Dodaj do ulubionych

A jaki Wy uprawiacie sport???

• kochanica.francuza Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 05.02.04, 17:41
      rozmarync napisała:

> Zapewne wiele z Was drogie panie uprawia jakis sport otóż... ciekawi mnie
      > jaki? Jakie macie upodobania, na co stawiacie - zdrowie czy urodę?

Na piękno, i dlatego uprawiam łyżwiarstwo figurowe.
      Ja np.
      > tenuje capoeira'ę - brazylijską sztukę walki połączoną z akrobatyką i
      > jestem...zakochana! Kocham to i nie wyobrażam sobie że moglabym coś innego
      > trenować. A jak to jest u Was???
    • melpo Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 05.02.04, 18:43
      Klasycznie: aerobik, plywanie , rower [zimą niestety nie]
    • bukfa Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 06.02.04, 05:23
      Przez ostatnie pare lat step, kickboxing i hantelki, a ostatnio sie rozwinelam
      i zaczelam karate i taniec brzucha - polecam!!!
      Poza tym niezmiennie SPACERY, najlepiej w gorach, ale dawno nie bylam :-(
    • gidanka Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 06.02.04, 06:32
      do AniaWarszawa - a jak czesto na tydzien i po ile godzin naraz
      I jaki konkretnie taniec?
      • edyta95 Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 06.02.04, 08:05
        cieszę się że was tu tyle, ja aerobik i najchętniej aerobik-boks daje
        możliwość odreagowania po ciężkim dniu w pracy. Mam problemy z rozciąganiem
        się doradżcie czy dla capoira to nie przeszkoda
        pozdrowionka
    • Gość: Ona Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: 212.244.226.* 06.02.04, 08:12
      telewizyjno-pubowo-piwny ;)
    • Gość: Mimi Snowboard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 08:41
      Snowboard!!!! Super sport, szalenstwo i przyjemnosc, szkoda tylko ze sezonowy.
      Latem rolki, rower, plywanie! Pozdrawiam
      • Gość: pepsic Re: Snowboard IP: 80.51.222.* 06.02.04, 14:31
        • Gość: pepsic Re: Snowboard IP: 80.51.222.* 06.02.04, 14:32
    • magnnes Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 06.02.04, 17:25
      Miło popatrzeć, że tyle dziewczyn robi coś dla swojego zdrowia. Ale prawda jest
      inna. Jak popatrzę na koleżanki z pracy to ogarnia mnie smutek i nostalgia.Dom,
      mąż, dzieci,obiad, świat seriali i wieczne wymówki, że nie ma się czasu. Nikogo
      nie mogłam namówić na czterogodzinny maraton aerobiku. Nie to, że jestem jakąś
      mistrzynią, ale poruszać się czasem warto, żeby nie przyrosnąć do biurka i
      poczuć swoje obolałe mięśnie. To znak że się żyje. Czasem coś ekstremalnego,
      trochę adrenaliny jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
      • Gość: basiak Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: *.acn.waw.pl 07.02.04, 14:42
        Jestem z tych co siedzą przed komputerem po min 12h na dobę i wykręcają się
        same przed sobą brakiem czasu - niestety pracoholizm.
        Jak będziesz mieć pomysł na jakieś kolejne ekstremum to spróbuję. Daj znać
        (601 99 33 93).
        Szleństwa jeszcze trochę we mnie jest - gorzej z kondycją.
        Jest szansa, że 4h aerobiku mnie nie zabiją ;-)))
        • Gość: beti Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: *.lublin.mm.pl 14.02.04, 16:05
          hihi coś o tym wiem :( siedzenie po 12 h na dobe w pracy) może pracujemy w tej
          samej firmie tylko w innych częściach Polski:) ostatnio z kumpelką z pracy
          zapisałyśmy sie na aerobik( 3-4 * w tyg) -> wyrywamy się z pracy na jakiś czas
          by potem wrócić:).Dajemy sobie w kość, by nie czuć po tych 12-15 h bólu
          kręgosłupa,który już nie wie jak ma sie ułożyć wygodnie na krześle i trzymać te
          żyjące ciało w jakiejś pozycji optymalnej do pisania na kompie:) pozdrawiam
          wszystkich uprawiajacych sport. ahaaaaaaaaaaa i jeszcze 1 godz baseniku na
          którą czekam cały tydz.
    • 1983krystyna Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 07.02.04, 13:19
      Ja gram w nogę i jest extra przychodza kumele i gra się.mamy ligę jeździmy na
      mecze
      • 1983krystyna Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 07.02.04, 13:20
        jak znasz diewczyny ktore graja w noge to ich nie zniechecaj bo to ciekawy sport
    • sissi999 Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 07.02.04, 15:25
      Ja uprawiam extrem- couching polaczony w zaleznosci od nastroju z dobra ksiazka
      lub tez telewizyjnymi serialami:) A poza tym: sprzatanie i ogrodkowanie- lubie
      laczyc przyjemne z pozytecznym..

Pozdrawiam!
    • soczewica chodzę 07.02.04, 15:35
      podczas wypraw za miasto potrafię przejść wraz z przyjaciółką kilkanaście
      kilometrów po wertepach. czy to sport? :)
      • oka5 Re: chodzę 07.02.04, 17:43
        Sport nie sport, ważne, że się ruszacie. Fajnie, że masz taką przyjaciółkę. Ja
        swojej nie jestem w stanie namówić na jakikolwiek wysiłek fizyczny. :-(
    • lisc_na_glowie tai chi 07.02.04, 16:30
      • Gość: Dana Re: tai chi IP: 212.160.138.* 09.02.04, 08:04
        A ja niestety ostatnio prawie nic, choróbska mnie przytłoczyły - od września
        choruję na zatoki. Wcześniej aerobik, step i spinning teraz klapa - walka z
        bólem głowy i bezskutewczne leczenie antybiotykami... Czy to się kiedyś
        skończy? Może z nadejściem wiosny...:(
    • ewo_lucja Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 09.02.04, 12:21
      A ja dotąd prowadziłam osiadły tryb, głównie z uwagi na moje kolana, które mi
      na wiele nie pozwalają (żadne narty, łyżwy, rolki itp. nie wchodzą w grę, rower
      też ostrożnie) Ale dziś wykupiłam karnet na miesiąc na siłowni, zamierzam
      chodzić dzień w dzień z samego rana o 7:00 i spróbować lekko umięśnić mój
      brzuch i wątłe rączki; dziś byłam pierwszy raz i było nieźle (nie jest ze mną
      aż tak źle, jak myślałam ;)))

Trzymajcie za mnie kciuki!
      • czwartekblog Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 09.02.04, 15:05
        Ja jezdze konno - 3x w tygodniu jesli tylko pogoda pozwala dojechac do
        stajni... na przyklad dzisiaj nie pozwala :(
        Widze ze jest duzo forumowiczek jezdzacych konno :)
        • tatig Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 09.02.04, 18:31
          Wiele lat chodzilam na silownie - wszechstronnie rozwija - wytrzymalosc i
          ogolna sprawnosc, daje sama radosc zycia.
          Ostatnio coraz wiecej przed kompem, brak sil na tak zdecydowany sport...
          Jednak maz namowil mnie na nurkowanie bezdechowe! Po przelamaniu strachu to
          boskie przezycie. Treningi basenowe wykorzystalismy praktycznie juz dwa lata z
          rzedu na rafach Egiptu. Przedzeznialismy poczatkujacych nurkow z powietrzem na
          10 metrach pod woda!!! To dopiero frajda.
          I dla zdrowia i urody - a ile emocji!
    • kasiajulia Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 09.02.04, 21:58
      step,czasem siłownia, spacery z dzieckiem, polecam:-)
    • saluti Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 10.02.04, 13:57
      Jestem zwariowana na punkcie jazdy konnej. Gdy moge to jezdze tez la lyzwach i
      na nartach-biegowkach. Przed koniami bylo plywanie i silownia, szczegolnie
      gimnastyka w grupie przy muzyce.
    • gapka Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 11.02.04, 02:57
      ja robie codzien yoge w domu ( z instruktorem raz/tydz)
      plywanie 3 x na tydzien
      • Gość: Kropka Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: 195.136.126.* 13.02.04, 00:30
        A ja mam pytanie:
        mam rozwalone kolano (tzn. przeciążone) i odpadły mi sporty takie jak:
        bieganie, aerobik, basen, rower, stać zbyt długo też nie mogę, odeszło aikido
        (i wszystko, gdzie trzeba klęczeć bądź bardzo zginać łapki), nadal jeżdżę w
        góry, ale dlatego, że żyć bez nich nie mogę, i zniosę dla nich każdy ból. Może
        znacie jakiś sport dla mnie?
        • orvokki Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 14.02.04, 11:48
          Nie wiem czemu piszesz, że basen odpada, mnie lekarz na problemy z kolankiem
          doradził właśnie pływanie, wzmacnia mięśnie stabilizujące staw kolanowy,
          jednocześnie go nie obciążając. Z tym że pływać trzeba nie żabką, tylko kraulem
          albo na plecach, albo z deseczką, tak żeby nogi pracowały "nożycowo".
          I faktycznie, raz w tygodniu basen, a oprócz tego dalej biegam, i kolano już mi
          nie dokucza. :-)

Gość portalu: Kropka napisał(a):

> A ja mam pytanie:
          > mam rozwalone kolano (tzn. przeciążone) i odpadły mi sporty takie jak:
          > bieganie, aerobik, basen, rower, stać zbyt długo też nie mogę, odeszło aikido
          > (i wszystko, gdzie trzeba klęczeć bądź bardzo zginać łapki), nadal jeżdżę w
          > góry, ale dlatego, że żyć bez nich nie mogę, i zniosę dla nich każdy ból.
          Może
          > znacie jakiś sport dla mnie?
        • Gość: alabama Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 22:40
          a dlaczego nie pływaniee?Przecież nie wyczynowo, ale relaksacyjnie. Jak pływasz-
          nie obciążasz stawów, a mięsnie pracują, nie masz urazów, stawy nie bolą.
          Spróbuj - polecam Ci.
      • Gość: agutek Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 22:43
        Gapko, a jak nauczyć się ćwiczyć jogę - czy są zajęcia, tak jak np. aerobik?
        Jeżeli wiesz - napisz, gdzie się zapisać, bo jestem zainteresowana
    • Gość: Richelieu* Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: 217.98.107.* 13.02.04, 03:34
      w ciągu ostatniego roku naciskanie klawiatury, droga z domu do autobusu z
      autobusu do pociągu z pociągu do tramwaju czyli normalna droga do roboty
      kosztowała mnie tyle wysiłku, że potem musiałam godzinę odpoczywać. Dobrze
      przynajmneij, że mózg był sprawny za dwóch. Obawiam się, że zadyszka po wejściu
      na parter się kończy więc podwójność mózgu też. ;)))

nie, jeszcze raz ;))) bo ja się,kurde, naprawdę strasznie cieszę
      • Gość: Kasia [...] IP: 67.71.131.* 13.02.04, 03:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Richelieu* [...] IP: 217.98.107.* 13.02.04, 03:40
          • Gość: Kasia [...] IP: 67.71.131.* 13.02.04, 03:45
    • 261m Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 13.02.04, 20:25
      Na taki temat właśnie czekałam, aby móc podzielić się i ewentualnie wymienić
      uwagi nt. sportu który wielbię nad wszystko, który uratował mnie przed niejedną
      depresją i który sprawia, że słonko świeci jaśniej na niebie. Wielu zapyta co
      to za sport. A ja mu szybko odpowiem, że to jest oczywiście .... JOGGING!!! tO
      DLA MNIE NIE SPORT A POEZJA.
    • Gość: 261m Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 20:39
      Jeszcze małe pytanko odnośnie uprawiania joggingu - może jest ktoś kto uprawia
      ten sport i mógłby polecić jakieś świetne obuwie do tego? Do tej pory biegam w
      NIKE- ach , ale szukam jakichś odlotowych w gustownym kolorze , z najnowszymi
      wynalazkami butach dobrej firmy. Jeżeli trafiłam na entuzjastów tego
      konkretnego sportu to baaaardzo proszę o kontakt. Od dawna szukam entuzjastów
      joggingu, może tu znajdę. Pozostaję z nadzieją Marta.
      Dodam, że mi pogoda nigdy nie przeszkadzała w tym by biegać. Zimą do -14, a
      latem najlepiej wieczorem jak jest chłodniej. Teraz karmię piersią , więc mój
      mleczny biust nie pozwala narazie na biegi, ale wszystko przedemną... (chyba że
      w czterech stanikach?)
      • eevvaa Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 14.02.04, 19:34

• Gość: agutek Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 22:34
          codziennie rano (lub prawie codziennie ) ćwiczę w siłowni, dwa razy w tygodniu
          pływam na basenie. Lubię też jeżdzić samochodem (ta adrenalinka)
      • Gość: agutek Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 22:36
        podziwiam Cię 261 m - jesteś bardzo ambitną kobietą. Tak trzymać!!!
      • Gość: Dzusta Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: *.acn.waw.pl 15.02.04, 23:53
        Wejdź na str. www.bieganie.pl, tam znajdziesz wszystkie informacje na temat
        biegania.

Pozdrawiam

Biegajaca Dzusta
    • zalotnica Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? 16.02.04, 00:13
      narty, rower, plywanie, hiking,
      lubie takze tanczyc, ale to
      tylko tak dla przyjemnosci,
      "romantyczne" spacery, nie mam juz teraz czasu na lyzwy a szkoda,
      ktos jeszcze wspomnial o szachach, oczywiscie
      gram prawie od zawsze
      aha, jeszcze latem wrotki, zapomnialabym...

• Gość: barbra basen codziennie?? IP: *.t-systems.com.pl 16.02.04, 17:06
      przepraszam, a gdzie znajduje się ten raj na ziemi, na którym istnieje
      możliwość codziennego wizytowania przybytku zwanego basenem? we wrocławiu na
      ten przykład, jeśli się nie pracuję w dbającej o pracowników firmie, która
      wykupi karnety na basen, forget że uda ci się gdziekolwiek wejść o tak sobie z
      ulicy! jestem szcześliwa, bo po pół roku starań udało mi się zakupic karnet na
      jedyną oferowaną i jakże atrakcyjną godzinę 22gą!!
    • Gość: abb Re: A jaki Wy uprawiacie sport??? IP: *.crowley.pl 20.02.04, 09:44
      Cóż, ja dwa razy w tygodniu, po dwie ,trzy godziny - taniec współczesny, w
      poprzednim roku był to głownie taniec klasyczny, teraz jazz,rockendrool, samba,
      itp. Bardzo to lubie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka