Dodaj do ulubionych

Zapłaciłam mniej jak powinnam

22.12.10, 19:43
Dziś byłam na zakupach i przy kasie babka się machnęła i nie policzyła jednego towaru.
Zajarzyłam dopiero po odejściu od kasy, popatrzyłam na paragon i nie wróciłam;odeszłam.
Mąż stwierdził, że nie warto.
Uważam że powinnam była wrócić i zapłacić za ten towar.
Był ktoś w takiej sytuacji i nie wrócił do kasy ?
Obserwuj wątek
    • salma75 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 19:48
      Znaczy ukradłaś.

I mówi się "mniej NIŻ powinnam"
      • zetka50 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 19:52
        Niech jest ten " niż" :D
        nie ukradłam.
        • bimota Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 19:59
          Ukradlas, ale jeszcze masz szanse sie nawrocic. :)
          • zetka50 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:01
            bimota napisał:

> Ukradlas, ale jeszcze masz szanse sie nawrocic. :)

Jakbym ukradła to towar miałabym pod kurtką.
            • ind-ja Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 00:35
              zetka ty naprawde myslisz,ze kradziesz to tylko wynoszenie rzeczy pod kurtka?Wiem,ze nie powinnam ale daje ci ostatnia szanse.
              • brzydal-is-me Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 08:16
                Zetka tak na prawdę NIE myśli.

Kradzież to tylko wtedy jak się wynosi pod kurtką, ale jak się wynosi w koszyku i nie płaci to już jest przeoczenie, oto nieskalana inteligencją myśl forumowej idiotki zetki.
                • alienka20 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 18:45
                  A ja się zgadzam z zetką, że to nie kradzież - cechą kradzieży jest jej umyślność, cel przywłaszczenia sobie rzeczy. Ona dopiero po otrzymaniu paragonu zorientowała się, że kasjerka nie nabiła towaru, za który powinna zapłacić.
        • weekenda Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:25
          zetka50 napisała:
          > nie ukradłam.

ukradłaś
        • wesola_kobitka Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 22:56
          Kiedyś wydano mi o 10 zl za dużo.
          Oddałam.
          Nie dlatego, aby wszyscy widzieli, że jestem uczciwa, ale nie potrafiłabym cieszyć się z pieniędzy, które ktoś będzie musiał wydać ze swojej kieszeni, by nie było manka.
      • wiarusik Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:15
        salma75 napisała:

> Znaczy ukradłaś.

parsknąłem śmiechem. towar który sprzedają jest wielokrotnie przepłacony,a tuż przed świętami w ogóle. ja dziękuję bogu za takie pomyłki kasjerów/ek i idę dalej bez wyrzutów sumienia.
        • chersona Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:52
          I to mówi Wiarusik, który tak naskakiwał na biedną Pazurę a bronił akcji CBA, akcji spod ciemnej gwiazdy, dwuznacznej moralnie i grubymi nićmi szytej. To jak to z Tobą Wiarusik? Też taki dwuznaczny jesteś?
          • wiarusik Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 22:36
            nie widzę sprzeczności. tamta kobieta to materialistka i słusznie ją służby zdjęły. sprzedawcy przepłaconego badziewia to też materialiści,niech się gonią.
            • doral2 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 22:54
              cześć zecia :)
              nie wytrzymalaś w swoim postanowieniu, co?? :D
              • zetka50 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 14:14
                doral2 napisała:

> cześć zecia :)
                > nie wytrzymalaś w swoim postanowieniu, co?? :D

Jakoś nie mogłam się powstrzymać :)
                Polubiłam forum razem z Wami :))
            • chersona Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 00:18
              Weroniki Pazury nie znamy, nie wiemy, jak to dokładnie wyglądało, akcja CBA natomiast od początku była moralnie wątpliwa. Żeby nastraszyć innych (tych prawdziwych łapówkodawców i łapówkobiorców) wybrali zupełnie niewinną kobietę, tyle tylko, że w miarę medialną, żeby narobić szumu. Mamy przykład jak cel uświęca środki.
              • wiarusik Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 01:13
                nie znasz jej,ale jesteś przekonana,że ona jest niewinna,a cba z nudów zrobiło taką akcję ;)
                • chersona Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 09:18
                  nie z nudów, tylko na postrach innym, nie czaisz? to mogła być jakakolwiek inna, medialna osoba. Nie Ty, nie ja, bo nas nikt nie zna i wtedy ich akcja nie odbiłaby się takim echem. A przy okazji, czy wiesz, czy sprawa już jest zakończona? Jeśli tak i jeśli jej nie skazano, to mamy odpowiedź.
                • raduch Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 09:49
                  Jedno proste pytanie. Zatrudniłbyś tego pana w swojej firmie?
        • bimota Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 13:53
          Coz... punkt widzenia zalezy od siedzenia...
    • green-chmurka Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 19:49
      Gdyby pani z kasy musialaby zaplacic to bym sie wrocila i upomniala, ale ona nie skasowala wiec nie musi placic a ty nie musisz miec wyrzutow sumienia.
    • a1ma Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:08
      Nie. Zawsze wracamy.
      • wiarusik Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:16
        litości...:P
    • lolcia-olcia Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:10
      Zobaczysz za karę nie dostaniesz prezentu w święta!
      • soulshunter Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 21:13
        > Zobaczysz za karę nie dostaniesz prezentu w święta!
        yyyyy helooooołłłłł, lolciu, onaż sobie wlasnie zrobila prezent :)
        • lolcia-olcia Soul... 22.12.10, 21:16
          :) ha ha jak niewiele jej do szczęścia potrzeba

Aaa wisisz mi odpowiedź...
    • izabellaz1 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:21
      Ostatnio na bazarku wróciłam do pana, od którego kupiłam jaja i marchew, bo kapnęłam się, że policzył 50 gr mniej. Nie widziałam dawno tak zdziwionej i jednocześnie radosnej miny :)
    • vandikia Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:24
      ja z tych naiwnych, co zawsze zwracają
    • ka.rp Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:25
      Jeśli perfumy za 500zł, to nie warto wracać.
    • mrs.g Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 20:54
      owszem, trzeba patrzec co sie robi... nie moja wina ze nie byla rozgarnieta.
    • finka9 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 23:33
      Nie ma to nic wspólnego z kradzieżą .Nie jej wina ,że jakaś ofiara losu siedzi na kasie.
      • kota_behemota Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 22.12.10, 23:47
        A ja sobie zawsze myślę, że tą ofiarą losu na kasie równie dobrze mogłabym być ja i jeśli już mam takie sytuacje (a miałam tylko raz) to wracam/zwracam.
    • eastern-strix Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 00:09
      Ja zawsze wracam, bo nie chcę, żeby potem z wypłaty pracownicom potrącano. I tak są traktowane źle, po co je jeszcze dobijać.
    • grzeczna_dziewczynka15 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 08:11
      Zawsze oddaję, płacę co trzeba.
      Kiedyś pani w banku wpisała mi kwotę o jedno zero więcej niż wpłacałam. Jak się zorientowałam, pomyślałam sobie, że miło by mieć tyle na koncie - karta kredytowa by się spłaciła i jeszcze nadwyżka by się pojawiła, a to u mnie nienormalne. Oczywiście, pomarzyć można, ale nie zamierzałam żyć kosztem pani z banku, co się walnęła.
    • chersona Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 09:22
      Z tego, co wiem, ujemne saldo, czyli manko idzie na konto sprzedawczyni, która musi to pokryć z własnej kieszeni. Tak miała moja ciocia, która takie sytuacje ogromnie przeżywała.
    • katiko Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 10:16
      Jesli to maly sklep i tylko jedna kasjerka to powinnas oddac. Na pewno uslyszysz "dziekuje".
      Natomiast jesli to duzy sklep, tysiac kasjerek, co krok ochrona i co krok ktos kto je kontroluje to nie - bo wtedy i Ciebie i kobiete czeka duzo nieprzyjemnosci. Zamiast "dziekuje" uslyszysz, ze ukradlas. A kobieta moze stracic prace...

Po co narazac i siebie i kasjerke na nieprzyjemnosci?
    • kookardka Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 11:50
      ciekawe czy mąż stwierdziłby, że nie warto wracać, gdyby kasjerka machnęła się w drugą stronę na tę samą kwotę ...
    • permanentne_7_niebo Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 12:02
      > Był ktoś w takiej sytuacji i nie wrócił do kasy ?

Był, dostałam 2 karty do tak taka zamiast 1. Odchodziłam, odchodziłam.... i wróciłam.
    • soulshunter Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 15:31
      wlasnie dzisiaj spotkala mnie identyczna sytuacja (jak bumcykcyk powaznie). Kupuje w drogerii duzy dezodorant za 14.99 (cena na polce i zawsze tyle placilem), podchodze z nim do kasy pani mi mowi 9.99 zl. To sobie natychmiast przypomnialem watasa zetki, zaplacilem ile sie nabilo czyli dyche bez grosza, pani rzucilem wesolych swiat i tyle mnie widzieli. Akurat 5 na piwo zostala :)
      • zetka50 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 18:08
        Myślę że, większości osób się tak przytrafiło ale się nie przyznają, no bo oni są naj....:)
      • happy_time Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 18:30
        Miała bardzo podobną sytuację, ale zwrciłam kasjerce uwagę. Powiedziała, że ona i tak nie może zmienić ceny i skoro się ktoś pomylilł to jego problem :)
    • happy_time Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 18:33
      Jak zauważę pomyłkę w sklepie to wracam. Jeżeli zauważyłabym już w domu, a sklep jest gdzieś dalej to chyba bym nie pojechała.
    • mumia_ramzesa Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 19:09
      Mnie sie zdarzylo w supermarkecie, ze byl zly kod w systemie i niedoplacilam kilka zlotych. Jak zwrocilam uwage kasjerce to odeslala mnie do kierownika, anulowano sprzedaz i jeszcze raz podliczono. Pieprzenia na ponad 10 min. Stwierdzilam, ze to bylo ostatni raz.
    • urana Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 19:45
      Większość kreuje się na taką świątobliwą w tym wątku. Sami uczciwi obywatele. Pomyślałby ktoś...
      Interesujące zatem jest to, że jednak w złodziejstwie przodujemy w Europie a może i na Świecie, ale w hipokryzji również, więc może wszystko się zgadza :D
      • soulshunter Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 19:48
        > Interesujące zatem jest to, że jednak w złodziejstwie przodujemy w Europie a mo
        > że i na Świecie,
        w Mexyku kiedys bylas? Jesli cos mozna ukrasc to mexyk ukradnie. Przy nich jestesmy jak przedszkolaki. Jesli chodzi o Europe to cyganom do piet nie dorastamy.
    • teletoobis Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 20:03
      nie dosyc ze troll, to jeszcze zlodziejka :(
    • pompeja Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 20:03
      Gdyby zaistniała sytuacja, w której kasjer pomylił się na Twoją niekorzyść, zgłosiłabyś to czy też powiedziała - nie warto?

Co z tego, że ze swojej winy się pomylił. Prawy człek idzie i odda lub zapłaci.

Kiedyś po dwóch dniach zorientowałam się, że kasjerka nabiła mi kilka bułek mniej. Zauważyłam to przeglądając paragony w portfelu, ilość bułek jest u nas stała. Poszłam i dopłaciłam, co spotkało się z ogromnym zdziwieniem. Dawno, dawno temu, gdy po świecie chodzić uczyła się moja córka, wsadziła mi pod wózek jakiś przedmiot, już nie pamiętam co to było. Nie zauważyłam tego. Dopiero w domu odkryłam niecny plan 13tomiesięcznego dziecka (kradzież :P) i odniosłam towar, bo był mi niepotrzebny. Gdyby się zdał w domu, to bym zapłaciła.

Pamiętaj - nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe.
      • zetka50 Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 20:17
        pompeja napisała:

> Gdyby zaistniała sytuacja, w której kasjer pomylił się na Twoją niekorzyść, zgł
        > osiłabyś to czy też powiedziała - nie warto?

A wiesz że było to nie raz, w sumie nie duża kwota więc darowałam.
        Teraz też kasjerka przeoczyła, nie policzyła ok 10 zł.
        Wpłacę ową kwotę dla biednych.
        • pompeja Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 20:20
          Tu chodzi o zasadę. Nie można naginać ich tak, by było nam wygodnie, a komuś robiło źle.
          • soulshunter Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 20:23
            pompka, wez nie pierdziel. Oni nas i tak zdrowo wala w dupala. Kupuja kilka kontenerow rzeczy X po 50 centow sztuka a wystawiala na polki sklepowe po dajmy na to 5,50. Pozniej ci obniza do 3,50 i masz zajebista promocje.
            • pompeja Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 20:27
              Nie ma takiego czegoś jak promocja i oboje o tym dobrze wiemy :) Kupując zgadzamy się na cenę, więc nie walą nas w doopala :P

Nie pierdzielę, a prawdę rzeczę :D
              • soulshunter Re: Zapłaciłam mniej jak powinnam 23.12.10, 20:32
                Pierdzielisz w dalszym ciagu. Poniewaz
                > Kupując zgadzamy się na cenę,
                tylko i wylacznie dlatego ze nie mamy wyboru. Nikt ci w fabryce nie sprzeda 1 dzodorantu czy proszku do prania. Gdyby tak bylo, to bys sobie sama pojechala do fabrycznego sklepu i kupila po kosztach produkcji pokazujac srodkowy palec takiemu np tesco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka