Dodaj do ulubionych

Czy w Polsce wprowadzą prohibicję?

08.10.10, 19:50
Przyjęto ustawę zakazującą środków odurzających. Czy spożywczaki przestaną sprzedawać piwo? O mocniejszych środkach nie wspominając? Czy zostanie zakazana kawa, herbata, papierosy?
Obserwuj wątek
    • eat.clitoristwood Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 19:52
      Kobiety też będą zakazane, w każdym razie te odurzające. :)
      • menk.a Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 19:56
        eat.clitoristwood napisał:

> Kobiety też będą zakazane, w każdym razie te odurzające. :)

Że co?? Czeka mnie przymusowy celibat??????
        • eat.clitoristwood Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:01
          menk.a napisała:
          > Że co?? Czeka mnie przymusowy celibat??????

Będziesz musiała się zadowolić ciotką organisty. ;)
          • eat.clitoristwood Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:02
            Jakby co, bajer łykłem. :)
            • menk.a Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:06
              Hahha i bardzo dobrze, bo dobry bajer nie jest zły. A poza tym piszę samą prawdę. Jestem super no.:P
              • eat.clitoristwood Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:17
                menk.a napisała:
                > Hahha i bardzo dobrze, bo dobry bajer nie jest zły. A poza tym piszę samą prawdę. Jestem
                > super no.:P

Nie wątpię. :)
                • menk.a Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:18
                  I bardzo dobrze. Bo jeśli mnie nie uwierzysz to komu?:P
    • wiarusik Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 19:55
      bogatym i wpływowym dragów nie zabraknie,a biedni mają zapierdzielać na bogatych a nie się narkotyzować;)
    • menk.a Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 19:55
      Spokojnie. Az tak durnowatej ustawy chyba nie uchwalą. Mam nadzieję znaczy.:>
    • zeberdee24 Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 19:59
      Pewnie alkohol jest z tego wyłączony, ale fakt faktem że powinno się dość poważnie zmienić politykę handlu alkoholem w Polsce, obecnie więcej jest punktów handlujących wódą niż punktów handlujących chlebem a społeczeństwo które ma trochę więcej kasy od niedawna rozpija się na potęgę zacząwszy w wieku wczesno nastoletnim i nikt nie widzi w tym problemu.
      • tibarngirl Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:08
        obecnie więcej jest punktów han
        > dlujących wódą niż punktów handlujących chlebem
        Oj tak... ja na ten przykład widzę już od paru lat taką 'politykę' na moim osiedlu, że spożywczaki, w których były artykuły spożywcze li i jedynie, zamieniają się bądź w sklepy alkoholowe całkowicie, bądź w ogólnospożywcze, gdzie chleb i inne takie są na uboczu, a wyskokowe napoje na wejściu :)
        Podobno inaczej te sklepiki by się nie utrzymały, zawsze alkohol to dodatkowy dochód.
        Alkohol jest społecznie akceptowany, do tego stopnia, że jeśli ktoś nie pije, uważany jest za sztywniaka. Studenckie imprezy nie mogą się obejść bez kropli alkoholu. Nie pamiętam ani jednej domówki, której uczestnicy poprzestaliby na soczku czy coli. Nawalenie się muss sein :-P
        • wiarusik Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:16
          już kiedyś pisałem,że monopolowy to jedyny sklep który nie splajtuje;)
        • e.i.t.h.e.l Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 04:33
          A ja owszem, a ja tak. Znam osoby, które nie piją. Co prawda na imprezach takie osoby stanowiły mniejszość, ale jednak są tacy ludzie. Nie piją tak po prostu, albo ogólnie, albo w danym momencie, z różnych powodów, niekoniecznie dlatego, że to oni rozwożą potem resztę do domów :) I jakoś nikt z nich nie szydzi, nie śmieje się. Wolny wybór, każdy robi, to co lubi...
      • 0ffka Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 10:46
        to samo z nikotyną.
        To wóda i nikotyna zabijają ten naród :(
    • alpepe Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:04
      czytałam dziś na oślej wielce pouczający wątek o gałce muszkatołowej, ciekawe, kiedy zakażą przypraw.
      • menk.a Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:06
        Byle tymiankowi odpuścili, bo ostatnio używam na potęgę.:D
      • figgin1 Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:12
        Znalazłam. Ciekawe, jaki punkt regulaminu naruszał, że wylądował na ośle. Nie tylko gałką można się naćpać. Można upalić się miętą, muchomorami (ok, muchomorów się nie kupi), czosnkiem niedźwiedzim i masą ziółek do kupienia w herbapolu. Tylko trzeba wiedzę mieć. Są jeszcze dragi apteczne. Acodin, Tantum Rose i masa innych. To wszystko są środki odurzające. Nie wspomnę nawet o klejach, rozpuszczalnikach i takich tam.
        • alpepe Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:17
          w Niemczech w ub. roku kilkunastu nastolatków straciło życie, bo się odurzali dezodorantami w sprayu. Zakazać dezodorantów w sprayu!
          • alpepe Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 20:18
            Albo taka zabawa w podduszanie. Zakazać rąk!
      • ind-ja Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 23:54
        www.kodczasu.pl/printview.php?t=1408&start=50&sid=f7285384f231f2ebe3047565ef98eecd
    • qw994 Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 23:16
      Co nagle, to po diable. Myślę, że to stare, jakże mądre przysłowie całkowicie sprawdzi się w przypadku tej ustawy.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 23:21
      Z tego co wiem w projekcie którejś z ustaw "andydopalaczowych", chodziło o to że zakazane są środki odurzające które nie są regulowane w innych ustawach. Więc nikotyna i etanol odpadają.

A co do tych odurzających kobiet.
      To one nie są zakazane, jedynie obrót nimi, tudzież ich obracanie :D
      • 80c51 Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 09.10.10, 23:58
        A czekolada jest? Tlen? Herbata? Kawa? Podtlenek azotu?
      • 0ffka Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 11:03
        Faceci też potrafią odurzać :D Zakazać mężczyzn!
    • pochodnia_nerona Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 23:26
      Ciekawe, że niektórym potrzeba różnych rzeczy dla podkręcenia nastroju. Nie pobawią się bez kielicha czy innej lufy. A potem żal na forach, że czegoś zakazują.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 08.10.10, 23:58
        pochodnia_nerona napisała:

> Ciekawe, że niektórym potrzeba różnych rzeczy dla podkręcenia nastroju. Nie pob
        > awią się bez kielicha czy innej lufy. A potem żal na forach, że czegoś zakazują

Nigdy nie było inaczej.
      • figgin1 Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 09.10.10, 20:51
        No i co, żałujesz mi?
        • pochodnia_nerona Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 09.10.10, 21:20
          Nie żałuję, choć żal mi Twego cennego zdrowia :-) Ale chodzi mi o to, że jeżeli ktoś tak bardzo to przeżywa, to ani chybi, jest coś mocno do tych używek przywiązany - ja bym się zastanowiła :-)
          • 80c51 Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 09.10.10, 23:59
            Ja się dziwnie uzależniłem od tlenu; rozumiem, że jak sobie odstawisz, to wszystko będzie nadal OK?
            • pochodnia_nerona Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 00:01
              Nawet nie chce mi się komentować takiej bzdury.
              • 80c51 Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 00:10
                O, RLY? Twój 'niekomentarz' dziwnie pisaną formę przybrał...
                Znasz skutki zwiększenia poziomu tlenu w tkankach? Euforia? Uszkodzenia wielonarządowe? Słyszałaś o zatruciu tlenem?
                Nie, nie znasz się na tym, nie rozumiesz, co ustawodawca napisał, bo nie znasz fizjologii człowieka wystarczająco, by zrozumieć. Sama pieprzysz bzdury, a zarzucasz to innym. Doucz się.
                • pochodnia_nerona Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 22:04
                  Nie zwykłam dyskutować z prowokatorami. I to takimi, którzy zaczynają dyskusję po to, by komuś naubliżać. Idź się przehiperwentyluj, trollu.
          • figgin1 Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 08:16
            Właśnie odkryłam, ze nie umiałabym zrezygnować z jajek. Może zabronić ich w takim razie?
            • pochodnia_nerona Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 22:05
              Nie rżnij głupiej, bo nią nie jesteś.
          • ladyhermiona Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 09:47
            Ale chodzi mi o to, że jeżeli
            > ktoś tak bardzo to przeżywa, to ani chybi, jest coś mocno do tych używek przyw
            > iązany - ja bym się zastanowiła :-)

No pewnie. Kiedy wycofali moje ulubione jogurty przeżywałam to. A gdybym nie była do nich przywiązana nawet bym nie zauważyła.
          • gaissa Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 10:33
            A może tak warto byłoby spojrzeć trochę szerzej, poza kwestię zakazu używek, na demagogiczne psucie prawa i tworzenie bubli prawnych pod publisię?
      • e.i.t.h.e.l Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 04:39
        Ja nie używam żadnych narkotyków, nie palę papierosów, alkohol ostatnimi czasy pijam rzadko i co najwyżej piwo. A mimo to żal mi, gdy czegoś zakazują. Boję się ograniczania takiej wolności. Nie chciałabym dożyć takiej sytuacji, że akurat najdzie mnie straszliwa ochota, żeby się wódką (której nie cierpię) odurzyć, za moje własne pieniądze i niszcząc swoje własne zdrowie i nagle okaże się, że mi nie wolno.
      • 0ffka Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 11:00

> Ciekawe, że niektórym potrzeba różnych rzeczy dla podkręcenia nastroju. Nie pob
        > awią się bez kielicha czy innej lufy. A potem żal na forach, że czegoś zakazują
        > .

ale po co zakazują? Cipciania z gumką albo o tyłu też zakażą?
    • sid.leniwiec Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 09.10.10, 10:11
      No co chcecie, póki co żadnej nowej odmiany grypy nie ma, to trzeba wykombinować jakieś inne niebezpieczeństwo i z nim walczyć. A jeszcze można dorzucić hasło"chrońmy dzieci", w tym przypadku przed dopalaczami.
    • aarvedui kawa, czekolada, herbata.... 09.10.10, 23:52
      to są środki zawierające "substancje psychoaktywne" i w myśl nowej ustawy mogą być zakazane.

także - lakiery, kleje, rozpuszczalniki, benzyna i produkty ropopochodne (można się nimi odurzyć)

mówiąc krótko - nasz rząd to banda kretynów i półgłówków. nad "ustawą" pracowały 3 komisje (!)
      okazuje się, że to też idioci.
      w głosowaniu wyszło tak samo.

dla dobra Polski wszystkich obecnie zasiadających w sejmie posłów należy uśpić, w trybie natychmiastowym, bez odwołania.
      niech się kretyni nie męczą już dłużej swoją trudną egzystencją.
      • e.i.t.h.e.l Re: kawa, czekolada, herbata.... 10.10.10, 04:41
        Kononowicz miał rację. Niedługo niczego nie będzie...
        Władze traktują ludzi jak idiotów, chcą chronić dorosłych ludzi przed ich własną głupotą. Gdyby tak zachowywali się nasi przodkowie, to zapewne nasza cywilizacja w ogóle by się nie rozwinęła.
      • sid.leniwiec Re: kawa, czekolada, herbata.... 10.10.10, 19:49
        Nieee! Tylko nie czekolada! :(
    • lolcia-olcia Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 09:56
      Obecnie sprzedaż kawy, herbaty, alkoholu i tak już jest w pewien sposób regulowana...można bardziej namieszać ?;p
    • 0ffka Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 10:45
      Ja czekam jeszcze na cenzurę netu :) PRL wiecznie żyw!
    • realgniot Re: Czy w Polsce wprowadzą prohibicję? 10.10.10, 21:14
      Ja naprawdę zastanawiam się nad tym, co zrobić żeby takich debili jakich mamy w parlamencie więcej tam nie było.
      Walka z dopalaczami to drobny przykład jak źle funkcjonuje nasze państwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka