Dodaj do ulubionych

Sprawa jest!

29.01.11, 17:49
"Pożarłam się" z przyjaciółką, doszło między nami do niemiłej konfrontacji. Ja od kilku dni żyłam w wiecznym stresie, miałam zły nastrój, ona w przedezgaminacyjnej nerwówce. No i obie wybuchłyśmy.
W dzień egzaminu przybiegła do mnie "pokazać" się. Stroiła się i zrobiła perfekcyjny makijaż (bo widomo, że luki w wiedzy świetnie uzupełnia się wyglądem idealnym co dodaje na pewności siebie;-)) Ja, z charakterystycznym dla siebie przekąsem, skomentowałam krótko, że wygląda jak prowincjonalna nauczycielka (chodziło o jej biały kołnierzyk). Ona odebrała to jako formę wyżycia się na niej (ze wzg.na mój kiepski humor) i odebrała to jako obelgę czym mnie zszokowała!. Bo spodziewałabym sie, że powie mi, że mam się bujać, spadać itd.ale nie, strzeli focha (wczesniej napisala, ze zrobilam jej przykrosc i nie mam prawa odgryzac sie na innych z powodu swojego kiepskiego nastroju)! Zresztą wiele razy wbijałyśmy sobie "szpile" ale podchodzilysmy do tego z dystansem i traktowalysmy jako zart. Ja, wpedzona w poczucie winy, wylam i ona chyba tez. Mialam ochote wytargac ja za kudly:) za to, ze mnie w jawny sposob olewala pozniej.
Sprawe juz wyjasnilysmy, obie stanowoo stwierdzilysmy, ze nie warto tracic czasu i energii na bzdury. I idziemy do przodu:)
Niby wszystko ok ale ja wyczuwam duzy dystans z jej strony. Nie jest juz tak naturalnie, spontanicznie i wesolo jak bylo:( a moze minelo zbyt malo czasu, obie powinnysmy jeszcze ochlonac i odpoczac od siebie.
Nasza przyjazn powoli ewoulowala przez rok, zawsze moglysmy na siebie liczyc i to za soba w pioerwszej kolejnosci dzielilysmy sie radosciami i smutkami.

buuu chcę cofnąć czas:(
Obserwuj wątek
    • generation_p Re: Sprawa jest! 29.01.11, 18:06
      oxy_gen_86 napisała:

(bo widomo, że luki w wiedzy świetnie uzupełnia się wyglądem idea
      > lnym co dodaje na pewności siebie;-))

Nie chciałabym takiej przyjaciółki jak Ty, a może nie wiesz co znaczy słowo przyjaźń ?
      • kitek_maly Re: Sprawa jest! 29.01.11, 18:15
        A zauważyłaś to ';))' ?
        • generation_p Re: Sprawa jest! 29.01.11, 18:21
          Tak, ale moim zdaniem była to kąśliwa uwaga wobec inteligencji przyjaciółki, a nie drobny żarcik.
          Skoro tak uważała, mogła zamiast uwagi o pensjonarce, powiedzieć przyjaciółce zdanie o jej wątpliwej wiedzy.
          • kitek_maly Re: Sprawa jest! 29.01.11, 18:26
            A skąd wiesz, czy to nie koleżanka wpadła do niej od progu zaczynając 'przyszłam pokazać jak wyglądam, bo może tym nadrobię chociaż'?
            • generation_p Re: Sprawa jest! 29.01.11, 18:30
              To by zmieniło postać rzeczy, a w zaistniałej sytuacji, mam dziwne wrażenie, że to autorka wątku naśmiewa się nieszczerze z głupoty przyjaciółki, zazdroszcząc jej przy tym perfekcyjnego wyglądu.
              Piszę tylko o tym, jakie ta sytuacja zrobiła wrażenie.
              • kitek_maly Re: Sprawa jest! 29.01.11, 18:33
                naśmiewa się nieszczerze z głupoty przyjaciółki, zazdroszcząc
                > jej przy tym perfekcyjnego wyglądu.

O_O
            • oxy_gen_86 Re: Sprawa jest! 29.01.11, 20:53
              Ufff, dobrze Kitku, ze chociaż Ty mnie zrozumiałaś! Tak właśnie było - X wpadła i prawie od progu krzyczała, że przyszła się pokazać jak ładnie wygląda. Wiedziałam, że chciała "pokryć" luki w wiedzy na egzamin. Zawsze żartowałyśmy sobie, że jak egzaminatorzy zadadzą nam truuuuuuudne pyt.to będziemy ich uwodzić;P a że w tym dniu mialam kijowy nastroj, ona chyba tez to doszlo do "konfliktu".

Ale chyba sie dogadalysmy i jak ktos z Was juz nizej napisal. Czekam az syt.przykryje gruba warstwa kurzu i za jakis czas bedziemy sie z tego smialy:) Przeciez nieporozumienia zdarzaja sie nawet w najlepszym malzenstwie, nie?;)
              • darmowe.konto Re: Sprawa jest! 30.01.11, 01:06
                śmieszna masz sygnaturke :)
                • oxy_gen_86 Re: Sprawa jest! 30.01.11, 13:04
                  Dzięki:)
                  to ze Snu Nocy Letniej.
              • generation_p Re: Sprawa jest! 30.01.11, 13:09
                oxy_gen_86 napisała:

Zawsze żartowałyśmy sobie,
                > że jak egzaminatorzy zadadzą nam truuuuuuudne pyt.to będziemy ich uwodzić;

I w ten oto sposób rocznie przybywa nam rocznie tysiące pseudo intelektualistek.
                • oxy_gen_86 Re: Sprawa jest! 30.01.11, 13:28
                  I w ten oto sposob rosnie odsetek zgryzliwych bab na forum, ktore nie maja niczego ciekawego do powiedzenia. Byle nakrecic sie i walnac jakis tekst nasycony jadem.

Pomoc fora spolecznosciowe to to nie miejsce dla sfer wyzszych, nie dla nich takie tanie rozrywki w postaci komentowania wypowiedzi pseudointeligentow.
    • kitek_maly Re: Sprawa jest! 29.01.11, 18:21
      Skoro sprawa wyjaśniona, to chyba tylko trzeba poczekać, aż konflikt pokryje kurz. ;)
    • annajustyna Re: Sprawa jest! 29.01.11, 18:53
      Mnie tez by zabolala. Musisz odczekac - a na przyszlosc mniej kasliwosci!
    • jeriomina Re: Sprawa jest! 29.01.11, 19:15
      No, ja bym się wkurzyła...
      Przyjaciele nie są od tego, żeby sobie wbijać drobne szpileczki tylko od tego, żeby się wspierać.
      • oxy_gen_86 Re: Sprawa jest! 30.01.11, 13:08
        Alez my sie wspiermy. Jak juz wyzej wspomnialam to zawsze w pierwszej kolejnosci wszystkim sie ze soba dzielilysmy, smutkami, radosciami.

ale czy to powod zeby konczyc przyjazn?
        Znam ja i zszokowala mnie jej reakcja.

Mnie zalezy na przyjazni z nia bo jest dla mnie kims wyjatkowym. Ale jesli uzna, ze to co jej powiedzialam przekresla to wszystko co miedzy nami bylo i nie jest w stanie zapomniec to ja to zrozumiem. Bedzie mi b.przykro ale nie bede sie nikomu narzucac i walczyc o niczyje wzgledy. Nic na sile...
    • hejterzyna Re: Sprawa jest! 29.01.11, 19:18
      usun ja z fejsbuka
      • oxy_gen_86 Re: Sprawa jest! 29.01.11, 20:54
        Nie mam fejsa, nie mam nk ani glodena i fotki tez nie mam. Chyba jestem totalnie aspoleczna;P
    • darmowe.konto Re: Sprawa jest! 29.01.11, 19:57
      tak to jest, jak sie wbija szpile... no i po co?
    • ind-ja Re: Sprawa jest! 30.01.11, 00:52
      o jak dobrze,ze w moim bylym bardzo dawno temu akademiku komputery byly niczym wisienka na torcie.Takie sprawy zalatwialo sie w pojedynku na slowa i gesty(nie chodzi o faki i takie tam niekulturalne wyrazanie emocji)
      Mialam taka jedna kulezanke,co to za pomoca esemesa skasowala mnie ze swej komorki i swego zycia.
      Czas w takich wypadkach jest sprzymierzencem.
    • raohszana Re: Sprawa jest! 30.01.11, 01:07
      O panie, ale sajgon. Kup jej krówków - jak nie da rady tym przebłagać to tylko rytualny samobój - wskoczenie do wulkanu w bikini.
    • picz_kafe Re: Sprawa jest! 30.01.11, 13:29
      Nie jesteście przyjaciółkami tylko głupimi kozami. Kozy się nie przyjaźnią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka