Dodaj do ulubionych

Podkreslanie statusu.

• kobietka_29 Re: Podkreslanie statusu. 14.01.11, 14:41
      Chodzilam kiedys na zajecia z jedna Moskwianka. Nigdy nie przyszla na zajecia dwa razy w tym samym. Zawsze wyrozniala sie pieknym strojem. Ale nigdy mi nie przyszlo do glowy, ze to moga byc ciuchy od projektantow. Dopiero, gdy pewnego razu spojrzalam na jej zegarek, jakos nie moglam wybic go sobie z pamieci. Poszukalam w necie. Okazalo sie, ze cacko kosztuje ok. 3.000€. Ale i tak nie moj styl. najwyrazniej stac ja bylo na to. Dziewczyna byla w porzadku. Co prawda nosila co dziennie kilka tysiecy euro na sobie, ale nigdy sie tym nie obnosila. To bylo dla niej normalne, wiec dla nas tez. Dlatego ani ona nas nie traktowala zle, ani my jej.
    • venettina Od wiekow 14.01.11, 15:54
      Od wiekow ludzie podkreslali swoja pozycje strojem i calym "onturazem". Nic sie w tym zakresie nie zmienilo. Polska ma pol wieku zawirowania w tym wzgledzie z powodu socjalizmu i zludzen o rownosci, ale to sie konczy w ekspresowym tempie, choc wciaz jestesmy narodem na dorobku.

Niedawno GW opublikowala badanie po co mezczyzni kupuja okreslone marki samochodow. "Dla prestizu" bylo na drugim miejscu po bezawaryjnosci.
      Przeciez Volkswagenem czy innym Fiatem mozna dojechac w tym samym czasie i w podobnym komforcie co Mercedesem, Lexusem czy Porche (o Ferrari czy Maserati nawet nie wspominam), a jednak ludzie sa gotowi naprawde wiele zaplacic, po to by pokazac ze sa lepsi, zaradni, bogaci. Prawde mowiac taka torbka to maly pikus na tle lukusowego samochodu.
      • kochanic.a.francuza Re: Od wiekow 14.01.11, 16:38
        O ile na polskich drogach nie bedzie roznicy w czasie, w jakim dotrze sie do celu Leksusem czy Fiatem, to jesli chodzi o komfort nie zgodze sie.
        Nie kazdy mial sposobnosc porownac posluze sie wiec przykladem: to mniej wiecej taka roznica jak uzywac komputera z pamiecia 2 giga a z pamiecia 200 megabajtow.
        No troche przesadzilam, ale wiecie o co chodzi?
        • venettina Re: Od wiekow 14.01.11, 18:16
          Roznice w nowoczesnych samochodach sa male, chyba ze myslisz o maluszku albo innej pandzie.

Jazda fiatem Croma czy volkswagenem Jetta bedzie o wiele bardziej komfortowa niz jazda Porche, ale satysfakcja juz nie ta sama, a komfort w tych samochodach tylko nieznacznie mniejszy niz w Lexusie jesli bedziesz miala podobne wyposaznie.
          • miss.yossarian Re: Od wiekow 14.01.11, 19:09
            venettina napisała:

> Roznice w nowoczesnych samochodach sa male, chyba ze myslisz o maluszku albo in
            > nej pandzie.
            >
            > Jazda fiatem Croma czy volkswagenem Jetta bedzie o wiele bardziej komfortowa ni
            > z jazda Porche, ale satysfakcja juz nie ta sama, a komfort w tych samochodach t
            > ylko nieznacznie mniejszy niz w Lexusie jesli bedziesz miala podobne wyposaznie
            > .

śmiem wątpić, że fiat croma zapewnia taki sam komfort jak np porsche cayenne, nie mówiąc już o takim szczególe jak moc silnika
            • venettina Re: Od wiekow 14.01.11, 19:48
              Moc silnika to nie jest komfort. A samochod sportowy nie ma byc komfortowy.
              Przejedz sie porche i pogadamy :)
              • miss.yossarian Re: Od wiekow 14.01.11, 23:12
                venettina napisała:

> Moc silnika to nie jest komfort. A samochod sportowy nie ma byc komfortowy.
                > Przejedz sie porche i pogadamy :)

porsche cayenne to nie jest sportowy samochód, wygugluj go sobie chociaż, to pogadamy
                • grassant Re: Od wiekow 14.01.11, 23:28
                  miss.yossarian napisała:

> porsche cayenne to nie jest sportowy samochód, wygugluj go sobie chociaż
                  > , to pogadamy

porsche cayenne TURBO mniamm mniamm :)
                  • miss.yossarian Re: Od wiekow 14.01.11, 23:30
                    grassant napisał:

> miss.yossarian napisała:
                    >
                    > > porsche cayenne to nie jest sportowy samochód, wygugluj go sobie chociaż
                    > > , to pogadamy
                    >
                    > porsche cayenne TURBO mniamm mniamm :)

prawie jak croma, albo jetta :)
                    • venettina Re: Od wiekow 15.01.11, 17:40
                      Nigdzie nie pisalam o porche cayenne. Wy pisalyscie, ja sie do tego NIE odnosilam nawet jednym slowem, wiec sobie odpusc kipiny, bo sie kompromitujesz. Widac ze je ogladalas najwyzej z daleka.
                      • kochanic.a.francuza Re: Od wiekow 15.01.11, 17:49
                        Wow babki znaja sie na samochodach!
                        A balam sie,ze zajdzie na komfort tamponow:)
                        • miss.yossarian Re: Od wiekow 15.01.11, 18:03
                          kochanic.a.francuza napisała:

> Wow babki znaja sie na samochodach!
                          > A balam sie,ze zajdzie na komfort tamponow:)

dlaczego piszesz o mnie w liczbie mnogiej?
                          • kochanic.a.francuza Re: Od wiekow 15.01.11, 18:13
                            Pisze o Was nie o Tobie
                      • miss.yossarian Re: Od wiekow 15.01.11, 18:01
                        venettina napisała:

> Nigdzie nie pisalam o porche cayenne. Wy pisalyscie, ja sie do tego NIE odnosil
                        > am nawet jednym slowem, wiec sobie odpusc kipiny, bo sie kompromitujesz.

ale ja o nim piszę, myślałam że jeśli bierzesz się za porównywanie komfortu samochodów to znasz chociaż modele, które można na tej płaszczyźnie porównywać, myliłam się przepraszam.

> Widac
                        > ze je ogladalas najwyzej z daleka.

o, widzę że mamy do czynienia z dyskretnym podkreśleniem statusu :) 100% klasy!! niestety żeby czynić takie przytyki musiałabyś nauczyć się wcześniej pisowni tej marki samochodu
      • miss.yossarian Re: Od wiekow 14.01.11, 19:02
        venettina napisała:

> Od wiekow ludzie podkreslali swoja pozycje strojem i calym "onturazem". Nic sie
        > w tym zakresie nie zmienilo. Polska ma pol wieku zawirowania w tym wzgledzie z
        > powodu socjalizmu i zludzen o rownosci, ale to sie konczy w ekspresowym
        > tempie, choc wciaz jestesmy narodem na dorobku.
        >
        > Niedawno GW opublikowala badanie po co mezczyzni kupuja okreslone marki samocho
        > dow. "Dla prestizu" bylo na drugim miejscu po bezawaryjnosci.
        > Przeciez Volkswagenem czy innym Fiatem mozna dojechac w tym samym czasie i w po
        > dobnym komforcie co Mercedesem, Lexusem czy Porche (o Ferrari czy Maserati nawe
        > t nie wspominam), a jednak ludzie sa gotowi naprawde wiele zaplacic, po
        > to by pokazac ze sa lepsi, zaradni, bogaci. Prawde mowiac taka torbka to maly p
        > ikus na tle lukusowego samochodu.

Fiat różni się od Porsche nie tylko znaczkiem i ceną...
        • venettina Re: Od wiekow 14.01.11, 19:49
          Brawo.
          • miss.yossarian Re: Od wiekow 14.01.11, 23:10
            venettina napisała:

> Brawo.

to teraz powtórz.
            • venettina Re: Od wiekow 15.01.11, 17:43
              Prosze: kompromitujesz sie.
    • mumia_ramzesa Re: Podkreslanie statusu. 14.01.11, 17:49
      Picie piwa Guiness i whisky. Moze byc?
      • kochanic.a.francuza Re: Podkreslanie statusu. 15.01.11, 17:46
        Dla mnie nie. nie cierpie piwa, chyba, ze latem.
    • mumia_ramzesa Re: Podkreslanie statusu. 14.01.11, 17:58
      Baba, ktora w pracy codziennie ostentacyjnie dzwonila do gosposi i pytala co dzisiaj bedzie na obiad.
      Noszenie piora Parker.
      • lonely.stoner Re: Podkreslanie statusu. 14.01.11, 23:38
        a ja wlasnie sobie przypomnialam taka sytuacje: siedziala u mnie kolezanka taka ktora wychowywala sie w takim domu gdzie nigdy sie nie przelewalo i ogolnie niezbyt zamozna i opowiadala jak to ma taka bogata znajoma ale nigdy tego dostatku po tej znajomej nie widac, bo sie tak skromnie ubiera. Ogolnie puenta tej historii jest taka, ze ludziom ktorzy pochodza z biedniejszych rodzin, srodowisk czy takich ktorzy sami czesto cierpieli niedostatek - wydaje sie z jakiegos powodu ze ktos naprawde nadziany to bedzie jak taki swiecacy z daleka zloty posazek po ktorym od razu widac ze ma kase.
        ja ogolnie nauczylam sie tego ze ogolnie ludzi na ogol wkurza jak ktos osiagnal jakis naprawde duzy sukces, ma duze pieniadze, urode, dom, albo ogolnie cokolwiek. Nie warto sie tym przejmowac, tylko robic swoje, prawdziwi przyjaciele beda najwyzej dumni.
    • rzeka.chaosu Re: Podkreslanie statusu. 15.01.11, 19:47
      Ja obserwuję coś innego: najciekawsze osoby z tych, które poznaje na pierwszy rzut oka są bardzo niepozorne. I często kopara mi opada, gdy okazuje się, że ten skromny chłopak, którego ktoś tam mi przedstawił zajmuje się czymś wyjątkowym i robi to świetnie za spora kasę. :) No i kulturą osobistą się wyróżniają. :D

osoby, kóre na siłe eksonuja jakies błyskotki albo czymś się chwalą zeby urosnąc w oczach innych najczęściej są mało ciekwe. ;( Dużo kasy mały rozumek.
      • lonely.stoner Re: Podkreslanie statusu. 15.01.11, 21:28
        ja najczesciej jak poznaje kogos kto robi fajne rzeczy to moze nie wyroznia sie blyskotkami i ciuchami, ale ogolnie jest zadbanym czlowiekiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka