Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie emerytalne

13.09.10, 16:45
wiem, wiem, pewnie gdzies jest odpowiedznie forum, ale potrzebuje szybko odpowiedzi, bo chyba jutro zrezygnuje z ubezpieczenia emerytalnego w Compensie. Po 3 latach wpłacania mam mniej niz gdybym w skrpete te pieniadze wkładała...Czy tak jest z nimi wszystkimi? Oczywiscie wycofujac sie teraz trace połowe tego co wpłaciłam, ale chyba lepiej te pieniadze na konto oszczednosciowe co miesiac wplacac...Jak wy oszczedzacie z mysla o emeryturze? Zostać czy olać to ?
Obserwuj wątek
    • reniatoja Re: ubezpieczenie emerytalne 13.09.10, 16:48
      Poczekaj jeszcze z dwa lata, wtedy wartosc polisy powinna wrócić mniej więcej do wartosci wpłaconych kwot. Mam podobny dylemat...
    • dzioucha_z_lasu Re: ubezpieczenie emerytalne 13.09.10, 16:49
      Koszty obsługi, dodatkowe ubezpieczenie na to czy tamto - i masz koszt przekraczający zysk. Lepiej odżałować i zabrać kasę.
    • venettina Re: ubezpieczenie emerytalne 13.09.10, 18:41
      Poszukaj pilnie informacji o zmianach przepisow dotyczacych funduszy, bo wlasnie powstaja nowe. Jesli po ich wprowadzeniu fundusze nie beda mogly ci zabrac polowy skladek, to lepiej poczekac pare miesiecy na wejscie ich w zycie.
    • kol.3 Re: ubezpieczenie emerytalne 13.09.10, 20:35
      Niedawno jakaś forumka pisała, że wpłaciła na polisę posagową ponad 30 tysięcy, a po 10 latach oszczędzania wypłaciła 29 tysięcy. Z czegoś się ci ludzie obsługujący te fundusze muszą utrzymywać, palmy sobie kupować i dywany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka