Dodaj do ulubionych

Perfumy, prośba o polecajke

03.11.25, 18:44
Dziewczyny, szukam czegoś, co rzeczywiście pachnie Róża, jaśminem, gardenia - niekoniecznie razem. Byłam dziś w sklepie na D i po raz kolejny wyszłam z niczym. Może problem tkwi w moim węchu - czuje to, czego inni nie czują/ poczują później. Jakieś 20 lat temu fenomenalna gardenia była z ives Rocher, potem zmienili recepturę i wyszlo im mdłe masło.
Polećcie coś, proszę
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 18:53
      Jak chcesz prawdziwą różę, to kup bułgarski olejek różany.
      • nangaparbat3 Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 19:06
        Pierwsze co mi przyszło do głowy 😀
    • memphis90 Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 19:02
      Tresor Nude - róża plus kokos, dla mnie za dużo róży, więc skoro szukasz róż…
      Idole Nectar - tam są chyba 3 róże, ale nie bułgarska, która mi śmierdzi. Bardzo, bardzo różane i IMO bardzo przyjemne.
      Narciso Rodriguez Poudre - jaśmin + róża
      Musc Noir Rose - znów od Narciso, w ogóle Narciso lubi różę, gardenie i jaśmin
    • nangaparbat3 Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 19:05
      Ty masz szansę. Ja marzę o perfumach o zapachu paków topoli po wiosennym deszczu.
    • klementyna156 Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 19:24
      Wchodzisz na Fragranticę - wyszukujesz interesującą nutę zapachową - patrzysz, jakie są z nią popularne zapachy - czytasz opinie pod opisem, czy nie paskud - wybierasz zapach, który Ci się podoba i ma dobre recenzje - szukasz po necie, gdzie jest dostępny. Ot, po problemie.
      Ew. od razu szukasz po nutach w sklepie z perfumami, online. Ja czasem tak kupuję zapachy w necie w ciemno, jeśli mnie opis skusi. Jeszcze nie wtopiłam, zwykle coś ciekawego się trafia, ale fakt, że wybieram raczej maleńkie pojemności albo okazyjne oferty.
    • sabek81 Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 19:35
      Idź do galilu albo na ich stronie popatrz, można kupić 3 próbki po 20 zł.
    • mag-la-swag Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 20:04
      Dior.
      • czarne-jagody Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 21:32
        Lancome idole nectar bardzo trwała róża.
    • bmtm Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 21:39
      Ja też się dołączę, ale o męską. Nie posiadam zmysłu zapachu.
    • mmoni Re: Perfumy, prośba o polecajke 03.11.25, 21:40
      Bugatti Bella Donna, a z przeciwnego bieguna cenowego Santa Maria Novella Rosa Gardenia
      • trina45 Re: Perfumy, prośba o polecajke 04.11.25, 13:49
        Angel taki czerwony ,Clinique rozowy.Bardzo duzo jest zapachow z roza.Ja polecam zapach podrobki z wloskich lub hiszpanskich aptek.Sa piekne i trwale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka