Dodaj do ulubionych

Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polecacie?

08.12.08, 21:17
Czytałam ostatnio jakąś recenzję perfum na Now Smell This, nawet nie wiem,
czego dokładnie. recenzentka znęcała się nad jakimś zapachem- że nic
ciekawego, że są tysiące takich. To nowy trend i wszystko pachnie tak samo-
jakieś kwiatki, owoce i męskie dno- paczula, mech/drewno, vetiver.
No i teraz moje pytanie- ponieważ ja takie zapachy lubię, ale nie mogę ich
znaleźć, albo trafić w "swój", może wymienicie kilka z kategorii- nudne,
nijakie, plastikowe?:)
Na razie wiem, że zaliczyć tam można YSL Elle (trochę za słodkie, poza tym
odstraszają mnie reklamy, popularność i tandetna do bólu butelka... koszmar),
Gucci by Gucci edp i edt, ale jakoś nie bardzo mi się podoba ten zapach, ma
taką mdłą, naftowa nutę, której nie znoszę, Armani City Glam. Są jeszcze
jakieś podobne?
Obserwuj wątek
    • aggis20 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:20
      Mnie z plastikiem kojarzy sie tylko LouLou, ale chyba nie o taką plastikowość Ci chodzi? Z resztą o tym zapachu można powiedzieć chyba wszystko, tylko nie to, że jest nieciekawy.
      • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:28
        Oj nie.

Chodzi mi o zapach, który nie miesza więcej niż 3-4 składniki w każdej nucie,
        nie ma wanilii w składzie, ani żadnych słodkich, okropności od których boli
        głowa. Nawet jeśli słodki, to jest zimny. Tylko baza jest ciepła. Dysonans
        między ciepłą bazą a zimnymi nutami mile widziany.
        Nie wiem, jak to opisać. Najbardziej nie lubię: Lolit i Angeli, kulinarnych
        aromatów, nut ozonowych, wodnych, składnika, który jest w większości perfum CK,
        S J Parker, niektórych Ralpha Lauren, a który pachnie jakby benzyną i takich
        owoców jak w DKNY i Echo Davidoffa. Niestety od wszystkiego tego jestem półżywa.
        • aggis20 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:30
          Ja akurat bardzo bym chciała coś, co pachnie benzyną ;))
          • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:36
            Nie wiem, czy to zadowoli gust;) ale dla mnie benzyną czy przynajmniej jakimś
            starym olejem zalatuje po ok. godzinie baza Covet SJ parker, Contradiction CK i
            nawet CKin2u też. I Guerlain L'Instant w wersji edp. I moim zdaniem wiele, wiele
            innych. Może to nie beznzyna, ale nie znoszę tego czegoś:(
          • forevermore79 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:42
            > Ja akurat bardzo bym chciała coś, co pachnie benzyną ;))

Hehe- to CdG Garage albo meski Donna Karan Fuel For Men, wyzsza
            szkola jazdy! :-)
            • aggis20 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:46
              Garage już testowałam, i właśnie benzyny jak dla mnie za mało... ;D
              • forevermore79 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:04
                Mowilem, ze wysle Ci przy okazji probke DK Fuel- ale proponuje
                zapiac pasy przed testowaniem. :-)
                • aggis20 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:10
                  Aż tak? ;) No to chyba jednak nie wytrzymam do lutego... napiszę do Ciebie jutro @ bo teraz juz muszę lecieć :*
      • fa25 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:30
        W żadnym wypadku nie można powiedziec o Lou Lou, że jest plastikowy.
        Całe mnóstwo można powiedzieć o tym zapachu ( dobrego i złego ) ale
        akurat nie to, że jest plastikowy.
        • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:32
          No mi chodzi właśnie o taki plastik-fantastik.
          W stylu City Glam, Elle, a nie Lou Lou;)
          • fa25 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:34
            Molecule ? Takie nie wiadomo co ?
          • kalia_t Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 23:44
            City Glam plastik-fantastik??????
            To już prędzej Remix, albo Emporio Night!
        • aggis20 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:38
          Napisałam, że kojarzy mi sie z plastikiem i skojarzenie swe podtrzymuje :) Z ciekawości poczytałam recenzje LouLou na KWC i słowo 'plastikowy' pojawia się tam bardzo często, więc jednak cos w tym jest.
    • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:44
      I zauważyłam, że najczęściej jak coś spodoba mi się od pierwszego niuchnięcia,
      to jest to coś kwiatowo-szyprowego.

• fa25 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 21:59
        Więc może jednak Escentric ? Olesia dziś pisze, że pierwszy raz była
        molestowna przez kobiety ( po E no 2 ). A to taki podobno "nijaki "
        zapach..
        • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:05
          Ojej:) A dlaczego molestowana? Ja bym wolała nie być molestowana;)

W sumie- czemu nie. Ale czy to się da gdzieś powąchać, czy tylko kupić w ciemno?

Eh, ostatnio spodobało mi się Elle, bo go użyłam na sobie i po jakimś czasie,
          jak zwietrzeją te wszystkie okropności- róże itp. zostaje bardzo, bardzo ładne
          piżmo, cedr i wetiwer, może coś jeszcze, ale ta baza bardzo mi się podoba. W
          zasadzie mi by wystarczyła baza plus jeszcze może bergamotka;) Te inne dodatki
          tylko przeszkadzają.
    • paulinaa Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:03
      nie powiedziałabym, że Elle to plastikowy i nieciekawy zapach...

o tej kategorii zdecydowanie pasuje mi rush
      • fa25 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:09
        Olesia pisała żartobliwie. Zapach wzbudził zainteresowanie mimo, że
        ma opinię nijakiego. Tzn. że nie jest nijaki tylko ma w sobie coś.
      • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:19
        Według mnie ma piękną bazę. Ale wcześniej nigdy na niego zwróciłam uwagi, mimo
        że należy do mojej ulubionej kategorii. Pierwsze nuty są takie niezbyt ciekawe,
        poza tym jest nachalnie reklamowany i różowy- a to mi wystarczy jako
        antyrekomendacja:) Kurcze, a teraz jeszcze zbliżają się święta, pewnie co 2
        osoba będzie tym pachnieć:/
        Trochę szkoda.
        • fa25 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:31
          Na pewno nie każda. Ja idę na Święta w klasykę - Dune,Tresor,Samsarę.
          No może jeszcze Knowing ew. Obsession. Żadnych plastików ( sorry,
          bez urazy ).
          • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:46
            Bez urazy:)

Źle się wyraziłam- chodzi o to, ż eto na pewno będzie popularny prezent- po to
            inwestują teraz w reklamę. Potem, jak jakiś zabłąkany facet nie będzie wiedział,
            co kupić,- zobaczy te świąteczne zestawy w Douglasie z Elle, skojarzy i tyle.

Właśnie pech polega na tym, że ze starszych zapachów raczej trudno taki
            znaleźć:/ Dobra wiadomość jest za to taka, że te modne i nowe zapachy szybko się
            nudzą.
            • fa25 Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:51
              To prawda. Dlatego "klasyczna " klasyka zawsze się sprawdza. A swoją
              drgą sprawdż ten zapach Idole Lubina. Mam wrażenie, że może Ci się
              spodobać.
              • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 22:54
                Sprawdzę, jak się uda.

Ale widzę, ze w nutach jest rum, skóra i palony heban... To chyba zbyt duży
                "hardkor".

Jeśli chodzi o klasykę, lubię o dziwo, np. Love in Paris. Ale to jest zapach
                specyficzny i typowo wiosenno-letni.
        • paulinaa Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 09.12.08, 09:15
          no nie wiem... to moze na mojej skórze Elle sie tak niebanalnie
          układa...
          i nigdy nie spotkałam nikogo kto by pachniał Elle, to chyba nie jest
          popularny zapach...
      • kalia_t Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 08.12.08, 23:46
        Rush- na pewno szyprowy, ale tutaj skojarzenie "plastiku" tylko
        przez opakowanie. W gruncie rzeczy to perfumy z duszą.:-)
        • paulinaa Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 09.12.08, 09:16
          Rush szyprowy? :D ja chyba naprawdę mam jakąś dziwną skorę;) albo
          nos;)
          • kalia_t Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 09.12.08, 14:34
            Jak najbardziej szyprowy(cały czas mowa o Rush, a nie Rush2). Z tej
            samej bajki jest również Deci Dela - także szyprowa.:-)
    • taje Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 09.12.08, 13:13
      Nie wiem czy o taką plastikowosć Ci chodzi ale może Lipstick Rose
      FM? Słodki ale zimny, woskowy, obły, trochę jak zapach szminki
      wyciągnietej z lodówki. Jedno ale - na pewno nie jest nijaki ani
      nudny.
    • confused.girl Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 09.12.08, 15:54
      Nie wiem czy chodzi Ci o coś takiego, ale mi z plastikiem kojarzy się L'Eau
      D'Issey. Intryguje mnie strasznie - zawsze jak go wącham to wśród przyjemnych
      nut wyczuwam coś, co przywodzi mi na myśl plastik imitujący matowe szkło, który
      w dotyku przypomina coś między gumą a silikonem ;)
      • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 09.12.08, 20:28
        Nie, za dużo jaśminu i takich wodnych nut, nie podoba mi się ten zapach w ogóle.

A Rush ten klasyczny, czerwony jest straszliwie słodki, ma przerażającą wanilie,
        która tam w ogóle nie pasuje. Dla mnie ten zapach to taki potworek.
        Ale jestem marudna:/
    • astronomiczna.ania Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 09.12.08, 21:51
      A może coś takiego?

nuta głowy: bergamotka, grapefruit, ananas, brzoskwinia, niebieska
      róża
      nuta serca: frezja, fiołek, lotus. chińska róża, czerwone jabłko,
      przyprawy
      nuta bazy: paczula, białe piżmo, ambra.

;)
      • elmilinden Re: Nowoczesny, plastikowy i nieciekawy- co polec 10.12.08, 21:03
        Myślę, że będzie za słodkie i za bardzo owocowe:) Jeśli to zapach w stylu nowego
        Zen, to nie bardzo...
    • jarka63 YSL Elle Intense n/t 10.12.08, 15:46

• elmilinden Re: YSL Elle Intense n/t 10.12.08, 21:01
        Chyba te wersja nie-Intense bardziej mi się podoba...

Jeszcze podoba mi się Chopard Infiniment, ale to raczej na deszczową wiosnę:)
        • jarka63 Re: YSL Elle Intense n/t 11.12.08, 17:15
          Ja wolałabym Intense o 200%, gdyby była bardziej intensywna i
          trwała. Podobne nuty, przynajmniej dla mojego nosa, ma Kate by Kate
          Moss Luxury Edition.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka