ursz-ulka 25.05.10, 10:42 sprawdzić stan konta męczę się z tym kolejny dzień bo oczywiście znów ruszyłam kilka razy kartę kredytową :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_hus_na_stosie Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 10:46 ani razu jeszcze nie używałem karty kredytowej, którą noszę w portfelu :) kartami debetowymi też płacę w sklepie w ostateczności. Jestem tradycjonalista pod tym względem, wolę bankomaty i żywą gotówkę :) przynajmniej mam kontrolę nad wydatkami Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 10:52 bożesz ja tam co miesiąc mam kontrole nad wydatkami dopóki niby przypadkiem nie wejdę do sklepu z ciuchami i już koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 13:50 > Jestem tradycjonalista pod tym względem, wolę bankomaty i żywą gotówkę :) > przynajmniej mam kontrolę nad wydatkami O, to ja wprost przeciwnie. :P Nigdy nie mam przy sobie kasy. I potem chcę coś załatwić i się okazuje, że tylko gotówką i muszę kurde tego kota shreka udawać. :P Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 10:51 Rusz dooopę, bo będziesz męczyć się jeszcze następny tydzień! Pomogło? Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 10:54 a może jakimś cudem ktoś mi zasili konto i nie zaczaję ile straciłam? Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 10:58 Niemożliwe. Mnie to co mam musi starczyć do sierpnia. Nie podzielę się ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 11:01 hmmmmm pan bóg kazał się dzielić :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 11:06 Jak się podzielę z tobą to będę musiała mieszkać pod mostem ;D I mój kot będzie głodował ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 11:00 buuuuuuu i znów muszę spłacać tą cholerę od nowa ja nie wiem jak to się dzieje że ciągle kurde kasa leci jak woda Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 13:48 O ja nie dodam odwagi, nie mam takiego problemu. Płacę tylko tym co mam na koncie i mam wykupioną usługę informowania o stanie konta przez sms po każdej transakcji (bardzo sobie chwalę bo zawsze wiem ile mam na koncie i kiedy trzeba przystopować wydatki). Polecam dla tych co nie lubią używać gotówki (ja nie cierpię), a lubią mieć wydatki pod kontrolą. A z karty kredytowej zrezygnuj jak masz sytuacje, że wydatki się wymykają spod kontroli. Taka karta to opcja dobra tylko dla osób które bardzo się pilnują z wydatkami i terminami płatności. Odpowiedz Link Zgłoś
dona_lukrecja Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 14:14 Za tą sygnaturkę powinnaś mieć mega debet na koncie :P Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 17:56 no wiesz! nie życz drugiemu co tobie niemiłe! Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 14:21 co to za karta, jak z konta schodzi? albo ja czegoś nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 17:56 nie schodzi z kąta, ale jej stan mam pokazany na koncie internetowym Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 18:02 aha:) to nie wchodź a jak wejdziesz, to nie miej do nikogo pretensji:) Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 14:27 pozbądz sie karty kredytowej, nie bedzie problemu i nie bedzie co ruszac w nadmiarze ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 17:57 próbuję się pozbyć, ale brak mi samodyscypliny, cholerstwo jedne, banki wiedzą co robią, jak takie karty przesyłają, moja pierwsza i ostatnia Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais zapisuj wydatki 25.05.10, 18:08 i omijaj sklepy z ciuchami A w każdym razie wyznacz sobie jakiś reżim "We wtorki, czwartki i soboty do sklepów z ciuchami NIE wchodzę" Odpowiedz Link Zgłoś
policjawkrainieczarow Re: dodajcie mi odwagi 26.05.10, 03:43 ursz-ulka napisała: > próbuję się pozbyć, ale brak mi samodyscypliny, cholerstwo jedne, banki wiedzą > co robią, jak takie karty przesyłają, moja pierwsza i ostatnia nie pozbywaj się, nigdy nie wiesz, kiedy się przyda (no i nie wiem, jak w Polsce banki ustalają zdolność kredytową - na logikę im większy kredyt masz przyznany, a niewykorzystany, tym bardziej wiarygodna jesteś?) ale zrób tak: weź dwa małe woreczki typu zip lock. Do jednego wsadź karty i porządnie zamknij. następnie woreczek z kartami wsadź do drugiego woreczka i ten drugi wypełnij wodą (tak dość do pełna, ale z odrobiną luzu). A potem cały ten nabój wsadź do zamrażarki i tam trzymaj na czarną godzinę, a w międzyczasie spłacaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 19:07 staraszny napawde problem, ja mam pozaciagane na maksa wszystkie, ktore mi przyznali Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: dodajcie mi odwagi 25.05.10, 19:11 hahaha to zrezygnuj z karty jak taki problem sprawia jej obsługa i użytkowanie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: dodajcie mi odwagi 26.05.10, 13:37 problem w tym, ze co spłacę, to kurczę znów jakieś wydatki, ale z dwojga złego lepiej mi pożyczyć z karty, niż od znajomych, z tym że coraz częściej łapię sie natym , ze ta karta to taki pretekst do ulżenia swoim przyjemnościom, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.chochlik Re: dodajcie mi odwagi 26.05.10, 00:19 założyć własną firmę, a raczej wysłać biznesplan na konkurs www.darboven.pl/idee_grant/index.html boję się, że mnie wyśmieją ;( Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: dodajcie mi odwagi 26.05.10, 00:24 Teraz uwaga (achtung) skup się: . .. ... gotowa? . .. ... huuuuułaaajamanirahiiiiiiiiiiiiiibulabula-tysssssskgnljfljer To był taki okrzyk bojowy dodający odwagi. :D Odpowiedz Link Zgłoś