Dodaj do ulubionych

czarne zęby

19.04.11, 14:41
żelazo +regularne picie zakwasu z buraków czerwonych+regularne picie soku z aronii
moje zawsze białe zęby są czarne
czym je czyścić? mycie zebów odrazu po wypiciu cholerstw pastą wybielającą nie pomaga ani ani, zależy mi na domowych sposobach
żelazo już odstawiłam ale reszta barwi równie pięknie
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: czarne zęby 19.04.11, 14:43
      spróbuj płukać zęby olejem.
      • izabellaz1 Re: czarne zęby 19.04.11, 14:46
        Albo płukać tym olejem przed zjedzeniem buraków to może wtedy tak łatwo nie złapią koloru?
        • alpepe Re: czarne zęby 19.04.11, 15:45
          też dobry pomysł, ale niezbyt apetyczny.
          • izabellaz1 Re: czarne zęby 19.04.11, 20:55
            Ja lubię oliwę z oliwek.
      • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 15:33
        zwykłym do smażenia? może głupie pytanie ale nie wiem czy to ma znaczenie :)
        • alpepe Re: czarne zęby 19.04.11, 15:41
          tak, to nie ma znaczenia, i próbuj może pić przez słomkę?
    • berta-death Re: czarne zęby 19.04.11, 14:44
      Pepsi podobno nie takie rzeczy czyści. Poza tym jeszcze jest woda utleniona. A soki lepiej pić przez słomkę. I dentysta też nie taki straszny jak go malują.
      • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 15:35
        A co mi dentysta poradzi, skoro codziennie muszę to pić? Pepsi nie mogę, chyba, że kupię tylko do płukania - ale też zdziera szkliwo.
    • zamysleniee Re: czarne zęby 19.04.11, 14:47
      Wybielające pasty, osłabiają szkliwo, które z czasem szybciej łapią "kolor".
      Od razu po wypiciu czegoś, co ma związek ze zmianą koloru, nie myj zębów, daj 5-10 min, na wyregulowanie się kwasów w buzi. No i szczoteczki zmieniaj często. to nie tylko kwestia bakterii, ale także ułożenia włosia. :)
      Przepłukanie wodą od razu też działa pozytywnie. Z domowych sposobów to cytryna wybiela, ale znowu,działa niekorzystnie na szkliwo.
      • monia515 Re: czarne zęby 19.04.11, 14:54
        Pij przez słomkę.
        • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 15:34
          o i to jest niegłupi pomysł z tą słomką
      • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 15:35
        no wlasnie, cytryna mnie wykonczy, bo potem bolą mnie dziąsła po takich zabiegach
        płukanie wodą, to nie bardzo daje radę, jedynie język trochę oczyszcza
    • lupus76 Re: czarne zęby 19.04.11, 14:53
      Z żelazem uważaj, bo niszczy szkliwo.
      Przejdź się do stomatologa - bo ja pięknie mleczaki potraciłem właśnie przez żelazo.
      • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 15:36
        odstawiłam już ale prikaz był i musiałam po prostu
        stomatolog to mi zaproponuje piaskowanie i zabezpieczenie, a to sie będzie wiązało z jeszcze szybszym barwieniem.. narazie muszę dentystę odpuścić
    • magnusg Re: czarne zęby 19.04.11, 15:37
      Przed piciem wyjmij zeby do szklanki:))Nie wpadlas na to?:)
      • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 17:21
        jakoś nie wpadłam :PP
    • alpepe Re: czarne zęby 19.04.11, 15:43
      moja matka miała całe życie anemię i to mocną, ale pracowała w hucie i stale miała kontakt z rozpuszczalnikami, więc to pewnie z tego. Może jesteś czymś struta?
      • alpepe Re: czarne zęby 19.04.11, 15:44
        w sensie, że jakieś metale ci się skumulowały w organiźmie i stąd problemy? Albo lamblie?
      • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 17:21
        nie,nie, miałam znaczny ubytek krwi, odbuduje się
    • devilyn Re: czarne zęby 19.04.11, 17:50
      Jakie bierzesz żelazo (nazwa)? Zamiast buraków sok z pokrzywy z Dermesy lepszy. Ja już 3 lata na tym.
      • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 17:57
        Hemofer brałam
        ja piję zakwas z buraków, nie sok, ma trochę inne działanie i smak :) a pokrzywę tez piję
        generalnie teraz nic co krwiotwórcze nie jest mi obce
        jeszcze tylko za kilka dni zacznę pić lampkę byczej krwi dziennie, bo narazie jeszcze nie mogę
        • devilyn Re: czarne zęby 19.04.11, 18:50
          Hemofer w XXI? Ja od 3 lat biore sobrifer durules x2 dziennie i nic z zębami mi się nie porobiło, piłam sok z pokrzywy z miodem i żurawiną wchodiz jak soczek, i powoli po 3 latach ferrytyna rośnie...a i byczą krew też popijam :D
          • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 20:18
            ale ja go brałam tylko 2 tygodnie :)
            ja szybko wrócę, moja anemia nie wynika z choroby, a z gwałtownej straty dużej ilości krwi, więc pomęczę trochę buraczki i pokrzywę i będzie OK :)
      • nientepaura Re: czarne zęby 19.04.11, 17:59
        devilyn, napiszesz coś więcej o tym soku?
        mam anemię, wcinam sorbifer, ale piję też pokrzywę w fixie, tylko nie wiem, czy jak odstawię, to wyniki znów nie polecą na łeb, na szyję, a całe życie z żelazem to mi się nie uśmiecha;)
        • devilyn Re: czarne zęby 19.04.11, 18:53
          W maju powinien pojawić się na allegro ten z pokrzywy z miodem i żurawiną 500ml, szukaj Dermesa (to nazwa firmy). Jaką masz ferrytynę? (poziom zmagazynowanego żelaza we krwi, nie warto robić fe we krwi bo to tylko pokazuje ile dostarczamy go w diecie).

allegro.pl/pokrzywa-250-ml-niepasteryzowana-dermesa-i1558977807.html
          • nientepaura Re: czarne zęby 19.04.11, 19:06
            nie robiłam ferrytyny, lekarz nie mówił, żeby zrobić, jak pójdę to poproszę. miałam za to poziom b12 - niski, ale przekraczał normę
            • devilyn Re: czarne zęby 19.04.11, 19:08
              Lekarz na to skierownia Ci nie dam...więc zrób sama koszt ok.25zł, ja b12 od normy 199 miałam 235 i seria zastrzyków w dupę 20...raz na tydzień było kuj kuj ;(
              • rach.ell Re: czarne zęby 19.04.11, 20:28
                W sklepie z produktami ekologicznymi znajdziesz proszek do mycia zebow, czysci bardzo dobrze.
              • nientepaura Re: czarne zęby 19.04.11, 21:16
                aż sprawdziłam swoje wyniki: norma od 208, ja mam 297, więc też nisko, nikt o zastrzykach nic nie mówił
    • six_a Re: czarne zęby 19.04.11, 20:32
      nietam pasty wybielające są do niczego, bo za dużo ściernych zawierają i jeszcze bardziej osłabiają szkliwo. na wzmocnienie są dobre pasty o większej zawartości fluoru, np. duraphat 5000 (w aptece), myjesz trochę dłużej niż zwykle, a po myciu nie płuczesz zębów, tylko wypluwasz pastę. najlepiej na noc, żeby już nic potem nie jeść/nie pić. 2 razy w tyg. takie mycie, w ramach fluoryzacji.

i kolorowe bardzo rzeczy przez słomkę, bardzo dobry pomysł.

no i nie wiem, jaką masz szczoteczkę, ale powinnaś używać miękkiej, jeśli problemem jest wrażliwość zębów.
      • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 22:39
        miękką mam i już piję przez słomkę, zobaczymy :)
    • orange_tail Re: czarne zęby 19.04.11, 21:29
      solą można umyć zęby co jakiś czas, ale nie za często. ohydne to, ale działa.
      • vandikia Re: czarne zęby 19.04.11, 22:40
        sola zedrze chyba też szkliwo?
        no nic, praktykuję słomkę i olej póki co :)
    • grassant Re: czarne zęby 19.04.11, 23:09
      pij przez rurkę
    • mahadeva pij przez rurke :) 20.04.11, 19:26

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka