Dodaj do ulubionych

Co zrobić takiemu s.........

25.10.10, 14:17
4 lata temu rozstałam się z facetem. Odeszłam, bo mnie oszukiwał (był w innym związku). Powiedziałam mu, że nie chcę z nim żadnych kontaktów a tym bardziej "erotycznej przyjaźni" którą miał ze mną ochotę kontynuować po rozstaniu.
Od tamtej pory facet nie chce się się ode mnie odczepić. Ma już inne swoje przygody, widziałam go parę razy przypadkiem z jakimiś kobietami. Ja próbuję zacząć normalnie żyć, obecnie -kolejny raz poszukać kogoś na randkach internetowych i...... ten s............ bardzo często mnie wyszukuje w takich miejscach (to nie trudne bo nie naciągam informacji o sobie jak wiek, wykształcenie, miasto, wzrost,...nie chcę wychodzić na kłamcę), Facet stwarza fikcyjny profil, prowadzi ze mną rozmowy, wypytuje o moje bieżące sprawy, które zazwyczaj się mówi osobom z którymi się chcesz zapoznać, flirtuje udajac kogos innego. Zanim dojdzie do umawiania się na spotkanie już trochę czasu się w zanjomość zainwestuje i informacje wymieni. Gdy zaczynam coś podejrzewać w trakcie rozmowy, śmieje mi się w nos, sprawia mu przyjemność gdy zaczynam się z nim kłócić w mailach, wtedy wbija nieprzyjemne komentarze. Sprawia mu radochę jakikolwiek kontakt ze mną a słowo "nie" nie dociera. On mnie "kocha" i już.
Dzieje się to już kolejny raz. Zmieniałam już kilka razy nick na randkach żeby się od niego uwolnić, ale ileż można brnąc w paranoję i uciekać przed nim? Wszystkich, którzy mnie zaczepią , zaczynam podejrzewać, że to kolejny nick tego namolnego typka. A podszywa się także pod kobiety więc "nie znam dnia ani godziny". To chore, i ten człowiek jest chory. Jak się od niego skutecznie uwolnić??
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 14:22
      CZYLI na portalach randkowych flirtujesz takze z kobietami ????
    • merda Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 15:23
      Co zrobic?
      Zrezygnowac z internetowych znajomosci!
    • gyubal_wahazar Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 15:31
      1) Zrzucaj screeny z forów, chatów, nagrywaj rozmowy

2) Przejdź się do psychiatry nieco podkoloryzowując stany psychiczne do których wielbiciel Cię doprowadza. Chodzi o to byś dostała kilka recept i stwierdzenie, że miewasz stany lękowe obawiając się o swoje życie, co utrudnia Ci zarówno życie codzienne jak i pracę zawodową

3) Zgłoś wykroczenie polegające na nękaniu (znajdziesz paragraf KW po stringu 'nękanie')

Już samo wezwanie na przesłuchanie, powinno ostudzić zapały Romea. Tylko nie uprzedzaj go o tym, bo zmarnujesz element zaskoczenia. Jakieś pytania ?
      • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 16:24
        A czym niby on ją nęka???
        Ona wystawia swoja "ofertę" on ją 'negocjuje'.
        Równie dobrze o nękanie mógłby mnie oskarżyć sprzedawca z warzywniaka, gdyż codziennie go pytam, dlaczego ma takie drogie jabłka?:D:D
        Jego zachowanie jest dziecinne, można nawet powiedzieć, że świńskie, ale nie postawiłbym nawet jednej złotówki, że wygrałabyś taką sprawę w sądzie.

Art.107 dla zaistnienia wykroczenia wskazuje na cel "dokuczenia". To jest w tym przypadku nie do wykazania. On będzie twierdził, że ją kocha i robi to po to, by do niego wróciła.

"Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi,
        podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany."
        • gyubal_wahazar Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 16:36
          Nęka ją niechcianymi przez nią kontaktami, co Ona nie raz mu sygnalizowała. Dowodem na to, jest fakt, że typ się podszywa.

Nie wiem czego ta kulawa analogia z jabłkami miałaby dowieść, bo do historii autorki ma się nijak

> Jego zachowanie jest dziecinne, można nawet powiedzieć, że świńskie, ale nie po
          > stawiłbym nawet jednej złotówki, że wygrałabyś taką sprawę w sądzie.

Dla oceny sądu bez znaczenia jest to na co postawisz. Autorka przedstawi nagrania, mejle opinię psychiatry i fakt, że został ostrzeżony przez Policję o odpowiedzialności karnej co zlekceważył dalszym nękaniem, a typ wyduka, że Ją kocha i będzie Jej nadal zatruwał życie.
          • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 16:57
            gyubal_wahazar napisał:

> Nęka ją niechcianymi przez nią kontaktami,

To, że ktoś czegoś nie chce nie oznacza, że jest nękany.

co Ona nie raz mu sygnalizowała.

Ona musi udowodnić, że on to robi w celu dokuczenia jej, a nie sygnalizować. Co to ona jest semafor? cyco/ :)

Dow
            > odem na to, jest fakt, że typ się podszywa.

W necie wszyscy się "podszywamy". A może Ty na prawdę nazywasz się gyubal_wahazar
            >
            > Nie wiem czego ta kulawa analogia z jabłkami miałaby dowieść, bo do historii au
            > torki ma się nijak

Ja uważam, że ma. Też mu robię na złość, a nawet odstraszam klientów.

>

> Dla oceny sądu bez znaczenia jest to na co postawisz. Autorka przedstawi nagran
            > ia, mejle opinię psychiatry

Przedstawi albo i nie przedstawi. Zresztą nie wiem po co? dla zaistnienia wykroczenia nie ma znaczenia jaki jest stan jej zdrowia. Gdyby jego zachowania zmieniły jej stan zdrowia, wtedy mielibyśmy już do czynienia z kodeksem karnym ,a nie wykroczeń.

i fakt, że został ostrzeżony przez Policję

A skąd pewność, że policja zechce go ostrzec???

co zlekceważył dalszym nękaniem,

To sąd orzeknie czy ja nękał, a Ty już argumentujesz, że on ja NADAL nękał.

a typ wyduka, że Ją kocha

Dokładnie tak zrobi:)

i
            > będzie Jej nadal zatruwał życie.

To Ty tak twierdzisz. On odpowiada na jej ofertę, na publicznym "komunikatorze", gdzie jest powiedziane, że mu nie wolno?
            • gyubal_wahazar Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:02
              Szanuję Twoją opinię
              • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:12
                Ja Twoje też :)
                Człowiek gada a sąd..... odwala Pana Boga.
                Widziałem już takie wyroki w które nie wierzę do dzisiaj:D
                Miło było wymienić opinie:)
                • gyubal_wahazar Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:16
                  Prawdę rzekłeś. Mnie również było miło :)

Myślę tylko, że istnieje całkiem niezła szansa ostudzenia Romea samą wizytą na komisariacie, nie wybierając się jeszcze do sądu, więc dlaczego z niej nie skorzystać ?
      • erillzw Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 16:42
        To jest dobra rada tylko, ze nasz sad jest na tyle kulawy ze zanim sie rozwiaze on ja jeszcze bedzie dlugo nekal.
        Wiesz co ja bym CI doradzala znikniecie z portali randkowych. Na kilka miesiecy chociaz. Bo gosc wie, ze tak dzialasz i dlatego Cie zamecza. Niech nie ma ku temu powodow. A naprawde fajnych ludzi mozna i poznac poza portalami randkowymi :)
      • sandri921 Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:15
        gyubal_wahazar napisał:

> 1) Zrzucaj screeny z forów, chatów, nagrywaj rozmowy
        >
        > 2) Przejdź się do psychiatry nieco podkoloryzowując stany psychiczne do których
        > wielbiciel Cię doprowadza. Chodzi o to byś dostała kilka recept i stwierdzenie
        > , że miewasz stany lękowe obawiając się o swoje życie, co utrudnia Ci zarówno ż
        > ycie codzienne jak i pracę zawodową
        >
        > 3) Zgłoś wykroczenie polegające na nękaniu (znajdziesz paragraf KW po stringu '
        > nękanie')
        >
        > Już samo wezwanie na przesłuchanie, powinno ostudzić zapały Romea. Tylko nie up
        > rzedzaj go o tym, bo zmarnujesz element zaskoczenia. Jakieś pytania ?

Myślałam nad tym, tylko że co ja powiem policji. On raczej nie straszy, nie grozi śmiercią ani okaleczeniem. Raczej onanizuje się po drugiej stronie komputera gdy ze mną gada. A ja się czuję osaczona bo boję się , że gdy otworzę lodówkę to on też tam będzie.
        Twój pkt.2 jest dobry, muszę nad tym pomyśleć.
        • gyubal_wahazar Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:52
          Powiesz, że Cię nęka co wyczerpuje znamiona czynu ustawowo zabronionego par ... KW. O ile będziesz miała cokolwiek, co uprawdopodabnia Twoje słowa, zawezwą go do złożenia zeznań i na tym etapie masz konkretną szansę, że dekiel się wystraszy i odpuści.

To raz, a dwa, że w ciągu paru miesięcy wchodzi ustawa o stalkingu i policja dostanie instrukcje jak do tego podchodzić. Podsumowując, Twój podstawowy cel, to nie sąd a wezwanie typa na komisariat. Jak zobaczy, że na zimno zdołałaś zgromadzić ileś dowodów, sformułować fachowe doniesienie i dowie się, że grozi mu do lat 3, Twoje walory powinny mu zblednąć ;)
          • gyubal_wahazar Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:58
            Żeby była jasność. Nie idziesz na Policję od razu zeznawać, tylko składasz 'Doniesienie o popełnienie wykroczenia'. Mają obowiązek je przyjąć. Jak nie będą chcieli pokwitować, to ślesz poleconym i czekasz na wezwanie do 2 tygodni. Po kolejnych max 2 tygodniach ślesz do Komendanta wojewódzkiego zażalenie na opieszałość w rozpatrywaniu Twojego doniesienia kopiując Rzecznika Praw Obywatelskich.

Na przesłuchaniu powtarzasz to co opisałaś w doniesieniu i przedstawiasz dowody eksponując swoje szkody psychiczne i koszty leczenia
            • sandri921 Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 11:01
              Dziękuję bardzo. Potrzebowałam takiej konkretnej rady :).
    • magnusg Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 16:02
      Weryfikuj kandydatow z randek internetowych prosba o numer telefonu.Powiedz, ze lubisz porozmawiac telefonicznie z kims, a nie tylko czatowac.On ci nie poda, bo poznasz go po glosie , a ktos inny toba naprawde zainteresowany raczej problemu z tym nie bedzie mial.
      • maitresse.d.un.francais Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 16:52
        Kretyński stalker.

Magnusg raz w życiu napisał coś sensownego, to dobry pomysł.
      • sandri921 Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:11
        Uwielbiał zmieniac głos gdy do mnie dzwonił i wielką radochę mu sprawiało gdy się nie zorientowałam od razu, że to on. Zaraz po rozstaniu miał w zwyczaju nękac mnie głuchymi telefonami i smsami. Kupował kartę za 20 zł i dwa miesiące do mnie wydzwaniał albo wysyłał wyznania miłości. bleeee. Za jakiś czas to samo z innego numeru. Musiałm zmienić swój nr telefonu bo nie szło wytrzymać. Sama teraz używam dwóch numerów, jeden do życia prywatnego a drugi na doładowania do poznawania nowych ludzi. Nie chcę powtórki z rozrywki.
        • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:15
          Noooo, kochana!! , to teraz zupełnie zmieniłaś dane w zadaniu.
          To będzie bardzo trudno udowodnić ,ale na pewno wyczerpuje znamiona czynu opisanego art.107kw. Natychmiast udaj się na policje i zażądaj przyjęcia powiadomienia o popełnieniu wykroczenia.
          • kookardka Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:27
            i co z tego, że ona się nalata, nazeznaje, potem będzie sprawa w prokuraturze,
            którą umorzą a gnojek będzie miał tylko satysfakcję, że ona nic nie wskurała ...

co za pies ogrodnika ...

• gyubal_wahazar Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:41
              Właśnie dlatego że wiele kobiet tak myśli, takie dekle są pewne bezkarności. A po drugie, zdziwiłabyś się ilu kolesi zaczyna walić w gacie po samym wezwaniu i przesłuchaniu na komisariacie
              • erillzw Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:57
                Racja. Niech sie chodziaz raz poczuje tak nieswojo jak ona.
              • kookardka Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 14:37
                znam kilka takich historii ...
            • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 18:52
              Prokuratura(co do zasady) nie bierze udziału w sprawach o wykroczenia. Policja i sąd.
              Autor poniżej ma rację :), może się przestraszy:), może zrozumie i uwierzy, że to już na prawdę koniec, a już na pewno zostanie mu ślad w papierach. Za pół roku złoży drugie doniesienie, może w końcu coś "wykuka" :)
              • sandri921 Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 11:21
                Myślę, że jego nie interesuje, że to koniec i nie ma możliwości powrotu. Bo koniec był już dawno. On się tym wyszukiwaniem mnie na forach i randkach bawi i podnieca. Nie jest to 20latek ale o wiele starszy, doświadczony facet. A mnie wykańcza psychicznie bo w każdym potencjalnym znajomym zaczynam się dopatrywać jego cienia i jego podłych zagrywek, czyli właściwie osiąga swój cel, żeby "nie oddać mnie nikomu".
                Myślę, że wezwanie na policję będzie najlepszym "powstrzymywaczem". Jeśli nie poskutkuje raz, to poskutkuje któryś z kolei i pęczniejąca teczka zgłoszeń. Gorzej, jeśli jest na tyle psychopatyczny, że wiedząc iż policja nic mu nie zrobi nie będzie się nią przejmował.
                Jest jeszcze jedna opcja, której wolałabym nie użyć, ale jeśli doprowadzi mnie do ostateczności to ją poruszę - to jego rodzina.
                • gyubal_wahazar Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 12:37
                  Jesteś gotowa płacić za psychiatrę, prochy, iść na Policję, a nie chcesz napisać do jego rodziny ?!
                  Babcia od tego kity nie odwinie, a może to wystarczy i zaoszczędzi Ci mnóstwo czasu i zdrowia.
                  Mało tego, na etapie uprawdopodabniania Twojego zarzutu przez Policję, co im odpowiesz na pytanie dlaczego nie próbowałaś wpłynąć na niego przez rodzinę ?
                  • madzialenka_live Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 12:39
                    gyubal_wahazar napisał:

> Jesteś gotowa płacić za psychiatrę, prochy, iść na Policję, a nie chcesz napisa
                    > ć do jego rodziny ?!
                    > Babcia od tego kity nie odwinie, a może to wystarczy i zaoszczędzi Ci mnóstwo c
                    > zasu i zdrowia.
                    > Mało tego, na etapie uprawdopodabniania Twojego zarzutu przez Policję, co im od
                    > powiesz na pytanie dlaczego nie próbowałaś wpłynąć na niego przez rodzinę ?

Jak jest pełnoletni to może jego rodzinę w tyłek pocałować i rodzina może jej to prosto w oczy powiedzieć. Lepiej niech ich zostawi w spokoju.
                    Skąd wiesz o co będzie pytać policja?
                    • gyubal_wahazar Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 14:02
                      > Jak jest pełnoletni to może jego rodzinę w tyłek pocałować i rodzina może jej t
                      > o prosto w oczy powiedzieć. Lepiej niech ich zostawi w spokoju

Kierując się podobnym rozumowaniem, olać może ją psychiatra, Policja i ew sąd, tylko co z tego ? Pewności nie ma nigdy, ale można pracować nad zwiększeniem szans, co w dystansie się opłaca. Nie mówię by do nich szła, ale wysłanie taktownego (podkreślam) listu, na moje brzmi sensownie.

> Skąd wiesz o co będzie pytać policja?

A kto powiedział, że wiem ? Uważam po prostu takie pytanie za sensowne z punktu widzenia Policji (w domyśle : 'dlaczego od razu zawraca Pani nam tyłek, zamiast wywrzeć na niego ciśnienie przez jego rodzinę ?')
                  • sandri921 Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 16:10
                    Z rodziny ma siostrę, która ma swoją rodzinę i z nim niespecjalnie kontakty utrzymuje, wiem gdzie mieszka ale jej praktycznie nie znam. Ma też byłą żonę i duże dzieci. Przypuszczam, że tylko z tymi ostatnimi się liczy, z ich opinią o sobie, ale informowanie ich traktuję jako ostateczność. Przypuszczam, że mogłabym go postraszyć, że opowiem o jego wyczynach, na zasadzie pokazania, że nie moze sobie pozwolić na wszysysko wobec mnie i mu to ujdzie na sucho. Wolałabym jednak nie stosować jego metod i szantaży.
              • kookardka Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 14:39
                sprawa o nękanie, którą ja znam zakończyła się w prokuraturze, umorzeniem ... nie doszło do rozprawy.
                • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 15:26
                  :) To znaczy, Kooko, tylko tyle, że ktoś, kto składał powiadomienie/doniesienie, skorzystał z któregoś z przepisów prawa karnego, a nie wykroczeń.
                  Jest jeszcze druga możliwość. Dlatego napisałem:"z zasady".
                  Prokurator może, włączyć się do każdej sprawy i na każdym jej etapie, nawet do cywilnej. Być może, w znanej Ci sprawie, prokurator skorzystał z tego uprawnienia. Jednak w sprawie o "nękanie", czy inne naruszenie dóbr, jest to bardzo mało prawdopodobne.
                • madzialenka_live Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 15:40
                  kookardka napisała:

> sprawa o nękanie, którą ja znam zakończyła się w prokuraturze, umorzeniem ... n
                  > ie doszło do rozprawy.

Sprawa o nękanie ( art.107 KW) nie mogła się skończyć w prokuraturze, ponieważ prokuratura nie zajmuje się wykroczeniami.
                  • kookardka Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 15:57
                    nie wiem jaki artykuł wchodził w grę, nie mam obowiązku wiedzieć ...
                    jak zwykle czepiacie się dupereli
                  • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 16:02
                    madzialenka_live napisała:

prokuratura nie zajmuje się wykroczeniami.

To zbyt daleko idące twierdzenie. Wynika to zarówno z art.2 ustawy o prokuraturze, jak i (definitywnie) z art.3pkt3.

Ustawa o prokuraturze.
                    z dnia 1985-06-20 (Dz.U. 1985 Nr 31, poz. 138)

Art. 2. [Zadanie ogólne] Zadaniem prokuratury jest strzeżenie praworządności oraz czuwanie
                    nad ściganiem przestępstw.

Art. 3. [Zadania szczegółowe] 1.2 Zadania określone w art. 2 Prokurator Generalny i podlegli
                    mu prokuratorzy wykonują przez:
                    1) prowadzenie lub nadzorowanie postępowania przygotowawczego w sprawach karnych
                    oraz sprawowanie funkcji oskarżyciela publicznego przed sądami,
                    2) wytaczanie powództw w sprawach karnych i cywilnych oraz składanie wniosków i
                    udział w postępowaniu sądowym w sprawach cywilnych, ze stosunku pracy i ubezpieczeń
                    społecznych, jeżeli tego wymaga ochrona praworządności, interesu społecznego,
                    własności lub praw obywateli,
                    3) podejmowanie środków przewidzianych prawem, zmierzających do prawidłowego i
                    jednolitego stosowania prawa w postępowaniu sądowym, administracyjnym, w sprawach
                    o wykroczenia oraz w innych postępowaniach,

• madzialenka_live Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 16:05
                      Być może, ale art. 107 KW się nie zajmuje, wiem to z autopsji.
                      Hej czy Ty jesteś może Piotr.55? vel dziadek?
                      • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 16:19

> Hej czy Ty jesteś może Piotr.55? vel dziadek?

Nigdy tego nie ukrywałem, po prostu starzeję się... a ze mną i nik.
                        • madzialenka_live Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 16:23
                          a na priv, jak można do Ciebie napisać?
                          • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 16:42
                            mam pocztę pod piotr_57
                      • piotr_57 Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 16:45

> Być może, ale art. 107 KW się nie zajmuje, wiem to z autopsji.

Z autopsji możesz znać tylko ten jeden przypadek :), ale to nie uprawnia Cie do żadnych uogólnień. W przypadku znanym Ci prokurator nie brał udziału, a w przypadku znanym Kooko mógł brać.(nawet jeśli chodzi o ten sam art.)
                        • madzialenka_live Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 16:53
                          No to sprawdź pocztę:)
            • maly.jasio fatalnie 26.10.10, 16:05
              kookardka napisała:
              > co za pies ogrodnika ...

fatalnie
              pies ogrodnika nie bierze, gdyz nie chce
              ten chce - ale nie moze
    • no_ale_o_co_chodzi Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 16:56
      A czy kamerka internetowa nie rozwiąże problemu? Przecież się nie przebierze, wąsów nie doklei... :)
    • kookardka Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 17:37
      Po co on to robi ? Po to, żeby Cię wkurzyć ... i dokładnie taki efekt osiąga, bo reagujesz emocjonalnie, wykłucasz się i wkręcasz w odpowiadanie na jego zaczepki ... Im bardziej się nakręcasz tym jego bardziej toi kręci ... Karmisz go energią, której on potrzebuje ... zostaw go, niech zdechnie z głodu. Nie chowaj się przed nim , nie możesz dać się zastraszyć, jak znikniesz z portali to znajdzie Cię w inny sposób ... Następnym razem jak wyczaisz, że to on
      nie daj się wyprowadzić z równowagi, tylko krótko i jasno mu powiedz, że wiesz z kim rozmawiasz, ze nie robi to na Tobie wrażenia i jak chce się tak wygłupiać to jego sprawa a potem milcz ... przygotuj się na to, że on będzie chciał Cię prowokować, bo zabierzesz mu pokarm ;) ale w końcu zdechnie ...
    • enith Re: Co zrobić takiemu s......... 25.10.10, 19:08
      Czy stalking ma miejsce wyłącznie w necie na portalach randkowych? Jeśli tak, popieram radę tymczasowej ewakuacji z tych miejsc. Rozumiem, że telefonu do ciebie nie ma, w domu też nie nachodzi. Jeśli odetniesz go od jedynego o tobie źródła informacji (portale randkowe), facet się znudzi. Oni zawsze się w końcu nudzą. A jeśli poza netowym stalkingiem dojdą akcje w realu, zbieraj dowody, mów o strachu przed byłym swoim bliskim i znajomym, i idź na policję. Niech sobie gnój nie myśli, że jest bezkarny.
      • sandri921 Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 11:06
        Napisałam już wyżej, zmieniłam swój długoletni numer telefonu bo przez ponad rok do mnie wysylał smsy albo głuche telefony. Przestał tylko dlatego, że nie zna mojego nowego numeru.
    • six_a Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 11:29
      a może weź kompa odstaw na tydzień?
      no wiem, że odwyk boli;)
      • madzialenka_live Re: Co zrobić takiemu s......... 26.10.10, 12:02
        No to poco Ty ciągle siedzisz na portalach randkowych? az tak na gwałt potrzebujesz faceta? zniknij stamtąd to i problem się rozwiąże.
    • kookardka przeczytaj, bo warto 26.10.10, 15:11
      w podobnym watku, tez o nekaniu, nawrotka podała poniższy link ...

www.skuteczna-psychoterapia.pl/a_nekacz.php
      • madzialenka_live Re: przeczytaj, bo warto 26.10.10, 15:39
        "Facet stwarza fikcyjny profil, prowadzi ze mną rozmowy, wypytuje o moje bieżące sprawy, które zazwyczaj się mówi osobom z którymi się chcesz zapoznać, flirtuje udajac kogos innego. Zanim dojdzie do umawiania się na spotkanie już trochę czasu się w zanjomość zainwestuje i informacje wymieni. Gdy zaczynam coś podejrzewać w trakcie rozmowy, śmieje mi się w nos, sprawia mu przyjemność gdy zaczynam się z nim kłócić w mailach, wtedy wbija nieprzyjemne komentarze. Sprawia mu radochę jakikolwiek kontakt ze mną a słowo "nie" nie dociera. On mnie "kocha" i już"

Tylko pytanie, na ile jest to nękanie raczej art. 107 KW nie ma tu zastosowania:( Laska prowadzi z nim korespondencje, kłóci się w mailach- to gdzie tu nękanie?
        • gyubal_wahazar Re: przeczytaj, bo warto 26.10.10, 15:52
          Odpowiedź na pytanie 'gdzie tu nękanie' mieści się w :

1) treści Jej korespondencji wskazującej, że nie życzy sobie kontaktów z jego strony
          2) fakcie, że typ się podszywa pod nieznajomego, mimo, że wie że Ona nie chce z nim gadać
          3) stanach psychicznych które kontakty typ w Niej wywołuje (a na których potwierdzenie zamierza zdobyć papiery)

Jakieś pytania ?
          • madzialenka_live Re: przeczytaj, bo warto 26.10.10, 16:04
            gyubal_wahazar napisał:

> Odpowiedź na pytanie 'gdzie tu nękanie' mieści się w :
            >
            > 1) treści Jej korespondencji wskazującej, że nie życzy sobie kontaktów z jego s
            > trony
            > 2) fakcie, że typ się podszywa pod nieznajomego, mimo, że wie że Ona nie chce z
            > nim gadać
            > 3) stanach psychicznych które kontakty typ w Niej wywołuje (a na których potwie
            > rdzenie zamierza zdobyć papiery)
            >
            > Jakieś pytania ?

1. W poscie nie ma informacji, że pisała mu, że nie zyczy sobie kontaktów. Raczej coś wręcz przeciwnego- flirtowała, korespondowała a nawet kłóciła się.
            2. hm. hm.
            3. Na potrzeby sądu i policji jej stan może stwierdzić tylko biegły psychiatra
            No i ja ponawiam pytania- nie ma informacji, że typ ją nachodzi w domu czy w pracy, z wydzwanianiem juz skończył, nie nęka też jej otoczenia- teraz sprawa rozgrywa się tylko na portalach randkowych? To niech zniknie z nich, policja też jej to powie.
            • gyubal_wahazar Re: przeczytaj, bo warto 26.10.10, 16:08
              > 1. W poscie nie ma informacji, że pisała mu, że nie zyczy sobie kontaktów.

W odpowiedzi na taki poziom wnioskowania, z ulgą poddaję się ;)
    • maly.jasio zrobic mu dziecko 26.10.10, 16:01
      i po(d) rzucic :)

z pewnoscia wezmie nogi za pas :)
      • sandri921 Re: zrobic mu dziecko 26.10.10, 16:13
        Nie nie, dziękuję :). To on mi już podrzucił swoje dzieci, bo gdy go poznawałam to miał żadnych nie mieć a teraz jednak ma i to od razu duże. Dzieci z tym panem mam już nadmiar :P
        Dziecko to zresztą świetny pretekst do czepiania się, myślę, że bardziej by go odstraszyły alimenty podwyższane za każdym razem gdy się pojawia w okolicy :DDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka