Dodaj do ulubionych

"mimo wszystko"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:26
Wlasnie dowiedzialem sie, ze utwor 'mimo wszystko' wykonuje zespol Hey; zdziwilo mnie to, gdyz
sadzilem, ze spiewa go Doda, Brodka, Maryla Rodowicz lub Beata Kozidrak pod batuta nieszczesnego
chalturnika z Panoramy, Piotra Rubika. Czy tylko mi ta piosenka wydaje sie zenujaca, zalosna i w
dodatku bezczelnie rznieta z roznych znanych zagranicznych przebojow (co jest nagminna praktyka
w naszym kraiku)? A Hey to podobno wyzyny tego, co krajowi tworcy maja do zaproponowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: "mimo wszystko" IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 13.12.05, 10:49
      "Mimo wszystko" to również tekst piosenki O.N.A smile
      • Gość: hjuke Re: "mimo wszystko" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:04
        > "Mimo wszystko" to również tekst piosenki O.N.A smile

spiewaja tam "kochaj mnie mimo wszystko" czy cos takiego - to hey czy ona w koncu? w kazdym razie
        to o te bezbozna piosenke mi chodzi. jest straszna, sluchajac jej wstydze sie, ze polski jest moim
        ojczystym jezykiem.
        • Gość: monika Re: "mimo wszystko" IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 14.12.05, 09:17
          napisałam że tytuł piosenki nie jest orginalny bo zespół np. O.N.A pierwszy
          miał od Heya taki tytuł....no cóż
    • kardiolog Re: "mimo wszystko" 13.12.05, 10:51
      Gość portalu: hjuke napisał(a):

> Wlasnie dowiedzialem sie, ze utwor 'mimo wszystko' wykonuje zespol Hey;
      zdziwil
      > o mnie to, gdyz
      > sadzilem, ze spiewa go Doda, Brodka, Maryla Rodowicz lub Beata Kozidrak pod
      bat
      > uta nieszczesnego
      > chalturnika z Panoramy, Piotra Rubika. Czy tylko mi ta piosenka wydaje sie
      zenu
      > jaca, zalosna i w
      > dodatku bezczelnie rznieta z roznych znanych zagranicznych przebojow (co jest
      n
      > agminna praktyka
      > w naszym kraiku)? A Hey to podobno wyzyny tego, co krajowi tworcy maja do
      zapro
      > ponowania?
    • mallina Re: "mimo wszystko" 14.12.05, 09:30
      mowisz, ze jest "zerznieta" z roznych znanych zagranicznych przebojow?
      jakich?

osobiscie nie widze nic zenujacego w tej piosence
      • mameluch Re: "mimo wszystko" 14.12.05, 10:38
        podobnie.
        • Gość: hjuke Re: "mimo wszystko" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 13:46
          chodzi mi o to, ze - podobnie jak w przypadku wiekszosci krajowych przebojow - slyszymy w tej
          piosence echa przynajmniej kilku innych, znanych od lat. czyli: zbior zapozyczen na granicy plagiatu,
          zero oryginalnosci, pretensjonalny i grafomanski tekst. plus patos.
          • Gość: Div_md Re: "mimo wszystko" IP: 213.158.197.* 23.12.05, 15:55
            A czy ktos może podac kilka tytułów a nie krzyczeć że plagiat??? w jakich
            zagranicznych utworach jest podone brzmienie... hmmm bo jakoś nie moge
            przypomnieć sobie żadnego utworu z taką muzą? A że w O.N.A jest "mimo wszystko"
            no tak a ktoś ma może wyłączność na ten zwrot???
          • mallina Re: "mimo wszystko" 23.12.05, 17:00
            no to konkretnie: z jakich innych piosenek sa tam zapozyczenia?
            takst grafomanski?hahha, oby wszystkie polskie teksty byly taie grafomanskie..
            • Gość: sailor Re: "mimo wszystko" IP: *.toya.net.pl 23.12.05, 17:55
              Piosenka faktycznie oryginalna w stopniu zerowym, chórek fatalny, ale "mimo
              wszystko" nie przełączam gdy leci. Ładna harmonijka na koniec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka