Dodaj do ulubionych

kolor drzwi

26.09.10, 20:43
jestem w trakcie remontu i jak zwykle zapominam wciaz o ważnych rzeczach
Nie zamówiłam jeszcze drzwi wejściowych wewnątrz-klatkowe, bo! nawet ich nie wybralam
teraz panikuje jak przysłowiowa baba

muszę szybko zamówić drzwi wejściowe, ale właściwie co chwila mam inne pomysły co do wyglądu.

w jakim kolorze wybralibyście drzwi: 'drewnianym' czy białe?

jakie będą najpiekniejsze??
Obserwuj wątek
    • soulshunter Re: kolor drzwi 26.09.10, 20:46
      a jaki masz kolor przedpokoju i meble? Ja sobie wybralem ciemna wisnie, wyglada piknie a sciany mam pomaranczowe.
    • autokrata.fetyszysta IMHO zewnętrzne drzwi w budynku wielorodzinnym... 26.09.10, 20:50
      ...na całej klatce powinny różnić się od siebie tylko numerem.
      • ctryna Re: IMHO zewnętrzne drzwi w budynku wielorodzinny 26.09.10, 21:25
        no, ale tylko nieliczni o tym wiedza
        alew sumie w blokach 40 letnich z wielkiej płyty to niemożliwe , wiec kazdy wymienia na takie jakie mu pasuja
        • inwest.orka Re: IMHO zewnętrzne drzwi w budynku wielorodzinny 26.09.10, 22:39
          kazdy ma inne drzwi i model i kolor
          najblizszy sasiad ma ciemne, a ciemnych W ZYCIU NIE KUPIE
          nie zamierzam codziennie biegac ze sciera gdyz leniwa jestem

mebli jeszcze nie mam a sciany sa w stanie surowym...
          ale szybko prace sie posuwaja, a na drzwi czeka sie 6-8 tygodni dlatego biegam jak kot z pecherzem

za sciana jest malutka suszarnia z bialymi drzwiami - pasowalibysmy do siebie :)
    • eat.clitoristwood Re: kolor drzwi 26.09.10, 22:44
      Może bardziej dostojnie i religijnie, w kolorze gnieźnieńskim?
      Albo klasycznie, rockowo, w morrisonowym, zdobnym w cyzelowane manzarki, ze złotym kriegerem po środku?
      • eat.clitoristwood Re: kolor drzwi 26.09.10, 22:45
        Ewentualnie patriotycznie, awiacyjnie, w kolorze stodoły?
        • inwest.orka Re: kolor drzwi 27.09.10, 09:30
          to bardzo nie ładnie śmiać się z desperatki! ;)

PS. ze złotem odpada, to mają być drzwi antywłamaniowe
          1 zasada drzwi antywłamaniowych - mają być skromne nie przyciągające uwagi złodzieja (który jak ma się włamać to i tak się włamie)

• eat.clitoristwood Re: kolor drzwi 27.09.10, 19:52
            inwest.orka napisała:
            > 1 zasada drzwi antywłamaniowych - mają być skromne nie przyciągające uwagi złod
            > zieja (który jak ma się włamać to i tak się włamie)

To zamów drzwi "niewidzialne", w kolorze otaczającej je ściany, otynkowane, pomalowane i otwierane na zaklęcie. ;)
    • bijatyka Re: kolor drzwi 26.09.10, 22:46
      Stalowe lakierowane. Może być RAL 7032 czyli szare.
    • marry-and-more Re: kolor drzwi 27.09.10, 11:36
      To zależy już od wielu rzeczy - od Twojego gustu, upodobać, stylu... no i tego jakie by pasowały najlepiej:) Ja bym osobiście postawiła na drewniane, bo sa bardziej klasyczne a za razem mają fajniejszy klimat ;)
    • teletoobis Re: kolor drzwi 27.09.10, 11:47
      kolor jest niewazny. Musza miec jednak wyciete takie serduszko. Pamietaj o tym
    • sweet_pink Re: kolor drzwi 27.09.10, 13:02
      Po pierwsze wybierz model kierując się bezpieczeństwem i poziomem wyciszenia.
      Po drugie na wszelkich gładkich kolorach moim zdaniem szybko widać brud (zwłaszcza na białym czarnym).
      Ja bym postawiła na okleinę dębową (bo nie wyobrażam sobie drzwi wejściowych z czegoś innego niż metal), dość uniwersalny i elegancki kolor.
      • sweet_pink Re: kolor drzwi 27.09.10, 13:07
        A i ja polecam gładkie bez ozdobników. Lepiej wyglądają do strony korytarza/klatki, i łatwiej zmienić kolor w razie zmiany kolorystyki przedpokoju.
    • soulshunter Re: kolor drzwi 27.09.10, 14:18
      zapomnialem jeszcze dodac, ze Feng Shui zaleca aby byly od zewnatrz w kolorze czerwonym.
      • inwest.orka Re: kolor drzwi 27.09.10, 18:42
        bardzo chciałam czerwone albo soczysto-niebieskie, ale:
        1. nie robią anty-włamaniowych w tych kolorach
        2. metalowe drzwi w takich kolorach wyglądają dosyć pretensjonalnie

No i znowu wszyscy za drewnem...
        już na nikogo nie można liczyć w dzisiejszych czasach ;)

• soulshunter Re: kolor drzwi 27.09.10, 18:44
          kup anty-wlamaniowe i sama pomaluj na czerwono.
    • bijatyka Re: kolor drzwi 27.09.10, 19:48
      Na Twoim miejscu udałabym się do producenta i poprosiła o polakierowanie blachy proszkowo. Możesz wybrać sobie jakiś tłoczny wzór np typu angielskiego. Blachy drzwiowe są w prawdzie tłoczone na maszynie, ale potem składa się już "ręcznie" te drzwi. Dopłata nie powinna być jakoś wygórowana. Oczywiście nie osiągniesz tego u importerów typu Dierre. Oni mają już gotowce z Italii.
      Ale rodzimych producentów nie brakuje. Idź i pomarudź im trochę !
      • dar.ja Re: kolor drzwi 27.09.10, 23:12
        Jeżeli nie masz jeszcze sprecyzowanych planów, a musisz działać, zerknij na okna i parapety, drzwi dobierz w podobnym kolorze, wydaje mi sie, że bedzie to bezpieczne rozwiązanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka