eli-on-line 15.10.09, 20:44 jak sie czujecie na tą pogode?ja mam chandre.a wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeberdee24 Re: depresja jesienna 15.10.09, 20:50 Ja nie:) Ponieważ właśnie zacząłem jak co roku swoje 4 miesiące wakacji:)) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: depresja jesienna 15.10.09, 20:50 się czuję normalnie nie wiem na czym polega akurat depresja jesienna, myślę że ma więcej z wmawiania sobie, że jest ujowo depresja "pogodowa" uaktywnia się raczej pod koniec zimy, gdy faktycznie długi brak słońca niekorzystnie wpływa na słabsze organizmy Odpowiedz Link Zgłoś
cich-awoda Re: depresja jesienna 15.10.09, 21:13 dziś też mam lekką depreskę, wraz z tą fak.aną pogodą nadeszła Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_nocna5 Re: depresja jesienna 15.10.09, 21:32 u mnie akurat ladnie, ale jak czlowiek siedzi w pracy, to pogoda akurat malo go interesuje... i oczywiscie, depresja jest wtedy, jak przychodzi weekend i akurat wlasnie pogoda sie sypie Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: depresja jesienna 15.10.09, 21:42 depresja weekendowa? takie pojęcie nie istnieje depa zaczyna się od conajmniej 2 tygodniowego stałego i zdecydowanego obniżonego nastroju piszę o tym, bo jestem zdecydowaną przeciwniczką nazywania "dołów pogodowych" czy po prostu złego humoru depresją przez takie nazewnictwo sama "depresja" traci na znaczeniu i prawdziwa choroba jest odbierana jako wydziwienie, globus Emilii z "Nad Niemnem", sfiksowanie, foch. I działa o zdecydowanie na niekorzyść osób poważnie chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_nocna5 Re: depresja jesienna 15.10.09, 22:14 Oki. Niech Ci bedzie. Nie depresja weekendowa, tylko szlag mnie trafia, ze przez caly tydzien, jak siedze w robocie i ladna pogode widze przez okno tylko (zamkniete - klima) a w weekend sie pogoda kiebasi. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach jeszcze wczoraj chcialam: 15.10.09, 21:49 1. rozejsc sie z mezem 2.rzucic prace 3. powiesic sie ale na szczescie dzisiaj wiatr ustal i wszystko wrocilo do normy.tylko czy inni mi wybacza trzy dni zatruwania im zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
arojamajka22 Re: jeszcze wczoraj chcialam: 15.10.09, 21:56 ja tez miewam ostatnio chwilowe objawy deprechy ale to przez tą pogodę i ciśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: depresja jesienna 15.10.09, 22:17 Masakra...nie dość,że jesień-to jeszcze brak stałej pracy :( nie układa się w najważniejszej dla mnie dziedzinie życia ,więc są dni,że mam ochotę się pochlastać,w dodatku ciągle choruje...Nie chce mi się wyłazić z domu,spotykać z przyjaciółmi i facetem.Nie chcę mi się już nic :( Nic nie poradzę na to,że w życiu satysfakcję daje mi tylko ciężka praca i niezależność finansowa...Bosheee ,ile jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: depresja jesienna 15.10.09, 22:34 mam to. każdy problem który latem załatwiłabym leżeniem na trawie albo gałką lodów wlecze się za mną przez cały dzień. brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: depresja jesienna 15.10.09, 22:43 Ja też! Jak jest temat o depresji jesiennej i smutkach z tym związanych to ja się zawsze chętnie udziele!:( Pogoda jest straszna, ja trzeci tydzień przeziębiona, no i już nie jestem 26 tylko 27!!!:( "Pocieszam" się winkiem, dołującą muzyką i marudzeniem innych na forum! Wszyscy zdegustowani obliczem jesieni - łączmy się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: depresja jesienna 16.10.09, 09:23 >ja mam chandre.a wy? a ja Pms-a ;) I w związku z tym "gryzę" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: depresja jesienna 16.10.09, 09:35 jeszcze nie mam, trzymam sie dobrze :) moze czekolada na goraco pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
dyc.lubia Re: depresja jesienna 16.10.09, 12:23 Ja tez mam i nie opuszcza mnie chol.erstwo juz kilka dni:/ A najgorsze sa te przytyczki kolegi co ciagle powtarza, ze siekiera wisi w powietrzu a ja na serio sie staram. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: depresja jesienna 16.10.09, 15:26 bakejfii napisała: > Aby do wiosny. do lata coraz bliżej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: depresja jesienna 16.10.09, 09:35 CO JESZCZE sobie wmowisz? przemeczenie wiosenne, depresje zimowa, depresje letnia? Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: depresja jesienna 16.10.09, 18:06 Różnie. Pogoda ma wpływ na nasze samopoczucie ale przecież są też inne rzeczy. Zatem gdy pogoda nie sprzyja to trzeba sobie pomóc czymś innym - dobra książka, znajomi, kino, dobre ciasto, a może zabawa z psem, czy układanie domina z partnerem;). Odpowiedz Link Zgłoś
nutriss Re: depresja jesienna 16.10.09, 19:18 ja podobnie ,najchętniej przespałabym cały pażdziernik i listopad. Odpowiedz Link Zgłoś