Dodaj do ulubionych

kobieta w koszuli

19.12.10, 11:35
Z prośbą o nie wymiatanie mnie z tego forum na inne , bo to równiez typowo babski temat....
chciałam zapytać co myślicie o klasycznych koszulach w krate burberry czy to juz jest tandetne/pretensjonalne ?
Czy kobieta w czyms takim wedlug was bedzie prezentowała się dobrze ?
Nie wklejam linka zebyscie mnie nie zeżarli ze cos ewentualnie reklamuje , rozumiem ze koszule mozna sobie wyobrazic bez problemu. Dzieki
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:36
      oczywiście wklejenie zdjęcia cię przerasta?
      • nadja11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:37
        przerasta na tą chwile ;-)
      • qw994 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:37
        Dlaczego jesteś taka złośliwa?
        • alpepe Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:43
          dziś zastępuję tubisia.
      • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:45
        A Ty, Alpepe, umiesz czytac? Przeciez napisala, ze nie wklei zdjecia, bo nie chce, zeby watek wygladal na reklame.
        • alpepe Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:51
          jakim cudem wątek, gdzie masz sam obrazek, bez odnośnika do sklepu, wygląda na reklamę?
          • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 12:01
            Nie wiem, mnie nie pytaj. ;)

Do autorki, proste koszule kobiece w tradycyjna krate Burberry nie podobaja mi sie.
            Na przyklad ta ponizej jest taka jakas malo kobieca:

https://lh3.ggpht.com/_lAhZLTGgslQ/Se4RbErNq4E/AAAAAAACqes/MBAQ44jgYfk/s144-c/BurberryWomenLongShirt.jpg

Jesli mialabym sie na ktorakolwiek zdecydowac, musialaby miec ladniejszy kroj, moze jakies ciekawsze wstawki, cos w tym stylu:

https://cdn2.ioffer.com/img/item/166/477/731/cvksJdUwZG7lecX.jpg
            • eat.clitoristwood Z nią mi się skojarzyło 19.12.10, 13:39
              https://www.jamesbondposterpage.com/rigg3.jpg
            • sid.leniwiec Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 16:14
              Mnie się podoba ta klasyczna, ta z fiu-bździu z przodu zdecydowanie nie.
              • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:47
                Dla mnie to tak bardziej z dwojga zlego. W rzeczywistosci ani jednej, ani drugiej nie kupilabym.
    • cafem Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:44
      Koszule sa super - szczegolnie te w dobrym gatunku i idealnie dopasowane.
      Wszystko jedno, czy gladkie, czy w prazki, czy w krate, wazne by wspolgraly z reszta stroju;)
    • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:47
      Krata Burberry to ewidentnie snobstwo (zwlaszcza, ze 90% ja noszacych ma podrobe)...
      • alpepe Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:52
        chłe, chłe :-)
      • cafem Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 11:52
        > Krata Burberry to ewidentnie snobstwo (zwlaszcza, ze 90% ja noszacych ma podrob
        > e)...

Ulzylo?
        • nadja11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 12:06
          Mój ślubny chce mi kupić metową rzecz pod choinkę i chce zebym sobie wybrała jakas bluzke , pomyślałam o tej koszuli , krata niby teraz ok jest ale nie jestem do konca pewna czy akurat w burberry nie będę wyglądała pretensjonalnie tandetnie wiec pytam jakie macie odczucia.
        • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 12:51
          Co mialo niby ulzyc? Ja np. z tych, co metki odcina, a tutaj, co? Cala koszule musialabym chyba do smieci wyrzucic, bo to jedna wielka metka...
          • vandikia Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:26
            wybaczam Ci ze wzgledu na wariujące hormony ciążowe :)
            • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:36
              Ale ja przed ciaza juz bylam antymetkowa...
              • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:42
                Tez nie lubie epatowac metkami, ale nie przeszkadza mi to u innych.

BTW, ze swojego Audi tez oderwalas znaczek? :P
                • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:49
                  Nie, bo nie ma samochodu bez znaczka (chyba ze jakis burak ukradnie ;)) - a ciuchy z deksretnymi (niewidocznymi) metkami istnieja.
                  • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:02
                    Fakt, ale zawsze mozna kupic samochod z malutenkim/dyskretnym albo malo znanym logo.
                    A nie jakies takie wyrabane kola. Jeszcze Cie ktos za snoba wezmie. ;)))
                    • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:08
                      Na przyklad cos takiego:

https://www.goodlogo.com/images/logos/small/tata_group_logo_3053.gif

Elegancki. I pelna dyskrecja ;)

• miss.yossarian Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:33
                        princessjobaggy napisała:

> Na przyklad cos takiego:
                        >
                        > https://www.goodlogo.com/images/logos/small/tata_group_logo_3053.gif
                        >
                        > Elegancki. I pelna dyskrecja ;)

to już lepiej taczkę
                  • vandikia Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 20:06
                    no al dla mnie większym snobizmem jest mieć ciuchy z niewidocznymi metkami i rozprawianie o tym
                    jak kogoś stać, niech nosi, w czym problem? niby się od metek odchodzi ale i tak na największych imprezach wiadomo jaka gwiazda z jakiej kolekcji i którego projektanta suknię miała.. kroje, materiały, wzory = wszystko to wskazuje na markę, nawet jak metki nie widać

wszystko to pic na wodę fotomontaż
        • ofelia1982 Re: kobieta w koszuli 21.12.10, 18:45
          > Krata Burberry to ewidentnie snobstwo (zwlaszcza, ze 90% ja noszacych ma
          > podrob
          > > e)...
          >
          > Ulzylo?

Ale to prawda. Krata Burberry - odkąd wyszła "na ulicę" pod postacią podróbek - stała się mało elitarna i teraz bliżej jej do kiczu i taniego snobowania się niż do elegancji.
          Tak samo jak torebki Louis Vuitton ze słynnym logiem wszędzie - może w latach 80 to było exclusive, teraz doceniany jedynie przez tipsiary (które nabyły torebki na bazarku).

Jeśli miałabym wybrać koszulę Burberry to wybrałabym białą, gdzie krata pojawia się dyskretnie jako wewnętrzna strona kołnierzyka i mankietów (nie wiem czy dobrze opisałam:)
          Ta cała w kratę jest straszna.

https://www.buy4shoes.com/uppic/BURBERRY%20women%20shirts_15.jpg

https://cdn2.iofferphoto.com/img/item/159/832/137/GQP7iTMuVDkXM94.jpg
      • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 12:07
        > Krata Burberry to ewidentnie snobstwo (zwlaszcza, ze 90% ja noszacych ma podrob
        > e)...

OJP, widze, ze kolejna z tych, dla ktorych kazda rzecz, na ktora jej nie stac (albo nie chce na nia wydac pieniedzy) jest snobstwem.
        Nie przyszlo Ci do glowy, ze niektorym moze sie zwyczajnie podobac?
        Ja bym nie kupila, ale wierze, ze komus moze sie ta krata podobac.

Po co rozbijac sie Astonem, jak mozna miec Clio. Toz to zwykly snobizm :/
        Jeszcze jakies przyklady?
        • dziewczyna_rzeznika Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 12:18
          Jeśli już, to raczej snobizm :)
          A tak poza tym ktoś tu chyba nie zna definicji 'snobstwa' :)
          Ci, którzy uważają za snobizm bardzo drogą rzecz, w gruncie rzeczy CHCIELIBY być snobami, ale do tego jeszcze oprócz pieniążków trzeba mieć 'to coś' :P
          • nadja11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 12:34
            Czyli kobieta przyodziana w burberry- bo ta charakterystyczna krata to epatowanie logo -
            będzie odbierana jako pretensjonalny snob raczej ..ok ;-)
          • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 12:54
            Cala marka Burberry to jedna wielka metka - co tu podziwac?
        • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 12:53
          Tak, dokladnie - nie stac mnie i sie w ten sposob dowartosciowuje. Tylko ciekawe co powiedzic o tych, ktorzy nosza podroby? :P
          Ps. Jezdze audi, kupionym za gotowke z salonu. Troche wiecej kosztuje niz glupie Burberry...
          • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:12
            > Ps. Jezdze audi, kupionym za gotowke z salonu.

Widze, ze ubodlo, az mnie musialas samochodem za gotowke przekonac.
            Jak Ty mozesz jezdzic Audi? Nawet jak znaczek oderwiesz kazdy widzi, ze to Audi.
            Przeciez kazdy wie, ze audicami same snoby jezdza. ;)

Nie widzisz jaka glupota z tego wychodzi?
            • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:14
              E tam, same snoby. To po prostu jedna z najlepszych (czyt. niezawodnych) marek - ale wedlug wielu to auto dla starych dziadkow...Osobiscie uwazam, ze jak ktos nie moze kupic auta za gotowke, to powinien nie kupowac (albo faktycznie sie na clio przerzucic, swoja droga calkiem niezle autko).
              • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:22
                > Osobiscie uwazam, ze jak ktos
                > nie moze kupic auta za gotowke, to powinien nie kupowac (albo faktycznie sie na clio przerzucic, swoja droga calkiem niezle autko).

A ja mam podobne zdanie jesli chodzi o kupno domu.
                Za gotowke masz swoj czy przerzucilas sie na domek letniskowy na dzialce?
                • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:28
                  Kupie dom, jak uzbieram przynajmniej polowe, ktora moglabym wywalic od reki. W moich okolicach koszt domu to ok. pol miliona € niestety...
    • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 12:57
      Rewelacja :(:
      www.burberry.de/fcp/product/clothing-accessories/shirts/lang%C3%A4rmeliges-baumwollhemd-in-check-muster/10000011860?colour=new%20classic&lastcategoryurl=true
      A te z dyskretnie schowana krata b. eleganckie (im mniej krate widac, tym lepiej).
      • alanis11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:05
        E tam sranie w banie, snobizm ho ho ho mi się np kolorystyka tej kraty podoba.
        Ok rozumiem że to jest znana i dość droga marka .Ta krata jest znana i charakterystyczna ale mi się właśnie ten typ kraty podoba , kolory , faktura.Noszę takie rzeczy i na serio nie podejrzewałam otoczenie ma mnie za snoba bo mam na sobie kratę B. a nie czerwono granatową H&M hehehehe
        • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:08
          I zawsze kupujesz oryginaly czy podroby bazarowe? :P Wiesz, 1000 zl za koszule to jednak lekko chore...
          • alanis11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:10
            Kupiłam za 450 zł w outlecie i mam ją bardzo długo. Jest z rewelacyjnego materiału , nie mnie się, materiał wciąż wygląda porządnie.
            • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:12
              I jest cala z tejze kraty, czy tylko na wypustkach?
              • cafem Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:26
                > I jest cala z tejze kraty, czy tylko na wypustkach?

Masz alergie na te krate czy co?
                Czy tez tyle gotowki na nowe audi z salonu poszlo, ze teraz to tylko na bazarze sie ubierac pozostalo?
                • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:31
                  Tak, na bazarze. Openpollinger sie nazywa ten bazar.
                  • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:33
                    Ober- oczyiwscie, nie open :P.
                  • cafem Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:36
                    I kto tu jest snobem? :D
                    • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:38
                      Taa, zwlaszcza ze to zwykly dom towarowy, na ichne stoisko Burberry nie chodze (ogolnie parter omijam).
                      • alanis11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:43
                        OJP tyś jest dopiero powykręcana ,jedziesz ze krata B. to snobizm ,podkreslajac przy tym na kazdym kroku jak metowo w okól Ciebie , buahahahaha
                        • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:09
                          W okol - pikne :P.
                      • cafem Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:49
                        > Taa, zwlaszcza ze to zwykly dom towarowy,

A Gugiel mowi, ze bardzo luksusowy...

"Entdecken Sie luxuriöse Fashion und Designer, eine großzügige Beauty-Abteilung..."
                        • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:12
                          E tam, normalne ciuchy tez tam sa. Ale na pewno to lepszy dom towarowy niz h&m czy taka zara. Osobiscie b. lubie esprita (i ichnych metek nie odcinam, bo sa akurat takie na 1% powierzchni).
                          • cafem Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:17
                            > E tam, normalne ciuchy tez tam sa. Ale na pewno to lepszy dom towarowy niz h&m
                            > czy taka zara

No w ogole sklep jak inne:
                            "Im Laufe der letzten Jahre nach der Renovierung und des Neubaus wurde das Trading-up auf Premiumniveau nahezu vollendet. So befinden sich nun im Erdgeschoss des Hauses unter anderem Shops der Firmen Gucci, Dior, Burberry, Tod's, Louis Vuitton, Fendi, Prada und miu miu."

Wiesz, nie zebym nie lubila drogich marek. Bo lubie i nigdy tego nie krylam, tak samo jak nie znosze epatowania metkami.
                            Ale Twoje podejscie jest wyjatkowo wkurzajace, stad tyle glosow przeciw Tobie w watku.

Bo wyzywasz ludzi od snobow za krate Burberry, a sama krzyczysz glosno w jakich to sklepach sie nie ubierasz i jakim wspanialym (nowym, z salonu, za gotowke!) samochodem jezdzisz. Zdecyduj sie.
                            • alanis11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:29
                              Dokładnie. Powykręcana baba z niej. To chyba dlatego że Ona chce słyszeć iż ma klasę za wszelką cenę spie...*ć od określenia snob , bo wszyscy inni się snobują a ona jest pani z klasą którą stać hehehehe
                              • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 18:47
                                O, wlasnie tak!
                            • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 18:46
                              Samochod nie jest nowy, aktualnie nim nie jezdze, bo nas zasypalo. A w Oberpollingerze supermarki sa na parterze, na ktorym bywam tylko pare chwil, by przejsc na wyzsza kondygnacje.
                              • cafem Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 19:05
                                > Samochod nie jest nowy, aktualnie nim nie jezdze, bo nas zasypalo. A w Oberpoll
                                > ingerze supermarki sa na parterze, na ktorym bywam tylko pare chwil, by przejsc
                                > na wyzsza kondygnacje.

Przeczytaj sobie na spokojnie swoje wypowiedzi, zauwaz ich wydzwiek i moze zrozumiesz nasza reakcje.

Krytykujesz ludzi ubierajacych sie w Burberry jako snobow, a sama wymieniasz jako ulubione miejsce zakupow jeden z najbardziej ekskluzywnych domow towarowych w Niemczech.
                                Jak to brzmi, Twoim zdaniem?

I nie, nie zazdroszcze, ani nic takiego - sama czasem chodze do takich domow towarowych, bo lubie.
                                Ale nie wyzywam ludzi, ktorzy kupuja czesto lub na wyjatkowa okazje (jak autorka watku) drogie marki, od snobow.
                                Miec pieniadze i wybierac z tego tytulu lepsze/drozsze ubrania to jeszcze wcale nie jest snobizm. A kratka Burberry? Coz, mnie ten wzor nie odpowiada, co wcale nie znaczy, ze wszyscy, ktorzy to nosza, sa be.
                                • ofelia1982 Re: kobieta w koszuli 21.12.10, 18:53
                                  Cafem, ale anniejustynie nie chodzi chyba o to, ile kosztuje taka koszula. Tylko krata Burberry na całości materiału jest już pretensjonalna i jest krzykiem: "Patrzcie, patrzcie, mam Burberry!". Co innego dyskretne logo, albo nawet zalinkowane przeze mnie przykłady powyżej, gdzie krata jest tylko po wewnętrznej stronie kołnierzyka i na mankietach. Tez wiadomo, że to Burberry, ale nie jest to już takie ostentacyjne.
                                  Dla mnie koszule z pierwszego postu są mega kiczowate i bardziej kojarzą mi się z bazarkiem u Armeńczyka niż ekskluzywną marką.
                                  Bardziej kojarzy mi się z tym, niż z tym..
          • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:17
            > Wiesz, 1000 zl za koszule
            > to jednak lekko chore...

Nie wiem dlaczego interesuje Cie ile ktos wydaje na koszule.
            Dla kogos chore mogloby sie wydac kupowanie Audi, gdy mozna jezdzic Fiatem 125p.
            Chore. :P
            • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:19
              Co ma piernik do wiatraka?
              • miss.yossarian Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 19:15
                annajustyna napisała:

> Co ma piernik do wiatraka?

skup się, to było naprawdę prosty łącznik logiczny..
          • cafem Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:19
            > I zawsze kupujesz oryginaly czy podroby bazarowe? :P Wiesz, 1000 zl za koszule
            > to jednak lekko chore...

Ty masz problem z metka czy jednak z podrobkami?

Jesli kogos stac i ma ochote wywalic 1000zl na koszule, to niech kupuje. I nic Ci do tego.
            • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:25
              To po co zalozylas ten watek?
              • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:26
                A sorry, to nie Ty. Ty za to dbasz o moje "stac mnie, a tak bardzo bym chciala miec". Niestety, kula w plot.
                • miss.yossarian Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 19:21
                  annajustyna napisała:

> A sorry, to nie Ty. Ty za to dbasz o moje "stac mnie, a tak bardzo bym chciala
                  > miec". Niestety, kula w plot.

tak to jest jak ludzie za bardzo dbają o zachowanie innych. przyjmij po prostu do wiadomości, że dla niektórych koszula za 1000 to nie jest ogromny wydatek i daj żyć..
            • nadja11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:26
              Kochane rozumiem że gadanie o metowych ciuchach będzie zawsze zmierzać do tematu snobizm , co warte kasy co nie warte itd itd ale powiedzcie mi chociaż czy sama krata burberry jako motyw ubraniowy wam sie podoba ?
              • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:27
                Jako dyskretny motyw - tak. Jako calosciowy wzor - nie!
                • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:30
                  Mnie osobiscie rowniez jako calosciowy wzor nie.
            • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:27
              > Jesli kogos stac i ma ochote wywalic 1000zl na koszule, to niech kupuje. I nic
              > Ci do tego.

Eeee, cos Ty, to przeciez chore. ;)
              I na pewno snobizm stulecia.
              Ale Audi to juz nie znobizm, ale marka, na ktorej mozna polegac.

Zreszta, na tym forum juz kiedys ktos tak podsumowal moj samochod. Podobno tylko snoby nim jezdza, bo przeciez kto by go kupowal jak mozna jezdzic Fordem K albo Micra.
              • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:30
                Albo mito (jak moja szefowa) lub mini (swoja droga ten ostatni to jest dopiero przerost formy nad trescia) ;).
                • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:40
                  Nie obchodzi mnie Twoje zdanie na temat mojego samochodu, ubran, domu i czego tam jeszcze. Dziwi mnie jedynie jak latwo ludziom przychodzi bezpodstawne nazywanie innych snobami na przyklad na podstawie ciuchow jakie nosza.
                  • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:41
                    A czy ja pisalam o Tobie? Przeciez ani mnie interesujesz, ani Ciebie znam...
                    • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:29
                      Tu nie chodzi o mnie. Nie rozumiem jak z powodu kraty (prosze sobie tu wstawic tysiac innych rzeczy, bo nie tylko o krate chodzi) mozna kogokolwiek tak od razu zaliczyc do grupy snobow.
                      • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 18:48
                        Snobow na punkcie kraty jak najbardziej!
              • princessjobaggy Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:30
                * Fordem Kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • vandikia Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:28
      kobieta bedzie sie prezentowala dobrze
      jak Ci sie podoba, bierz, jak nie to nie
      a opinii to i tak tyle, ile ludziów :)
    • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:41
      Nie założyłabym niczego z klasyczną kratką Burberry na wierzchu.
      Po pierwsze: bo to dla mnie zbyt duża ostentacja.
      Po drugie: bo kratka Burberry jest jednym z najczęściej podrabianych wzorów (może nawet przebija monogram LV).

Natomiast porządna, dobra jakościowo biała koszula to must have must have must have.
      • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:43
        Ja bym dodala, ze nie tylko jedna, ale najlepiej pare bialych koszul.
        • alanis11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:49
          Słuchajcie a wy serio macie problem z tymi koszulami tylko dlatego że się ta firma drogo kojarzy i nie wypada mieć koszuli w całą ta kratę?
          o LV też pewnie tak myślicie ? Nie wypada mieć (bo to nie jest w dobrym tonie, stylu )oryginalnej torebki ,całej logowanej LV?
          • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:51
            Jak dla mnie to LV tez przesadza. Ogolnie jestem za dyskrecja - dobra jakosciowo marke poznaje sie po klasie (a ta jest zawsze dyskretna).
            • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:00
              Eeeeejmen! :)
          • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:59
            Po co takie wielkie słowa, jak problem, do tak błahej sprawy :)))
            Po prostu ja bym nie chciała nosić niczego z wywalonym logo i tyle, nie myślę nad tym zbyt wiele. Tak po prostu mam.
            Na dodatek krata Burberry podoba mi się (kwestia gustu) tylko jako ewentualne wykończenie czy dodatek i to w skromnym, minimalnym wydaniu - góra 1% widocznego stroju. Bo całkiem brzydka nie jest.
            Natomiast torby LV mnie w ogóle nie jarają. Wolę Chloe, pożądam Marcie Hobo i Marti large cross body.
            • meg_avon Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 16:01
              jakie jest Twoje zdanie o torebkach furla? co?
              • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 16:08
                Zdarzają się modele, które bym chętnie "przytuliła" :)
                Na przykład:

https://static4.avelleassets.com/productimages/Handbag/Furla/Furla-Leit-Motiv-Cross-Body-Handbag_19406_front_large_0.jpg

https://bagwhiz.com/wp-content/uploads/2009/06/image17.png

Ale tę drugą w innym kolorze :)
                • sid.leniwiec Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 16:15
                  Fajne torby, szczególnie druga, kolor też.:)
                  • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 16:22
                    No taki nie mój, ale na pewno ma wielbicielki :)
                    • sid.leniwiec Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 18:58
                      Wiadomo.:) Ja akurat lubię prawie wszystkie odcienie zieleni.
        • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:50
          Dokładnie. Ale się zrobiłam nudna i zachowawcza w ubiorze na starość! :D
          Mam jeszcze kilka takich must have.
          Zbieram, wciąż zbieram porządną bazę :)
          • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:53
            Dodam, ze poprzez biala koszule rozumiem tez biala w dyskretny wzorek badz np. jasnorozowa...
            • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:01
              Powiadasz, że jasny róż to biel tego sezonu? ;DDD
              Jasno różowy "spód" z jasno szarym kardiganem i czarnym "dołem" - mlask!!!
    • alanis11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 13:52
      aha pytam bo mnie to wisi generalnie , coś mi się podoba noszę nie dorabiam do tego ideologii , metka , logo.
    • six_a Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 14:58
      paczemu co jakiś czas temat tego paskudnego kraciszcza na sraczkowatym tle powraca na tym forum jak bumerang?

jak już masz tę koszulę, to ją noś, a jak nie, to sprzedaj i problem z głowy.
    • disa Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 15:44
      uwielbiam koszulę
      Abercrombie ma idealnie dopasowane (przynajmniej dla mnie) koszule.
      Burberry też fajna codzienna marka i taka koszula jest idealna do pracy us.burberry.com/product/index.jsp?productId=4073327&cp=3965371.3965403.2067790&parentPage=family

takiej us.burberry.com/product/index.jsp?productId=4073545&cp=3965371.3965403.2067790&parentPage=family nie nabyłabym nigdy

Jakieś 2 miesiące temu nabyłam kurtkę Burberry i sweter.
      Kurtka ma kratkę tylko na wewnętrznej stronie rękawów - widać jak się je podwinie na 3/4
      Sweter jest taki "na wieś" i ma łaty na łokciach i barkach (krata burberry)

Obie rzeczy BARDZO ciepłe i DYSKRETNE
      Nabywanie czegoś dla WIDOCZNEJ MARKI to żałosny nowobogacki lans ;]

a wracając do koszul UWIELBIAM koszule flanelowe ;]
      Można połączyć elegancję z luzem ;]
      • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 15:50
        Ta pierwsza koszula - super!
        Wewnętrzna strona kołnierzyka to bardzo strategiczne miejsce i tutaj kratka ma sens :)

Qrde, w ogóle to ciężko dbać o białe koszule, ciężko. Zwłaszcza, jak się jest brzydkim i się nakłada tapetę :DDD
        • alanis11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:05
          Wciąż nie rozumiem dlaczego taką niestosownością w masowym odczuciu jest noszenie tej bezowo-czarno-brązowej kraty
          tylko dlatego ze kojarzy sie z dosc droga marką? Dla mnie smieszne....
          Rozumiem ze gdyby jakas sieciówka wypusicla sztampowy produkt typu kratka granat przeplatana żółtą i w swiadomosci konsumentów żyła by jako tania wszyscy by przyklasneli.
          nie wypada kłoc po oczach jesli jest swiadomosc ile to kosztuje nawet jak nam sie motyw podoba według was , dla mnie smieszne.
          • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:10
            Nie rozumiem, czego nie rozumiesz w twierdzeniu, że ktoś lubi, co lubi albo że mu się podoba to, co się podoba.
            • alanis11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:18
              Nie o to chodzi bo to jest oczywiscie zrozumiałe. Ale aby uciekac przed kratą Burberry panie tu wyrazaja zgodnie zdanie poparte argumentem że nie uchodzi , nie wypada bo to obnoszenie się phi !
              • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:43
                :D
                Być może te panie, się chyba do nich zaliczam, nie lubią ostentacji :)
                Na pewno są talenty modowe, które tak skomponują z reszta ubioru taką koszulę, że będzie cudnie. ja się do talentów nie zaliczam, lubię zabawę modą, ale jestem ostrożna.
                • alanis11 Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:52
                  Hym też nie jestem wybitna jeśli chodzi o komponowanie ubrań ale mi akurat ta koszula nie zgrzyta w tym sezonie z kożuchem , futrzana czapką , rurkami z cienkiej skóry itd wydaje mi sie że wygląda to fajnie.
                  • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 18:06
                    No i widzisz, Ty wymyśliłaś, ja nie :)
                    Wypowiadam się tylko we własnym ułomnym modowo imieniu :)
          • six_a Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:25
            w moim odczuciu jest to głównie stareiniemodne, przytłaczające wzorem i paskudnym kolorem.
            jedynie dodatki jakoś się trzymają.

polecam to:

A wkrótce potem na Burberry'ego spadł pierwszy prawdziwy cios. Okazało się, że marka ma - na swoje nieszczęście - bardzo wiernych fanów. Średnio utalentowanych aktorów oper mydlanych i powiatowe gwiazdeczki muzyki pop, które do swoich plastikowych ciuchów z ochotą dołączały zawsze jakiś dodatek w kratkę.

Innymi zagorzałymi wielbicielami Burberry okazali się londyńscy "chavs" - dresiarze, zadymiarze, kibole. Ci uznali kratkę Burberry za swój nacjonalistyczny symbol. W 2003 r. w Europie stało się głośno o bitwie w Sunderland, kiedy to gang tzw. Chłopców Burberry'ego brutalnie zaatakował grupę tureckich emigrantów. Chuligani nosili bejsbolówki i szaliki w charakterystyczną kratkę, ich panienki malowały w kratkę długaśne tipsy. Kibole lakierowali w kratkę swoje samochody i malowali spłuczki w toaletach. Wzór szacownej firmy Burberry zdobił prezerwatywy (naprawdę!) i kubraczki dla psów. Oczywiście, często nie były to oryginalne wyroby, ale choć kratka była zastrzeżona przez firmę, podrabiano ją na prawo i lewo. Procesy nic nie dały, okazało się bowiem, że wystarczy poszerzyć któryś z elementów o kilka milimetrów i patent na nic.

Marka podupadała. Wreszcie doszło do sytuacji w przeszłości niebywałej. Osoby noszące ciuchy Burberry były profilaktycznie, ale i stanowczo wyrzucane z porządnych londyńskich klubów. Trochę tak, jakbyście w Warszawie chcieli wejść do restauracji w dresie, złotym łańcuchu na piersi i podpierając się kijem bejsbolowym. No i na koniec stało się, co się stać musiało: szanowane domy towarowe Harrods, Selfridges i Harvey Nichols zdecydowanie odmówiły sprzedaży produktów firmowanych przez Burberry.

i resztę: www.logo24.pl/Logo24/1,86375,5814095,Burberry__czyli_wszystko_w_kratke.html
            • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:47
              Ale Burberry wraca w dość dobrym stylu. Kurtkę pilotkę całkiem całkiem teraz wylansowało. Mają dobrych promotorów całkiem (m. in. K. Moss), się odczarowują, idzie im. Od kilku lat.
              Ungaro-post-Lohan to ma przed sobą robotę o "odzyskanie twarzy" do wykonania, że ho ho. Nie zazdroszczę.
              • six_a Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:59
                :) wraca wraca, ale sprzedaje się w europie i u brada pita ew. dzieci madonny;)
                zresztą to przypadkowa podszewka była i niech lepiej podszewką pozostanie;)
                • funny_game Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 18:07
                  Prawda, że jako podszewka jest genialne?
      • takajatysia Re: kobieta w koszuli 21.12.10, 10:23
        O na opiniach disy to akurat bym się oparła, poszperaj w starych wątkach.
        Mi cała koszula w burberrową kratę kojarzy się z bardzo głośno wykrzyczanym "wydałam kafla na koszulę!". A to już jest trochę słabe.
    • wicehrabia.julian Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 17:27
      nadja11 napisała:

> co myślicie o klasycznych koszulach w krate burberry czy to ju
      > z jest tandetne/pretensjonalne ?

owszem jest
      • annajustyna Re: kobieta w koszuli 19.12.10, 18:50
        Uwazaj, bo sie na Ciebie obraza!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka