bijatyka 04.05.10, 23:13 Właśnie wciągnęłam kawałek pysznego serka ! Mniam ! Które wysokokaloryczne przysmaki kochacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lacido Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 12:05 spijam z kartonu a grudki wysysam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 10:29 Mmrrr pycha :D Tylko ja max dostałam 36, gdzie kupujesz 38? Cały tłuszcz jest "mleczny"? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 12:06 a możę to i 6 było, nie pamietam, taką zółtą w kartonie kupuję łowicza chyba nie pamiętam czy na tej cztałam czy innej wydawało się że mleczny bo te grudki takie masłowe są :) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 14:11 Ostatnio przy topicu o delmie padł link o tłuszczach i w tym artykule było napisane, że często te najtłustrze śmietany są sztucznie nabijane olejami. Ja patrzyłam ostatnio dokładniej na etykiety i na żadnej nie było informacji, czy tłuszcz jest w pełni mleczny, czy tylko w części ;/ Poracha ;/ Lecę po łowicką mmrrrr.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_nocna5 Re: Pyszne kalorie ! 04.05.10, 23:17 krakersy z surową polską kiełbasą albo serkiem topionym..... Odpowiedz Link Zgłoś
emily.1 Re: Pyszne kalorie ! 04.05.10, 23:19 Słodycze... Ech.. chyba jestem uzależniona... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pyszne kalorie ! 04.05.10, 23:29 zrobiłam właśnie burgery wołowe, wyglądają że aaachh i pachną, że echhh ale nie mam sumienia jeść o tej porze, nie ze względu na kalorie ale ze względu na narządy wew :( poczekam do jutra na bardziej ludzką porę lubię wszystko co mięsne i smażone Odpowiedz Link Zgłoś
facettt zajebiscie Pyszne kalorie ! 04.05.10, 23:42 bijatyka napisała: > Które wysokokaloryczne przysmaki kochacie ? nocna - dwugodzinna "robotke" zajebiscie wysokokaloryczna Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: zajebiscie Pyszne kalorie ! 04.05.10, 23:46 przepraszam, Pan pomylił wątki. Chodzi o dorabianie a nie zrzucanie kalorii ! Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: zajebiscie Pyszne kalorie ! 05.05.10, 10:30 Noż to on po 2h wyrzuca z siebie wysokokaloryczne białko ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Alez skad 05.05.10, 13:01 Napisalem tylko, jak te mase kalorii nabyta poprzez zjedzenie sledzika w oleju zalanego rownie wysokokalorycznym pivkiem najrozsadniej zuzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
dona_lukrecja Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 04:35 Bakalie...mmmm Ogólnie: wszystkie nasiona, orzechy i suszone owoce Odpowiedz Link Zgłoś
kaatrin Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 05:27 Nutella - wlasnie zjadlam dwie lyzeczki... pysznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 09:51 Aż dziwne że jeszcze pizza nie padła :) No i serek pleśniowy, duuuużo sera pleśniowego :D Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 09:54 daj spokój, ja jestem uzależniona od pizzy szpinakowej z niemieckiego Lidla. Najgorsze, że zaraziłam moją dwulatkę tą miłością, więc muszę iść na odwyk, bo dwulatka nie powinna dostawać na obiad pizzy, nawet szpinakowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 10:00 Pizza szpinakowa? Mamusiu, czemu nie ma jej u nas :(... Why??????????? Z tej serii tych na cienkim piecowych? Muszę się zadowolić póki co Mozzarellą :( Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 10:12 właśnie w Polsce jej nie ma, jest na cienkim i jest przepyszna, nie za słona. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 10:58 ritsuko napisała: > Pizza szpinakowa? Mamusiu, czemu nie ma jej u nas :(... Why??????????? > Z tej serii tych na cienkim piecowych? Muszę się zadowolić póki co > Mozzarellą :( kup sobie ciasto świeże do pizzy zwinięte na pergaminie (wychodzi cieniutkie) rozwijasz na blasze, smarujesz oliwą, układasz masę liści szpinakowych świeżych i na wierzch kruszysz ser dorblue zielony zapiekasz kwadrans roboty zero, pizza wyśmienita Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 11:00 dobra dobra nie każdy lubi się babrać w garach. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 11:05 Ale ta domowa szpinakowa wychodzi naprawdę boska i roboty tyle, co nic :) fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,90768715,95880823.html Można na nią walnąć mniej sera pleśniowego, a zamiast niego łososia albo świeży rozmaryn... Ale jestem głodna! Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 12:35 widzę, że ten piękny kolor zielony dominuje w Twoim domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 12:55 Ale taki talerz jest tylko jeden, reszta jest w innych kolorach :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:08 fajny, fajny, lubię kolorowe rzeczy w domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:19 To tak, jak ja :) Ach, mam w głowie urządzone całe nasze przyszłe mieszkanie. Tylko kiedy nam się uda je kupić, to jeszcze nie wiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 12:34 chodzi własnie o to, że z babraniem w garach ta pizza nie ma nic wspólnego tyle samo fatygi co iść do sklepu i kupić gotowca Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 12:42 W sumie w Lidlu mają właśnie też ciasto- gotowca :). He he koniec, więcej nie wchodzę na wątki z "pyszne" w tytule, a "kalorie" to już w ogóle :P Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 12:45 wchodź, wchodż, w lato się łatwo zrzuca zbędne kalorie :) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:05 O chryste, nie wiedziałam, że ułożenie na gotowym spodzie kilku składników to "babranie się w garach"... Czym ty się odżywiasz, chińskimi zupkami? Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 10:11 Ech i teraz po przejrzeniu strony lidl.de chcę te panierowane serduszka z sera! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 10:25 a nie wiem jakie, a nie chcę wchodzić, bo ostatnio sobie pofolgowałam z jedzeniem pysznych rzeczy po 22 jak mi wreszcie baby małe poszły spać i teraz muszę przystopować. Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 10:32 Popcorn z mikrofali, ser pleśniowy i tłusta śmietanka. Później mleko skondensowane, michałki, starty ser żółty. Odpowiedz Link Zgłoś
postponed Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 17:20 tylu to chyba nie zjem.... ale za to polane tłustą śmietaną i posypane cukrem :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 11:10 Pizza, makarony i lazanie na wszelkie sposoby (poza tymi na słodko), sery i wino, grecki jogurt z orzechami i miodem, bagietki podpieczone z czosnkiem, masłem i ziołami albo z pleśniowym serem, białe grillowane kiełbaski, lody, kajmak. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mayme Re: hmm 05.05.10, 11:53 sernik amaretto z polewą karmelowo-orzechową, bezy z bitą śmietaną, nutella, rafaello, lody, żółte sery Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 browar, ociekające tłuszczem mięsko w tortilli 05.05.10, 11:56 i tym podobne :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 12:15 Ja właśnie drożdżowe zajadam...drugi kawałek..a do końca dnia jeszcze daleko.. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 12:57 Lubię wiele przysmaków, tylko nie wiem, które są kaloryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:12 gofry z bitą śmietaną i jagodami oraz brzoskwiniami oraz ciasto snickers tudzież grillowana karkóweczka z sosem czosnkowym i zimnym piwem Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:15 goloneczka zapiekana z miodem a do tego kapustka z grochem i ostra musztardka Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:16 skrzydełka drobiowe panierowane na ostro-słodko, ociekające tłuszczem, ech...rozmarzyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:17 serniczek wiedeński prosto z pieca wyjęty i jeszcze gorący, z chrupiącą skórką i wilgotnym wnętrzem Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:18 grillowany pstrąg z masełkiem, cytryną i miętą a do tego pesto czosnkowe Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:20 swieżyzna ze świniaczka smażona w mnóstwie tłuszczu, do tego świeżutki chlebek i surowa cebulka...albo kasznka z musztardą........kurcze, po co ja tutaj weszłam, teraz nie wytrzymam do konca pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:21 albo gorące placki ziemniaczane z serem żółtym w środku i do tego kwaśna maślaneczka Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Zagniatanie ciasta :) 05.05.10, 13:20 Na pizzę jest super! A najbardziej walenie ciastem o blat, żeby się odpowietrzyło. Ciekawe, ile się traci kalorii przy zagniataniu ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Zagniatanie ciasta :) 05.05.10, 13:25 a lubicie tłuste śledziki solone, w oleju, z duzą iloscią drobnopokrojonej cebulki i do tego gorące ziemnaczki w mundurkach? pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Zagniatanie ciasta :) 05.05.10, 14:04 już ! uciekaj stąd ! wygrałaś ! Odpowiedz Link Zgłoś
malwa200 Re: Zagniatanie ciasta :) 05.05.10, 14:18 czemu mię wyganiasz?sierotkę biedną? Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Zagniatanie ciasta :) 05.05.10, 14:21 najwięcej na wątku jesz, obżarciuchu ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
selica Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 13:33 Dżem łyżką ze słoika. Konfitury wiśniowe mojej Mamy (łyżką ze słoika). Budyń z tymi konfiturami. Lody. Czekolada w każdej postaci. Zawsze. Lindor - zawsze x2. Ostatnio po raz pierwszy spróbowałam nieugotowanego słodzonego mleka skondensowanego z puszki i to był duży błąd ;) ugotowane jest też boskie. Masa makowa. A teraz produkuję tartę ze szpinakiem. A jak mnie fantazja poniesie, to może machnę jeszcze zupkę z pomidorców. Who knows... Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_elfka Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 14:34 A ptasie mleczko też może być?? Ale to oryginalne Wedla, a nie przesłodzona Milka :)) A z tych innych kalorii to sosik czosnkowy do wszystkiego... oczywiście na majonezie a nie żadnym jogurcie :)) I obowiązkowo z oliwką z oliwek :)) O właśnie oliwki... i serek pleśniowy... w zasadzie każdy :)) No i winko... choć drinki są chyba bardziej kaloryczne... a później na kaca zapić i wypalić to wszystko Colą :)) I to nie light czy diet tylko tą co ma full kalorii w sobie :D Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 17:01 pizza na cienkim, włoskim cieście ze świeżymi pomidorami, mozzarellą, bazylią i odrobinką oliwy aromatyzowanej truflami .. :) rozmarzyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 17:06 malwa mnie jeszcze natchnęła: Gorące ziemniaki w mundurkach z odrobiną masła i bardzo zimnym twarożkiem ze szczypiorkiem Placki ziemniaczane (ziemniaki tarte na grubym oczku) z żółtym serem, polane gęstą śmietaną Placek po węgiersku (wg mojej mamy ;) ) Pyzy drożdżowe z sosem ze zmiażdżonych ze śmietaną truskawek Spaghetti z sosem serowo-szpinakowym Oj, dawno nie jadłam takich zapychaczy. Właśnie wsunęłam półkilogramowego grejpfruta. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarnysennocwnoc Re: Pyszne kalorie ! 05.05.10, 22:39 cudowne pierroty,toffino,galaretka jabłkowa od 22 do 1 w nocy ooooo! Odpowiedz Link Zgłoś