Dodaj do ulubionych

O, niemoralne, wydało się

10.03.11, 20:12
i niemoralni też, żeby nie było, że to tylko o kobiety chodzi.

Amerykańscy naukowcy stwierdzili, że
ludzie, którzy za największe wartości uznają rodzinę oraz moralność, spędzają ogólnie mniej czasu w sieci.

A tu reszta artykułu:
kobieta.wp.pl/kat,49400,title,Kto-umieszcza-najwiecej-zdjec-na-portalach-spolecznosciowych,wid,13210236,wiadomosc.html?ticaid=1bec4&_ticrsn=3
Obserwuj wątek
    • miss.yossarian Re: O, niemoralne, wydało się 10.03.11, 20:22
      O tempora, o mores!
    • maitresse.d.un.francais zawiedli mnie ci uczeni 10.03.11, 20:22
      myślałam, że będzie jakoś konkretniej, typu najwięcej zdjęć na fejsbuku zamieszczają kelnerki z Michigan mające facetów ;-) albo romanistki z Alabamy ;-) czyli w kierunku jakiejś grupy społecznej

a tu dowiedli, że baby są sterowane kulturowo, żeby mieć obsesję na temat swojego ciała

czekam na rewelacje psychologów typu "dzieci w rodzinach chowają się lepiej niż w domach dziecka"
      • berta-live Re: zawiedli mnie ci uczeni 10.03.11, 20:29
        Można i odwrotnie, czyli dzieci z domów dziecka chowają się lepiej niż z domów rodzinnych. Wszakże wszystko można udowodnić, ważne by dobrać odpowiednio próbę i kryteria porównawcze. ;D
        • maitresse.d.un.francais Re: zawiedli mnie ci uczeni 10.03.11, 20:41
          berta-live napisała:

> Można i odwrotnie, czyli dzieci z domów dziecka chowają się lepiej niż z domów
          > rodzinnych. Wszakże wszystko można udowodnić, ważne by dobrać odpowiednio próbę
          > i kryteria porównawcze. ;D

Na SWPS-ie wisiała kiedyś relacja z badania, które dowiodło, że seksowna babka przechadzająca się koło boiska zwiększa potencjał zawodników. Mam na myśli potencjał w grze. :-)
          • berta-live Re: zawiedli mnie ci uczeni 10.03.11, 20:46
            Wystarczy, ze sie przechadza, czy trzeba zawodnikom powiedzieć, że ten się będzie z nią bzykał po meczu, kto najwięcej goli strzeli?
            • maitresse.d.un.francais Re: zawiedli mnie ci uczeni 10.03.11, 20:52
              berta-live napisała:

> Wystarczy, ze sie przechadza, czy trzeba zawodnikom powiedzieć, że ten się będz
              > ie z nią bzykał po meczu, kto najwięcej goli strzeli?

Chyba że się przechadza. Wspomniana obietnica musiałaby zostać wymieniona w badaniu, a nic takiego tam nie było. ;-)
            • best.yjka Re: zawiedli mnie ci uczeni 10.03.11, 20:59
              Cheerleaderki, poskaczą i pomponikami pomachają. To wystarcza. Poziom testosteronu i waleczności panom wzrasta :)
              • maitresse.d.un.francais Re: zawiedli mnie ci uczeni 10.03.11, 21:00
                best.yjka napisała:

> Cheerleaderki, poskaczą i pomponikami pomachają. To wystarcza. Poziom testoster
                > onu i waleczności panom wzrasta :)

ale to na naszym terenie było ;-)
                • lonely.stoner Re: zawiedli mnie ci uczeni 10.03.11, 21:07
                  czytalam o tym badaniu, glupi to byl ten badacz ktory takie pochopne wnioski wyciagnal- ze mlode atrakcyjne kobiety ktore wrzucaja duzo zdjec na fb to niby swoje poczucie wlasnej wartosci buduja tylko na tym jak wygladaja, nie wiem skad ten wniosek wyciagniety?? czy ten badacz sie przy okazji dowiedzial czy to moze studentki byly filozofii czy faktycznie panny ktore nic poza wygladem soba nie repreznetuja?? poza tym jak wiadomo dobry wyglad - u obu plci jest bardzo dobrze gratyfikowany spolecznie, wiec moznaby sie ogolnie doczepic do tego ze spolecznestwo lepiej ocenia ludzi ladnych niz brzydkich. W dziejszych czasach twarz to ja wizytowka.
                  • policjawkrainieczarow Re: zawiedli mnie ci uczeni 11.03.11, 04:39
                    lonely.stoner napisała:

> czytalam o tym badaniu, glupi to byl ten badacz ktory takie pochopne wnioski wy
                    > ciagnal- ze mlode atrakcyjne kobiety ktore wrzucaja duzo zdjec na fb to niby sw
                    > oje poczucie wlasnej wartosci buduja tylko na tym jak wygladaja, nie wiem skad
                    > ten wniosek wyciagniety??

marudzisz, mnie się podoba. Też tak mogę: z badań wynika, ze kobiety mają niższą samoocenę. Wynika z nich również, ze tylko one karmią piersią. Wniosek: tylko ludzie z niską samooceną karmią piersią, próbując w ten sposób podbudować poczucie własnej wartości.

(inna sprawa, że facet z tego typu wnioskami miał, jak widać, na tyle dobrą samoocenę, że opublikował badania w temacie i teraz jest sławny, a my nie, więc coś na rzeczy jest).
    • feel_good_inc Re: O, niemoralne, wydało się 11.03.11, 08:20
      > Amerykańscy naukowcy stwierdzili, że
      > ludzie, którzy za największe wartości uznają rodzinę oraz moralność, spędzaj
      > ą ogólnie mniej czasu w sieci.

Siedzą w kościele albo zajmują się dziećmi i nie mają czasu siedzieć przed komputerem? Ech, te amerykańskie nałkowce to mundre som!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka