mimimi.7 31.01.10, 18:10 wspólne mieszkanie teraz rozstanie niestety ja muszę się wyprowadzić problem w tym że nie stać mnie na wynajem mieszkania rodziny nie mam co mam zrobić? jak sobie poradzić w takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
takitaka Re: co mam zrobić? 01.02.10, 05:47 Na tym forum trudno jest konkretnie odpowiedzieć na tak ogólnie postawione pytanie. Na pewno Twoja sytuacja składa się z wielu specyficznych problemów, które musiałabyś rozwiązać kierując się z nimi do wyspecjalizowanych placówek. Możesz na przykład odwiedzić najbliższy Ośrodek Opieki Społecznej, przedstawić dokładnie swój problem i dopytać, na jaką formę pomocy możesz liczyć. Są tam prawnicy - można się skonsultować. Najważniejsze to uzyskać jak najszerszą wiedzę, np. listę organizacji lub placówek, które zajmują się pomocą osób znajdujących się w trudnej sytuacji. Jest tego teraz multum. Jest np. wiele projektów, finansowanych z funduszów Unii, skierowanych wyłącznie dla kobiet. Najważniejsze - to żeby z żadnego z odwiedzanych miejsc pomocy nie wychodzić bez informacji. Jeśli usłyszysz "my nie możemy pani pomóc" to dopytać GDZIE i KTO może Ci tej pomocy udzielić. Jeśli powiedzą Ci, że musisz sama zrobić to czy tamto - do dopytaj kto i gdzie może pomóc Ci to zrobić. A potem się tam kieruj. -jk Odpowiedz Link Zgłoś