Dodaj do ulubionych

ludzie byliby dużo fajniejsi

22.01.11, 17:34
gdyby nie ta ich pazerność na kasę, co nie? :)
Obserwuj wątek
    • asystentka_prezesa_zarzadu Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 17:55
      jan_hus_na_stosie napisał:

> gdyby nie ta ich pazerność na kasę, co nie? :)

Nie.
      Ludzie byliby fajniejsi gdyby mieli większą świadomość siebie i pracowali nad sobą.
      I byliby też fajniejsi gdyby przyszli rodzice obowiązkowo musieli przejść jakieś pdegogiczno-psychologiczne przygotowania do tej roli.
    • maitresse.d.un.francais Pąpa, nie podpadaj! 22.01.11, 18:05
      Kto krytykuje Świętego Forumowicza, dostanie po łbie!
      • pompeja Re: Pąpa, nie podpadaj! 22.01.11, 18:07
        Cóż, kiedyś pisałam taki wątek o złych tego forum (Tubiś źle zrozumiał, że to o Nim) i sądziłam, że bohater ów tematu coś zrozumiał. Jednak nie. Tak więc niektórzy ludzie byliby dużo fajniejsi, gdyby Ich nie było :)
        • maitresse.d.un.francais Re: Pąpa, nie podpadaj! 22.01.11, 18:18
          Tak więc niek
          > tórzy ludzie byliby dużo fajniejsi, gdyby Ich nie było :)

przegięłaś droga Pąpo.

Niektórzy ludzie byliby natomiast dużo fajniejsi, gdyby brak empatii i wyobraźni był sklasyfikowany jako choroba i gdyby istniała społeczna presja leczenia go.

Nie dotyczy to Ciebie, niemniej przegięłaś.
        • ind-ja Re: Pąpa, nie podpadaj! 23.01.11, 10:03
          juz sie kiedyz zarzekal,ze odchodzi a wtedy zobaczymy.Mialam nadzieje,ze nie zobaczymy.Niestety slowa nie dotrzymal.A szkoda.
          • jan_hus_na_stosie Re: Pąpa, nie podpadaj! 23.01.11, 12:01
            specjalnie zrobiłem ci na złość
    • funny_game Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:06
      Ludzie byliby dużo fajniejsi, gdyby nie mieli przekonania, że tylko oni mają rację i są zebest.
      • i.nes Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:01
        funny_game napisała:

> Ludzie byliby dużo fajniejsi, gdyby nie mieli przekonania, że tylko oni mają rację i są zebest.

bo zebest(est) jesteśmy my :D
    • soulshunter Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:07
      Jasiu, co cie tak wzielo na samokrytyke? Niedopiles, kaca masz czy jeszcze cos innego?
      • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:10
        dlaczego samokrytykę? :)
    • real_mayer Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:13
      to byłaby utopia :)
      • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:20
        pomarzyć nie można? :)
    • lolcia-olcia Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:29
      Ooo, ale by było fajnie:)))
      • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:35
        cieszę się, że się ze mną zgadzasz ;)
        • lolcia-olcia Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:37
          Widzę i wiem co pieniądze robią z ludźmi, pomarzyć fajna rzecz, tak trochę idylistycznie - ale jeszcze nikt nam tego nie zabronił :)
    • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:39
      ludzie byliby dużo fajniejsi gdyby wycinali posty złośliwców tak jak admin posty kitka i pompy z mojego wątku :D
      • maitresse.d.un.francais Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:05

> ludzie byliby dużo fajniejsi gdyby wycinali posty złośliwców tak jak admin post
        > y kitka i pompy z mojego wątku :D
        >
        > twoje też wyciął
        • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:07
          ale wątek zostawił :)
          • maitresse.d.un.francais Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:11

> ale wątek zostawił :)
            >
            >
            twoje wyciął twoim zdaniem bez powodu
    • maitresse.d.un.francais taki szlachetny wątek 22.01.11, 18:39
      a właśnie admin wyciął 2/3 ;-))))))
      • jan_hus_na_stosie Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 18:41
        no i dobrze zrobił, bo pompa i kitek poza obrażaniem mnie niczego do wątku nie wnosiły :)
        • maitresse.d.un.francais Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 18:50

> no i dobrze zrobił, bo pompa i kitek poza obrażaniem mnie niczego do wątku nie
          > wnosiły :)
          >
          > a ty byłeś oczywiście niewinny jak lilija
          • jan_hus_na_stosie Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 18:52
            oczywiście, mój wątek nikogo nie obrażał ani nie zaczepiał
            • maitresse.d.un.francais Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 18:55

> oczywiście, mój wątek nikogo nie obrażał ani nie zaczepiał
              >
              > tak, tak, ty bardzo kochasz ludzkość, z poszczególnymi internautami masz trudność - nie daj Boże ktoś cię skrytykuje, a walcem rozjeżdżasz
              • pompeja Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:08
                Powiedz mi kochana, czy ja lub Kitek obraziłyśmy tu kogoś? Nie, wyraziłyśmy zdanie. A co do wcześniejszego mojego, że fajnie by było,m gdyby tu kilku nie było to podtrzymuje.
                • maitresse.d.un.francais Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:12
                  pompeja napisała:

> Powiedz mi kochana, czy ja lub Kitek obraziłyśmy tu kogoś? Nie, wyraziłyśmy zda
                  > nie. A co do wcześniejszego mojego, że fajnie by było,m gdyby tu kilku nie było
                  > to podtrzymuje.

Cicho Pąpa, bo Jasiu ci wrzuci i admin znowu was wszystkich wyrzuci!
                  • pompeja Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:14
                    Do Ciebie tylko piszę :)
                    • maitresse.d.un.francais Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:16
                      pompeja napisała:

> Do Ciebie tylko piszę :)

Ta, jasne :-). A jasio nie widzi wcale ;-)

• pompeja Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:21
                        :D
                  • jan_hus_na_stosie Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:24
                    forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html

Netykieta:
                    Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.

Do widzenia
                    • pompeja Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:27
                      Również dla Ciebie jest coś w netykiecie:

# Nie przeklinaj.
                      # Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.

Mam nadzieję, że przeczytałeś to uważnie dziś, bo wcześniej tego nie zrobiłeś.
                      • jan_hus_na_stosie Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:33
                        ty jesteś co najwyżej trollem, nawet nie aspirujesz do kategorii rozmówca
                        • maitresse.d.un.francais Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:36

> ty jesteś co najwyżej trollem, nawet nie aspirujesz do kategorii rozmówca
                          >
                          > A nie mówiłam Pompa?

Pompa troll? Bzdura!
                          • pompeja Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 19:37
                            Oj cicho, niech się chłopiec pocieszy, że dobre wątki strzela, a ja to zwykły troll, bo nie przytakuję :D
                      • qw994 Re: taki szlachetny wątek 23.01.11, 09:59
                        > Również dla Ciebie jest coś w netykiecie:
                        >
                        > # Nie przeklinaj.
                        > # Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                        >
                        > Mam nadzieję, że przeczytałeś to uważnie dziś, bo wcześniej tego nie zrobiłeś.

Nie ma jak czytanie wybiórcze :)
                • kitek_maly Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 20:12
                  A co nam odpisał? Nie wiem, bo sobie wtedy poszłam. :D
                  W ogóle nie rozumiem czemu zostałam wycięta... Takie wypowiedzi jak moja wiszą sobie normalnie w wielu wątkach. Czyżby powodem była agresywna odpowiedź tego delikatnego misia, założyciela wątku?
                  • maitresse.d.un.francais Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 20:19
                    Takie wypowiedzi jak moja wiszą
                    > sobie normalnie w wielu wątkach. Czyżby powodem była agresywna odpowiedź tego d
                    > elikatnego misia, założyciela wątku?

Komuś odpisał "Kierunek-> jesteś poj...ana"

Z tym że nie wykropkował.
                    >
                    • kitek_maly Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 20:24
                      :D
                      Oj jaki miś bezbronny.
                      Metresa, ja się dziwię, że Tobie się chce z min dyskutować w temacie 'kobiety to ******' - ja bym odpuściła, przecież ma do tego swoją lalę, niech jej mówi jaka to jest beznadziejna.
        • kitek_maly Re: taki szlachetny wątek 22.01.11, 20:09
          Wow, stwierdzenie, że ten wątek nadaje się do przeniesienia, jest obrażaniem? :D
          Ty za te swoje mądrości powinieneś Nobla dostać - taki biedy delikatny a jak trzeba to naczelny cham.

Jedyne co potrafisz dobrze robić to narzekanie.
          • pompeja Re: taki szlachetny wątek 23.01.11, 13:28
            Spotkałam się niedawno z opinią, że "jeśli jest Ci bardzo źle, to pociesz się tym, że inni mają gorzej", no to powstają wątki o jojczeniu w roli głównej, aby się podnieść na duchu :)
    • wicek44 Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:46
      Najgorsze, że męską chciwość i skapstwo przejmują Kobiety.
      • maitresse.d.un.francais Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:51
        wicek44 napisał:

> Najgorsze, że męską chciwość i skapstwo przejmują Kobiety.

że co robimy??? przejmujemy? następny żyjący w świecie mitów
      • six_a Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:47
        masz, następny kaznodzieja przyszedł.
    • potworski Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 18:49

> gdyby nie ta ich pazerność na kasę, co nie? :)

Cudnie to wymyśliłeś.
    • zeberdee24 Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:15
      Ludzie są w porządku tylko warunki do życia mają ch...owe.
      • maitresse.d.un.francais zeb skądś ty wytrzasnął 22.01.11, 19:17
        taką sygnaturkę?
        • jan_hus_na_stosie Re: zeb skądś ty wytrzasnął 22.01.11, 19:21
          pewnie kupił na allegro
          • maitresse.d.un.francais Re: zeb skądś ty wytrzasnął 22.01.11, 19:29

> pewnie kupił na allegro
            >
            a coś ty chłopcze taki kąśliwy?
      • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:19
        akurat wg moich obserwacji najbardziej chciwi są ci co mają naprawdę dużo, np. elity finansowe banków i spekulantów Wall Street

ci co biorą największe łapówy i robią największe przekręty finansowe na dużą skalę (często nie bacząc na negatywne konsekwencje u innych ludzi) biedni nie są i na pewno warunków życia nie mają ujowych
        • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:20
          tu bardziej chodzi o to, że często ci co mają dużo chcą jeszcze więcej, ciągle im mało
          • zeberdee24 Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:40
            A ty byś się zatrzymał przed zarabianiem kasy ? Istotą kultury Europejczyków jest to że zawsze nam mało - musimy zdobywać, odkrywać, posiadać, nawet za cenę ryzykowania życia, dlatego człowiek poleciał w kosmos, dlatego są komputery i mnóstwo innych rzeczy. Tacy jesteśmy że zawsze nam mało ale to nie jest coś złego, to pcha świat do przodu.
            • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:45
              zeberdee24 napisał:

> A ty byś się zatrzymał przed zarabianiem kasy ?

tak, jak dojdę do pierwszego miliona to rzucam pracę i poświęcę się swoim pasjom i hobby w pełnym wymiarze godzin i spokojnie będę sobie żył z odsetek, nie martwiąc się czy dzieła, które tworzę będą dochodowe czy nie :)

Tacy jesteśmy że zawsze nam mało ale to nie jest coś złeg
              > o, to pcha świat do przodu.

yhy, pcha nas w wojny, morderstwa i wyzysk ludzi na niesamowitą skalę, kiedyś zakończy się to wojną atomową czy innym kataklizmem, który będzie naszą zasługą a nie matki natury
              • zeberdee24 Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 20:09
                > tak, jak dojdę do pierwszego miliona to rzucam pracę i poświęcę się swoim pasjo
                > m i hobby w pełnym wymiarze godzin i spokojnie będę sobie żył z odsetek, nie ma
                > rtwiąc się czy dzieła, które tworzę będą dochodowe czy nie :)

Dlatego nie dojdziesz do pierwszego miliona, a jak dojdziesz to będzie znaczyło żeś pan ściemniał:)

> yhy, pcha nas w wojny, morderstwa i wyzysk ludzi na niesamowitą skalę, kiedyś z
                > akończy się to wojną atomową czy innym kataklizmem, który będzie naszą zasługą
                > a nie matki natury

Wojny i morderstwa zawsze były, ale pełna lodówka i samochód w prawie każdym domu to jednak od niedawna raczej, chłopi pańszczyźniani albo nawet z lat 50 naszego wieku nie mieliby nic przeciwko takiej skali wyzysku(co nie zmienia faktu że uważam iż rak wielkokapitałowych spekulantów powinien być ucięty).
                • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 20:20
                  zeberdee24 napisał:

> Dlatego nie dojdziesz do pierwszego miliona, a jak dojdziesz to będzie znaczyło
                  > żeś pan ściemniał:)

a mało to jest ludzi, którzy zarobili milion lub więcej i zrobiło tak jak mówię? Sprzedało swój pomysł/udziały w firmie i zajęli się swoimi pasjami zamiast dalej zarządzać firmą i próbować zarobić jeszcze więcej?
        • six_a Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:46
          ojświntoprawda, bo przekręty to tylko na łolstrit się robi, a reszta ludzisk jest kryształowo czysta.
          daj spokój, jasiu, tym teoriom kręconym z palcem na mapie niujorku albo po emisji wall street co najwyżej.
          • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:50
            six_a napisała:

> ojświntoprawda, bo przekręty to tylko na łolstrit się robi, a reszta ludzisk je
            > st kryształowo czysta.

pieniądze dają władzę a władza deprawuje, to fakt znany od dawna
            • six_a Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 19:55
              to ciekawa teoria, szczególnie, że całkiem mocno zdeprawowane są niziny, w tym przestępcze i szeroko pojęte menelstwo, ale co ja tam wim, pewnikiem na kasie siedzą.
              • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 20:03
                ano ciekawa, bo najwięcej przemocy wśród nizin społecznych jest w krajach gdzie istnieją największe dysproporcje pomiędzy biednymi i bogatymi to raz (ludzie w nizinach społecznych są brutalnie wykorzystywani przez górę i nie mają perspektyw na przyszłość, przestępczość wydaje im się jedyną drogą na wyrwanie z biedy)

a dwa, to jakoś nie zauważyłem specjalnej agresji u meneli, oni zwykle piją sobie spokojnie pod sklepem i nikomu krzywdy nie robią
                • six_a Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 20:22
                  dysproporcja nie ma znaczenia, dysproporcja co najwyżej budzi zazdrość i jeszcze większą agresję tych umownych nizin. zawsze były warstwy bogate czy to z urodzenia, czy jak teraz w większości z pracy lub powiedzmy większej przedsiębiorczości. nawet jeśli bogaty nie jest do końca uczciwy, wciąż ma sporo zalet: przypuszczalnie nie zadźga nikogo za rogiem dla pieniędzy, da pracę albo podzieli się zyskami, żeby za dużo w podatkach nie oddać.

no i w ogóle masz jakieś dziwne pojęcie o pieniądzach i wyglądasz w tych opowieściach niestetyż;) na pazernego skąpca dwa w jednym. pieniądze pozwalają lepiej żyć, do niczego innego nie służą, więc nie opowiadaj mi tu dyrdymałów o czarno-białym świecie z bogatymi krwiopijcami i biednymi sierotami wykorzystywanymi przez tych pierwszych.

> a dwa, to jakoś nie zauważyłem specjalnej agresji u meneli, oni zwykle piją sob
                  > ie spokojnie pod sklepem i nikomu krzywdy nie robią
                  aaaaha, mit szczęśliwego pijaczka i jak tobie krzywdy nie robi to jest wporzo gość, ale jakbyś w rodzinie menela musiał żyć i menel by każdy grosz wydawał na piwko, to i percepcja raz dwa by ci się wyostrzyła.
                  • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 20:34
                    six_a napisała:

> dysproporcja nie ma znaczenia

oczywiście, że ma znaczenie

> nawet jeśli bogaty nie jest do końca uczciwy, wciąż ma sporo zalet: przyp
                    > uszczalnie nie zadźga nikogo za rogiem dla pieniędzy

oczywiście Kennediego prezydenta i brata senatora to pewnie jakiś biedak zastrzelił, a nie płatny morderca na zlecenie elit finansowych, którym ci dwaj panowie mogli zagrozić

U nas Papałę czy Olewnika to też pewnie pewnie tak sam z siebie biedak zastrzelił i nie stały za tym wszystkim elity finansowo-polityczne

żyj dalej w swoim naiwnym światku...
                    • six_a Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 20:40
                      jesteś tak ciężko strawny, że już bardziej się nie da.

w jakim celu w takim razie jesteś przedsiębiorcą, no chyba na zysk się nastawiasz, czy wolontariat praktykujesz albo z braku laku bo nigdzie indziej cię nie chcieli? i nie musisz odpowiadać, bo czytanie twoich śmiechotkowych oskarżeń powoduje u mnie chęć wyrzygania kisielu, co to go zjadłam byłam niedawno, a ja lubię kisiel i szkoda by marnować. rozumiesz, pieniądze bioro się także z oszczędzania i zarabiania;), nie tylko z zabijania.
                      • kitek_maly Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 20:48
                        Taaaa też mnie to dziwi, jak można tak psioczyć na innych jak samemu się pracuje dla zysku (czy na etacie czy na własną rękę). Aa tak bajdełej, to kiedyś coś Jaś napisał o tym, że mało płaci swojemu pracownikowi i nie widzi w tym nic złego, bo 'przecież się na to zgodził'. ;) Tak samo najeżdżał na outsourcing, że to wyzysk a dwa posty dalej 'korzystałem z outsourcingu, bo to było dla mnie tańsze'. Podwójne standardy czy to na polu zawodowym czy damsko-męskim (kobieta lubi seks więc jest dziwką, facet - macho) to norma.
                      • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 21:09
                        może i jestem ciężkostrawny za to ty masz problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem

> w jakim celu w takim razie jesteś przedsiębiorcą

Daje mi to pewną wolność, nie mam przełożonego którego polecenia musiałbym wykonywać, to JA decyduję o strategii rozwoju firmy, JA podejmuję wszystkie decyzje, JA zbieram największe profity gdy podejmę właściwą decyzję ale też ja ponoszę największe konsekwencję gdy się pomylę. Jeszcze jakieś pytania?
                        • qw994 Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 23.01.11, 10:03
                          Tak, tak, a pieniądze z firmy to oczywiście rzecz trzeciorzędna i trafiająca się zupełnie przypadkiem.
                          Zresztą już ktoś powyżej ktoś cię wypunktował za wypowiedzi o płaceniu mało twojemu pracownikowi i outsourcingu.
                          Jesteś tak samo pazerny na kasę, jak każdy inny, tylko że dodatkowo obłudny.
                          • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 23.01.11, 12:00
                            qw994 napisała:

> Zresztą już ktoś powyżej ktoś cię wypunktował za wypowiedzi o płaceniu mało two
                            > jemu pracownikowi i outsourcingu.

Konkrety poproszę, ile niby płacę swojemu pracownikowi i dlaczego niby to jest mało?

Jeśli nie odpowiesz na to pytanie uznam, twoje słowa za zwykłe oszczerstwa i pomówienia wobec mojej osoby, która papla jęzorem nie mając pojęcia jakie są fakty.
                            • qw994 Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 23.01.11, 12:05
                              Wybacz, ale uważam Kitka za bardziej wiarygodną osobę od ciebie, więc biorę jej słowa za pewnik.
                              • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 23.01.11, 12:08
                                kitek lepiej wie ode mnie ile płacę swojemu pracownikowi? nie ośmieszaj się kobieto

• qw994 Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 23.01.11, 12:11
                                  Przecież nie chodzi o konkretne kwoty, tylko, że MAŁO. Że sam to w ten sposób określasz. Tak więc jeśli sam twierdzisz, że płacisz pracownikowi MAŁO i jesteś tego świadomy, oznacza to, że jesteś pazerny na kasę.
                                  Temat outsourcingu jakoś zręcznie pominąłeś milczeniem, jak widzę?
                                  • jan_hus_na_stosie Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 23.01.11, 12:48
                                    Wiesz, wg mnie moja współlokatorka zarabia mało, moja mama również mało, większość ludzi w Polsce zarabia mało. Jeśli brać pod uwagę umiejętności mojego pracownika to rzeczywiście zarabia mało, ALE prawdopodobnie nikt innym w Polsce nie zapłaciłby mu więcej.

Płacę mu tyle ile jestem w stanie, same podatki, zusy, wynajem lokalu, księgowość etc. zjadają mi kilka tysięcy miesięcznie. Określanie mnie mianem wyzyskiwacza czy kogoś kto jest łasy na pieniądze jest po prostu nieprawdą i obraźliwe.

A z outsourcingu korzystam tylko w jednym przypadku bo wychodzi to taniej bez utraty na jakości usługi. Przy obecnej wielkości mojej firmy tworzenie dodatkowego etatu do tej jednej usługi byłoby po prostu mało opłacalne, chociaż w miarę jak rośnie mi ilość zleceń prędzej czy później zatrudnię kogoś do tego i wówczas nie będę niczego outsourcingował.
                                    • qw994 Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 23.01.11, 12:52
                                      > Wiesz, wg mnie moja współlokatorka zarabia mało, moja mama również mało, większ
                                      > ość ludzi w Polsce zarabia mało. Jeśli brać pod uwagę umiejętności mojego praco
                                      > wnika to rzeczywiście zarabia mało, ALE prawdopodobnie nikt innym w Polsce nie
                                      > zapłaciłby mu więcej.

Wykorzystujesz więc sytuację, gdybyś nie był pazerny na kasę, zapłaciłbyś więcej :) Fakt, że inni robią to, co ty, nie jest żadnym wytłumaczeniem.

> Płacę mu tyle ile jestem w stanie, same podatki, zusy, wynajem lokalu, księgowo
                                      > ść etc. zjadają mi kilka tysięcy miesięcznie. Określanie mnie mianem wyzyskiwac
                                      > za czy kogoś kto jest łasy na pieniądze jest po prostu nieprawdą i obraźliwe.
                                      >
                                      > A z outsourcingu korzystam tylko w jednym przypadku bo wychodzi to taniej bez
                                      > utraty na jakości usługi. Przy obecnej wielkości mojej firmy tworzenie dodatkow
                                      > ego etatu do tej jednej usługi byłoby po prostu mało opłacalne, chociaż w miarę
                                      > jak rośnie mi ilość zleceń prędzej czy później zatrudnię kogoś do tego i wówcz
                                      > as nie będę niczego outsourcingował.

Tłumacz się, tłumacz...
    • gr.een ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 19:29
      dziś spotkałam fajnego dozorcę , zaprosił mnie bym poczekała u niego nim mi firmę otworzą - no i pogadaliśmy sobie o mojej nowej pracy, o mnie jako nowej, a że fajnie ze mną się gada to panu się wyrwało, że pobędę w firmie dopóki mnie nie wyrzucą - czyżby pan portier wiedział więcej niż ja ?:)
      ogólnie to fajni są ludzie - ci w firmie też :)
      • wicek44 Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 19:39
        Też uważam, że ludzie są fajni. Zwłaszcza kobiety.
        • maitresse.d.un.francais Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 19:49
          wicek44 napisał:

> Też uważam, że ludzie są fajni. Zwłaszcza kobiety.

czekamy na twój wątek "Idealizowałem kobiety, czy słusznie...?"

jesteśmy takie jak i wy
          • jan_hus_na_stosie Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 19:51
            maitresse.d.un.francais napisała:

> jesteśmy takie jak i wy

marzenie ściętej głowy
            • maitresse.d.un.francais Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 19:59

> marzenie ściętej głowy
              >
              > co Jasiu obudził się w tobie maczo?

no fakt może w mordę potrafisz dać mocniej, ale ja mówiłam o tym, że nie jesteśmy "szlachetniejsze"
              • jan_hus_na_stosie Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 20:04
                maitresse.d.un.francais napisała:

> ale ja mówiłam o tym, że nie jesteśmy "szlachetniejsze"

tym gorzej dla was
                • gr.een Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 20:08
                  no ja jestem dobra, ale to pora zmienić - od jutra wredna będę
                  • jan_hus_na_stosie Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 20:16
                    ok
                • maitresse.d.un.francais Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 20:18

> tym gorzej dla was
                  >
                  >
                  Bo...?

Jasiu, widzę cię jako kandydata na założyciela wątku "Miałem ideały, ale baby wredne som...!"

• gr.een Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 20:23
                    eee czegoś nie doczytałam, to Jan do wzięcia jest?
                    • jan_hus_na_stosie Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 20:26
                      nie :)
                      • gr.een Re: ogólnie to fajni są ludzie 22.01.11, 20:29
                        tak tylko spytałam :)))

• kitek_maly Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 22.01.11, 20:13
      A tak serio, to ludzie byliby dużo fajniejsi, gdyby nie usprawiedliwiali swoich porażek postępowaniem innych, np domniemaną pazernością innych na kasę.
      • qw994 Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 23.01.11, 10:05
        Taaa... Naprawianie świata to chyba powinno się zacząć od siebie, prawda? :)
        • pompeja Re: ludzie byliby dużo fajniejsi 23.01.11, 13:29
          Toż o tym Kitek napisał (powinno być napisała ;) ale dziwnie się komponuje z Kitek)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka