myoptic 10.04.10, 09:57 wlasnie podali w wiadomosciach ze nikt nie przezyl katastrofy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:02 Jezu taka tragedia, że aż się wierzyc nie chce. Od pol godz. patrzę i nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:12 jestem w szoku i nie wiem czy smiac sie czy plakac.Jesli ogladacie wiadomosci,informujcie Odpowiedz Link Zgłoś
myoptic Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:13 to jest nie do uwierzenia brzmi jak jakis glupi dowcip na prima aprilis, nic nie wspomniano o jaruzelskim bo ponoc dostał bilet i mial leciec z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
myoptic [...] 10.04.10, 10:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
latoya25 Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:17 Wygląda na to że Jaruzelski nie poleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_0000 Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:21 latoya25 napisała: > Wygląda na to że Jaruzelski nie poleciał. Jaruzelski miał lecieć do Moskwy na obchody zakończenia II wojny światowej, nie do Katynia. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:24 Jaruzelski miał lecieć, ale na uroczystości z okazji końca wojny, w maju. Wierzyć mi się nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:16 nie moge w to uwierzyc,zginal wraz z malzonka Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:17 Czytalam juz o tym w niemieckich gazetach. To straszna tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:25 Cały czas mówią, że nikt nie przeżył, a ja cały czas myślę że to pomyłka i jednak udało im się jakoś z tego samolotu wyjść czy co... Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
damka9 Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:28 kiedys to i tak sie musialo stac, niemniej strasznie to smutne. szkoda mi tych wszystkich ludzi, Bogu ducha winni Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:30 Nie byłam zwolenniczką Kaczyńskiego, ale w obliczu takiej tragedii to nie ma nic do rzeczy [*]. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 11:11 sid.leniwiec napisała: > Nie byłam zwolenniczką Kaczyńskiego, ale w obliczu takiej tragedii to nie ma nic > do rzeczy [*]. Dokładnie ['] Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_nik Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:34 brak słów {i} wieczny odpoczynek... Odpowiedz Link Zgłoś
myoptic Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:37 teraz wg prawa bedzie prezydentem marszalek czyli Komorowski. Generalnie Kaczyński tak kłocił sie ze chce jechac, bo to Tusk dostał bilet a nie on... Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:38 Dopiero co były artykuły o problemach technicznych rządowych samolotów i spadł. Wiem, że mgła i krzaki, ale teraz dziwnie się to przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:41 Zwolennikiem Kaczyńskiego nigdy nie byłem, ale jak o tym przeczytałem to w pierwszej chwili pomyślałem, że to musi być jakiś żart. Co jak co, można polityków nie lubić, ale i tak przykro mi z powodu takiej tragedii. Mam tylko nadzieję, że nie okaże się, że lecieli jakimś złomem, a śmierci prezydenta kraju winne są durne oszczędności na zakupie nowszych samolotów. :P Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:47 > Mam tylko nadzieję, że nie okaże się, że lecieli jakimś złomem, No właśnie mi to samo do głowy przyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 11:06 Stawiam rodzynki przeciw orzechom, że między innymi tak było. O wymianie floty mówiło się od wypadku Millera, "bo będzie tragedia". No to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 11:42 No właśnie. W sumie jeszcze nie jest pewne czy to wina samolotu, bo jednak warunki w jakich przyszło im lądować też nie były sprzyjające, ale po takiej tragedii chyba nikt już nie może się zasłaniać oszczędnościami. Masz też rację co do wypadku Millera. Pamiętam, że wtedy robili wielkie halo odnośnie latania gruchotami. Szkoda, że śmierć prezydenta i wielu innych osób jest ceną jaką płacimy wszyscy za bezmyślne oszczędności. :P Odpowiedz Link Zgłoś
sootball Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 11:12 > Mam tylko nadzieję, że nie okaże się, że lecieli jakimś złomem, a śmierci > prezydenta kraju winne są durne oszczędności na zakupie nowszych samolotów. :P Okaże się. Rosyjski samolot zaprojektowany w latach 60, zrobiony (chyba) w 1990 roku, ciągle remonty generalne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 11:44 > Okaże się. Rosyjski samolot zaprojektowany w latach 60, zrobiony (chyba) w 1990 > roku, ciągle remonty generalne itp. Łudziłem się w pierwszej chwili, że może w końcu dorobili się nowszych samolotów. Przed chwilą doczytałem czym lecieli i aż brakuje mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
marzekk Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:45 nie do uwierzenia, cały czas wydaje mi się, że zaraz to sprostują i okaże się, że to tylko fatalna pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
myoptic Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:49 Kaczyński nie chciał leciec z Jaruzelskim i kazał mu jechac samochodem. Jaruzelski = oszukac przeznaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
latoya25 Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 10:54 Zastanawia mnie, że w przypadku kolejnej katastrofy, u Rusków jak zwykle nieopisany chaos (na lotnisku). Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_basia Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 11:01 Jeden z posłów chyba z PSL ustąpił miejsca koledze z klubu któremu zależało żeby pojechać... Odpowiedz Link Zgłoś
lejdizgaga Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 11:24 Przecież Jaruzelski miał lecieć w maju! To teraz też?? No i poza tym, to nie Kaczyński kazał mu jechać samochodem, tylko Jaruzelski, gdy usłyszał, że dla niego w rządowym samolocie też "znajdzie się miejsce", powiedział, że nie chce być traktowany jak walizka i stać go na kupno biletu na zwykły lot... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 11:05 od stu lat wymieniali park maszynowy.i wymienili... i tak jak pod mirosławcem,zapakowali wszystkich do 1 gruchota.Polak mądry po szkodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 12:25 Wsadzili 88osob do starego Tupolewa, Reuter podaje, ze na pokladzie byly 133osoby,jeszcze lepiej. Kolega Niemiec zadzwonil do mnie i zaczal krzyczec, sluchaj wasz prezydent niezyje, myslalam, ze sobie jaja robi, albo prezydent umarl jak kazdy czlowiek bez powodu, zdarza sie. Jak przeczytalam co sie stalo polakalam sie, w sumie nie lubie politykow, ale to tez byli ludzie. Wywiesilam nasza flage narodowa z czarna wstazka. Odpowiedz Link Zgłoś
prawierabin Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 12:58 www.youtube.com/watch?v=qMgWLsFxugA Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 18:01 moja świeczka: www.youtube.com/watch?v=rpeSRqikz7E&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
kefirka.de Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 18:15 (*) Bardzo żal. Wszystkich, którzy zginęli. Wielka tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
pszekora Re: prezydent nie zyje 10.04.10, 18:18 Taki los Polaków upominających się o wyjaśnienie zbrodni Katyńskiej. pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adys%C5%82aw_Sikorski Odpowiedz Link Zgłoś