Dodaj do ulubionych

Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?)

06.02.04, 10:03
Kiedy zdażyło się to jednej z moich koleżanek, uznałam, że różnie bywa w
życiu. Drugiej - no cóż, historia lubi się powtarzać. Ale trzeciej?? To już
chyba TENDENCJA
o co chodzi? o schemat: Facet nr 1 - dobrze ustawiony tj. zarabia, ma
mieszkanie lub dom, tzw. perspektywy, poważne podejście do życia, jest
odpowiedzialny, kochający, zorientowany na związek itd.
I one się z nim wiążą, wychodzą za mąż. I wtedy pojawia się facet nr 2. (albo
jest już nawet wcześniej) Facet nr 2 - romantyczny, "szalony", zbuntowany,
żyje chwilą, czyt.: młodszy, np. student, bez kasy, dobry w łóżku,
przystojny, szpanujący itd.
Facet nr 1 zapewnia stabilizację, poczucie bezpieczeństwa, dom
Facet nr 2 zapewnia rozrywkę, dobry seks, wzbudza uczucia i adrenalinę

Każdy wybiera sobie taki a nie inny styl życia. Nie interesowałoby mnie to
zbytnio, gdyby nie fakt, że w tych trójkowych układach w pewnym momencie
pojawiają się DZIECI. Czyje one są? Co będzie z nimi później? Czasami
wiadomo, że są pana nr 2, czasami, nie wiadomo czyje, konfiguracje dowolne.

Czy mężczyźni powinni się bać, że już nie są w stanie spełnić wymagań
dzisiejszej kobiety? że muszą się opowiedzieć w którejś z grup? Czy ciężka
praca, zajmująca dużo czasu i podnosząca status materialny eliminuje z roli
romantycznego, beztroskiego kochanka??
Obserwuj wątek
    • Gość: kohol Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) IP: *.crowley.pl 06.02.04, 10:17
      Oglądałaś "Niewierną"?
      To dokładnie to, co opisałaś.
      • lukrecja8 Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) 06.02.04, 10:23
        oglądałam, niezły, a ta Lane taka piękna!!!
        masz rację, faktycznie to podobna sytuacja, tyle że ona kochała męża, a romans
        przytrafił jej się po latach, nie był wliczony w inwentarz na wstępie
    • wirkkala Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) 06.02.04, 10:18
      to ja jakaś farciara jestem ?
      bo mam dwa w jednym
      • uri_ja Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) 06.02.04, 10:27
        Ja też.
        • envoy Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) 06.02.04, 13:32
          ...a ja jestem takim dwa w jednym...
        • thomas21cry Smutne to co piszesz... 06.02.04, 13:42
          A ty chciałbyś byc tak potraktowna przez ukachaną osobę?
          Naszczescie większość kobiet nie ma takich dylematów jak Ty
          • lukrecja8 Re: Smutne to co piszesz... 06.02.04, 13:44
            to o mnie?
            że ja mam niby dylemat?
            • thomas21cry Re: Smutne to co piszesz... 06.02.04, 14:03
              Tak mysle że masz dylemat skoro sie pytasz o coś takiego, chyba że już podjełaś
              decyzję...
              • lukrecja8 Re: Smutne to co piszesz... 06.02.04, 14:05
                chyba niedokładnie przeczytałeś
                • thomas21cry Re: Smutne to co piszesz... 06.02.04, 14:13
                  Prosze napisz mi tylko czy Ty uważasz ze Twoje znajome Postepowały własciwie?
                  Czy myslisz ze to w porzadku tak postepowac z mezem?
                  Prosze bardzo jestem ciekaw bo według mnie to one są okrutne i strasznie płytkie

• lukrecja8 Re: Smutne to co piszesz... 06.02.04, 14:19
                    to są dorośli ludzie i naprawdę nie mnie oceniać. szczególnie że ci faceci
                    (mężowie) albo wprost to wiedzą albo zdają sobie sprawę trochę. może im tak
                    wygodnie, że ktoś za nich posuwa (jak to ktoś napisał) ich pannę?
                    mnie jest szkoda tych dzieci
                    a to że okrutne i płytkie i do tego wyrachowane na maksa - pewnie tak...
    • Gość: KIRA Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) IP: *.crowley.pl 06.02.04, 13:32
      Może to wynika z tego że niektóre kobiety maja jakby dwie natury, i mimo tego
      że jest ustabilizowana zyciowo teskni za romantyczną i szalona miłością.
      Ja uważam że cały pic polega na tym, żeby jakoś to wszytko razem pogodzić w
      jednym partnerze....nie wiem a moze kobiety zaczeły byc podobne do mezczyzn...
      • lukrecja8 Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) 06.02.04, 13:47
        to nie zupełnie chodzi o naturę. przerażająca jest ta premedytacja. laska
        wychodzi za mąż za faceta, wiedząc że go nie kocha i że będzie
        szukać "rozrywki" poza małżeństwem, a decyduje się na to, bo on jej
        zapewni "przyszlość"
        • Gość: KIRA Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) IP: *.crowley.pl 06.02.04, 14:09
          może, premedytacja to najgorsze z mozliwych rozwiązanie. Tego nie rozumiem
          zupełnie i dlatego może nie potrafię odpowiedziec na Twoje pytanie
    • Gość: never Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:39
      ja natomiast potrzebowałabym dwóch ludzi: kobiety i mężczyzny, idealnie,
      poprostu zaspokojona pod każdym względem np. z Kate Blanchet i z Bradem Pittem
      bym była, albo np. Z kidmann i Jerzym Pilchem Tak Doznania gwarantowane Nie
      nawiązując do tematu Ktoś jest w takim związku?
      • lukrecja8 Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) 06.02.04, 13:42
        no, niezłe, niezłe (poza Pittem)
        ;)
        • Gość: never Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:46
          ... no to z Ruselem Crowe :-}}} Cociaż była Pilchowa też byłaby dobra!! A Brad
          Pitt jest boski "Wywiad z wampirem" na ten przykład
      • envoy Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) 06.02.04, 13:53
        tak ja jestem: z Brucem Willisem i Monicą Bellucci
        ;)))
        • Gość: never Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:59
          Monica Belucci Całkowicie popieram!!!! Bruce??? jest do bani Dziadek bez
          charakterku :-}}}
    • Gość: Zawodowiec_wzburzo bogaty facet moze sprawdzic co jego zona robi i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:42
      czasy sie zmienily dzis majac pieniadze mozna w ciagu 3-4 dni dowiedziec sie
      czy zona zdradza czy nie i wtedy ja wykopac z domu bo zamoznemu mezczyznie
      honor nie pozwoli na to aby utrzymywal jakiegos studenicne ktory jeszcze za
      jego pieniadze bedzie szpanowal i mu zone posuwal
      taka zona takze nie zasluguje na zbyt wiele majac dowody zdrady mozna ja na
      ulice wyrzucic bez grosza i niech ma kare za to ze dostala szanse na zycie w
      luksusach i ja zaprzepascila
      • sunday Re: bogaty facet moze sprawdzic co jego zona robi 06.02.04, 13:47
        > ... bo zamoznemu mezczyznie honor nie pozwoli na to ...

A co ma zamożność wspólnego z honorem?
        • Gość: Zawodowiec_oburzon a jakbys sie czul majac pieniadz i pozycje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:54
          bedac szanowanym przez innych bedac wplywowym a tu nagle dowiadujesz sie ze
          jakis juzio robi cie w ch... zyje za twoje nabija sie z cibie zone ci sunie
          regularnie ona mu w przyplywach milosnych wyznaje milosc a ty sam dostajesz
          nudny seks bez uniesien wiec chyba 90% takich mezczyzn by nie wytrzymalo i
          wykopalo

Ja osobiscie bym zniszczyl tak bylą zone jak i juzia bo niestety trzeba by bylo
      • lukrecja8 Re: bogaty facet moze sprawdzic co jego zona robi 06.02.04, 13:51
        to ci się tylko tak wydaje, że to takie łatwe, wywalić i po sprawie.
        w rzeczywistości, jeśli kobietę kochasz, jesteś do niej przywiązany, łączy cię
        z nią wiele spraw, dom, dzieci, to jednak nie konczy się tego tak łatwo.
        • Gość: Zawodowiec_PodKu.. a k.... co tu kochac?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:58
          dziwke? ktora daje d.. jakiems biedakowi i go sponsoruje za moje pieniadze?

oj ja nie jestem taki ze daje sie wadzic za nos i wybaczam kto raz podpadnie
          juz nigdy nie jest w stanie sie wkupic w moje łaski zarowno kobiety jak i
          mezczyzni!

wiedz lukrecjo ze ja jestem msciwy i pamietliwy i ciezko mi sie jest
          przywiazac do kogos moze stad moje czeste zmiany partnerek
          • lukrecja8 Re: a k.... co tu kochac?? 06.02.04, 14:01
            to musi ci być ciężko, tak nie potrafić nikomu zaufać, przywiązać się. no chyba
            że nie odczuwasz takich potrzeb
            • Gość: Zawodowiec dzieki tamiemu podejscu kobiety podchadzą z ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:07
              wiekszym szacunkiem i nie prubuja sobie szukac bo wiedza ze moja reakcja jest
              natychmiastowa(nie mam namysli przemocy fizycznej bo to do niczego nie
              prowadzi)
              wiesz z ludzmi to jest tak ze jak pozwolisz na wiecej to na efekty nie trzeba
              dlugo czekac a tak jak pozwalasz na mniej to druga strona sie przynajmniej
              stara postepowac jak nalezy
              • lukrecja8 Re: dzieki tamiemu podejscu kobiety podchadzą z . 06.02.04, 14:13
                trochę racji w tym jest, nie powiem.
                trochę wychowania nie zaszkodzi
              • Gość: Klara Re: dzieki tamiemu podejscu kobiety podchadzą z . IP: *.pl 06.02.04, 14:26
                Ale co to za sposób?? Wychowywać sobie kobiete?? Nei lepiej znaleść taklą, która taka po prostu jest????
                • lukrecja8 Re: dzieki tamiemu podejscu kobiety podchadzą z . 06.02.04, 14:37
                  jeśli spotykają się dwie dorosłe osoby, po tzw. "przejściach", a zwyczajnie
                  mówiąc z jakąś osobowością, przyzwyczajeniami itd. to muszą się do siebie
                  nawzajem jakoś nagiąć, to jest niemożliwe, żeby pasowały w 100%. To miałam na
                  myśli. wychować w sensie ustanowić jakieś zasady, granice itd.
                  • Gość: Klara Re: dzieki tamiemu podejscu kobiety podchadzą z . IP: *.poz.cdp.pl / *.poz.cdp.pl 06.02.04, 14:49
                    Tylko, ze zawodowiec inaczej przedstawia sprawe. Nie jako normalne w związach kompromisy, tylko groźby, zastraszanie i "trzymanie krótko"..Nic dziwnego, że go kobiety zdradzają....
      • Gość: never Re: bogaty facet moze sprawdzic co jego zona robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:56
        Podobnie było w "Świecie według Garpa" (w którym z pewnością jest zawarta
        prawdziwa historia) i chodzi mi o to że nigdy- never tak sie kogoś nie wyrzuci-
        porzuci jeśli się go kocha Zapomniałeś o uczuciach
        • Gość: Zawodowiec_ a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie nie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:01
          kocha bo przeciez taka zdrada jak opisala lukrecja jest 100% dowodem na to ze
          te kobiety mezow nie kochaja
          • lukrecja8 Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n 06.02.04, 14:03
            właśnie. mężowie tylko spełniają funkcje. są w określonym celu, jak samochód
            czy żelazko
            • Gość: Zawodowiec no to z takim podejsciem tylko gardzic toba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:12
              jesli masz takie poglady wspolczuje iw zucu bym ci nie dal nic bedac twoim
              mezem
              • lukrecja8 Re: no to z takim podejsciem tylko gardzic toba 06.02.04, 14:30
                jezuuuu!! czytaj całość, plis! to nie jest mój pogląd!!! tylko opisywanej
                przeze mnie (z przerażeniem) grupy młodych kobiet. Ja mam poglądy różniące się
                o 180 stopni!!!
          • Gość: never Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:04
            miłości sie nie wykluczają Możesz kochać kilka osób
            • envoy Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n 06.02.04, 14:07
              masz rację.
              a kogo wolisz zamias Willisa, Brad Pitt nie - to wymoczek...
              • Gość: never Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:12
                może być Hopkins, R.Crowe, Jerzy Pilch może być Beluci chociaż wolalabym jakąś
                przejrzystą blondynkę Cate Blanchet nie lubisz?
                • envoy Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n 06.02.04, 14:13
                  ...ok, może być Blanchet i Crowe.
                  to już coś nas łączy!
                  ;))
                  • Gość: never Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:21
                    i to by była idealna obsada do filmu a może jest już taki?
                    • envoy Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n 06.02.04, 14:25
                      ja jeszcze nie widziałem...ale jak będzie to dam znać...
                      never - nie pisałaś dlaczego tak Cię ciągnie do prymitywnych żądz - w wątku wcześniejszym...
                      • Gość: never Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:31
                        pierwotnych potrzeb czyli podstawowych Dlatego, że łatwo je zaspokoić.
                        • envoy Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n 06.02.04, 14:39
                          ale przecież, jak wiesz, we współczesnym świecie to nie takie łatwe - nie wyjdziemy na ulice i nie zaczniemy uprawiać seksu ze wszystkimi, którzy wpadna nam w oko...
                          • Gość: never Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:48
                            ..myślałam o papierosach i kokosankach :-DDDD Przecież podstawowa jest nie
                            tylko potrzeba sexualna.. ale też o niej myślałam Jak na razie zaspakajam
                            tradycyjnie!
                            • envoy Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n 06.02.04, 14:53
                              ja myślałem o przeklinaniu i sikaniu na samochody...;-)))
                              Niestety obawiam się,że nigdy nie będziemy mogli zaspokoic sobie wszystkich potrzeb - jak byśmy chcieli...;-((
                              • Gość: never Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:55
                                Twoje potrzeby są pasjonującądrzuzgocącorozbrajaące:DDD
                                • envoy Re: a jak mozna kogos kochac jesli ten ktos cie n 06.02.04, 14:57
                                  ...dzieki Never za uznanie - muszę już iść - bądź w poniedziałek...
                                  pa.
                                  musimy pogadać o tych potrzebach!
                                  ;-))
            • Gość: Zawodowiec to juz nie jest milosc never to zwykla sympatia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:14
              oczywiscie nie mowimy tu o rodzinie bo np. mozna kochac mame tate zone siostre
              oraz dzieci ale jesli chodzi o ludzi niespokrewnionych to np. kobieta
              kochajaca 3 mezczyzn tak samo to juz zadna milosc to nie jest
              • Gość: never Re: to juz nie jest milosc never to zwykla sympat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:19
                nie mówię o miłości rodzinnej! czlowiek nie albatros może kochac jednocześnie
                kilka osób nierobi tego ze względu na społeczne normy, socjalizację, i dlatego,
                że myśli, że ma prawo własności do drugiej osoby nie traktuje jak oddzielnej
                planety a czuje się ajak księżyc albo gorzej- jak słońce?
        • umyslowo_twardy Re: bogaty facet moze sprawdzic co jego zona robi 06.02.04, 14:02
          Jedynym uczuciem jakie można mieć do takich kobiet to pogarda!
          Wyjątkowo muszę się zgodzić z Zawodowcem.
      • Gość: Zawodowiec_tezLubi ale sam lubie przyprawidz rogi jakiemus frajerowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:18
        musze przyznac ze dosc spora satysfakcja jestr z tego tylko ze starsze kobiety
        sa na jeden-pięć razy bo potem odchodzi juz ochota na seks z taka ninfomanka i
        trzeba szukac nowej
    • Gość: Seth Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) IP: *.icpnet.pl 06.02.04, 14:20
      Z moich obserwacji zycia i kobiet wynika, ze panie najczesciej wolalyby, by te
      dwa opisane przez lukrecje modele reprezentowal i laczyl w sobie jeden
      mezczyzna. Takowe egzemplarze to jednak unikaty i stad byc moze
      owe "tendencje" niektorych kobiet. A wychodzenie za maz dla ustawienia sie,
      wiedzac od poczatku, ze nie bedzie sie wiernym mezowi, uwazam za nieuczciwosc
      i zagrywke nie fair. U mnie tez nie byloby przebacz. Pozdrawiam
    • pajdeczka Tak samo jak facet często ma dwie kobiety, 06.02.04, 14:22
      tak i zarowno kobieta może mieć dwóch facetów, zależy od potrzeb
      indywidualnych:)) ja na przykład mam też dwóch facetów i chwalę sobie ten układ
      • Gość: Zawodowiec_gotuje Pajdka podpadlas i to strasznie!! a co z dziecmi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:27
        nie masz wyrzutow ze zdradzasz ich ojca z jakims innym mezczyzną
        • Gość: never Re: Pajdka podpadlas i to strasznie!! a co z dzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:29
          .. bo może nie zdradza ojca dzieci tylko ojcem dzieci jest kochanek?:-}}}
          • pajdeczka Re: Pajdka podpadlas i to strasznie!! a co z dzie 06.02.04, 14:41
            Gość portalu: never napisał(a):

> .. bo może nie zdradza ojca dzieci tylko ojcem dzieci jest kochanek?:-}}}

otóż to!
          • lukrecja8 Re: Pajdka podpadlas i to strasznie!! a co z dzie 06.02.04, 14:42
            a może ona ma na myśli męża i syna?
            • pajdeczka Re: Pajdka podpadlas i to strasznie!! a co z dzie 06.02.04, 14:44
              lukrecja8 napisała:

> a może ona ma na myśli męża i syna?

lucia , zepsułaś całą zabawę, a ubaw miałam po pachy!:))
              • lukrecja8 Re: Pajdka podpadlas i to strasznie!! a co z dzie 06.02.04, 14:56
                sorki ;)
    • tomasdyg Re:Cynizm, czy może juz nie??? 06.02.04, 14:45
      Tylko czy widzisz problem jedynie w ojcostwie dzieci????
      Przecież takie ustawienie problemu to czysty cynizm, wyrachowanie:
      "Facet nr 1 zapewnia stabilizację, poczucie bezpieczeństwa, dom
      Facet nr 2 zapewnia rozrywkę, dobry seks, wzbudza uczucia i adrenalinę"
      Rodzi się więc pytanie, czy to ten rodzaj wyrachowanych kobiet, które dawniej
      określano mianem: KURTYZANA, albo UTRZYMANAKA. I czy ta terminologia nadal jest
      adekwatna?
    • envi Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) 06.02.04, 14:46
      hmmm...żony mają kochanków,mężowie chodzą na dziwki,a świat schodzi na psy.
      Gdyby ludzie bardziej szanowali instytucję małżeństwa może byłoby inaczej?
      • Gość: Rowerzysta Re: Kobieta potrzebuje dwóch mężczyzn (?) IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 06.02.04, 15:10
        > hmmm...żony mają kochanków,mężowie chodzą na dziwki,a świat schodzi na psy.
        > [...]

A wszystkiemu winni cykliści!!!
      • tomasdyg Re: do envi 06.02.04, 20:32
        envi napisała:
        > Gdyby ludzie bardziej szanowali instytucję małżeństwa może byłoby inaczej?

Myślę, że nie chodzi tu tylko o instytucje małżeństwa. To raczej problem
        elementarnej uczciwość w każdym związku, między dwojgiem ludzi.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka