Dodaj do ulubionych

A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P

19.07.10, 23:29
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/qd/hd/u8yl/0Eskz9y2bLJUqrvHIB.jpg

Wdzianko też na wesele, ala bombka czy coś. Ładnie maskuje mi odstający kuper,
powiększa cycki i "zakrywa" brzuch. Na przedzie ma kokardę, kawałek jej widać,
jak się dobrze przyjrzeć, jest prosta. Na fotce mam też buty, z których
zapomniałam ściągnąć papierek ;) Pstrykałam ją dla meni na szybko. Znaczy się
MPiW pstrykał, to tłumaczy niską jakość ;) Ogólnie dobrze się w niej czuję (o
dziwo), choć nie noszę takich sukienek, jak już to naciągnięte tuniki.

Mam tremę, bo ja się nie widzę w sukienkach ;) W twarz się nie wpatrujcie, na
zdjęciu jestem po szorowaniu pryszczycy (dopadło mnie, a wyleczyć nie mogę,
jak na złość), co ranek kolejne gejzery, aż cała buzia boli :(.
Obserwuj wątek
    • tytus_flawiusz Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:32
      strasznie spieprzona ta kuchnia
      • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:35
        No to mi dostałeś, idę się popłakać w kąt :D

Polecam ponowne przeczytanie pytania zawartego w temacie. O tym mowa, nie o kuchni.
      • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:35
        sluszna uwaga, gdzie jest piekarnik?
        • tytus_flawiusz Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:37
          soulshunter napisał:

> sluszna uwaga, gdzie jest piekarnik?

ja się zastanawiam, kto wymyślił płytę gazową w TAKIM miejscu
          • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:48
            No wiesz, jakoś się mi nie widzi trzymać płyty w dłoniach, a TAM była, jak się
            wprowadziliśmy i TAM zostanie przez jakiś czas.
            • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:07
              a okapu tez nie ma? Dobrze ze masz przynajmniej ta zmywarke w lawem rogu :)
              • bijatyka Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:11
                co jej nie naprawiłeś !
                • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:13
                  O właśnie! Sama musiałam dojść, a tego to nie lubię na codzień. :P
                  • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:16
                    danych bylo za malo.
              • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:11
                Za zmywarą jest pralka, a potem lodówka, a potem narożnik, co to zrobił bubę :D
        • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:38
          Brak. Kuchnia jest od roku w remoncie i będzie w tym remoncie przez kolejne
          kilka lat. Brak funduszy "na wymiar". Może za rok wyskrobię ;) Mnie tam nie
          przeszkadza, większość czasu siedzę na placu zabaw :D
      • anirac Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:39
        No chciałam napisać dokładnie to samo :)

Co do sukienki - na mój gust ciutkę za skromna, gdyby była z połyskliwego
        materiału to ok. No chyba, że jest z satyny, jedwabiu czy innego atłasu - tylko
        na zdjęciach tego nie widać?
        • real_mayer Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:44
          a mnie się podoba, nienawidzę połyskujących sukienek :P
        • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:46
          O sorki, nie doczytałam twojego posta do końca, bo jak zobaczyłam wrzutę o
          kuchni to przeskoczyłam :) Ten materiał to jakby lekko połyskuje, tylko zdjęcie
          tego nie oddaje.
          • anirac Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:59
            No to bym dodała w takim razie do tego szal - np. fioletowy, może być z satyny
            lub cienkiego szyfonu. Lepiej z satyny.
            No i buty by wolała też w odważniejszym kolorze, właśnie takim fioletowo-różowym.
            Ale jak nie chcesz inwestować w nowe buty, to chociaż dodaj ten szal.
            • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:06
              o szalu tez zem myslal, faktycznie az sie prosi
              • bijatyka Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:12
                taaa i czapka ! dobrze jest !
                • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:14
                  a moze zamiast copki jakisik kfiotek we wlosy?
                  • bijatyka Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:21
                    O !
                • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:14
                  Kozaki :D
                  • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:18
                    srebrne na chromowanej szpili. Koniecznie!
      • gr.een Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 16:48
        tytus_flawiusz napisał:

> strasznie spieprzona ta kuchnia
        ta, i ten garnek jakiś taki beznadziejny :)))
    • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:35
      moze ja sie nie znam ale... krój jest OK, tylko lepsza bylaby w jednolitym czarnym lub innym ciemnym kolorze. Mowilem ze sie nie znam.
      • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:36
        Nie znalazłam jednolitej właśnie. Szukałam i jedna tylko była, ale prosta na
        grubych ramiączkach i za sztywno wyglądałam, nie pasowała do mnie, a cena dźgała
        mnie w plecy :D
        • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:38
          a pokaz jeszcze z przodu (mozesz ubrac na glowe kubelek jak sie wstydzisz)
          • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:42
            No teraz to się mi nie chce w nią wbijać. Jutro. A fotę to zrobię na dworze, co
            by mi nie wrzucać za brzydki przedpokój :D :D :D
            • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:46
              wystarczy ze pani domu ladna.
    • martishia7 Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:35
      Jesu, masz piękną tapetę, tą w zielone liście... Chciałam strzelić jeden pas za
      kanapą w hmm... mniej małym pokoju, ale nie-MPiW stroi fochy...
      • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:41
        Mam taką samą w fiolecie w sypialni na ściance działowej, za którą zrobiłam
        sobie szafę :) Jest z Ca100ramy i kosztowała 45zł za rolkę. Koty uwielbiają się
        w nią wbijać :D
    • hermina1984 Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:37
      Pompka,tak szczerze,wprost z serduszka,nie podoba mi się :(
      nie wiem dla czemu,ale mam dziwne przeświadczenie,że to jakby nie Twój klimat :P
      nie gniewaj się na mnie,ale w czymś inszym sobie Ciebie wyobrażam ;)
      • alessia27 Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:42
        mnie sie podoba i uwazam ze ladnie w niej wygladasz.
        Tylko nie wiem co to tam na tych butych ale jak to
        metka to ja odetnij jeszcze.
        Pokaz sie jeszcze z przedu.Z boku dla mie ladnie.
      • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:43
        Ja w każdej sukience dziwnie wyglądam. Ty sobie wyobraź, jaki polew miały
        ekspedientki w butikach :D
        Nie potrafię kupować ubrań. Wolę lumpki. Tam jakoś idzie coś wyszperać. W
        butikach czuję się jak w innej bajce.

Powiedz w czym widziałaś :)
        • hermina1984 Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:47
          hmmm wiesz co nie mam koncepcji,ale w czymś bardziej tunikowatym (patrzę trochę
          przez pryzmat własnego gustu),takim jakimś bardziej hmmm rzymskim kroju,ale
          kurcze,to Ty się masz dobrze czuć :)
          Powiem tak,kiedyś z dobrą kumpelą kupowałam kieckę,jej się zupełnie nie podobała
          :P,ale kupiłam i to moja ukochana kiecka w której robię piorunujące
          wrażenie-mimo,że skromna i jak to mawia mój Miś-babciowata :P
          • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:54
            Ja to mam takie skręty kich, jak sobie pomyślę o tym weselu. Nie znam nikogo
            prócz Młodej Pary i MPiW. Czuję, że tam z lekka nie pasuję. Jestem zwykła
            dziewucha z bloku, co to w leginsach śmiga, a na wakacje jeździ raz na osiem
            lat. Na spotkaniu przedweselnym poznałam z imienia kilka osób (już ich nie
            pamiętam). Rozmawiali o kolekcji markowych ubrań, motorach, które sobie ostatnio
            kupili i wczasach. Tak po cichu to powiem, że miałam myśl, by zrezygnować, ale
            tak nieładnie.
            • hermina1984 Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:01
              ino nie taka zwykła :P już Ty nie bądź taka skromna :P
    • facettt wcale nie Drastyczne 19.07.10, 23:41
      sukienke mamy gdzies.
      uwazamy jednak, ze panienka w pozycji odwrotnej
      prezentowalaby sie calkie niezle
    • kitek_maly Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:42
      Melancholijna Pompa. :)
      Mnie się podoba.
    • alexa0000 Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:43
      A ty nie powinnas kupra eksponować?On chyba taki własnie jest do
      pokazywania?Poka z przodu.
      • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:45
        Kurde właśnie nie mam ;/ Spytam czy mi trzaśnie zdjęcie, to się specjal dla was
        ubiorę :P Bez kubła na łbie heheh Przecież późno jest, więc mogę wyglądać jak
        smoczyca, a co :P
        • autokrata.fetyszysta A ja napiszę tylko, że nie wyglądasz... 19.07.10, 23:49
          ...na swoje lata ;-D
    • brusselka Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:44
      Przede wszystkim zmieniłabym budy na takie ze znacznie grubszym obcasem. A
      sukienka... Raczej matko-polkowata, brak jej lekkości przez ten gruby,
      nieciekawy wzór i z wyglądu ciężki, twardy materiał - trochę przytłacza Twoje
      kolory przez to. Zresztą trochę zgaduję, bo przodu nie widać. Ujdzie, ale buty
      koniecznie zmień.
      • hermina1984 Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:49
        > Przede wszystkim zmieniłabym budy na takie ze znacznie grubszym obcasem. A
        > sukienka... Raczej matko-polkowata, brak jej lekkości przez ten gruby,
        > nieciekawy wzór i z wyglądu ciężki, twardy materiał - trochę przytłacza Twoje
        > kolory przez t

o to to!
    • lacido Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:53
      nie podoba mi się kolor sukienki, jak dla mnie to jak ksiądz na pogrzebie ;/
      krój pasuje osobie o tzw niskim zawieszeniu, nieco je maskuje, nie wiem czy ta
      kokardka aby na pewno maskuje brzuch jakoś tak lekko odstaje ;/

wg mnie jak dla Ciebie to trochę "ciotkowata" :) widziałabym Cie raczej w czymś
      lżejszym z nutką fantazji :)
      • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 19.07.10, 23:56
        Nie mogę się ubrać w fikuśną kiecę, bo to wesele jest hmm.. "na poziomie" - nie
        wiem, jak to ująć. Szkoda, że nie było takiej w jednym kolorze, ale lepszy
        rydz.. Ja ogólnie wyglądam dziwacznie w sukienkach, a jeszcze gorzej się w nich
        czuję.
        • lacido Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:02
          no nie mówię żeby od razu jak z kabaretu :)
          jest duży plus: mianowicie będzie zmogła pojeść bez obawy że będzie widać brzuch :)
          • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:05
            O patrz, o tym nie pomyślałam :) I oczywiście będę mogła bez problemu skorzystać
            z toalety ;)
            • lacido Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 21:10
              dlatego ja uwielbiam kiecki takie spod biustu luzem puszczone :) tyle że każdy
              mi wtedy ciąże wciska ;)
        • easz Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 11:51
          pompeja napisała:

> Nie mogę się ubrać w fikuśną kiecę, bo to wesele jest hmm.. "na
          poziomie" - nie wiem, jak to ująć. Szkoda, że nie było takiej w
          jednym kolorze, ale lepszy rydz.. Ja ogólnie wyglądam dziwacznie w
          sukienkach, a jeszcze gorzej się w nich czuję.

Jak na poziomie, to może lepiej by było coś z jakimś żakiecikiem,
          nawet na krótki, czy 3/4 rękaw..? tylko żeby się nie postarzyć za
          bardzo właśnie...

Ale rozumiem, że to już raczej kupione, wydane i przyklepane, tak?
          Kiecka nie jest zła, choć - 1 - krata to imo trudny wzór, np. jeśli
          chodzi o dodatki, a dodatki mogą zrobić strój - może tu Ci ktoś
          pomoże coś fajnego dobrać i efekt przekroczy czyjekolwiek
          oczekiwania? - 2 - kiedyś byłam w czarnej sukience na weselu i choć
          było małe, kameralne, pubowe prawie, to jednak dziwnie się czułam,
          zwłaszcza patrząc na inne laski (kolory, jasność, świeżość, ew.
          czerwień;) a potem jeszcze na forum moda wyczytałam, że czerń na
          wesele to raczej wpadka - więc tak na przyszłość wiem już, że
          lepiej być w czymś jaśniejszym (choć niekoniecznie jasnym - ja np.
          nie przepadam, a trzeba się też dobrze czuć, nie tylko wyglądać,
          fakt:)

Ktoś tu pisał o szalu - wg mnie nie, absolutnie. Ślub, kościół -
          ramiona zakryte, ale na wesele odkryć je, bo są ładne:) Kwiat we
          włosy - tak, albo na nadgarstek, jakiś pod kolor tej kratki, albo
          może jakaś fluorescncyjna pi...cja? ;)
          Już chciałam powiedzieć, że buty nie pasują, ale skoro to metka to
          białe, to rozumiem, że buty czarne? Ok.

I a tam dziwacznie - ładnie wyglądasz. A w sukience w kratę, to
          zwłaszcza jak na kratę ładnie, bo jak powiedziałam - ta jest
          trudna:) Naprawdę ładnie.

Jeszcze jeśli chodzi o bombki - ja tu bombki nie widzę. To jest ee,
          taki raczej krój kelnerski, co byłoby frywolne, gdyby nie deseń i -
          uwaga wobec tego z dodatkami. Bombki, takie rurkowate, nie
          te 'podwijane' są akurat do podkreślenia tyłka świetne, czy się go
          ma zresztą, czy nie. Ja bardzo lubię, tak samo rurki itp. Nie bój
          się bombek - jesteś proporcjonalna, to co złego to podkreślać? :)

Baw się dobrze. Aha, a napiszesz jakie dodatki dobrałaś..?
          • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 13:33
            Buty są całe czarne z kwiatem ala róża na przedzie przy małym palcu. Nie wiem co
            z dodatkami, nie znam się na ubiorze. Dziękuję za rady :) Na pewno wepnę we
            włosy kwiat :)
            • easz Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 15:57
              pompeja napisała:

> Buty są całe czarne z kwiatem ala róża na przedzie przy małym
              palcu. Nie wiem co z dodatkami, nie znam się na ubiorze. Dziękuję
              za rady :) Na pewno wepnę we
              > włosy kwiat :)

O-o. No to ja nie wiem, czy tak dwa kwiaty i krata to tenten.
              Trzeba podciągać wąt, żeby ktoś poradził, ja z dodatkami też jestem
              kiepska, zresztą z ubieraniem się w ogóle, tak tylko napisałam, co
              pomyślałam:) Ale tyle wiem, że dodatki robią;) - coś wystarczy
              zmienić i już co innego bywa że jest.

Aczkolwiek ja nadal jestem za kwiatem i przeciwko szalowi:)
    • bijatyka Pompa 19.07.10, 23:54
      To ja krótko: jesteś super-dupa i obojętnie, co będziesz miała na sobie, nie
      jedna tu może Ci te cieniutkie obcasiki szorować. Nie musisz się skupiać na
      ubiorze. Co to ma być ? Wesele ? Nie kręć się obok pana młodego !
      • hermina1984 Re: Pompa 20.07.10, 00:00
        a to się zgodzę koleżanko,że Pompka śliczne stworzenie :)
        ale kieca mi się nie podoba i już nic na to nie poradzę ,jest taka właśnie
        przyciężka i za bardzo retro...ale słuchajcie,to tylko moje zdanie :)
        • pompeja Re: Pompa 20.07.10, 00:03
          Nie no nie myśl, że ja jakimś fochem rzucę :) Dobrze słyszeć krytykę, bo jak na
          razie to każdy mi w chacie pierdu pierdu sprzedaje, że łał łał i szał pał :D

W takich prostych wyglądałam na kilkanaście lat więcej i jakbym miała je od mamy
          po babci ;) Mowa oczywiście o tych połyskliwych z atłasu czy coś takiego, lekko
          obcisłe, ale niezabałdzo, bo kuper i brzuch.
      • pompeja Re: Pompa 20.07.10, 00:00
        Ten Pan Młody, moja droga, to mi w głowie zawrócił ;) Ja do końca nie wierzę, że
        się odbędzie hehe (to nie żart, żeni się wieczny kawaler)

Dziękuję za miłe słowa :) Naprawdę to jedyna kieca, w której poczułam się
        dobrze. Z racji niskiego budżetu nie mogłam pozwolić sobie na "górną półkę".
        Myślę, że tę sukienkę będę mogła wykorzystać jeszcze kiedyś.

A co do obcasów to je sama połamię - wiesz, ciężar :D:D:D
        • soulshunter Re: Pompa 20.07.10, 00:04
          > Z racji niskiego budżetu nie mogłam pozwolić sobie na "górną półkę".

to bylo wrzucic nr konta z prosbami o datki na zbozny cel. Cos by sie uzbiaralo. A w ogole po 3-ch kolejkach wszyscy juz beda najlepsi qmple w klasie. Luzik.
          • pompeja Re: Pompa 20.07.10, 00:10
            A co miałabym rozdawać za datki? Nie ma nic za darmo przecież :P Jednego włosa z
            czubka głowy? :>
            • soulshunter Re: Pompa 20.07.10, 00:15
              zamiast na tace w niedziele to by ci sie wyslalo na wyszczalowom kiecke. W sumie cel nawet bardziej zbozny bo pomoc blizniemu.
      • autokrata.fetyszysta Re: Wesele ? Nie kręć się obok pana młodego ! 20.07.10, 00:37
        W ogóle dmuchaj na zimne - nawet na pogrzebie nie kręć się koło trumny!
        ;-)
        • bijatyka Re: Wesele ? Nie kręć się obok pana młodego ! 20.07.10, 00:40
          :D :D myślę, że jak pompa dobrze kuprem pokręci to i umarłego z trumny wyciągnie !
          • autokrata.fetyszysta Re: jak pompa dobrze kuprem pokręci 20.07.10, 00:57
            Umarł Maciek, umarł i leży na desce

Pompę by przysłali - podskocyłby jesce
            ;-)
            • bijatyka Re: jak pompa dobrze kuprem pokręci 20.07.10, 01:02
              Oj dana dana, pompa rozrywana !
    • hermina1984 kurcze! 20.07.10, 00:08
      a w ogóle ostatnio przejeżdżaliśmy przez Głogów i Polkowice ( w Polkowicach
      nawet się pluskaliśmy) i narzekałam wówczas swojemu "Misiowi",żem Twojego
      telefonu nie spisała :P
      -
      • pompeja Re: kurcze! 20.07.10, 00:12
        Buuu!

Byłaby libacja (bez mojego udziału) ;)

Na odkrytym czy w aqua? :>
    • pol_krzaka Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:12
      Sukienka wygląda nieco sztywno, ale to chyba przez ten materiał, ogólnie jednak
      bardzo pozytywnie, zresztą chyba niesłusznie boisz się sukienek. Niepotrzebnie
      też wspominasz o twarzy, nie sposób zauważyć na tym zdjęciu problemów. I z tym
      maskowaniem figury też przesadzasz, albo sukienka robi to doskonale albo w ogóle
      tego nie potrzebujesz. Co do pryszczycy to się jej nie leczy, to choroba
      zwalczana z urzędu. Po prostu wybija się chore osobniki zwracając właścicielowi
      odszkodowanie.
      • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:16
        Tym optymistycznym postem zakończę dzisiejsze podczytywanie forum, dziękuję i
        dobranoc :)
        • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:23
          czekamy z niecierpliwosciom na jutrzejsza sesje do CKM-u.
    • lolcia-olcia Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:41
      Dobrze wyglądasz:) udanej zabawy:)
    • wacikowa Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:45
      Sukienka ładna i pasi do Cię ale buty psują cały obraz.
      • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:53
        przeciez mowilem. Srebrne kozaczki na chromowanych szpilach.
        • wacikowa Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 01:03
          Nie znasz się:P
          To wesele a nie taniec na rydzu...tfuuu rurze:P
          • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 01:07
            a ty czego jeszcze nie spisz. Tylko ci grzyby i rury w glowie, ogolnie cos twardego:) Baterie padly?
            • wacikowa Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 01:12
              Ostatnio bezsenność mnie pieprzy zamiast Morfeusza.
              • soulshunter Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 01:16
                to odkorkuj winko, w sam, raz na sen
                • wacikowa Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 01:20
                  Nie,nie,nie. Za 4 godziny muszę wstać:)
    • s.p.7 Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 00:52
      Nie znam sie jakos szczegolnie
      ale to taka cicha, kopciuszkowa sukienka, taka mowiąca ze ja tu jestem tylko
      takim dodatkiem z swoja niedominującą rolą.
      Kobieta MPiW - bo to ejst dla niego bardziej tak czuje, ze ona nie jest
      niepotrzebnei wyzywajaca, uwzoslajaca itp.
      Taka wesola i mila ciocia troche ale porzyteczna do tego i zaradna,
      nieskąplikwoana ale urokliwa.
      Uczynna zona w roli uczynnej kobiety.

Ale masz w sobie wlasnie przy tym w sobie strasznie duzo takiego naturalnego
      uroku, ze jakby wyrastasz z tej sukienki w sensie osoby, i to widac, Tzn jakby
      wyrastasz z poza tej roli narzuconej przez nią.
      I to daje takei bardzo mile pozytywne "kopciuszkowe" wrazenie, ze taki naturalny
      urok czekajacy an odkrycie :)

Nie narzuca sie do tego co i spodoba sie pannie mlodej i Twojemu "MPiW", a
      jednoczesnie mozesz bcy calkowicie swobodna, i wlasnie "wyrastasz" poza nią.
      Dlatego tak mi sie kojarzy "kopciuszkowy urok" i tworzy taki pozytywne wrazenie
      niepoznania, oraz "bycia kobietą do odkrycia" co przyciaga do rozmow :) na weselu.

nawet jesli neizamierzony to wg mnei tworzy to bardzo oryginalny styl, mily,
      wesoly, posłuszny z czyms takim wlasnei jak pialem "do odkrycia"
    • tabeletka Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 02:17
      kiecka super, buty tez jak najbardziej pasuja (tylko ta metka wkurza
      przy ogladaniu :)). cudny kroj, kolory fajne, do twarzy ci w niej. a
      i do och-ach towarzystwa sie nadaje.
      nie dawalabym zadnego szalu, tylko upiela wysoko wlosy i zrobila
      ladny makijaz. fajna babka i sukienka, szkoda zakrywac szalem.
      a co do towarzystwa... pieniadze to nie wszystko i to ze ktos mieszka
      w willi, a nie w bloku, i jezdzi na zagraniczne wycieczki nie oznacza
      przynaleznosci do innej, lepszej kasty. i wiekszosc ludzi tak to
      widzi, czy z willi czy z bloku. a ty przestan sie zastanawiac i baw
      sie dobrze :)
    • cloclo80 Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 02:28
      Nie trzeba składać od razu aż tak drastycznej samokrytyki. Nawet na oko widać,
      że nikt nie przywoła największego psuja urody czyli nadwagi.
      Zgadza się, wdzianko ma charakter maskujący, choć nie musiałoby. A jedyne
      czego można się dopieprzyć, to wrażenie (może to wina zdjęcia), że materiał z
      którego je zrobiono jest gruby (np. wełna), co optycznie kłóci się z +30C za oknem.
      • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 13:44
        To taki jakby atłas ale nie połyskuje mocno. Cieniutki materiał, na żywo widać
        lekkość, zdjęcie zniekształca.
    • kochanic.a.francuza Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 04:33
      Dobrze dobralas sobie sukienke do figury: pupa zgrabnie sie
      prezentuje, biuscik jest i wciecie w talii tez. Grubszy material na
      upaly? Toz w sali zabaw bedzie zpewne klimatyzacja. Z butami jest
      tak ze cieniutkie i lekkie buty zakladaja "cienkie" osoby. Dotyczy
      to nawet mezczyzn. Cieniutkie paseczki i podeszwa tych sandalow
      optycznie powiekszaja, pogrubiaja Cie. Troche grubsza podeszwa i
      proporcje sie zbalansuja. Te sandalki mozesz sobie zostawic do
      spodni lum dlugich tunik. Szale uwazam ze sa wsiowe. Wloz prawdziwa
      roze badz lilie w ktoryms z jasniejszych kolorow sukienki.
      Oczywiscie wlosy podpiete do gory co by alabaster seksownej szyi
      pokazac. I dobrze sie bawic:) Nic tak nie dodaje uroku jak pewnosc
      siebie:)
      A na przyszlosc: Twoj kolorystyczny typ urody to "lato",
      najczesciej spotykany w Polsce. Intensywne kolory tej sukienki
      najlepiej prezentuja sie na niebieskookich brunetkach. Mowie o
      perfekcji, jesli zalezaloby ci na niej. Jest to bardzo trudne, bo
      oprocz kolorow trzeba tez dopasowac kroj i fakture oraz grubosc
      materialu, zadko zdarza sie upolowac, ale tak przyszlosciowo
      mowie. "Twoje" kolory, kore optymalnie wydobeda zalety Twojej
      urody, to kolory zgaszone, nieintensywne. Dobrze Ci bedzie w
      bezach, kremach, kosc sloniowa, zielenie, przybrudzone roze,
      nieintensywne blekity,rozne odcienie zlotego, i drobne wzory (choc
      z wzorami nie jestem pewna, sama musisz sprawdzic).
      Poczytaj jakas strone o wizazu. Ja nie tylko czytalam, ale i
      poeksperymentowalam: siostra ma taka urode jak Ty, ja inna. Ja
      wygladam w jej bezach "bezplciowo" Ona w moich wscieklych
      indygo "nieciekawie" mowiac krotko.
      Tym razem impreza w pomieszczeniu, i nie masz zamiaru polowac na
      samca alfa to i perfekt nie musi byc:) Wystarczy, ze Pan Mlody I
      pan i wladca beda oczarowani. Przed powazniejszymi lowami obcykaj
      kiecki w butiku i pokaz nam.

Kuchnia? Znowu kolory: nie maga sie cieple z zimnymi zrec: bezowe
      kafle i chlodna zielenia. Tapeta swietna. Te same wzory zrobilabys
      w intensywnym, czystym brazie i byloby jak z reklamy:).
      Sorry, nie moglam sie powstrzymac:)
    • oposka Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 09:59
      moim zdaniem jestes w niej bezkształtna ? jakos tak zauważ ,że
      spłaszcza tyłek w sumie go nie widac tak jak w mojej czarbej bombce
      a przód srednio chyba ciekawie wyglada
      ale ekspertem od mody nie jestem
      • oposka Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 10:04
        ale to ma być sukienka na wesele ? jak dla mnie za mało wizytpowa i
        za mało elegancka na lato za cięzka no chyba ,ze do latania po
        mieście .Wybacz szczerość
    • deodyma Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 10:02
      czy Wy tu baby bierzecie jakis udzial w konkursie pieknosci?
      najpierw jedna zamieszcza rzekomo swoje zdjecie i pyta, czy jest
      gruba, choc podejrzewam, ze to wcale jej fota nie jest, tylko
      jakiejs jej znajomej.
      teraz nastepna swoja fote zamieszcza.
      po co?
      • 83kimi Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 10:08
        W takiej sukience można iść do pubu na piwo, ale na wesele to nie bardzo.
      • oposka Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 10:08
        po to aby uzyskac odpowiedz :)
    • margie Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 10:11
      wg mnie ona cie pogrubia:( Ma za wysoko stan ( znaczy pas), ta kokarda do
      wywalenia- dodaje cm w obwodzie. dekolt powinien byc tzw amerykanski- w szpic,
      wiazany na szyi- wyciagnie cie do gory. I raczej chyba gladka, niz ta krata,
      wyglada troche jak zaslona...

Wlosy wysoko upiac w jakis fajtazyjny kok, kwait z boku:)
      ja cie widze troche w stylu hiszpanskim:)
    • kombinerki_pinocheta Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 10:11
      no no Pompa :))

plyn do mycia naczyn Wam sie konczy
      • donnaanna Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 10:35
        kieca jak kieca - faktycznie nico kopciuszkowata i ciemna ale do
        uratowania jakims jasniejszym zielonym albo liliowym szlaem i
        fryzura.
        za to jakie lydki, mniam, mniam!
        • pompeja Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 18:37
          Golona jak ta lala (przednia), najadłby się człek :D
    • alpepe Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 11:04
      nie podoba mi się, o ile to na wesele.
    • vandikia Re: A co sądzicie o tej sukience? Drastyczne :P 20.07.10, 11:16
      fason mógłby być, bo i pasuje ale ten kolor i wrażenie późnej
      jesieni - nie bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka