Dodaj do ulubionych

uwaga! teraz będę się chwalić

25.03.11, 17:22
chyba ryzykuję, chociaż jednak mało nas tu, ale może ktoś pomoże.

właśnie zaraz idziemy z małżem kupić obrączki. ja chcę białe złoto łączone z żółtym, no i tak grzebię po internecie, bo jakieś niepokojące wieści mnie doszły, że białe złoto szybciej niszczeje. no to wklepuję w gugla, które złoto lepsze itd. ale opinie dotyczą głównie estetyki, co się komu podoba, a nie jak się nosi. wiadomo, zapytam złotnika, ale jak ktoś chce coś sprzedać, to powie to, co chce usłyszeć klient. i kolejna sprawa, bo my z małżem wybitnie niedożywieni jesteśmy, no i mamy nadzieję, że za tę parę lat nam się przytyje, a nowych obrączek natenczas kupować raczej nie będziemy. no i w tym guglu wyczytałam, że 'podobno' obrączek mieszanych się nie da powiększać/zmniejszać, bo ten wzorek przeszkadza, ale oczywiście nikt nie pisze, że wie to na pewno, tylko że 'tak słyszał'. no i jak to jest, drodzy państwo, macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • bijatyka Re: uwaga! teraz będę się chwalić 25.03.11, 18:32
      No ja mam doświadczenie z tyciem, ale nie miałam nigdy obrączki, także musisz mi wybaczyć.
      • mallwia Re: uwaga! teraz będę się chwalić 25.03.11, 18:34
        To mam na odwrót:)doświadczenie ze złotą,cholewa niezniszczalna.
    • mediator.org Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 10:15
      A ja mam doświadczenie takie - nie myśl i nie martw się na zapas ;)
      Może się Wam nie przytyje (mnie się nie przytyło a dzięki Bogu czwarta dziesiątka zaraz na karku).
      A może małż kupi Wam na dziesiątą rocznice ślubu obrączki... tytanowe?
      :)
      Fajnie, że Wam fajnie :)
      Napisz co kupiliście!
      • notoja11 Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 11:49
        mam 4 kg niedowagi, więc jednak mam nadzieję, że przytyję:/ mąż też szczupak
        wolę wziąć wszystkie ewentualności pod uwagę

wiesz, mnie nie zależy na tym, żeby mieć obrączki najmodniejsze i najdroższe ;p bardziej liczą się dla mnie względy praktyczne, dlatego myślałam, że ktoś jednak doradzi

jeszcze nic nie kupiliśmy :)
        • gr.een Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 12:00
          przepraszam, ale macie zamiar nosić te obrączki na szyi nim dotyjecie?
          • notoja11 Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 13:07
            dałaś mi teraz do myślenia. w zasadzie to w ogóle nie wiem, czy będziemy je nosić, więc problem jakby się rozwiązał
        • mediator.org Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 12:03
          Wydaje mi się, że w sklepie powinni rozwiać Twoje wątpliwości odnośnie ewentualnego powiększania obrączek z tego czy z innego cuda :)
          Tak więc sądzę, że najważniejsze chyba aby się Wam obojgu podobały.
          A zwłaszcza może "panu mełżowi", bo to panowie potem wymigują się od noszenia ;)
          • salma75 Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 12:23
            mediator.org napisała:

> A zwłaszcza może "panu mełżowi", bo to panowie potem wymigują się od noszenia ;)

Ale to chyba raczej nie z tego powodu, że im się design nie podoba ;).

Mój nie nosi, bo mu przeszkadza w pracy przy laptopie, stuka w klawiaturę 12h/dobę, odcisk mu się robi. Zakłada na jakieś wyjścia, uroczystości rodzinne.

Mamy zwykłe obrączki z żółtego złota, w środku wygrawerowane inicjały i data ślubu.
            • gr.een Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 12:27
              odcisk? a w którym miejscu?
            • mediator.org Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 13:29
              Niby tak - panowie narzekają, że im niewygodnie.
              Jednak podejrzewam, że jeśli obrączka bardzo się podoba to i może mniej przeszkadza ;)
    • virtual_woman Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 15:23
      Na 18-tkę dostałam od ojca pierścionek z bardzo jasnego złota. Po 17 latach noszenia non stop, pękł mi w dwóch miejscach. Poszłam do złotnika bo bardzo mi zależało na naprawie ;) Pan mi rzekł, że nie da sie nic zrobić. Zasugerował, że taniej mnie wyjdzie kupno nowego niż naprawa starego. Prosiłam, tłumaczyłam i nie wiem jak to zrobił, ale dobrał jakąś tam mieszankę złota i pierścionek mam jak nowy, nie widać kompletnie różnicy. Wiem, że Ci chodzi o obrączki, ale myślę, że dobry złotnik da radę ze wszystkim w razie czego :)
      Co do zmiany wagi.. tyłam w ciąży po 20 kg i tylko czasem ściągałam obrączkę kiedy puchły mi dłonie.
      Kupcie może taki rozmiar obrączek by były luźniejsze ale żeby nie spadały..
      • gr.een Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 15:27
        fajna stopka .
        Im bardziej się boję czy niepewności tym większa ciekawość co jest w środku ...
        kiedyś mnie to zgubi
        • virtual_woman Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 18:52
          W filmie jakimś usłyszałam, spodobało mnie się ;)
      • notoja11 Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 15:32
        mój zaręczynowy ma rozmiar 7 i noszę tylko na 'okazje', bo spada:D
        • virtual_woman Re: uwaga! teraz będę się chwalić 26.03.11, 18:54
          Noszę szóstkę ;) Teraz obrączka lata po palcu ale nie spada :) Z dodatkowymi kilogramami nie była luźna :)
          Jak spada Ci siódemka, to może piątka będzie okej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka