Dodaj do ulubionych

siedzem i myślem

07.01.11, 22:36
że wrednym można być tylko wtedy, jak się ma pozycję, ułożone życie i prawne środki płatnicze w dużej ilości - to się wtedy nazywa "silny charakter"

w przeciwnym wypadku dostaje się za wredotę po łbie

ale może błądzę, nikt nie jest nieomylny
Obserwuj wątek
    • eat.clitoristwood Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:40
      Byłabyś szczęśliwszą, wredotą będąc?
      • maitresse.d.un.francais Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:42
        Byłabyś szczęśliwszą, wredotą będąc?

Problem w tym, że ja jestem wredotą.

Ale tym drugim przypadkiem. ;-)
        • eat.clitoristwood Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:47
          maitresse.d.un.francais napisała:
          > Problem w tym, że ja jestem wredotą.
          > Ale tym drugim przypadkiem. ;-)

Rozumiem, Kuzynka Biedka Wredka... ;)
    • berta-live Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:40
      A co? Nie chciałabyś być starą i bogatą wiedźmą, koło której skaczą potencjalni spadkobiercy i mimo opluwania przymilają się jak mogą, albo i bardziej? ;)
      • maitresse.d.un.francais Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:43
        Nie chciałabyś być starą i bogatą wiedźmą, koło której skaczą potencjalni spadkobiercy i mimo opluwania przymilają się jak mogą, albo i bardziej? ;)

Pewnie że bym chciała.

Mnie chodzi o podwójne standardy wobec wrednych typ 1 i wrednych typ 2.
        • voxave Re: siedzem i myślem 08.01.11, 08:53
          przedwojenne przysłowie mówi,że co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie---i ja w to wierzę
    • gr.een Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:41
      w łeb się dostaje za powiedzenie wystarczy , możn jeszcze bardziej oberwać
      kurna, że ja to się zawsze wpakuję
      • khadroma Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:43
        Wredota jest paskudztwem, czy sie jest bogatym, czy biednym. A fe! ;)
        • maitresse.d.un.francais Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:43
          khadroma napisała:

> Wredota jest paskudztwem, czy sie jest bogatym, czy biednym. A fe! ;)

No i to jest OK!
        • gr.een Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:57
          hm, chyba bardziej miałam na myśli to obrywanie niż wredotę
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: siedzem i myślem 07.01.11, 22:50

> w przeciwnym wypadku dostaje się za wredotę po łbie
      >
      > ale może błądzę, nikt nie jest nieomylny

A ja się nie zgodzę.
      Nic nie czyni człowieka pogodniejszym, grzeczniejszym i bardziej serdecznym niż zasłużona pozycja, ułożone życie i uczciwie zarobione pieniądze.
      Grzeczność jest przywilejem ludzi wyższych klas. Jak ktoś napisał - tam obrażają się tylko służący.
      • kochanic.a.francuza Re: siedzem i myślem 08.01.11, 07:33
        A ja się nie zgodzę.
        Nic nie czyni człowieka pogodniejszym, grzeczniejszym i bardziej serdecznym niż zasłużona pozycja, ułożone życie i uczciwie zarobione pieniądze.
        Grzeczność jest przywilejem ludzi wyższych klas. Jak ktoś napisał - tam obrażają się tylko służący.

Dziala to tez w druga strone: greczny i serdeczny charakter pomaga zdobyc zdobyc znajomych, dobra prace, dobre pieniadze, partnera, ulozyc sobie zycie i zdobyc pozycje.
        Oczywiscie Metresie to nie grozi, bo jej charakter, ktory obserwuje na tym forum, jest bardzo nieprzyjemny, delikatnie mowiac.
    • josef_to_ja Coś w tym jest 07.01.11, 22:58
      Taki cienias jak ja gdyby był wredny to byłby odbierany jako zgorzkniały i wredny z powodu nieudacznictwa ;)
      • coelka Wrednym mozna być zawsze , to nie zależy 07.01.11, 23:56
        od pozycji człowieka is tanu posiadania tylko od tego co ma sie w srodku samego siebie. Ja nie umiem być wredna za bardzo, czasempewnie zdaży się kazdemu , czasem bym nawet chciała , ale za bardzo nie umiem.Nie sprawia mnie to przyjemności po prostu jeśli ktos z takiego zachowania czerpie przyjemność to będzie to robił i nic nie pomoze silna wola , że taki nie chce być bo w głebi siebie i tak bedzie .
    • six_a Re: siedzem i myślem 08.01.11, 00:07
      tak się zastanawiam, na kim Ty tę wredotę praktykujesz, skoro jesteś (pono) aspołeczna. chyba nie na chomiku czy innej sikiradce?

eeee, i co się to wredoto zyskuje, bo może warto zainwestować?
      • teletoobis Re: siedzem i myślem 08.01.11, 07:09
        bum
      • maitresse.d.un.francais Re: siedzem i myślem 08.01.11, 17:16
        tak się zastanawiam, na kim Ty tę wredotę praktykujesz, skoro jesteś (pono) aspołeczna

na forumowiczach, nie?
      • berta-live Re: siedzem i myślem 08.01.11, 17:22
        Myślałaś, że tylko matki, żony, kochanki i teściowe mają monopol na wredność? Inne też mają, tylko mają trudniej bo ofiary nie są im podawane na tacy.
    • facettt goral 08.01.11, 00:10
      gdy jest niezmeczony

to.. siedzi i mysli.

a gdy jest zmeczony...

to tylko siedzi.

WIEC myslisz dobrze.
    • paco_lopez Re: siedzem i myślem 08.01.11, 08:43
      chciałas być wredna i dostałas po tyłku ? uważasz, ze jak zarobisz pare złoty i sobie powredujesz, to sie nic nie stanie ? chore
      • voxave Re: siedzem i myślem 08.01.11, 09:09
        co to jest wredota--ja tez usiadłam i myślę---poproszę o definicję
        • paco_lopez Re: siedzem i myślem 08.01.11, 09:33
          no to jest takie zaawansowane myślenie, szczególnie gdy odwilż i brzydka cera, lat przybywa a inny ma lekkośc bytu mimo wszystko i trzeba go sprowadzić do parteru zaczepką, tak zeby mu w piety poszło i się przestał dobrze czuć. znajomośc słabości delikwenta pomaga bardzo.
      • maitresse.d.un.francais Re: siedzem i myślem 08.01.11, 17:17
        uważasz, ze jak zarobisz pare złotyCH i sobie powredujesz, to sie nic nie stanie ?

nie uważam, tylko OBSERWUJĘ TAKIE ZJAWISKO
    • bimota Re: siedzem i myślem 08.01.11, 12:13
      Kolejna zlota mysl naszej misterki... sorry, znow te "pindziny"... mistrzynki inteligencji, elokwencji i wzorki cnot...
    • funny_game Re: siedzem i myślem 08.01.11, 13:13
      Właśnie. Szaraczek z liściem kapusty na głowie jest śmieszny i żałosny. Ale KTOŚ z takim samym liściem jest ekscentryczny, odważny, wyprzedzający trendy i jest w ogóle och ach wizjonerem.
      Czniam to, będę wredna i będę nosić liście kapusty gdzie tylko mi się zamarzy!
      • maitresse.d.un.francais Re: siedzem i myślem 08.01.11, 17:18
        Funny, dobrze to ujęłaś!

• princess_yo_yo Re: siedzem i myślem 08.01.11, 13:15
      no nie wiem, jak dla mnie zadne stanowisko ani nie wiem jaka kupa pieniedzy nie jest w stanie przyslonic chamstwa i braku wychowania a rozumiem ze o tym rozmawiamy. nazywanie takiego zachowania sila charakteru to jakies nieporozumienie. chyba ze nie wiem co to znaczy wredota...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka