Dodaj do ulubionych

przerwa świąteczna

15.04.11, 15:53
Tradycyjnie idziecie święcić jaja, po czym nie wstajecie od stołu, czy wykorzystujecie czas na turystykę i rekreacje?

Ja od kilka lat to drugie. Wielkanoc nie jest dla Mnie ważnym świętem, nie lubię jeść i tyć, nie lubię spędów rodzinnych, dlatego odcięłam się od tej grubej tradycji i wolę obchodzić kwietniówki :)
Obserwuj wątek
    • soulshunter2 Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 15:56
      Na turystyke i rekreacje. Chodze od znajomych do znajomych i sie obzeramy oraz chclejemy wóde butelkami.
      • hotally Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 15:58
        z gwinta??
        • soulshunter2 Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 15:59
          z jakiego gwinta, my som kurturarne, musztardówek urzywamy
          • teletoobis Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 17:41
            ekhm..... spodziewalem sie po Tobie....ze uzywacie
    • bell82 Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 15:59
      Ty sie Ally lepiej przyznaj kto ci tak mózg sprał?? tego co wypisujesz na blogu czytac sie juz nie da
      • soulshunter2 Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:00
        obstawiam kolonohydrocostam. Pewnie cicnienie bylo za wysokie i polecialo do główki.
      • hotally Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:06
        Zobaczyłam coś co Mnie przekonało, o czym wie bardzo mało osób, a nie będę pisać publicznie, bo Mnie odstrzelą.
        • soulshunter2 Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 20:33
          eeee tam, obiecujesz tylko jak zwykle.
    • martishia7 Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:02
      To będą pierwsze bardziej masowe święta od śmierci mojego taty. Cieszę się, że spędzimy je w szerszym gronie. Poza tym w lany poniedziałek moja mama obchodzi okrągłe sześćdziesiąte urodziny.
    • maitresse.d.un.francais Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:02
      wolę obchodzić kwietniówki :)

Co obchodzić?

Mnie żadna opcja nie dotyczy. Od stołu wstaję, turystyki nie uprawiam.
    • wicehrabia.julian Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:03
      hotally napisała:

> Wielkanoc nie jest dla Mnie ważnym świętem, nie lubi
      > ę jeść i tyć, nie lubię spędów rodzinnych, dlatego odcięłam się od tej grubej t
      > radycji i wolę obchodzić kwietniówki :)

to stoi w zdecydowanej sprzeczności z twoimi poglądami, wszak dla skrajnej prawicy rodzina jest najważniejsza

jak ty żyjesz w takich schizofrenii?
      • hotally Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:09
        skrajna prawica? Ja nawet katoliczką nie jestem :)
        hehe dla Twojej wiadomości Ja jestem liberalny konserwatyzm.
        • wicehrabia.julian Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:13
          hotally napisała:

> skrajna prawica? Ja nawet katoliczką nie jestem :)
          > hehe dla Twojej wiadomości Ja jestem liberalny konserwatyzm.

to tym bardziej, każdy konserwatysta na piedestale stawia rodzinę, pytanie o schizofrenię nadal zasadne
          • hotally Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:20
            Ja jestem Narcyzem i na piedestale stawiam Siebie, rodzinnych spędów nie lubię, wolę podróżować :) Cieszę się, że wywołałam zamieszanie w sprawie Smoleńska i nawet tydzień po rocznicy zamachu, widząc Ally cały czas o tym myślisz. Taki był zamiar. A teraz zastrzel telewizor, spal gazetę wyborczą i zacznij mysleć:)
            A jutro idę na kongres nowej prawicy.
            • martishia7 Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:25
              A to robiłaś jakiś happening z okazji Smoleńska, że masz się z tym kojarzyć? Ja ograniczyłam obchody do zimnego Lecha z rana.
            • wicehrabia.julian Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:32
              hotally napisała:

> Ja jestem Narcyzem i na piedestale stawiam Siebie, rodzinnych spędów nie lubię,
              > wolę podróżować :) Cieszę się, że wywołałam zamieszanie w sprawie Smoleńska

jakie zamieszanie? twoje zdjęcie jak zapalasz znicz pod pałacem jest tak samo żenujące jak z zakopiańskim, pijanym "niedźwiedziem"

> A jutro idę na kongres nowej prawicy.

znowu się będziecie jednoczyć? z tego mam największy ubaw
      • simply_z Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:09
        to stoi w zdecydowanej sprzeczności z twoimi poglądami, wszak dla skrajnej praw
        > icy rodzina jest najważniejsza
        >
        > jak ty żyjesz w takich schizofrenii?
        >
        ahah no wlasnie
    • revella Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:07
      Ja tam tradycyjnie świeta spędzam z rodzinką :) I tak rzadko sie z nimi widze, wiec jest okazja do spotkania
    • bijatyka Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:09
      Leżę i tyję, tylko, że z dala od domu.
    • izabellaz1 Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:12
      Właściwie uczucie przejadania się jest mi obce więc łączę umiarkowane obżarstwo ze sportem niezależnie od świąt czy dnia powszedniego.
    • salma75 Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:19
      Dzień jak codzień, z tą różnicą, że dzieci do szkoły nie idą.
      Normalnie zwykle święta spędzam z mężem, łażąc gdzieś po górach.
      W tym roku chłop wyjeżdża na konferencję do usa, będę sama z dzieciakami, planuję dużo spacerów, kino, trochę grzebania w ogródku, mam nadzieję, że jakoś zleci...
    • kiira_korpi Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:28
      Ja jadę do rodziców, gdzie tradycyjnie zalegam na kanapie i daję się obsługiwać:). Podczas takich świąt nigdy nie muszę sama ruszyć ręką, ani nogą, nawet kiedy próbuję zrobić sobie w środku nocy herbatę, moja mama woła z łóżka - potrzebujesz czegoś, córciu?
      Muszę przyznać, iż bardzo lubię tę tradycję;).
      A na wyjazdy zagraniczne zostawiam sobie 2 tygodnie w zimie i 2 tygodnie latem. Na więcej na razie nie wyrobię, ale nawet gdyby, to szkoda byłoby mi zostawić staruszków samych.
    • sweet_pink Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:36
      Dla mnie Wielkanoc nie jest ważnym świętem, ale jest ważne dla moich rodziców i "teściów".
      W sobotę zaniesiemy teściom jaja do wyświęcenia (ja i chłop dwoje ateistów) i będziemy szykować jedzonko, bo "teściowa" lubi szykowanie jedzonka. A wieczorem spotkamy się ze znajomymi lubego z rodzinnego miasta.
      W niedzielę spotkamy się z rodzina lubego na obiedzie, a kolację zjemy już u moich rodziców.
      Poniedziałkowe przedpołudnie spędzimy z moją rodziną, a wieczorem sie polenimy.
      Wyjazdy turystyczne uskuteczniam w urlopy, których mam pod dostatkiem. Dla mnie to tylko ciut dłuższy weekend, spędzany z rodzinką.
    • jej_torebka Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:36
      ja bardzo lubię swięta.
      jest to świetny pretekst żeby odwiedzić rodzinną miejscowość i, w jednym z trzech pubów, zamroczyć się nieco alkoholem z przyjaciółmi, którzy jako i my porozjeżdżali się na wszystkie strony świata.
      • ssdd1975b Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 16:56
        osobiscie wole wykorzystac ten czas na cos pozytecznego, w tym roku w zwiazku z kumulacja bank holidays w UK to musze wziac tylko 4 dni urlopu na prawie 2 tygodniowy wypad do Wloch - planuje poznac co to wielkanoc we wloszech (a ze spedzam je z nativami wuiec jest szansa podpatrzenia roznic). Pozniej Toscania... :)

do tej pory najbardziej podobaja mi sie swiata Greecki - grilowanie i picie - czego nie lubic??? :)

• hotally Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 17:21
          w lipcu planuję z Psiaciółami Toskanię. Napisz pozniej czy warto :)
          • mumia_ramzesa Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 17:35
            Polaczenie rozu z pomaranczem jest teraz modne?
            • hotally Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 17:47
              turbo modne :D
          • ssdd1975b Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 17:36
            will do so... :)
        • princess_yo_yo Re: przerwa świąteczna 15.04.11, 17:26
          oh tak, dwa 4dniowe weekendy pod rzad, juz sie nie moge doczekac!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka