Dodaj do ulubionych

imiona - kobiece i meskie

17.04.11, 15:15
wczoraj rozpoczelam sezon touch rugby, druzyny sie przetasowaly, jest pelno nowych ludzi, sama nie gralam w zimie wiec wszystko zaczyna sie prawie od zera. zanim sie zacznie sezon druzyna ma kontakt internetowy, wiadomo kto przyjdzie w ktory dzien itd. tyle wprowadzenia.

a teraz co zauwazylam, jesli chodzi o kombinacje twarz/imie, pamietam wszystkich facetow z mojej druzyny i tylko jedna dziewczyne.

a teraz tradycyjne pytanie TEZ TAK MACIE?
Obserwuj wątek
    • kombinerki.pinocheta Re: imiona - kobiece i meskie 17.04.11, 15:32
      > a teraz tradycyjne pytanie TEZ TAK MACIE?

U nas w touch rugby nie dochodzi do przetasowan w skladach.
      • princess_yo_yo Re: imiona - kobiece i meskie 17.04.11, 15:47
        haha, ale na prawde mnie to teraz interesuje, poznajesz 8-10 osob w tym samym czasie, latwiej zapamietujesz kobiety czy mezczyzn?
        • kombinerki.pinocheta Re: imiona - kobiece i meskie 17.04.11, 15:52
          Ostatnio nie poznaje ludzi, ale powiem ci, ze kiedys podczas samego przedstawiania sie bylem w duzym stresie i zapominalem imion kobiet. Ale wtedy bylem maly i glupi.
          Z facetami nie mam problemu.
          Po latach potrafilem sobie przypomniec imiona i nazwiska dziewczyn, ktore mi sie kiedys podobaly, a z ktorymi chodzilem tylko na dodatkowe zajecia czy tez jeszcze znalem je z LO lub z poczatku studiow.
          Nie mam ogolnie z tym problemu.

Stawiam na kobiety. Na facetach az tak sie nie koncentruje.
    • chersona Re: imiona - kobiece i meskie 17.04.11, 16:07
      u mnie mężczyźni mają pierwszeństwo na forum. świetnie pamiętam grafa, eata, zeberdee, minasza, kombinerki, bimotę, mashera, soula. potrafię odtworzyć ich wypowiedzi. z kobietami za chiny nie pamiętam, która co powiedziała, choć też są nicki, które wyławiam i czytam z ciekawością.
      w życiu generalnie, niezależnie od płci, nie mam pamięci do ludzi - ani do twarzy, ani do imion, ani do nazwisk. prędzej skojarzę osobę z jakimś zdarzeniem, niż z jej własnymi cechami. prowadzi to do kłopotliwych, żenujących sytuacji, ponieważ bardzo często nie potrafię rozpoznać rodziców dzieci z klasy mojego dziecka, sąsiadów, czy studentów.
      • sid-the-sloth Re: imiona - kobiece i meskie 18.04.11, 21:13
        Jeśli chodzi o forum, to ja długo miałam odwrotnie.:)
        A w życiu nie pamiętam imion ani twarzy - chyba, ze ktoś jakoś zwróci moją uwagę (facet mi się spodoba lub kogoś przypomina, dziewczyna jest bardzo wyrazista, ciekawie ubrana, etc.).
      • minasz Re: imiona - kobiece i meskie 18.04.11, 21:59
        ja zapamietuje zarówno kobiety jak i facetów forumowych w głowie zostaja mi pewne posty które okresliły mi dana osobe przewaznie sa to skojarzenia negatywno-pozytywne
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: imiona - kobiece i meskie 18.04.11, 22:23
      O, podoba mi się ten sport - touch rugby. :D

Ja mam problem z zapamiętywaniem imion. Twarze, osoby, konteksty znam i pamiętam, ale imion za chiny. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich - jak ktoś mi osobiście w pamięć zapadnie to staram się zapamiętać (kobiety mają tu przewagę :) ).
      Cóż - politykiem nie będę, bo podobno urodzeni działacze mają talent (albo trening) do zapamiętywania imion od pierwszego razu.
      • princess_yo_yo Re: imiona - kobiece i meskie 19.04.11, 10:13
        bo to bardzo dobry sport, duzo biegania i to na swiezym powietrzu, chociaz mozna tez grac na astro turf, nie trzeba kopac ani kozlowac pilki, i zgranie zespolu ma duze znaczenie. i jak mawia moj znajomy 'you can touch girls', haha, osobiscie wole dotykac chlopcow ale jestem na tyle otwarta zeby nie dyskryminowac.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: imiona - kobiece i meskie 19.04.11, 14:00
          > i jak mawia moj znajomy 'you can touch girls', haha,

Od razu przyznam że też głównie o tym aspekcie gry myślałem :D
    • brms Re: imiona - kobiece i meskie 19.04.11, 13:29
      Z trudem zapamiętuję cokolwiek (zwłaszcza imiona), ale jak już to w pierwszej kolejności zawsze kobiet. Co ciekawe, nawet jeśli w grupie jest 3 mężczyzn i 8 kobiet, najpierw zapamiętam te kobiece.
      P.S. za czasów studenckich reprezentowałam moją uczelnię w rugby. Też było sporo touch ;)
      • princess_yo_yo Re: imiona - kobiece i meskie 19.04.11, 15:08
        full contact rugby? wow, hardcore.
    • masher Re: imiona - kobiece i meskie 19.04.11, 13:36
      mam to zboczenie ze nie pamietam imion, nazwisk, adresow, telefonow, dat :] od tego zawsze uwazalem ze jest kobita, bo wy macie takiego gpsa polaczonego z duza pamiecia wewnetrzna ;) teraz sie okazuje ze nie kazdy model tak ma. i co to teraz bedzie?
    • paco_lopez Re: imiona - kobiece i meskie 19.04.11, 14:53
      co to jest to touch rougby . to taklie rougby koedukacyjne dla niewyzytych czy co ? mozna sie podotykac w młynie i nikt nie powie, ze zdrada. a co do imion, to już tylu ludzi poznałem, ze jak poznaje cztery osoby na raz , to nie ma szans zebym zapmietał ich imiona niezaleznie od płci.
      • princess_yo_yo Re: imiona - kobiece i meskie 19.04.11, 15:16
        touch rugby to odmiana rugby (non-contact a bardziej precyzyjnie semi-contact), czesto wykorzywana w treningach przez zawodowe druzyny i w touch zazwyczaj bawia sie amatorzy zwlaszcza w koedukacyjnych skladach. miniejsze boisko, 6 zawodnikow, nie ma mlynow, kopania itd.
    • bimota Darian 19.04.11, 14:56
      Czy to ma cos wspolnego z Daria albo Darkiem ?? Poza podobnym brzmieniem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka