Dodaj do ulubionych

Islam kobietom europejskim z calego serca .

09.04.04, 19:33
Islam kobietom europejskim z calego serca .

Meczet propaguje rytualne obrzezanie dziewczynek

Jacek Pawlicki 09-04-2004, ostatnia aktualizacja 09-04-2004 14:37

Otwarty dzień w meczecie El Tawheed w Amsterdamie skończył się skandalem po
tym, jak holenderska gazeta doniosła, że jedna z broszurek rozdawanych
odwiedzającym wzywała do rytualnego obrzezania muzułmańskich dziewcząt

Dzień otwarty został zorganizowany na początku tygodnia, by poprawić opinię o
wojowniczym meczecie, którego przywódcy zasłynęli m.in. z nazywania
niewiernych "podpałką do piekielnego ognia". Niestety, plan się nie powiódł.
Jak napisał dziennik "Trouw", broszurka, która znalazła się wśród materiałów
informacyjnych, wzywała m.in. do dokonywania rytualnego obrzezania dziewcząt
(zakazanego w wielu krajach zachodniej Europy) i precyzowała, że chodzi o
odcięcie części łechtaczki, by pomóc kobiecie kontrolować swoją chuć. Wśród
innych rad znalazła się i ta mówiąca, że kobiecie należy się sto razów, jeśli
zaniedba się w obowiązkach małżeńskich (np. odmawia seksu) lub wychodzi sama
z domu bez pozwolenia męża.

Dziennikarze "Trouw" ustalili, że autorem książeczki o tytule "Fatwy o
muzułmańskich kobietach" jest Mufti ibn Taymhah, muzułmański duchowny, który
żył w XIV wieku i nie słynął ze zbytniej tolerancji.

Obserwuj wątek
    • mobypussy Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . 09.04.04, 19:39
      i pomyslcie. nie dosc ze kobiety 'ciezko' dochadza, to jeszcze chca im wyciac
      najczulszy (moim zdaniem) punkt.
      mnie by nie namowili. ja uwielbiam swoja chuc.
      • balbinia Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . 09.04.04, 19:59
        mobypussy napisała:

> i pomyslcie. nie dosc ze kobiety 'ciezko' dochadza, to jeszcze chca im wyciac
        > najczulszy (moim zdaniem) punkt.
        > mnie by nie namowili. ja uwielbiam swoja chuc.

Ciebie by nie namowili, ale dziewczynki urodzone w krajach gdzie obrzezanie
        jest tak normalne jak u mas wizyty u dentysty, nie maja naprawde wyboru.. :(((
        Polecam przeczytac wzruszajaca ksiazke na faktach autentycznych Waris
        Dirie "Kwiat pustyni"
    • lolyta Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . 09.04.04, 20:37
      Czekaj, nie kumam, co chcesz powiedziec. Nie widzialam tej broszurki, ale tak
      sie sklada, ze ten zwyczaj nie ma wiele wspolnego z Islamem jako takim, jest
      starszy i przypadkiem sie terytorialnie pokrywa z niektorymi krajami muzulmanskimi.
      Co do seksu w Islamie to Mahomet uwazal, ze trzy najlepsze rzeczy na swiecie to
      modlitwa, pachnidla i kobiety, zalecajac OBU STRONOM dawanie sobie przyjemnosci.

Wiec, jakkolwiek zwyczaj obrzezania mi sie nie podoba, kwestii religijnych bym
      do tego nie mieszala. Jakis oszolom ktory przypadkiem byl muzulmanskim duchownym
      na zmiane moich pogladow nie wplynie. To tak, jakby chrzescijanstwo oceniac
      wylacznie przez pryzmat pogladow Gietrycha Roberta.
      • Gość: nabisa Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 10.04.04, 00:45
        A ja nie mieszałabym do tej rozmowy Romana Giertycha. nie dla tego,że go lubię
        ( głosuję na PO), ale to jest człowiek cywilizowany i na pewno nic nikomu nie
        chciałby obcinać.A "islam, jaki jest, każdy widzi".Może i tam jest coś o obu
        stronach w seksie, ale pod warunkiem, że mąż chce i akurat cię wybierze. Nie
        mów nic dobrego o islamie. Przeraża mnie, że cały dorobek feministek może iść
        na marne. Rozumiem, że tamte kobiety nic nie mogą, ale jak czytam, że jakaś
        europejka wdziała sobie na łeb te łachmany, to po prostu mnie trafia.Mało im
        Afganistanu.
        • mallina Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . 10.04.04, 00:51
          a dlaczego uwazasz ze R.Gietrych to czlowiek cywilizowany?
          bo jest Europejczykiem? nosi garnitur itp?
          ja uwazam ze Lolyta podala bardzo dobry przyklad, podpisuje sie pod jej postem

i nie rozumiem Twojego Nabiso stwierdzenia "islam jaki jest kazdy widzi"..
          • Gość: nabisa Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 10.04.04, 23:02
            To tak apropos powiedzenia "koń jaki jest, każdy widzi".Wolę tysiąc gGirtychów,
            niż jednego bigamistę Islamistę. Jak oni traktują kobiety? Nasze forumowiczki
            są, a przynajmniej przedstawiają się jako bardzo niezależne, również od
            mężczyzn. Zawsze dodają,że jak coś robią, to dlatego, że tego właśnie
            chcą.Niech no taka wpadnie w ręce wyznawcy islamu. Ci, to wiedzieli, jak
            sięurządzić! Wesołych Świąt!
            • mallina Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . 10.04.04, 23:11
              a ja tam wole nawet nie myslec o R.G.
              a duzo znasz tych islamistow-bigamistow?
              bo ja zadnego..

wesloych swiat:-)
              • zbik Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . 18.04.04, 20:33
                mallina napisała:

> a ja tam wole nawet nie myslec o R.G.
                > a duzo znasz tych islamistow-bigamistow?
                > bo ja zadnego..
                >
                > wesloych swiat:-)
                ja znam wielu ((
              • Gość: .................. Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . IP: *.dialup.sprint-canada.net 19.04.04, 01:52
                Statystyka podaje, ze tylko 2% ogolu zonatych mezczyzn islamskich ma
                dwie lub wiecej zon. Zestawiajac to z mezczyznami zonatymi w religii
                chrzescijanskiej, a mam tu na mysli zone i kochanke na boku, ten
                procent pewnie bedzie wyzszy niz ma sie to u Arabow. Roznica
                glowna polega na tym, ze oni robia to legalnie, a "my" po cichu.
      • Gość: Arab Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 15:42
        Dzieki!
        Jednak nie wszystkim mozna manipulowac panie Jersey..
    • Gość: Rocco tak sie powinno tresowac kobiety,w polaczkowie tez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 21:53
      szkoda ze u nas tez nie kastruja kobiet :)))
      • Gość: blu Re: tak sie powinno tresowac kobiety,w polaczkowi IP: *.arcor-ip.net 10.04.04, 23:19
        Nie szkodzi mozemy wykastrowac Rocco :)
    • Gość: Dodo Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:22
      Musielibysmy mu najpierw stosowny organ znaleźc, a do tego chyba mikroskop
      byłby niezbędny...
      • Gość: .................. Re: Islam kobietom europejskim z calego serca . IP: *.dialup.sprint-canada.net 19.04.04, 01:46
        Mnie o tym kobiecym wycinaniu np. mowil jeden z czarnych, ktory
        urodzil sie i mieszkal w Afryce, ktory jest katolikiem. Otoz, nie
        o religie tu chodzi. Kobiety (dziewczyny raczej) jak twierdzil sa
        zazwyczaj namawiane do tego, przez swoje matki lub inne starsze
        kobiety. Niektore z nich same chca by to wyciecie zostalo zrobione.
        Glownym powodem tego ma byc ponoc lepsze dogodzenie facetowi, jak
        tez wieksza jej szansa na wyjscie za maz. Kiedy go zapytalem,
        czesciowo zartem, co o tym mysli, i czy rzeczywiscie seks z taka
        kobieta jest bardziej przyjemny, odpowiedzial ze tak. Widocznie cos w
        tym jest i sa "eksperci" ktorzy sie na tym znaja.
    • sekserka a jak czytam pytania naszych mezczyzn 19.04.04, 12:17
      czy lykamy ich spermę to nie wiem juz kto jest gorszy, muzułmanin czy katolik...
      • Gość: nabisa Re: a jak czytam pytania naszych mezczyzn IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 19.04.04, 22:03
        Faceci islamiści trzymają za pysk kobiety,zgodnie z ich prawem. Nie chodzi o
        to, czy są dobrzy i po ile mają żon, ale o to, że im wszystko wolno, a kobieta
        ma cicho siedzieć, jak ma co jeść.Nasi faceci też się nieźle urządzili. Wmówili
        kobietom, że małżeństwo to przeżytek i używają ile chcą, nic w zamian nie
        oferując. Ale tu mogę jeszcze coś zrozumieć i zmienić, a tam nie mam nic do
        powiedzenia. Nawet z kraju nie bardzo mogą zwiać, bo gonią je po całym świecie,
        że niby zhańbiły rodzinę . Rodzony brat taką zabije.Litości!Nie brońcie islamu
        dla kobiety. Gdybym była facetem...
        • zwierzoczlowiekoupior Re: a jak czytam pytania naszych mezczyzn 20.04.04, 11:02
          Oj dziewczynki (i chłopcy) nie za wiele wiecie o islamie. W islamie sporo mówi
          się o seksie, i to także w kontekście przyjemności kobiet. Wskazówki są całkiem
          konkretne, dobry mąż to ten który potrafi doprowadzić żonę do orgazmu, który
          potrafi powstrzymać się aż do momentu spełnienia kobiety. I przykro to mówić na
          tym tle katolicyzm wydaje się antyfeministyczny. Obrzezania kobiet nie mają
          żadnego podłoża w islamie, chociaż fundamentaliści twierdzą inaczej. Podobnie
          jak palenie na stosach kobiet oskarżonych o czary nie miało nic wspólnego z
          chrześcijaństwem. Niestety w każdym kręgu znajdzie się jakiś Rydzyk.
          Nabiso mężczyźni o których piszesz to nie są dobrzy muzułmanie, szczerze mowiąc
          to nie są w ogóle muzułmanie.
          Pozdrawiam
          Zwierzo
          • Gość: nabisa Re: a jak czytam pytania naszych mezczyzn IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 20.04.04, 23:10
            Szkoda, że odniosłeś się tylko do seksu. Islam to nie tylko seks, a prawa
            kobiet tam nie istnieją. O tym chciałam powiedzieć. A co do małżeństw- skąd
            facet ma wiedzieć, co czuje kobieta, gdy do domu wchodzi druga żona?
            • zwierzoczlowiekoupior Re: a jak czytam pytania naszych mezczyzn 21.04.04, 09:07
              OdniosłAm się:). Mówiłam o seksie, bo post był o obrzezaniu, zresztą stosunek
              do seksu wiele mówi o stosunku do kobiet. W kręgu gdzie kobiety traktuje się
              przedmiotowo i ich jedyną funkcją jest rodzenie raczej nie powstanie bardzo
              rozbudowana i bardzo nastawiona na satysfakcję kobiety sztuka kochania, prawda?
              Uczyć mężczyzn jak sprawić, by kobieta przeżywała wielokrotne orgazmy jak ma to
              miejsce w islamie i jednocześnie wycinać część łechtaczki to byłoby rozdwojenie
              jaźni. Prawa kobiet -jak to ujęłas, bo ja raczej mówiłabym o prawach człowieka,
              z których kobiety nie są wyłączane- nie funkcjonują w wielu państwach, nie
              tylko islamskich. Zwyczaj palenia wdów na stosie, powszechne przyzwolenie jeśli
              nie na uśmiercanie, to nie ratowanie dziewczynek, legalne aborcje po
              rozpoznaniu płci, niemożność dysponowania własnym majątkiem przez kobiety i
              wiele innych to są rzeczy, które dzieją się w krajach o bardzo różnych
              religiach. A nie przyszłoby Ci do głowy oskarżać o to np. buddyzmu prawda?
              Podobnie jak wielożeństwo istnieje w wielu państwach. W niektórych krajach
              afrykańskich jeszcze zupełnie formalnie, w innych jak np. Chinach prawnie już
              nie ma takiej możliwości, ale zwyczaj utrzymywaniu przez zamożnych Chińczyków
              kilku konkubin tak naprawdę jest niczym innym jak zdelegalizowanym, ale wciąż
              istniejącym i społecznie akceptowanym wielożeństwem. Zresztą zwracam uwagę, że
              i w Europie kobiety wiele praw nabyły całkiem niedawno.
              A obrzezanie jest zwyczajem, który był praktykowany w krajach afrykańskich na
              długo przed tym zanim pojawił się tam islam. I niestety w wielu krajach
              pozostał (zarówno islamskich, jak i innych). Ocenianie islamu na podstawie
              fundamentalistów jest równie sensowne jak ocenianie np. posoborowego Kościoła
              na podstawie wypowiedzi Rydzyka, lub powtórzę: jak oskarżanie Chrystusa, że w
              kilkanaście wieków po nim mężczyźni palący na stosach kobiety wycierali sobie
              usta chrześcijaństem. Dokładnie tak jak teraz talibowie i wszelkiej innej maści
              fundamentaliści wycierają sobie usta islamem.
    • kokolores Polecam... 20.04.04, 23:14
      ...wszystkim ksiazke pod tytulem "Kwiat pustyni" Waris Dirie.Pozdrawiam.
      • Gość: Hania Re: Polecam... IP: *.arcor-ip.net 21.04.04, 17:47
        Mieszkam w Niemczech i mam duzo kolezanek z Maroko, Jordanii i Turcji i mimo
        tego, ze ich mezowie sa na wysokich stanowiskach kobietom nie wolno jezdzic na
        rowerze, rozmawiac z mezczyznami, wychodzic z domu kiedy maz jest w mieszkaniu
        itd.Wszystkie nosza chustki, a ich corki wychodza za maz wczesnie i za faceta,
        ktorego im tatus wybierze. Najczesciej jest to syn siostry lub brata lub ktos z
        dalszej rodziny.A co do seksu musza codziennie z wyjatkiem okresu.
        • Gość: nabisa Re: Polecam... IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 21.04.04, 22:32
          TO JEST WŁAŚNIE TO, CO CHCIAŁAM POWIEDZIEĆ. FAKT, ZE KOBIETY W EUROPIE NIEDAWNO
          NABYŁY PRAW. TYM BARDZIEJ NALEŻY O NIE DBAĆ.MYDLENIE OCZU KOBIETOM NA TEMAT
          ISLAMU POWODUJE, ŻE DECYDUJĄ SIĘ NA MAŁŻEŃSTWA Z ISLAMISTAMI, A POTEM NIE MAJĄ
          PRAWA DO WŁASNYCH DZIECI.TO BARDZO NIE W PORZĄDKU.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka