Dodaj do ulubionych

dojrzałam

09.12.10, 22:25
jakie to miłe umieć z ludźmi, którzy celowo wqrwiają, rozmawiać spokojnie
mowie panu z cyfry +, że płacę tyle i tyle, a kolega mniej płaci i ma wiecej opcji i że ja też tak chcę
a pan mi oferuje po długim wywodzie 2 z hakiem razy droższy abonament
no debil nie?
ale z drugiej strony mial mily tembr glosu, więc go wysłuchałam i dalej swoje
a on dalej swoje

w sumie ubawiliśmy się setnie na koniec

a ze 2 lata temu bym pewnie właśnie skargę na niego pisała

i w tym tygodniu na forum byly ze 2 wątki dziewczyn nieznacznie ode mnie młodszych, które się zapieniały o bzdety.. widziałam siebie sprzed 2-3 lat i tak mi sie fajnie zrobiło, że jestem ponad to i widzę różnicę w swoim zachowaniu, w tym jak zaczynam spuszczać nieważne rzeczy.. nie zaśmiecam mózgu, coraz częściej osiągam duży luz życiowy
fajne to
Obserwuj wątek
    • bijatyka Re: dojrzałam 09.12.10, 22:27
      Patch, a ja jestem starsza od Ciebie i mi jeszcze słabo wychodzi...
      • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:31
        bo mnie się czasem wydaje, że w moim krótkim zyciu przeżyłam więcej niż nie jeden 60latek
        może dlatego :)
        • bijatyka Re: dojrzałam 09.12.10, 22:35
          W umyśle, który zatrzymuje się na chwilę uspokojony, cicho dokonuje się cud.
          • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:36
            AUTORA!!!
            chcę jego biografię znać, serio :)
            • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 22:39
              To z chińskich ciasteczek:)
            • bijatyka Re: dojrzałam 09.12.10, 22:39
              Nie znam.

jeszcze powtarzam sobie czasem: in der Ruhe liegt die Kraft
              • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:44
                Ale to jest święta prawda. Tylko za rzadko się człowiek nad tym zastanawia niestety.
                BTW czy Ty będziesz w sobotę, bo dziś przebrnęłam milion pięćset mejli i nie widziałam Twojego potwierdzenia?
                • bijatyka Re: dojrzałam 09.12.10, 22:45
                  Bo czekałam jeszcze na jedną informację pracową. Wychodzi na to, że będę, ale nie wcześniej niż koło 21:00. Byleby się już nic więcej nie poplątało !!!
                  • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:48
                    powiem Ci w sekrecie, żegdybyś się nie zapowiedziała i kiira też, to bym nie brała pod uwagę
                    a tak się przejadę :)
                    • bijatyka Re: dojrzałam 09.12.10, 22:48
                      :)
    • princessjobaggy Re: dojrzałam 09.12.10, 22:31
      To dobrze. U niektorych nigdy nie nastepuje.

Nie ma to jak spokoj :)
      • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:35
        Hm to nie jest taki spokój jakbym chciał.. o co to to nie :D
        ale kiedyś każda taka rozmowa wyprowadziłaby mnie z równowagi, a teraz co dziesiąta może :)
        to samo z forum zresztą, kiedyś przeżywałabym każdy wpis nie po mojej myśli, a teraz nie ma opcji żeby mnie ktoś uraził.. bo denerwować może ale urazić nie
        • paramecium Re: dojrzałam 10.12.10, 09:13
          Ha! To na pewno fk tak kształtuje charakter.
    • sid.leniwiec Re: dojrzałam 09.12.10, 22:32
      To jest kwestia charakteru, u mnie z wiekiem postępu nie ma.
      • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:37
        chyba się nie zgodzę
        chyba - bo nie wiem na pewno :)

u mnie to praca, ciężka i nie kilkumiesięczna, raczej kilku letnia już
        charakter mam od cholery, po tatusiu i można sporo wypracować jeśli się chce, naprawdę
        • sid.leniwiec Re: dojrzałam 09.12.10, 22:38
          To trzeba było od razu,że to efekt pracy, bo już myślałam, że tak samo z się.:)
          • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:47
            przyznaję, że nie samo z się :) ciężka harówa z psychologiem i pomyśleć, że gdyby nie narkoza, która mi poprzestawiała jakieś łącza w mózgu byłabym uboższym człowiekiem
            ja się tak cieszę, że mnie tyle "zła" spotkało, że nie wiem
            i każdemu, kto jest w jakimś tam dołku życiowym chciałabym dać swoją moc, żeby uwierzył, że to co go teraz złego spotyka obróci się tylko ku lepszemu
            i że będzie bogatszy, pełniejszy jako człowiek po tym wszystkim, o ile wytrzyma :)
    • chersona Re: dojrzałam 09.12.10, 22:34
      [...] widziałam siebie sprzed 2-3 lat i tak mi s
      > ie fajnie zrobiło, że jestem ponad to i widzę różnicę w swoim zachowaniu, w tym
      > jak zaczynam spuszczać nieważne rzeczy.. nie zaśmiecam mózgu, coraz częściej osiągam duży luz życiowy fajne to

Zgadza się. I nie rozumiem minasza, który mówi, że 30-tki mają wprawdzie jeszcze fajne ciało, ale mentalność 50-latek. I to poczytuje za minus.
      • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 22:38
        Ale minasz pewnie mało wymagający jest.
        • minasz Re: dojrzałam 09.12.10, 22:48
          o cos o mnie
          owszem jestem bardzo mało wymagajacy
          • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 22:50
            Fajnie, nie wpadniesz w alkoholizm.
            • minasz Re: dojrzałam 09.12.10, 22:59
              i po co ja mam z toba rozmawiac?????
              hehe
              • minasz a nie załapałem:) 09.12.10, 23:40

• vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:40
        to się chyba rzadko zdarza, żeby ktoś był na umysle starszy niż na ciele - że tak powiem :)
        raczej odwrotnie.. ciało się starzeje, a umysł przez wiele lat nie, wyrównuje się wszystko dopiero ok 70tki jak tak obserwuję ludzi, rodzinę
        chociaż i to nie zawsze, moja 77letnia babcia jest lepsza w gadce niż co 2 forumowicz, w pełni zorientowana w świecie, samodzielna, mądra i to jest bardzo optymistyczna wersja starości :)
        • minasz Re: dojrzałam 09.12.10, 23:04
          chyba zartujesz zblizasz sie do 30ki to powinnas zauwazyc ze wile osob w twoim wieku to juz mentalne tetryki- a ciałko jeszcze cąłkiem całkiem
          • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:08

zartujesz chyba, ja wokół siebie nie widzę póki co 40stolatków zachowującyh się "staro"

z moimi rodzicami dobiegającymi 60tki chcą się imprezowo spotykać 30latkowie i spotykają i chcą jeszcze i fakt - moi starzy mają inne rzeczy w głowie niż balety co 2 dni ale co tydzień - łaj not

mało wiesz albo g.. widziałeś w życiu :)
            no albo przerysowujesz by mieć na forum utwardzoną, co jakiś czas powielaną pozę gościa, dla którego warto podrywać kobiety max 25 lat, bo tylko takie są ciekawe i twórcze
            tyle, że to juz było i już chyba nie robi wrażenia.. no może na 19latkach :)
            • minasz Re: dojrzałam 09.12.10, 23:17
              moze sama jestes stara jak na 28 dlatego tego nie widzisz
              moze to taki twoj matrix :)
              • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:29
                no może może, 28 nie w kij dmuchał w sumie :)
      • minasz Re: dojrzałam 09.12.10, 22:58
        rozni ludzie lubia rozmawiac o roznych rzeczach wiaze sie to ze stylem zycia - kobiety po 30ce czesto prtzestaja byc dla mnie interesujace bo informacja jaka posiadaja w ogole mnie nie interesuje a młode dziewczyny czesto maja czas zeby robic cos fajnego cos co mnie pobudza
        np pozdrawiam moje nowe znajome ze stoku :)
        • menk.a Re: dojrzałam 09.12.10, 23:09
          minasz napisał:

> a młode dziewczyny czesto maja czas zeby
          > robic cos fajnego cos co mnie pobudza
          > np pozdrawiam moje nowe znajome ze stoku :)

Minasz, to ile ty masz lat, że dopalaczy szukasz w innych? Sam z siebie iskier nie dajesz już rady wykrzesać??
          • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:16
            łatwiej gdy ktoś inny odpala fajerwerki
            groźba poparzenia mniejsza ;)
          • minasz Re: dojrzałam 09.12.10, 23:19
            potrafie, ale nie chce tylko dawac ale tez brac
            • menk.a Re: dojrzałam 09.12.10, 23:23
              Nie odpowiedziałeś. Nie wiem, co takiego im dajesz, bo co dostajesz to napisałeś. Wysysasz z nich energię. :D Tylko pamiętaj, że z wiekiem nie zawsze będziesz mógł. :>
    • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 22:36
      Trochę zazdroszczę kobietom, że puste rozmowy nie uważają za stratę czasu.
      • simply_z Re: dojrzałam 09.12.10, 22:39
        ale to dobry sposób na poćwiczenie gramatyki np.odmiany przez przypadki;)
        kogo ,czego?...
        • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 22:45
          Dzięki, faktycznie. To miłe, takie poprawianie:)
      • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:41
        powinno być:
        "Trochę zazdroszczę kobietom, że pustych rozmów nie uważają za stratę czasu"

a poza tym nie wniosłeś nic do tematu, udzieliłeś się OT, więc spadaj :)
        • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 22:49
          Chciałbym jeszcze dodać, że koleś uważał Cię za debilkę lub frajerkę, zmarnował Ci czas, nic nie załatwiłaś a na koniec zgodnie ubawiliście się. Chyba lubisz, jak ktoś Ci zakłada anala albo nie rozumiem kobiet:)
          • menk.a Re: dojrzałam 09.12.10, 22:50
            A nie sądzisz, że ten koleś też zmarnował czas? Też nic nie załatwił i Vandzi nie wcisnął bubla droższego niż jest wart.
            • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:55
              ten koleś to mnie odnalazł na FB i ucinamy niezłą gadkę poza Wielkim Bratem hehe :)
              tak paranoicznej rozmowy dawno nie miałam, on pewnie też nie :P
          • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 22:53
            A skąd wiesz, że ja uważam tą rozmowę za zmarnowany czas? Dociera do Ciebie, że handlowiec może sobie zdawać sprawę z tego, że wciska kit i sam by w życiu na to nie poszedł, a musi wciskać, bo za to mu płacą? I że jak ma fajnego rozmówcę, to operując znaczeniami można się pośmiać z pracodawny i nikt tego nie udowodni?
            no :)
            • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 22:59
              Handlowcy z Cyfry są biedni, źle opłacani i płacą im na godziny. Musisz się bardzo nudzić jeśli wyczytałaś coś miedzy wierszami:)
              • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:03
                pracujesz w cyfrze? :)
                • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 23:10
                  Nie, po takiej pracy to się chyba ma chęć strzelać do ludzi a nie jeszcze z nimi na forum rozmawiać.
                  Są jakieś call center, gdzie dobrze płacą i dobrze traktują pracowników?
                  • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:12
                    to opierasz się na plotkach, więc jesteś niewiarygodny :)
                    nie wiem, nie pracowałam w call center i raczej mi to nie grozi
                    co nie znaczy, że pracują tam sami głupi i zniewoleni ludzie
                    • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 23:14
                      Nie napisałem, że głupi tylko biedni i zdesperowani.
                      • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:15
                        wszyscy jak jeden mąż?
                        chyba zbyt pochopnie wydajesz sądy :)
                        • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 23:19
                          Fakt, ci co lubią stres, niskie zarobki i pracę bez możliwości rozwoju są szczęśliwi. Zbyt pochopnie ich wrzuciłem do jednego wora z tymi zdesperowanymi.
                          • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:27
                            znowu plotki, póki nie pracujesz w danej firmie, to nie możesz się o niej tak wypowiadać
                            nie wiesz jaka kasa, jaka możliwość zwyżki płac, nie wiesz co komu pasuje, na czym komu zależy
                            nie bierzesz np. wcale po uwagę wielu młodych ludzi, którzy zahaczają się w firmach jedynie dla ZUSu, a prócz tego rozkręcają własne firmy, niektórym się udaje odrazu, bardzo udaje
                            nie bierzesz pod uwagę, że ktoś może pracować tak dla jaj, dla poznania innych, bo ma kasę ale mu się nudzi
                            są i tacy, dla których jest to praca poniżej ich oczekiwań i możliwości ale muszą się gdzieś przechować

no nie wiem ile masz lat ale bardzo stereotypowo oceniasz pracę call center
                            nie mówiąc o tym, że pobrzmiewa w tle "jestem lepszy niż ci desperaci".. wybaczm, zupełnie odmienny od mojego światopogląd prezentujesz i się raczje nie dogadamy :)
                            • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 23:35
                              W Cyfrze+ 10zł na godzinę. Stale szukają chętnych. Praca bardzo stresująca i nadzorcy nieprzyjemni jak to w pracach "dla młotków". Wiem, bo znam 2 laski, które tam pracowały.
                              No fakt chyba mamy problem z komunikacją. Ja współczuję ludziom biednym i zdesperowanym. Ty oswajasz problemy udając, ze ich nie widzisz, radośnie przy tym chichocząc:)
                              • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:44
                                błąd, bzdety nie są problemami, dlatego mogę radośnie pochichotać :)
                                • 0ion Re: dojrzałam 09.12.10, 23:52
                                  O tym pisałem. Dobrze zarabiasz, nie masz problemów finansowych tylko towarzyskie raczej. Trudno żebyś się przejmowała ludźmi, którym ledwo starcza na wynajęcie jakiejś nory razem z koleżankami i muszą chodzić do pracy, która ich nerwowo wykańcza. Mnie to też nie dotyczy ale nie wmawiam sobie, że ktoś tam pracuje bo robi karierę lub lubi.
                  • chersona Re: dojrzałam 10.12.10, 07:03
                    Zajadły, zgorzkniały, krytyczny. Zazdrościsz im tej fajnej rozmowy na luzie?
                    • 0ion Re: dojrzałam 10.12.10, 12:21
                      A Ty co? Złośliwa od samego rana? Nie powinnaś być bezkrytyczna raczej?
                      Kobiety zazdroszczą sobie takich drobiazgów jak rozmowa na luzie?
                      Owszem, zazdrościłbym gdyby coś z tego wynikło a Wanda była warta grzechu:)
                      • chersona Re: dojrzałam 10.12.10, 13:13
                        Pewnie, że poczułabym ukłucie zazdrości, gdyby facet obdarzył szczególną uwagą koleżankę a nie mnie. Kobiety są zazdrosne o uwagę mężczyzn.
    • ind-ja Re: dojrzałam 09.12.10, 22:58
      ja tez,do pewnych decyzji.
      • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:03
        brzmi poważnie?
        • ind-ja Re: dojrzałam 09.12.10, 23:10
          eee zmiany,zmiany,zmiany
          • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:13
            hm, hm wracasz do kraju?

no i skrobnij w wolnym czasie jak bedziesz chciała jak wyszło z jedną sprawą, o której ostatnio pisałyśmy
            • ind-ja Re: dojrzałam 09.12.10, 23:18
              z ta sprawa moja droga nie jest az tak groznie wiec wszystko zmierza ku poprawie.Zanim powrocimy najpierw zaslubiny i ten caly chaos.Ja nie wiem jak sie do tego zabrac,najlepiej zrobilabym to od dupy strony ale rodzina nalega na zjazd rodzinny.Ja sie ciesze,tylko ze nie chce mi sie nawet myslec o organizacji a co dopiero zabrac sie za to.
              • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:22
                no i jakie super wiadomości!
                pewnie nie uwierzysz ale sprawiłaś właśnie, że szczęśliwsza idę spać :)
                bardzo bardzo się cieszę, szczególnie z pierwszego.. ale z zaślubin też :) :)
                • ind-ja Re: dojrzałam 09.12.10, 23:27
                  wandzia wiesz co ja przezywalam ,prawda?jeszcze jedna konsultacja i mam nadzieje,ze sytuacja bedzie dobrze opanowana.Napisze mejla po sobocie,od razu zapytam jak bylo.
                  • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:32
                    potrafię sobie wyobrazić jak się czułaś eh
                    ok będę czekać, buźka :)
                    • ind-ja Re: dojrzałam 09.12.10, 23:45
                      dobranoc ja tez niedlugo spadam.zreszta tak na publicznym nie lubiem
    • six_a Re: dojrzałam 09.12.10, 22:59
      vandzia, nocoty? wypowiadasz umowę i czekasz, aż sami do Ciebie zadzwonią.
      oni reagują dopiero na realną możliwość utraty stałych wpływów, a nie jakieś tam prośby i błagania. albo bierzesz se inną telewizję i już.
      • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:01
        już jest Ok :)
        ale wiesz co patrzyłam na konkurencję i powiem Ci, że oni mają teraz dla mnie najlepszą ofertę i to o niebo lepszą niż inni
        myślę, że wiedzą co do mnie dochodzi, a co nie :)
    • menk.a Re: dojrzałam 09.12.10, 23:01
      Z konsultantami rozmawiam tylko wtedy, gdy ja mam interes, by z nimi rozmawiać. W sensie dzwonie na infolinie czy gdzieś tam. Natomiast kiedy do mnie dzwonią z jakąś wspaniałą ofertą... szybko kończę rozmowę.

Nie daję się wyprowadzić z równowagi (oczywiście zdarzyło mi się, ale generalnie trzymam gardę), nie kopię się z końmi, nie lubię pyskówek. I coraz mniej i rzadziej przeżywam ludzkie durnoty. Luuuzik.;)
      • vandikia Re: dojrzałam 09.12.10, 23:02
        No ja też, sama sobie zamówiłam rozmowę :) Jak ktoś mnie nagabuje tel albo via @, to mu proponuję swoje usługi - służbowo :) działa, ani razu się nie zawiodłam :D
    • brzydal-is-me Re: dojrzałam 10.12.10, 08:51
      Co ty piszesz, dla nas zawsze będziesz fucking princess
    • raduch Re: dojrzałam 10.12.10, 09:36
      He. :) Gratuluję nabycia umiejętności wdupiemania, czyli oddzielania rzeczy ważnych od pierdół.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka