Dodaj do ulubionych

a kredyt studencki?:P

22.09.10, 14:39
jak juz mowimy o tych kredytach, ma ktos z was kredyst studencki?:D kurde zalamałam sie czytajac wasze wpisy, bo ja jeszcze nie pracuje mam juz kredyt studencki i jak tutaj pisała pewna dziewczyna tez jestem gołodupcem i nic nie dostane od rodziców, domu ani działki no nic i co ja mam powiedzieć? haha? powinnam płakać? mam juz kredyt kurde na 30tysiecy na wstepie;D

Ale mam kochanego faceta(tez z kredytem studenckim) i mam mnostwo checi do pracy, bedzie jak bedzie, wiem ze jeszcze bede miliarderka, mówie Wam:D
Obserwuj wątek
    • jan_hus_na_stosie Re: a kredyt studencki?:P 22.09.10, 14:43
      kredyt studencki jest dobry ale jedynie gdy skutecznie inwestujesz te pieniądze a nie "przejadasz" ;)
      • aneta-skarpeta Re: a kredyt studencki?:P 05.10.10, 18:19
        ilu znam studentów z kredytami, tylu kredyt przejadło

:)

jeden przejadl ale nie mial wyjscia, bo rodzice nie mogli mu pomoc finansowo, a musiał mieszkac daleko od domu, wiec kredyt był formą utrzymania..ale tak smao ciezko mu było wchodzic w dorosle zycie z kredytem na 20 tysiecy
    • ctryna Re: a kredyt studencki?:P 22.09.10, 14:47
      ja miałam kredyt studencki
      teraz spłacam studencki, wzięłam sobie do pary hipoteczny
      pralkę i lodówke kupuję za gotówkę
      nie dostałam od rodziców domu ani mieszkania, ani piwnicy nawet
      żyję i mam siedobrze :)
    • notoja11 Re: a kredyt studencki?:P 22.09.10, 14:49
      ja wzięłam studencki, ale nie po to, żeby balować, tylko żeby właśnie po studiach nie być totalnym gołodupcem;p
      wiem, dziwnie brzmi, ale tak to wykombinowałam: studiuję dziennie, ale od początku pracuję - raz zarabiam lepiej, raz gorzej;) z kredytu do tej pory w ogóle nie skorzystałam. odkładam go sobie w funduszu, całkiem ładnie pączkuje;) i po studiach będę miała kasę na wkład w mieszkanie lub w razie potrzeby na życie (zastój w pracy czy coś takiego). spłacanie takiego kredytu to przecież grosze, a w razie czego kasa na czarną godzinę jest;)
      nie mam szans na to, ze rodzice kupią mi mieszkanie albo dostanę spadek z hameryki.
      • jan_hus_na_stosie Re: a kredyt studencki?:P 22.09.10, 15:06
        dobrze kombinujesz ;)
      • zmienna_elfka Re: a kredyt studencki?:P 22.09.10, 16:00
        Brawo dla tej Pani!! szacunek za rozsądek :)) Sama właśnie tak chciałam zrobić ale niestety zanim profity takiego postępowania dotarły do mnie już się za bardzo zestarzałam :/ i nici z kredytu studenckiego. A koleżanka ma i śmieszne raty teraz spłaca. Pozdrawiam,
        • notoja11 Re: a kredyt studencki?:P 22.09.10, 16:19
          dzięki za uznanie;) ale ja to w ogóle tak mam - wszystkie, ale to wszystkie* dodatkowe pieniądze odkładam na całkiem niezłym RO i jak dziecko cieszę się z tych kilku zarobionych stówek rocznie, choć to nie są olbrzymie kwoty.

* poza tymi, które wydaję na buty, sukienki i książki;D
          • cyprian_p Re: a kredyt studencki?:P 05.10.10, 14:54
            A wiecie może jak to jest gdy się zmienia w czasie studiów uczelnie no i kierunek? Jest to jakaś różnica dla banku? Z ciekawości pytam

Pozdrawiam inwestującą w siebie młodzież :)
    • maitresse.d.un.francais kredyt jest jak jedzenie surowych robali 05.10.10, 19:49
      w sytuacji podbramkowej, kiedy nie ma innego wyjścia, cię uratuje, ale na co dzień UNIKAJ JAK OGNIA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka