zawsze-soffie
11.05.11, 15:02
nie można zwrócić uwagi, że jej postawa jest np chamska, bo zlatuje się tłum, który wyzywa????? I czy na prawdę nie wypada??????Czy źle zachowująca się ciężarna jest to jakiś temat tabu?
Czytam enty wątek na "e mamie" o kobietach w ciąży, które zachowują się na zasadzie:
" jestem w ciąży więc mi się WSZYSTKO należy" ( nie mojego autorstwa) i większość kobiet to te które wyzywają Cię od ignorantów bo nie myślisz o tym, że kobiecie w ciąży się spieszy i np w godzinach szczytu idzie z wózkiem do metra i dziwi się że jest jej ciasno, domaga się wręcz, żeby inni wyszli i pojechali później... równocześnie na pytanie, że może pani X tez się śpieszy do pracy a to jedyny transport czy coś ta kobieta odpowiada " co mnie to obchodzi?
" Czyli ona narzuca mnie, że ma mnie obchodzić jej plan na dzień dzisiejszy, równocześnie mając gdzieś moje plany"
nie ogarniam trochę tego..czy to jest w porządku?
Żeby nie było pytam tylko zainspirowana pewnymi wątkami. Nie ma nic do kobiet w ciąży. Uważam, że należą im się pewne przywileje, ażeby ułatwić im przebrnięcie przez ten piękny acz trudny czas. Ustępuje im jak tylko mogę i nie zajmuję przeznaczonych dla nich miejsc.