vandikia 03.01.11, 11:58 żeby ulżyć wycieranemu od 4 dni nosowi ? krem nawilżający pogarsza sprawę, tłusty nie działa, nie mam już siły, chodzę z palącą buzią no :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jej_torebka Re: jami macie patent 03.01.11, 12:00 może krem tłusty kremowi tłustemu nie równy. spróbuj dermobazy z apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: jami macie patent 03.01.11, 12:02 maść witaminowa - nawiasem mówiąc właśnie mi się nos wygoił:) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: jami macie patent 03.01.11, 12:02 krem z witaminą A, kupiony w aptece za 2,90. tłusty bardzo, ale nie ma mocniejszych. ewentualnie oliwka w żelu dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: jami macie patent 03.01.11, 12:03 > żeby ulżyć wycieranemu od 4 dni nosowi ? Tez goraczkowo szukam takiego patentu! Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: jami macie patent 03.01.11, 12:04 bierzesz zabecz czosnku, lekko rozgniatasz, zawijasz w cienki gazik i pakujesz w dziurki w nosie. Tak oddychasz przez godzine ( ciagnac powietrze nosem) i powinno przyniesc ulge Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: jami macie patent 03.01.11, 12:09 Maść z vit A, albo z rumianku. Ja z zasady jak jestem w domu nie smarczę nosa w chusteczkę, tylko w wilgotne palce nad umywalką (od razu myjąc rękę i nosa) i dzięki temu unikam podrażnień. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: jami macie patent 03.01.11, 12:10 wal gorzałe aż zapomnisz że piecze Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: jami macie patent 04.01.11, 07:20 No to pośmialiśmy się... Czyli co działa??? Maść majerankowa???;P Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: jami macie patent 03.01.11, 12:14 Wapno pij, katar szybciej minie. Poza tym smarkaj w łagodny materiał, a nie w papier. Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: jami macie patent 03.01.11, 12:18 Staram się atakować przyczynę konieczności wycierania (u mnie - alergie). Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: jami macie patent 03.01.11, 12:21 tabletka cirrus co 12 h albo otrivin maść alantan plus albo z vit. A wygrzewaj się :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: jami macie patent 03.01.11, 13:00 dziewczyno ja się wygrzewam któryś już dzień, sylwe, Nowy Rok, niedziela w łóżku, a dziś trochę już wstaję ale za to ten nos.. mam w domu alantan, czosnek i coś witaminowego idę kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: jami macie patent 03.01.11, 12:26 maść majerankowa - przyspiesza gojenie podrażnień i katar też powinna zmniejszyć albo jakieś cóś hamujące wydzielanie - krople, to i wycierać nie będzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: jami macie patent 03.01.11, 13:01 etam krople, juz sie samo prawie wyhamowało :) ale jeszcze trochę pocierpię kręci mnie w nosie od wczoraj tak na kichenie, ze nie wiem co jest kurde. masc majernakowa - kolejna osoba poleca, nigdy nie probowalam, musze popytac jak bede w aptece dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
htoft Re: jami macie patent 03.01.11, 12:42 Nie trzeć, tylko przykładać chusteczkę i poczekać, aż wchłonie wilgoć. Takie trudne to?... Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: jami macie patent 03.01.11, 12:49 vandzia, masz tu jeszcze pomoc psychologiczną Ci znalazłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Re: jami macie patent 03.01.11, 12:50 allegro.pl/katarek-odciagacz-katarku-dla-dzieci-najtaniej-i1381064244.html allegro.pl/sauna-do-twarzy-inhalator-beurer-fs-50-i1386551049.html Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: jami macie patent 03.01.11, 13:01 Są dwa podejścia: 1/ ograniczyć wydzielanie kataru - są różne środki w tabletkach, np. Sudafed, sprawdzony, działa 2/ maści łagodzące podrażnienia, zapytaj w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: jami macie patent 03.01.11, 13:02 muszę narazie korzystac z tego, co mam w domku Odpowiedz Link Zgłoś
ylfeth Re: jami macie patent 03.01.11, 13:11 nivea/bambino po KAZDYM wytarciu nosa, grubą warstwę, ale to sprawdza się jedynie, jeżeli można nie pokazywać się nikomu na oczy. Najlepszy jest bepanten - maść dla dzieci. Goi każde podrażnienia (ja tym smaruję nawet spieczone usta) Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: jami macie patent 03.01.11, 13:20 ewent. Sudocrem na podrażnienia dla niemowląt :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: jami macie patent 03.01.11, 13:15 > 2/ maści łagodzące podrażnienia, np gliceryna, maść majerankowa najlepiej obsmarować kiniola przed snem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
an.i.ka Lipobase 03.01.11, 14:53 Tylko lipobase (tańsze niż nanobase - też dobry) - mi pomaga na podrażnioną, suchą skórę również na podrażnienia przy katarze. Ktoś mi kiedyś to polecił na tym forum na łuszczącą się skórę na powiekach i naprawdę pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: jami macie patent 03.01.11, 17:45 masz krem glicerynowy do rąk? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: jami macie patent 03.01.11, 18:03 lepiej, po radach szukałam maści witaminowej w domu i się okazało, że mam jakąś maść do otarć na stopach z różnymi tam składnikami i witaminami no i wysmarowałam pyska i bardzo pomogło :D że też wcześniej mi to do głowy nie przyszło Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: jami macie patent 03.01.11, 18:05 Teraz już za późno,ale następnym razem nie używaj zwykłych chusteczek tylko nawilżanych ,takich dla niemowląt,nie podrażnią ci nosa w ogóle.Teraz też jeszcze możesz.Nie polecam środków typu diphergan,ja mam po tym zawsze zajęte zatoki ,mimo że katar zatrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Jeszcze jak by co 03.01.11, 18:41 To można smarować dobrą pomadką ochronną. Tylko uważać nie zawadzi, bo kiedyś wysmarowałam sobie nochal różowoperłową - wyglądałam jak prosiak. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Jeszcze jak by co 03.01.11, 18:44 wilowka napisała: > Tylko uważać nie zawadzi, bo kiedyś wysmarowałam sobie nochal różowoperłową - > wyglądałam jak prosiak. sama pomadka to zdecydowanie za malo by wygladac jak prosiak , musiala przewazyc fizjonomia Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: jami macie patent 03.01.11, 18:39 walnac sie mlotkiem w palec , przestaniesz myslec o nosie Odpowiedz Link Zgłoś