mimimi.7 31.01.10, 18:33 wspólne mieszkanie teraz rozstanie niestety ja muszę się wyprowadzić problem w tym że nie stać mnie na wynajem mieszkania rodziny nie mam co mam zrobić? jak sobie poradzić w takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sundry Re: co mam zrobić? 31.01.10, 18:34 A gdzie mieszkałaś zanim zamieszkaliście razem? Odpowiedz Link Zgłoś
mimimi.7 Re: co mam zrobić? 31.01.10, 18:40 mieszkałam z przyjaciółką ale ona zdążyła założyć rodzinę jeszcze wcześniej wynajmowałam pokoje w mieszkaniach studenckich ale studia już skończyłam nie wiem czy teraz dałabym radę mieszkać w takim mieszkaniu z obcymi ludźmi ale chyba nic innego mi nie pozostało Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: co mam zrobić? 31.01.10, 18:57 mimimi.7 napisała: > mieszkałam z przyjaciółką ale ona zdążyła założyć rodzinę jeszcze wcześniej > wynajmowałam pokoje w mieszkaniach studenckich ale studia już skończyłam nie > wiem czy teraz dałabym radę mieszkać w takim mieszkaniu z obcymi ludźmi Przepraszam za sarkazm...ale jako osoba po studiach możesz już chyba zacząć dzielić wypowiedź na zdania? Poza tym pytanie jest "od czapy" bo poza wynajcięciem pokoju lub wzięciem kredytu nic Ci nie doradzimy. Czego oczekujesz po forum? Odpowiedz Link Zgłoś
dydelfik Re: co mam zrobić? 31.01.10, 18:46 Weź kredyt z tego, co gazeta.pl płaci ci za pisanie tych postów i kup sobie własne mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
frying.pan Re: co mam zrobić? 31.01.10, 18:55 Zawsze można zamieszkać u jakiejś babci i płacić za pokój grosze w zamian za opiekę nad starszą osobą. Nie jest to może nic fajnego - ale jeśli życie zmusza, to trzeba jakoś sobie radzić. Wszelkie rozwiązania tymczasowe są ok, pod warunkiem, że w tym czasie znajdzie się w sobie siły na poprawę sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: co mam zrobić? 31.01.10, 19:03 Wynająć sobie pokój i zacząć zarabiać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: co mam zrobić? 31.01.10, 19:13 już Ci chciałam napisać to co wszyscy przedemną... sieroto weź się w garść i do roboty! jejku jak mnie dobijają takie nieporadne panienki! Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: co mam zrobić? 31.01.10, 20:28 wracaj do mamy. Stara dupa i nie potrafi znalezc rozwiazania prostego problemu. Moze wujek google pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: co mam zrobić? 31.01.10, 21:28 wiecie co jak czytam to bym wam lanie spuściła jak by się dało jak macie pisać głupoty to się stuknijcie w te głupie łby, dziewczyna pisze, że mam problem czy poprawnie czy nie jakie to ma znaczenie, czy to dyktando ? czy jej pomożemy czy nie inna sprawa czasem jak się nie ma do kogo człowiek odezwać to pisze i to mu pomaga, wrrr czasem mnie wkurzacie ! Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: co mam zrobić? 01.02.10, 12:34 a dlaczego ty się musisz wyprowadzić, skoro piszesz, że mieszkanie wspólne? Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: co mam zrobić? 01.02.10, 12:39 popytaj ludzi w pracy, znajomych.....To nie wstyd poprosić o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
puszka_pandory1 Re: co mam zrobić? 01.02.10, 12:47 "Wspolne mieszkanie" jako czynnosc (mieszkanie jako czasownik odrzeczownikowy, nie jako rzeczownik)-tak ja to zrozumialam. A wyprowadzic musi sie ona, bo mieszkanie pewnie jego lub po prostu nie stac jej na pokrycie czynszu i oplaty rachunkow, gdyby on sie wyprowadzil. Dziewczyno, tylko wynajecie pokoju i znalezienie lepszej pracy cie ratuje. Mieszkania studenckie nie sa takie zle, moze spotkasz w nim swoja nastepna milosc?:)Znalam kilka osob po studiach, ktore z braku funduszy nadal mieszkaly w mieszkaniu studenckim i nie byl to jakis wielki dla nich dramat. Pod warunkiem, ze rozwiazanie to potraktujesz tylko i wylacznie jako tymczasowke-dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś