Dodaj do ulubionych

Wygraliście kiedys w lotto

05.01.11, 14:39
albo znacie kogos kto wygrał większą kwotę?
tzn nie jakies tam glupie kilkadziesiat czy kilkaset zeta ale tysiace i milijony?
Bo ja wlasnie przeczytalam ze w Elblagu w zeszłym roku ktoś wygrał 25 mln i sie zastanawiam, co teraz porabia?
Obserwuj wątek
    • dzioucha_z_lasu Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 14:41
      Mój znajomy wygrał coś koło 7 tys, czym skutecznie pozbawił mnie szansy na jakąś konkretną wygraną :-(
      • dzikoozka Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:11
        s dlaczego pozbawił?
        • dzioucha_z_lasu Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 16:16
          Rachunek prawdopodobieństwa. Sama wygrana jest mało prawdopodobna, a prawdopodobieństwo wygranej dwóch blisko się znających, grających w tej samej dzielnicy, mieszkających w pobliżu osób - jest bliskie zera :(
          • tabeletka Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 17:01
            pociesze cie, prawdopodobienstwo sie nie zmienia, masz wiec szanse, do boju! :)
    • menk.a Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 14:43
      Nie, ale chętnie zostanę celem charytatywnym takiej osoby. Wszak wielu deklaruje, że część kwoty przeznaczy właśnie na ten cel.
      • dzikoozka Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:08
        celem charytatywnym to każdy by chciał :))
    • aspirina Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 14:47
      > Bo ja wlasnie przeczytalam ze w Elblagu w zeszłym roku ktoś wygrał 25 mln i sie
      > zastanawiam, co teraz porabia?

pewnie szuka psychiatry, żeby to udźwignąć ;)

Ja z reguły trafiam 0-1, nikt ze znajomych też się nie przyznaje. Kiedyś wygram... :D
      • dzikoozka Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:09
        Ja bym udzwigła jak dzwig na Stadionie Narodowym korone, poswiecilabym sie i udzwigla
    • hotally Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 14:49
      dziadek Mojego kolegi wygral przed wojną grube miliony. Kolega wierzy, ze tez ma gen szczęścia i wydaje majątek na kupony :)
      • dzikoozka Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:10
        ale te miliny przed woją to były takie nasze miliony? czy raczej tysiace?
        I co zrobił z tą fortuna, dzieiaki nie odziedziczyły?
        • hotally Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:56
          to były takie Nasze miliony... trafił szóstkę :) większość majątku stracił podczas wojny, z tego co mowil kolega ostał się tylko wielki dom i antyki, ktore zdazyl ukryc...
    • magnusg Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 14:49
      Mam kogos w rodzinie kto mial "5" w Duzego Lotka.
      • dzikoozka Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:06
        Laaaał i zmienił cało swoje zycie czy starczyło tylko na tydzien w Karkonoszach?
        • magnusg Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:23
          nie wiem ile wygral dokladnie,ale zycia za kilka tysiecy raczej nie zmienisz:)
          • dzikoozka Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:32
            na bilet do Nowego Świata przecie wystarczy :)
    • menk.a Re: Czy informacja o dużej wygranej 05.01.11, 14:58
      nie rozsypie wora z pielgrzymkami po pożyczki albo inne wsparcie na wieczne nie oddanie różnej maści potrzebujących??;)
    • dzikoozka PS zapominałam 05.01.11, 15:05
      moja ciotka wygrała kiedyś w loterii (los kupiony w kiosku) SYREKNĘ :))
      Dziadek był przeszczęśliwy, do końca zycia tą syrenką popylał po ulicach i krawężnikach (kiedys, jak już miał 80, raz zawiózł mnie na PKS i myslałam ze zginę :DD)
    • vandikia Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:15
      mój tata i mój teść trafili piątkę w 1 roku, kumulacja była korzystniejsza dla mojego taty i była to całkiem miła kwota
      rodzice świadka mojego m trafili 5 dwa razy w ciągu kilku miesięcy, raz kumulacja była bardzo dla nich korzystna - ok 12 tysiecy wtedy wygrali

znajome małżeństwo mojego teścia z pracy jakoś na początku lat 90tych trafiło 6, po jakimś czasie się rozwiedli, a po roku skończyli z totalnie niczym, z długami i problemami, facetowi podobno totalnie odbiło.. ale to pewnie nie reguła, bo wygranych jest sporo, chociaż od czasu do czasu pojawiają się artykuły o tych, którzy trafili 6 i albo prawie niczego to w ich życiu nie zmieniło albo je pogorszyło
      • dzikoozka Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:31
        nie no fajnie taki zastrzyk dostać, ale na chybil trafił czy liczby sie przyśniły Twojemu tacie?
        • vandikia Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:35
          a wiesz, ze nie wiem ? :) moj tata gra od zawsze, nie ma jakiegos systemu, skresla głownie daty urodzin, wysyla na ogol jedną linijkę - max. 3 przy kumulacjach, nie wiem czy gra teraz gdy jest lotto ale chyba tak
          jakby podsumowac kwoty wszystkich losow ze wszystkich lat, to bylaby pewnie calkiem pokaźna suma :D
        • vandikia Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:37
          a co do zastrzyku gotowki, to moj tesc np. chcial oczywiscie podzielic kase na nas i szwagierke, tak wszyscy na niego za ten pomysl wsiadlismy, ze dal sobie bidny spokoj :)
          spokojnie by mu i tesciowej na fajne zagraniczne wczasy starczylo ale w koncu chyba tv kupili i tyla.
          • dzikoozka Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 15:40
            Vandzia a ja troche wypadlam z forum, rzadko tu bywam, udało Ci sie rzucić papierochy?
    • hotally Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 16:03
      Ja gram tylko jak jestem w Stanach w megamilions :) tam losowania zaczynają się chyba od 20mln dol, Ja grałam w największą kumulację 240mln :) i jakies drobne trójki i czwórki trafiłam :)
      Z amerykanskich statystyk wynika, ze ok 90% zwycięzców po 5ciu latach od wygranej wraca do punktu wyjscia :) ALE... to pożyli w te 5 lat to ich :D
      • gocha033 i slusznie :) 05.01.11, 16:08
        hotally napisała:
        ALE... to pożyli te 5 lat to ich :)

i slusznie

a to kazdy idiota biznes mialby otwierac i potem pojsc z torbami?
        to juz lepiej te kase zwyczajnie przepuscic :)
        • hotally Re: i slusznie :) 05.01.11, 16:13
          po prostu im odbiło i idioci nie byli przygotowani na tak wielką kasę :)
          sorry, ale jak można sie nie zabezpieczyc... :))) do dobrego latwo sie przyzwyczaic, gorzej pozniej spasc na ziemie :)
          • gocha033 A daj Ty pokoj :) 05.01.11, 16:17
            hotally napisała:

> po prostu im odbiło i idioci nie byli przygotowani na tak wielką kasę :)

A daj Ty pokoj. Gdybym wygrala pare milionow, to tez kupilabym sobie mieszkanie wlasnosciowe
            a reszte zwyczajnie przepuscila - miast uzerac np. z lokatorami kupionego przeze mnie bloku :)
            • hotally Re: A daj Ty pokoj :) 05.01.11, 16:21
              ale Ja My nie mówie o 3ch mln zł, tylko o 200mln dol :))) czyli chyba polowie majątku Kulczyka :))) czy jakiegos innego PL milionera z pierwszej 10
              • aneta-skarpeta Re: A daj Ty pokoj :) 05.01.11, 16:24
                ja to bym sie cieszyla nawet ze 100tys;D

ale jakbym wygrala 100tys to bym zlotowki na glupoty nie wydala- bo to za malo zeby hulac:D

a jakbym wygrala 200mln dolcow to kurde moglibyscie mnie odwiedzac w mojej willi na szeszelach;)
                • hotally Re: A daj Ty pokoj :) 05.01.11, 16:34
                  na Malediwach ładniejsza woda: aluh.fotolog.pl/2162045,link.html
                  na Seszelach bardziej zielona :))))
            • aneta-skarpeta Re: A daj Ty pokoj :) 05.01.11, 16:22
              a kto Ci karze od razu blok z lokatorami kupowac;)
              • gocha033 Re: A daj Ty pokoj :) 05.01.11, 16:34
                aneta-skarpeta napisała:

> a kto Ci karze od razu blok z lokatorami kupowac;)

gdy kupisz nowy, bez lokatorow, to przeciez jacys sie tam wprowadza, nie ? :)
        • aneta-skarpeta Re: i slusznie :) 05.01.11, 16:14
          kiedys liczyli ile dostaniesz odsetek z trzymania na koncie tego typu sumy- nie pamietam 7 czy 10 mln

oczywiscie nie jest to takie zwykle konto ROR

kilka ladnych tysiakow co miesiac

po co biznes zakladac?:)

wtedy pracujesz sobie tylko dla przyjemnosci- ja bym powiedziala szefowi, ze juz mi nie musi płacic;)
          ja jestem zbyt rozsadna, zeby tak przebimbac calą kwotę
      • aneta-skarpeta Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 16:12
        niewiem jak wiele nierozsadku trzeba w sobie miec zeby roztrwonic taką fortunę

ja jakby co jestem przygotowana mentalnie na wygraną;D

• hotally Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 16:16
          mi sie w glowie nie mieści jak to wydać, bez inwestycji :D
          • aneta-skarpeta Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 16:21
            no wlasnie

ale mysle, ze czym wygrywający biedniejsi tym wieksze prawdopodobienstwo ze przechulają, bo im predzej szajba od nadmiaru odbije

• gocha033 a zdrowie ? 05.01.11, 16:22
            hotally napisała:

> mi sie w glowie nie mieści jak to wydać, bez inwestycji :D

ten Twoj chlop Cie chyba zmanierowal.

Lezec, ogladac TiVi, liczyc procenty od lokaty (mam na mysli obligacje rzadowe)
            i planowac kolejne wycieczki zagraniczne.

• zebra12 Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 16:31
      Właśnie, ja też jestem gotowa na wygraną. Mam w głowie rozplanowane, co bym zrobiła z pieniędzmi. I dlatego nie wygramy... :(
      Wygrywają Ci, co przepuszczają.
    • m.ocna Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 17:00
      W życiu nic nie wygrałam oprócz 1 trójki w lotto.
    • zeberdee24 Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 18:44
      Mój ojciec dwa razy trafił piątkę, ja typowałem zakłady piłkarskie ale raczej w ramach hobby - dwa razy w miesiącu inwestowałem pięć zetów:) Słyszałem natomiast o jednym kolesiu który dwa razy walnął szóstkę jednakowoż ten gość i tak jest bardzo bogaty ale ponoć czasem sobie zagra tak za 10 tysi.
    • kokolina_koko TAK. Ja wygrałam 05.01.11, 20:42
      Tak bardzo oszalałam ze szczęścia,ze uzywalam tych pieniędzy zamiast papieru toaletowego i skonczyly mi sie w tydzień. Czy coś zrobiłam źle?
      Nie wiem. Nie myślę o tym. Koko dżambo i do przodu.
    • alba27 Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 22:45
      Nie znam osobiście ale wiem, kto wygrał, rodzina mojej sąsiadki, zresztą ich córka swojego czasu była znana z pewnego reality show:) 6 trafili ale to było wieki temu
      Mój tata miał 2 razy piątkę!
    • masher Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 23:33
      nie, jedynie male stawki :P co moze porabiac? pewnie dalej robi co robil, tylko juz w ramach relaksu a nie zmusu ;)

ja tam wiem co bym zrobil z wygrana, kupil ziemi spory kawal w gorach i bordery pasal calymi dniami z owcami :D
    • i.kata Re: Wygraliście kiedys w lotto 05.01.11, 23:39
      Ja wygrałam kiedyś ponad 5 tys. :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka