ka.rp 18.01.11, 22:12 Przyznawać się, która dzwoniła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maitresse.d.un.francais Re: Wróżbita Maciej 18.01.11, 22:23 ja dzwoniłam dziś do Menki. Jeśli ona jest wróżbitą Maciejem, to się przyznaję, ale Menka twierdzi, że nim nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: Wróżbita Maciej 18.01.11, 22:26 to ten od tekstu:"pan wie o czym ja mówię..."????;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wróżbita Maciej 18.01.11, 22:33 insomnia0 napisała: > to ten od tekstu:"pan wie o czym ja mówię..."????;) nie ten o tekstu "pani wie o czym ja mówię?" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka.rp Re: Wróżbita Maciej 18.01.11, 22:40 maitresse.d.un.francais napisała: > ja dzwoniłam dziś do Menki. W marcu pokłócisz sie z Menką. Powodem będzie wysoki blondyn. Wiesz o kim mówię? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Wróżbita Maciej 18.01.11, 22:49 W marcu pokłócisz sie z Menką. Z Menką się pokłócić? Takiej sztuki nawet ja nie zdołam dokonać! Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 17:19 Skoro wróżbita to powinien postawić sobie wróżbe i wiedzieć a nie dziwne pytania na forum zadawać. Pozatym gdzie dzwoniła bo ja to dzwoniłam do kilku osób dzisiaj , ale nie wiem czy o którąs z tych osób chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
ka.rp Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 18:29 coelka napisała: > Skoro wróżbita to powinien postawić sobie wróżbe i wiedzieć a nie dziwne pytani > a na forum zadawać. Pozatym gdzie dzwoniła bo ja to dzwoniłam do kilku osób dzi > siaj , ale nie wiem czy o którąs z tych osób chodziło... Nie wiem o co chodzi w tej wypowiedzia ale powiem tylko, że powinnaś dzwonić w czasie udzielania porady. Bardzo pani dziekuję! Jedno, konkretne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna-szamana Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 00:08 mnie on przeraża... mam wrazenie, że zaraz wyskoczy z TV... Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 08:16 Tu się nie ma co śmiać, uważam, że powinni zabronić takich rzeczy. Tam dzwonią czasem ludzie naprawdę wykończeni psychicznie, przeciez to słychać. Wystarczy jeden głupi tekst pana macieja w stylu "Widzę nieuleczalną chorobę" albo "niestety wygląda na to, że w najbliższym czasie nic się w pani życiu nie poprawi" i tragedia gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.rp Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 08:26 Jak masz na imię i jedno, konkretne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 08:30 Dzień dobry, cieszę się że mi się udało dodzwonić dziś za szesnastym razem. Mam na imię Ola i: kiedy mąż z delegacji wróci co byśmy dali upust chuci? Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 08:46 Dzień dobry Poproszę jedną pizzę z podwójnym serem i do tego sałatkę z tuńczykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 08:31 W TiWi jest ale nie wiem na jakim kanale i kiedy ale jest straszny, brat mi go przedstawił. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 08:55 trzeba będzie telewizor odkurzyć co by maćka poznać Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:00 Już nie bądź Pani taka undergroundowa;) Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:03 no to Ci powiem, ze odkurzenie mego telewizora nic nie da jeśli maciuś nie występuje w jedynce, dwójce, polsacie i jeszcze jakiegoś co to same jakieś seriale idą bo tylko, z tego co pamietam to na razie posiadam:) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 08:59 Chyba iTV. Zdarzyło mi się pooglądać tego pana, posłuchać jego i inne wróżki. Można się trochę pochichrać. Niesamowicie wtedy wchodzi masa krówkowa jedzona z puszki. Smak kajmakowy:D Ale... ludzie chyba szukają u takich wróżek nadziei. Boją się sami zrobić jakiś krok, więc poszukują potwierdzenia, że robią dobrze lub jakiegoś odwiedzenia od jakiejś decyzji. Albo potrzebują wsparcia w trudnych chwilach ich życia. Nie wiem co ludzi pcha do wróżek. Brak przyjaciół, strach przed powiedzeniem najbliższym o swoich rozterkach i obawa przed zlekceważeniem, potępieniem albo wyśmianiem, wiara, że te wróżki mają jakąś tajemną wiedzę i ich magiczne zaklęcia pomogą w życiu, wskażą drogę, a czasem zwykła ciekawość. Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:02 Jego odpowiedzi nie zawsze sa budujące. Osobę o słabej konstrukcji psychicznej (a zakładam, że głownie takie tam dzwonią) może to naprawdę złamać. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:07 zaintrygowalaś mnie, ale ja nie mam tej itv czy coś- poszukam w necie Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: to ten?? 19.01.11, 09:13 o ku... jaki wywiad "Maćku kupmy karty w kiosku? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:11 tymczasowaola napisała: > Jego odpowiedzi nie zawsze sa budujące. Osobę o słabej konstrukcji psychicznej > (a zakładam, że głownie takie tam dzwonią) może to naprawdę złamać. Muszę mu się przyjrzeć. Widziałam małe fragmenty i nie tylko jego. I póki co nie widziałam, nie usłyszałam nic poza albo jakimiś happy informacjami, albo delikatnymi, bardzo delikatnymi sugestiami czy ostrzeżeniami. Nic więcej. Nie sadzę, by ktokolwiek z tych wróżek, wróżów czy innych tej profesji odważył się powiedzieć, że pani umrze w piątek 13 czy coś na podobną modłę. Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:22 W "odcinku", który ja widziałam, dzwoniła kobieta pytając kiedy jej się zacznie układać, kiedy jej sytuacja życiowa się poprawi (z wypowiedzi można było wywnioskować że niekoniecznie chodzi o sytuację materialną). Wróżbita maciej zajrzał w karty i powiedział, że kicha, nic dobrego nie widzi i raczej nie można liczyc na to, że tej pani będzie się w najbliższym czasie żyło lepiej. kobieta nawet sie nie pożegnała. Nie mówię, że kopnęła stołek na którym stała, ale piep...rzenie takich bzdur na antenie osobie, o której stanie nie ma się pojęcia, powinno być zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:26 A może Maciej na końcu języka miał... ale za 2 lata widzę poprawę. I tylko nie zdążył jej tego rzec, bo się rozłączyła.:> Nie bronię wróżek w żadnym razie. Uważam, że jak najbardziej powinni być ostrożni w tym co mówią, bo mogą wyrządzić tyleż szkody co pożytku z naciskiem na to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:30 A Wy wierzycie, że on coś tam naprawdę w tych kartach widzi, jakąs przyszlość? Ponadto zastanawia mnie też jedno - czy taki wrózbita maciej, czy jakikolwiek inny/inna - czy oni samo wierzą w te swoje moce, czy tylko po prostu jada na ludzkiej naiwnosci bo jest to sposób na zarobienie pieniędzy Trzecia rzecz. bardzo duzo młodych ludzi, ile on moze mieć lat - 35 góra. I w ogóle wielu znam ok, 30 ludzi, którzy już nie mają matki. Strasznie szybko w Polsce się umiera, naprawdę. dlaczego tak jest., zawsze sie zastanawiam gdy jestem na polskim cmentarzu. tu w Grecji ludzie umierają po 80, 90, zobaczyć jakis nekrolog kogoś poniżej 60 to wyjątek, a w Polsce tak młodo ludzie umierają. 50 - 60 i czas się zbierać powoli. Zywienie, klimat, dlaczego tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:35 Znaczy nie do końca rozumiem? Wróżbita Maciej nie ma matki? Jeśli to co oni robią jest wróżeniem to ja to też potrafię: Widzę śmierć. nie śmierć? może nie śmierc ale ciężką chorobę. To ciężka choroba dziecka. nie ma pani dziecka? nie twierdzę że to pani dziecko, może ktoś z rodziny. albo znajomych, dalszych znajomych. ewentualnie nie dziecko ale młody człowiek. Można z dużym prawdopodobieństwem założyc że każdy z nas ma w otoczeniu jakąś chorą osbę, a wróżbita macie własnie tak działa. widziałam na własne oczy. (Widzę rozwód. nie ma pani męża? to może rozstanie z partnerem, albo tęsknota za kims bliskim, kogo pani kiedyś znała) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 09:38 no mówi w tym wywiadzie, ze jego mama juz nei żyje, to chyba juz ne ma. No w każdym razie w tym materialnym sensie, bo skoro to taki wrózbita wielki, to moze się z matką kontaktuje. Ale w kazdym razie zmarła. JEśli chodzi o takie wrózenie, to widze to dokładnie tak samo jak opisałas. I dlatego mówię - czy oni naprawdę wierzą w swoja moc, czy sa to zwykli bezczelni oszuści bazujący na głupocie ludzkiej? Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 10:13 Nie widziałam wywiadu. Nie mam pojęcia co takimi ludźmi powoduje. Nawet nie chcę wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 10:23 Wróżby opierają się na prawdopodobieństwie wystąpienia jakiegoś znaczenia. Powoli krok po kroku taki Maciej nakreśla coś i jednocześnie pyta o coś. Układa układankę. Karty czy każda inna wróżba nie poda Ci godziny czy cm czy innej jednostki, co najwyżej określi jakieś okoliczności, przedział czasowy, coś co może się wydarzyć. Wyrażają nie tyle pewność, co możliwość. I decyzja człowieka pociąga za sobą jakieś skutki. Zmiana decyzja to też zmiana skutków. Nie wiem czy te Maćki w to wierza, czy dzwoniący w to wierzą. Nie mniej jednak to niezły interes. Wróżki od zarania dziejów istniały i mimo postępów naukowych w człowieku zawsze będzie tkwiła potrzeba istnienia sacrum, wiary, nadziei, modłów czy zabobonów. Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 10:33 Pani Halina, która dzwoni zapytać, czy się rozwiedzie z mężem, prędzej uwierzy Panu Maćkowi wróżbicie, który tyle wiedział o jej życiu, niż psychologii z jej samospełniającym się proroctwem. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 10:42 I na naiwności czy niewiedzy ludzkiej, czy przecenianiu okoliczności, na które rzekomo nie mamy wpływu opiera się ten biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 10:49 ale czy to trzeba być "wrózbitą", zeby podać jakieś informacje w przybliżeniu, mniej wiecej, około, prawodopodbnie? A dlaczego żadna wrózba nie poda niczego dokładnie, nie poda dnia, gdoziny, centymetra? O kant d.upy rozbić takie wróżby. Ponadto ciekawa jestem - zadzwonisz do takiego wróżbity Macieja. On ci w przybliżeniu poda, ze mniej wiecej cos tam cos tam się stanie lub nei stanie. A jakbys za chwilę zadzwoniła do innego wrózbyty czy wrózki i zapytała o to samo - czy odpowiedz byłaby taka sama? Diagnozę lekarska sie konsultuje z innym lekarzem, ciekawe jak wygladałaby konsultacją z inna wrózką. stawiam, zę ile wrózek tyle wrózb by było, albo jeszcze inaczej - wszystkie wrózby byłyby bardzo zgodne - pani CESIU, PRAWDOPODOBNIE w bliżej nieokreślonej przyszłości BĘDZIE DOBRZE LUB ŹLE, ALE MOŻLIWE, ZE BĘDZIE TEZ OBOJĘTNIE. Pińć z Vat-em się nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 13:52 Właśnie. Ludzie idą do lekarza po konkret, do szewca po konkret. A w przypadku wróżbitów wystarcza możliwość wystąpienia czegoś albo niemożliwość czyli jakieś tam prawdopodobieństwo. Dodatkowo skoro Maćki nie podają konkretów to też trudno im potem zarzucić, bo i na jakiej podstawie, że coś nie miało miejsca. Wróżą z fusów. A ludzie to kupują i słono płacą. Tak samo jak przeceniamy możliwość śmierci od uderzenia pioruna, podczas gdy mamy dużo większe szanse nie wrócić do domu, bo samochód w nas uderzył. Ot irracjonalne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 10:31 Abstrahując od wróżbitów... niektórzy mają intuicję, czują coś, słuchają swojego jakiegoś wewnętrznego głosu który im pomaga w życiu. Wierzą w to i dzięki temu lepiej się czują. Inni są tego pozbawieni, nie czują czy nie wierzą. Tylko tak to umiem wyjaśnić, tę 'moc'.;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka.rp Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 13:45 menk.a napisała: > niektórzy mają intuicję, czują coś, słuchają swojeg > o jakiegoś wewnętrznego głosu W psychopatologii nazywamy to omamami słuchowymi i cenestetycznymi. Po neuroleptykach głosy ustępują. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 13:54 ka.rp napisał: > menk.a napisała: > > > niektórzy mają intuicję, czują coś, słuchają swojeg > > o jakiegoś wewnętrznego głosu > > W psychopatologii nazywamy to omamami słuchowymi i cenestetycznymi. Po neurolep > tykach głosy ustępują. Bierz większe dawki tych proszków, bo głosy nadal karzą ci zbyt często starterować na fk (starterować - czasownik od startera).:P Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Wróżbita Maciej 19.01.11, 10:50 Ja w pracy korzystam z Wyroczni. Nie jest to może Maciej, ale odpowiedzi udziela w miarę szybko i dość precyzyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tabeletka Re: Wróżbita Maciej 20.01.11, 01:28 zaloze sie, ze jest lepszy niz ten: eveandcate.com/eventagentur/BILDER/3601_thun_shiva_tv_/Bild1_big.jpg poznajcie sie, pan Mark Shiva z Shiva-TV :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_makaroni Re: Wróżbita Maciej 21.01.11, 10:50 Widziałyście Wróżbitę Macieja w jego nowym projekcie? -> www.youtube.com/watch?v=6t12qO_Fye0 Odpowiedz Link Zgłoś