly z lotnisk. Ale
                  jezeli cos nie tak to bylabym wdzieczna za jakies info, bo planuje
                  spore zakupy swiateczne, a za grancie wybieram sie dopiero w maju.
                  • fa25 Re: A propos pokus...Tagomago 24.09.08, 18:54
                    Pisałam dokładniej nt temat w wątku o perfumeriach internetowych.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=15329329&a=80730811
                    Byłam też na miejscu i przyznasz,że na wielką hurtownię to to w
                    żadnym wypadku nie wygląda. Malutkie pomieszczenie przejete po
                    mieszczącej sie tam przedtem osiedlowej drogerii; kilka biurek i
                    regałów. Rób jak uważasz ale ja tam nic więcej nie kupię.
        • margot452 Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 09:20
          lucapuka napisał:

> www.allegro.pl/search.php?string=chanel+parfum&us_id=7174258&country=1
          >
          > Może jaki dobry człowiek weźmie i uwolni mnie od głupich myśli,
          > których absolutnie nie powinnam w sobie pielęgnować i z którymi
          > walczę ;)

Bardzo dziękuję za wklejenie linka - od jednej pokusy już Cię
          uwolniłam :)
          • fa25 Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 11:03
            Pospołu z koleżanką z pracy rozpracowałyśmy dwa kolejne problemy.
            Został jeszcze jeden do załatwienia..
            • lucapuka Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 19:44
              Hehe niejeden, bo facio wyciąga te ekstrakty z rękawa jak Koperfild.
              Znowu wyjął.
              Macie na prawdę w niezłej cenie super towar :))
              Ja bym wzięła wszystkie ale mąż by mnie zabił... tyle, że zwłoki by
              dość trwale pachniały...to może wziąć?
              • fa25 Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 19:53
                Brać ! Toć to okazja ! Ja też będę robić za upojnie pachnące zwłoki
                bo z uwagi na totalne spłukanie grozi mi śmierć głodowa. Kup,to
                będziemy tak we dwie sobie leżeć i pachnieć. W towarzystwie zawsze
                sympatyczniej...
                • lucapuka Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 20:03
                  Jaaaasne...po wszystkim możemy się oddać do badań naukowych
                  • fa25 Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 20:10
                    Patolog powinien się zainteresować zwłaszcza zawartością naszych
                    głów ..
                    A tak serio, to zaczęłam teraz denerwować się, czy to aby nie EDP
                    chytrze opisane jako "parfum ". Nie widziałam ekstraktów Chanel o
                    objętości 35 ml. Jak myślicie ?
                    • lucapuka Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 20:17
                      Ja myślę, że nie masz się co kłopotać. To NA PEWNO czyste perfumy,
                      testery.
                      • fa25 Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 20:21
                        UFFF ! Dzięki, Luca. Już mi lepiej..
                        • lucapuka Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 20:32
                          Najedz się tylko porządnie na zapas bo teraz...uuuuu.. cieniutko
                          będzie, ale dasz radę: jabłka po rowach leżą, na grzyby można się
                          wybrać, roztaczając miłą woń po lesie...No dobra zmykam już ;) ( bo
                          rano trzeba wstać na grzyby)
                          • fa25 Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 20:43
                            Jeszcze na ryby i ewentualnie na lwy by....
                            • a.g.n.i Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 20:56
                              Możecie dostać po słoiku konfitur lub powideł - miałam latem bardzo
                              dużo czasu i jakoś tak zapełniłam piwnicę, pierwszy raz w życiu.
                              Podzielę się zimowymi zapasami, trzeba się wspierać:-D

U mnie leżakują dwa ekstrakty Króla, mam też w tej postaci Chanel 19
                              i Red Door Arden. Chyba nic więcej:-)i póki co, musi wystarczyć:-)
                              Miałam raz chęć skusić sie na ekstrakt Feminite, ktoś miał na
                              straganiku, ale przegapiłam i może to lepiej:-)
                              • fa25 Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 21:06
                                Agni, skarbie, super ! Wchodzimy w te przetwory. A jakie masz ? Może
                                śliwkowe ? To by mi pasowały do Fendi..
                                • a.g.n.i Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 21:14
                                  Uwaga:
                                  Truskawki (ma któraś z Was Miss Dior Cherie?), konfitury wiśniowe i
                                  jako produkt uboczny dużo słoików soku-syropu wiśniowego do herbaty,
                                  bo puszczały sok i puszczały (Gloria? gdzie jeszcze są wiśnie? W
                                  którejś Ricci na pewno?), maliny - taki ani dżem ani konfitura,
                                  raczej sok z owocami, bo mi się nie chciało przecedzać ( Hot
                                  Couture?) i śliwki z cynamonem (plus na cały gar śliwek dwa jabłka,
                                  bo akurat miałam w domu i nie chciało mi się ich jeść). Węgierek
                                  takich prawdziwych bez cukru wyszły mi tylko trzy słoiki, ale może
                                  jeszcze dorobię:-) choć już przyznam, że zaczyna mi się nie chcieć:-D

Jakby co, dla miłośniczek zielonych Les Belles mam jeszcze domowy
                                  przecier pomidorowy, bo zupę z prawdziwych pomidorów mogę jeść
                                  wiadrami. Ale nie wiem, czy w tym przypadku będę tak szlachetna,
                                  żeby się podzielić:-P
                                  • lucapuka Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 21:30
                                    Agni, z powideł leżakują u mnie Mauboussin EdT i Poison, wisienki
                                    najbardziej lubię w Oblique RWD a grzybki, trochę trujące wprawdzie,
                                    mam w Tomku Fordzie zawekowane. Aha, jeszcze pomidory w Le Monde est
                                    Beau, jabłuszka z cynamonem w Delice d'Epices a konfiturę różaną w
                                    Tumulcie. Jakoś zimę przetrzymam...Ale dziękuję za szlachetne
                                    intencje :)) ...co ten nałóg robi z człowieka...
                                    • fa25 Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 21:42
                                      A ja na deser dokładam szarlotkę Rousse Lutensa
                                      • a.g.n.i Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 21:53
                                        Mogę jeszcze służyć winem:-)))Choć nie wiem, do jakiego zapachu by
                                        można domowe wino dopasować. Mamy z winogron, z ryżu i daktyli oraz
                                        z ryżu i pigwy:-) i jeszcze 10 LITRÓW PIĘKNIE PACHNĄCEGO OCTU
                                        RYŻOWEGO, wrrr, miało być wino ryżowo-śliwkowe. Zapas do sałatek na
                                        100 lat:-P

A z płatków róży mamy herbatkę, ale niestety zostało tylko trochę
                                        zeszłorocznych zapasów, jakoś nie nazbieralismy róży w tym roku. Od
                                        paru lat się szykuję, żeby zrobić wreszcie konfitury (choć Tumulte
                                        nie lubię) i ciągle tych płatków jest za mało...

W każdym razie, jakbyście upolowały jeszcze jakieś ekstrakty i były
                                        w potrzebie, moja piwnica jest Waszą piwnicą:-)))) korzystajcie
                                        śmiało:-)
                                        • fa25 Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 23:13
                                          Dzięki o Wspaniała ! Winko ryżowe, mmmm..pychota. Chyba warto kupić
                                          jeszcze jakiś ekstrakt.
                                          • a.g.n.i Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 23:29
                                            No pięknie, chcialam wesprzeć koleżanki w biedzie, a tu się okazuje,
                                            że do rozpusty namawiam:-D

Fa, a masz już ten ekstrakt Dune? Napisz coś o nim:-))))
                                            • omniabulgari Re: okazja ( ekstrakty ) 24.09.08, 23:58
                                              Wlasnie pare godzin temu widzilam gablote w sephorze w arkadii.
                                              Ekstrakty tak w granicach 300-500 zl. Napewno bylu: alien, angel,
                                              poison midnight, dior cherie, chyba tresor i pewnie jeszcze kilka
                                              innych sztuk ale nie spamietalam.
                                              • fa25 Re: Arkadia 25.09.08, 10:54
                                                Jeżeli jest Tresor to już po mnie. Nawet piwniczka Agni już nie
                                                uratuje od śmierci głodowej..
                                                • omniabulgari Re: Arkadia 25.09.08, 11:02
                                                  Tresor był na milion procent. Wogóle jak zobacyzłam tą gablotkę to
                                                  pomyślałam odrazu o "forum o perfumach" ;) i starałam się spamiętać
                                                  co tam mają. Tak jak wymieniłam wyżej w wątku co widziałam, reszty
                                                  nie pamiętam. Ogólnie mają takie stare poczciwe klasyki, miss dior i
                                                  alien to takie młodziaki były wśród towarzystwa.
                                                • forevermore79 Re: Arkadia 25.09.08, 11:19
                                                  Jesli jest sie fanka Tresora, to ekstrakt jak najbardziej jest godny
                                                  polecenia.
                                                  Zerknij fa, ile on tam kosztuje, bo moze dam rade kupic okazyjniej-
                                                  ja bede za tydz. w Szwecji, za 2 w Anglii i widze, ze w Szwecji tez
                                                  go maja, wychodzi on po ok. 315 zl.
                                                  www.lancome.eu/_en/_eu/catalog/category.aspx?categorycode=AXEFragrance^F1_Tresor
                                                  Na angielskiej stronie nie widze, ale nie znaczy, ze go tam nie ma w
                                                  ofercie i to taniej.
                                                  • fa25 Re: Arkadia 25.09.08, 20:51
                                                    Tak,Forevju, wiem, że miłość zobowiązuje i nie mogę zawieść Tresor.
                                                    Zorientuję się jutro ile przyjdzie mi za te miłość zapłacić. Jak się
                                                    okaże ( co bardzo prawdopodobne ),że to uczucie mnie przerasta to
                                                    będę bardzo wdzięczna za pomoc w jej kontynuowaniu..Wielkie dzięki
                                                    za propozycję tejże pomocy !

• fa25 Do Forevera - Tresor 26.09.08, 20:27
                                                    Forevju, sprawdzałam w Arkadii. 7,5 ml perfum Tresor kosztuje 385 zł
                                                    czyli ca 70 zł wiecej niż w Szwecji. Zważywszy jak bardzo spłukałam
                                                    sie ostatnio wolałabym już nie przepłacać. Jeżeli w czasie swoich
                                                    wojaży będziesz miał możliwość kupna to będę Ci bardzo wdzięczna.

• lucapuka Re: Do Forevera - Tresor 26.09.08, 20:43
                                                    Fa, skocz no na jednej nodze na allegro i zapytaj dwóch
                                                    sprzedawców, którzy wstawiają 7,5 ml Tresora czy to aby nie czyste
                                                    perfumy ( na spodzie powinien być napis Parfum) - coś mi się tak
                                                    wydaje...A i cena ( 30 i 45 zł) nie wykończyła by Cię psychicznie ;)
                                                  • fa25 Re: Do Forevera - Tresor 26.09.08, 20:57
                                                    Dzięki Luca za czujność ale niestety - jedno to EDP a drugie
                                                    podejrzane ( sprzedaje Tresor Ralpha Laurena originalany.. ).
                                                  • forevermore79 Re: Do Forevera - Tresor 27.09.08, 17:39
                                                    Jasne, sprawdze, czy beda w Szwecji i jesli po tej cenie, co podana
                                                    na stronie, to kupie Tobie :-)
                                                  • fa25 Re: Do Forevera - Tresor 27.09.08, 22:30
                                                    Super. Wielkie dzięki !
                                                • a.g.n.i Re: Arkadia 25.09.08, 20:13
                                                  Fa, no to nie wiem - jeśli zawartość piwniczki nie wystarczy, to
                                                  jeszcze mogę Cię codziennie zapraszać na kolację:-))

Przynajmniej dopóki nie kupię (a obawiam się, że to może pójść
                                                  jednym rzutem) Hinoki i AS:-) bo w tym przypadku mogę sama zacząć
                                                  potrzebować dokarmiania:-)
                                                  • fa25 Re: Arkadia 25.09.08, 20:43
                                                    Agni, jeszcze możemy razem zbierać złom i makulaturę..Bo jak we trzy
                                                    z Lucą zaczniemy buszować w twojej piwniczce to na długo nam nie
                                                    starczy.
                                            • fa25 Re: okazja ( ekstrakty ) 25.09.08, 10:52
                                              Mam nadzieję mieć dzisiaj bo już trzymam w rece awizo.
                                              Napiszę zaraz jak tylko przetestuję.
                                              • a.g.n.i Re: okazja ( ekstrakty ) 25.09.08, 20:15
                                                czekam z niecierpliwością:-)
                                                • fa25 Dune - różne 25.09.08, 20:40
                                                  Siedzę teraz z nosem w obu nadgarstkach na zmianę i wącham na lewym
                                                  Dune EdP od Lucapuki a na prawym Dune perfumy, które kupiła Basia.
                                                  Najwieksza różnica w odbiorze była zaraz po aplikacji. EdP pachniało
                                                  b. podobnie do klasycznego zapachu Dune tylko bardziej słodko.
                                                  Perfumy od razu pokazały pazur. To taka bardziej wyrafinowana;
                                                  zdecydowanie bardziej wytrawna wersja Dune. Z bardzo mocno
                                                  wybijającą się nutą ylang-ylang. Wanilia i słodkie odcienie w
                                                  defensywie.Trochę przez to niepodobne do klasycznego zapachu Dune.
                                                  Po godzinie EdP przybrało kurs w kierunku wytrawności a perfumy
                                                  nieco złagodniały. Ale nadal są zdecydowanie bardziej wytrawne niż
                                                  EdP.
                                                  Oba baaardzo intensywne więc trzeba dozować je ostrożnie.
                                                  • omniabulgari Re: Dune - różne 26.09.08, 00:30
                                                    Dune wystepuje w wersji edp??? Byloby cudownie ale nigdy o edp nie
                                                    slyszalam, nie widzialam w necie tez brak info... Gdzie ewentualnie
                                                    mozna nabyc takie cudo??
                                                  • lucapuka Re: Dune - różne 26.09.08, 07:13
                                                    Dior w wypadku niektórych swoich produktów wydał wersje Esprit de
                                                    Parfum - stężone wersje EdT, czasem ze zmienionym składem w stosunku
                                                    do nich. Widywałam onegdaj w takiej wersji również klasyczne Poison
                                                    ( które zabija trwałością w wersji EdT więc cóż dopiero EdP?), Dune
                                                    właśnie, Diorellę itp Czasem pojawiają się na allegro.Trzeba
                                                    węszyć ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka