szakira11 24.02.10, 10:31 Zgodzilibyście sie na seks z druga parą.....to znaczy jestesmy małżeństwem i chcielibyśmy sprubowac czegoś bardzo ostrego, czy po takim stosunku nie będziemy odczuwali jakiejść nie checi do siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesialesia Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 10:48 chcesz czegoś hardkorowego? proponuję wspólną zabawę z dr Bralczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 10:52 chyba z drem Bralczykiem, lub z dr. Bralczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 11:06 Poniechałby wstawianie przecinka przed "lub" :) -- dr Bralczyk Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 11:11 zastanawiałam, szczerze mówiąc, czy wstawić, czy nie. Z interpunkcją faktycznie mi nie po drodze, a nie mam w domu słownika ortograficznego niestety i moje wiadomości w tym zakresie mocno szwankują. Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 11:21 alpepe napisała: > Z interpunkcją faktycznie mi nie po drodze, a nie mam w domu słownika ortograficznego niestety ... Poleciłbym raczej słownik gramatyczny i troszkę pokory przy poprawianiu innych ;) www.sciaga.pl/tekst/53336-54-gramatyka Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 11:11 chyba na pewno nie: dr, nr, mgr - nie stawiamy kropki jeśli skrót kończy się na ostatnią literę wyrazu co innego w przypadku: prof., hab., inż. Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 11:31 mvszka napisała: > chyba na pewno nie: > dr, nr, mgr - nie stawiamy kropki jeśli skrót kończy się na ostatnią > literę wyrazu > co innego w przypadku: > prof., hab., inż. Zasada ta nie dotyczy jednak fleksji i w tym wypadku Alpepe ma rację, choć popełniła inny błąd gramatyczny. Ja wytykając jej to popisałem się jeszcze innym błędem, również gramatycznym :) Jakim ? Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 11:57 wytknąłeś błąd interpunkcyjny, a nie ortograficzny Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:03 mvszka napisała: > wytknąłeś błąd interpunkcyjny, a nie ortograficzny Toteż o ortografii nic nie pisałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:15 jezu znowu coś walnęłam (się zagapiłam na Ciebie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:18 mvszka napisała: > jezu znowu coś walnęłam (się zagapiłam na Ciebie ;)) Wow! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:22 frozenman napisał: > Wow! :)))) No zrozumiem tą reakcję jeśli naprawdę nie wyglądzasz jak ten na fotce! Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:39 mvszka napisała: > frozenman napisał: > > Wow! :)))) > > No zrozumiem tą reakcję jeśli naprawdę nie wyglądzasz jak ten na > fotce! > Kobiety nie mają raczej zastrzeżeń do mojego wyglądu ;) P.S. Ja napisałbym "tę" reakcję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:48 wiesz, ale co innego brak zastrzeżeń, a co innego zachwyt, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:58 frozenman napisał: > Kobiety nie mają raczej zastrzeżeń do mojego wyglądu ;) > > > P.S. Ja napisałbym "tę" reakcję ;) > No i co z tego, że jesteś atrakcyjny jak strach przy Tobie buzie otworzyc !:P Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 13:42 to jest próba podrywu na gramatykę - nieudana, skoro forma 'tą' jest również poprawna :D Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 14:11 mvszka napisała: > to jest próba podrywu na gramatykę - nieudana, skoro forma 'tą' jest > również poprawna :D Toteż zwróciłem tylko grzecznie uwagę na elegantszą formę "tę", używając sformułowania "napisałbym" ;) P.S. Szkoda, że podryw mi się nie udał :( Jestem jednak do kosza już przyzwyczajony. :( Następnym razem spróbuję podrywu na ortografię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 14:22 widzisz, a może ja nie chciałam być elegantsza :P To spróbujmy jeszcze raz: czy pisze się: " ech" czy "eh"? Jeśli "eh" to dlaczego skoro jest "och" i "ach" ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 14:48 mvszka napisała: > widzisz, a może ja nie chciałam być elegantsza :P > > To spróbujmy jeszcze raz: czy pisze się: " ech" czy "eh"? > Jeśli "eh" to dlaczego skoro jest "och" i "ach" ? ;) > Z tego co pamiętam obie formy są dozwolone: "Eh" - wykrzyknik oznaczający zniechęcenie, niezadowolenie: Eh! I tak nie uda mi się Ciebie poderwać! Eh! Z pewnością masz już faceta! Eh, Na pewno się Tobie nie podobam! ECH - wykrzyknik o różnorakiej treści emocjonalnej - wyraża zniecierpliwienie, zniechęcenie: Ech! Masz mnie już pewnie dosyć! ECH - wykrzyknik o różnorakiej treści emocjonalnej - wyraża lekceważenie, obojętność: Ech, Jest mi to obojętne, czy znowu dostanę kosza! Ech! Jaki tam ze mnie polonista! Dlaczego może być eh, a jest tylko ach i och? Po pierwsze to w każdym języku są wyjątki od reguł. Tu jednak jest uzasadnienie, bo kiedyś głoskę h wymawiano na dwa sposoby, tak jak czynili to pięknie przedwojenni polscy aktorzy. Inne h oznaczało zniecierpliwienie i zniechęcenie, a inne lekceważenie i obojętność. BTW. Żadnego z tych uczuć nie żywię do Ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 15:07 Eh! Jak nie spróbujesz to jak ma się udać? Eh! Wystarczy zapytać Eh! nie kokietuj już, tym bardziej, że nie wiem jak wyglądzasz i vice versa A mi się to 'eh' kojarzy z taką tęsknotą, niespełnionym marzeniem, czymś co jest w zasięgu ręki ale jednak nieosiągalne - Eh,gdyby... Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 15:20 mvszka napisała: > > A mi się to 'eh' kojarzy z taką tęsknotą, niespełnionym marzeniem, > czymś co jest w zasięgu ręki ale jednak nieosiągalne - Eh,gdyby... Eh! albo... Ech! Sam już nie wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 14:41 frozenman napisał: > Toteż zwróciłem tylko grzecznie uwagę na elegantszą formę "tę", używając sformu > łowania "napisałbym" ;) > > P.S. > Szkoda, że podryw mi się nie udał :( > Jestem jednak do kosza już przyzwyczajony. :( > Następnym razem spróbuję podrywu na ortografię ;) > Siejesz postrach poprostu. Kto by chciał starować do mistrza ortografi i interpunkcji.:) Zamiast na ortografie spróbuj bardziej przystępnych metod:) Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 14:54 hermina26 napisała: > Siejesz postrach poprostu. Kto by chciał starować do mistrza > ortografi i interpunkcji.:) > Zamiast na ortografie spróbuj bardziej przystępnych metod:) > Jak dotąd nikomu nie zwracałem uwagi nawet na literówki, a cóż dopiero na ortografię czy gramatykę. Zrobiłem to pierwszy raz i tylko odnośnie postu Alpepe, gdyż sama się podłożyła wypominając już po raz kolejny innej damie błąd ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:05 Nie stawia sie kropki po skrocie typu dr albo dyr, bo ostatnia litera skrotu jest ostatnia litera pelnego wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:09 tully.makker napisała: > Nie stawia sie kropki po skrocie typu dr albo dyr, bo ostatnia > litera skrotu jest ostatnia litera pelnego wyrazu. Następna! Bosz ! Stawia się, stawia. W przypadku fleksji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wartosc.energetyczna Re: kobieta-mężczyzna 14.03.10, 21:23 tully.makker napisała: > Nie stawia sie kropki po skrocie typu dr albo dyr, bo ostatnia > litera skrotu jest ostatnia litera pelnego wyrazu. no to krótkie ćwiczenie: jaką literą kończy się wyraz "doktorem"? Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 10:50 hhehehe, a paryczkę chili próbowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 10:55 Takie zabawy, jęsli ktoś lubi, dobre są w luźnych zwiazkch. Notmiastw związkach poważnych nastawionych na dłuterminowśc, związanych miłością i przywiązaniem, to raczej stąpanie po bardzo cienkiej linie. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 11:05 a oto przykład na poparcie suchych ;) słów: forum.gazeta.pl/forum/w,567,100255820,100255820,Trojkat_2K_M.html Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 11:09 A ten post to akurat mnie rozbawił. Mąż pewnie chcial zaliczyć koleżanke, a frajerka sie zgodziła i marnie na tym wyszła. Takie rzeczy trzeba powielokroć przegadac, wiedziec co sie chce, czego oczekuje i mimo tego nastawić się na wiele niespodzianek. W małżeństwie gra nie warta świeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 11:15 ona koleżankę znalazła a on zaakceptował - gol samobójczy Odpowiedz Link Zgłoś
wartosc.energetyczna Re: kobieta-mężczyzna 14.03.10, 21:35 mvszka napisała: > a oto przykład na poparcie suchych ;) słów: > > forum.gazeta.pl/forum/w,567,100255820,100255820,Trojkat_2K_M.html a ja myślałam że na emamie tylko zupki i kupki :D Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia alpepe 24.02.10, 11:41 niestety Twoja złośliwość się nie udała: po dr nie stawiamy kropki (tak samo jak po mgr) so.pwn.pl/zasady.php?id=629574 Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: alpepe 24.02.10, 11:51 lesialesia napisała: > niestety Twoja złośliwość się nie udała: po dr nie stawiamy kropki (tak samo ja > k > po mgr) > so.pwn.pl/zasady.php?id=629574 Niestety wstawiamy, jeśli zastosujemy fleksję. Tu akurat "złośliwa" Alpepe miała rację. Przykład: Zakochałam się jednocześnie w dr. Kowalskim i w mgr. Nowaku. Nadmieniam, że dr Kowalski jest moim wykładowcą, a mgr Nowak już nim nie jest. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
wartosc.energetyczna Re: alpepe 14.03.10, 21:29 frozenman napisał: > lesialesia napisała: > > > niestety Twoja złośliwość się nie udała: po dr nie stawiamy kropki (tak s > amo ja > > k > > po mgr) > > so.pwn.pl/zasady.php?id=629574 > > > Niestety wstawiamy, jeśli zastosujemy fleksję. Nie zawsze.. Zakochasz się w dr Kowalskiej, a nie dr. Kowalskiej. Nie chodzi o fleksję a o końcówkę wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: alpepe 24.02.10, 11:58 przytoczyłaś zasady a sama nie potrafisz z nich skorzysztać. 55.9.1. Stawia się kropkę, jeśli tego typu skrót użyty jest w innym niż mianownik przypadku, np. Podaj to dr. Nowakowi. Nie zdałem egzaminu u dr. Nowaka. Byłem na spotkaniu z mgr. Kwiatkowskim. Wyrażał się dobrze o płk. Kowalskim. Czytałem ten artykuł w drugim nr. „Poradnika Językowego”. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: alpepe 24.02.10, 12:08 Udała się ( a czy to wogóle była złośliwość) ? Ja i Ty nie mamy racji. Nie wiedziałam, że w przypadkach innych niż mianownik po skrótach stawia się kropeczkę. Teraz już wiem, przyznaję nie miałam racji. Zawsze używałam tej formy 'z drem' a nie 'z dr.' Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: alpepe 24.02.10, 12:55 alpepe chyba mieszka w Niemczech. tam się stawia. Ja bym wybaczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 12:03 lepiej chyba wychodzą standardowe i naturalne tajen romanse i bzykanie sie w hotelach i po kątach z zachowaniem wszystkich pozorów udanego i lojalnego wobec siebie małzenstwa. ANwet jesli ebdzie cos podejrzewał to beda to tylko podejrzenia, a nie przewijajace sie przez sen sceny jak bzykacie sie z obcymi na waszych oczach. zawsze wizualnie i swiadomosciowo dla większości ludzi jest to mniej radykalne emocjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
ejana Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 14:12 Chcialam tylko zauwazyc, ze shakira mowiac o "sprobowac czegos ostrego" nie miala na mysli spotkan w celu doskonalenia ortografii i interpunkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 14:15 ejana napisała: > Chcialam tylko zauwazyc, ze shakira mowiac o "sprobowac czegos ostrego" > nie miala na mysli spotkan w celu doskonalenia ortografii i > interpunkcji. Ale za to dzięki jej prubie miałem przyjemność podroczyć się z mvszką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ejana Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 14:22 No prosze, to moze byc sugestia dla autorki watku, ze mozna miec przyjemnosc w sposob mniej obciazony mniejszym ryzykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 14:59 Fajna rzecz jeśli się to traktuje jako niezobowiązujacą zabawę, miłą dla każdego. Z czasów studenckich pamietam kilka imprez, które skończyły się w ciekawy sposób ;) Jednak bedąc w kimś w stałym zwiazku, nie wspominając o małżenstwie, nie zdecydowalbym się na takie "urozmaicenie". Jakoś własna zona mi wystarcza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 15:06 wtopek napisał: > Fajna rzecz jeśli się to traktuje jako niezobowiązujacą zabawę, miłą > dla każdego. Z czasów studenckich pamietam kilka imprez, które > skończyły się w ciekawy sposób ;) Nieśmiało zakładam, że nie były to zabawy w ortografię czy gramatykę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: kobieta-mężczyzna 24.02.10, 15:18 Geometria, a konkretnie wielokąty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka prubie??? 25.02.10, 07:33 to ja Cię miałam za autorytet, a Ty piszesz " prUbie" ???? Jak mogłeś mi to zrobić? <płacze > :( Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: prubie??? 25.02.10, 08:29 mvszka napisała: > to ja Cię miałam za autorytet, a Ty piszesz " prUbie" ???? > > Jak mogłeś mi to zrobić? <płacze > :( No pomyśl jeszcze raz dlaczego tak napisałem. Wskazówka: przeczytaj ponownie początkowy wpis szakiry11 i ten mój, który tak się Tobie nie spodobał. Lubię bystre kobiety ;) Przecież to nieprawda, że dla mężczyzny liczy się tylko wygląd i seks. To się liczy tylko w burdelu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: prubie??? 25.02.10, 09:55 Serio nie wiem dlaczego tak napisałeś? Przychodzi mi na myśl, że nie jesteś nieskazitelnym ideałem ( uf..;) ) Oczywiście, że nie liczy się tylko wygląd i seks, ale wygląd i seks liczy się nie tylko w burdelu, ale również w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
frozenman Re: prubie??? 25.02.10, 10:22 mvszka napisała: > Serio nie wiem dlaczego tak napisałeś? > Przychodzi mi na myśl, że nie jesteś nieskazitelnym ideałem > ( uf..;) ) > Eh! albo Ech!, jak wolisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: kobieta-mężczyzna 25.02.10, 15:33 A co wg ciebie? :) no i mi spacja zaczela nawalac...;/ Odpowiedz Link Zgłoś