Dodaj do ulubionych

otyłe dietetyczki

11.06.11, 19:57
Nie wiem, czy zauważyliście, ale większość dietetyczek jest otyłych.
Z jednej strony - okay, pewnie wie, co to znaczy problem ze zrzuceniem 10 kg, ale z drugiej - skoro wie i mówi, jak je zrzucić, czemu sama tego nie zrobiła?

Jestem początkująca w tym zawodzie i przyznam, że pełno moich koleżanek po fachu ma sporą nadwagę. Tak samo było na uczelni, jakieś 3/4 pań "specjalistek ds. żywienia" to babki mające po 90 i 100 kg
Obserwuj wątek
    • rzeka.chaosu Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 20:00
      90-100 to już mega otyłość. ;/

Nie byłam nigdy u dietetyka to nie wiem. ;]

Otyła baba z miesnym mi sie kojarzy :D
      • maitresse.d.un.francais Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 21:26
        90-100 to już mega otyłość.

Nie ma czegoś takiego. Jest otyłość olbrzymia, ale do niej 100 kg nie wystarczy.
        • atak_kobry Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 15:01
          > Nie ma czegoś takiego. Jest otyłość olbrzymia, ale do niej 100 kg nie wystarczy

jest. Właśnie koleżanka powyżej ją zdefiniowała jako 90-100 kg.

dziękuję.
    • hotally Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 20:00
      Moja dietetyczka jest piękna, szczupła i wysportowana :))
      • soulshunter2 Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 22:41
        daj jej nr telefonu :)
      • six_a Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 23:45
        i dlatego czujesz się gruba? ;)
    • fiigo-fago Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 20:05
      Widać kiepskie z nich dietetyczki gdy nie potrafią schudnąć, do tego leniwe fleje by się tak zapuścić.
    • wersja_robocza Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 20:13
      Pie....isz. Ile znasz takich dietetyczek?
      • mirtillo25 Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 00:20
        Podałabym Ci nazwiska i adresy, ale najpewniej wyleciałabym z pracy ;)
    • berta-death Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 21:01
      To, że ktoś ma patent na odchudzanie, jeszcze nie znaczy, że od razu sam musi z niego korzystać.

Ale z drugiej strony, coś z tymi ekspertami faktycznie jest do rzeczy. Ilu znasz ekonomistów, finansistów i doradców biznesowych, którzy jednocześnie sami są milionerami i prowadzą dobrze prosperujące firmy? Z innymi profesjami jest identycznie.
      • mariko8 Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 23:21
        no dokładnie
        Z drugiej strony taka mega szczupła dietetyczka, wycięta jak z gazety o fitnessie często onieśmiela i niektóre kobiety czują się niezręcznie, bo podświadomie zaczynają się do niej porównywać na zasadzie - chciałabym być taka jak ona ale pewnie nie będę
        Wybierają te otyłe dietetyczki bo jest swoja, normalna i widać że tak jak klientka może mieć problemy.

Są kobiety które nie lubią pięknych, zadbanych kobiety i szukają tzw. swojego poziomu bo czują czują się wtedy swobodnie, a tej ładnej się zazdrości i obgaduje, np. wystarczy wejść w środowisko kobiecych pism i posłuchać rozmów w redakcji, między koleżankami z pracy, masakra.
        • ongoing Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 09:59
          mariko8 napisała:

> no dokładnie
          > Z drugiej strony taka mega szczupła dietetyczka, wycięta jak z gazety o fitness
          > ie często onieśmiela i niektóre kobiety czują się niezręcznie, bo podświadomie
          > zaczynają się do niej porównywać na zasadzie - chciałabym być taka jak ona ale
          > pewnie nie będę
          > Wybierają te otyłe dietetyczki bo jest swoja, normalna i widać że tak jak klien
          > tka może mieć problemy.

trochę dziwna ta teoria. Poszłabyś do zaniedbanej kosmetyczki albo do grubego trenera fitness?
          • klawiatura_zablokowana Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 21:52
            Jeśli byłby dobry, czemu nie?
            Chodziłam kiedyś do jednej fryzjerki, dziewczyna brzydka mówiąc szczerze, włosy też cienkie i dosyć zaniedbane, widać, że nie miała na nie pomysłu, ale innych czesała bosko. Dopiero z czasem jakoś jej się zebrało, żeby coś z tymi włosami zrobić i nie odstraszała, ale rewelacji nie było nigdy.

A z tymi finansistami to też różnie bywa, super prosperujące firmy nie biorą się z powietrza, trzeba mieć kapitał na start, nie każdy ma odłożoną kasę/zdolność kredytową.
      • atak_kobry Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 15:04
        to nie są eksperci tylko doradcy.
        Jak ktoś sam nie umie to uczy innych.
        Jak ktoś korzysta z porad doradcy to jest idiotą.
        Jak ktoś jest grubą dietetyczką i liczy na dużo klientów to jest idiotką.
        dziękuję
        • mariko8 Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 19:39
          dobry komentarz !
    • amused.to.death Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 21:10
      Byłam u dietetyczki.
      Miła i szczupła pani.
    • moonogamistka Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 22:40
      to tak jak z psychologiem:)) ida na studia, bo maja problemy ze soba;) Poza tym wiedza o czyms a praktyka to zupelnei rozne sprawy:) ja tez wiem, ze alkohol szkodzi a wlasnie wciagam czerwone ;))
      • easyblue Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 22:54
        Ależ czerwone jest doskonałe dla serca i układu krążenia!
        Piwo zawiera którąś z grupy wit.B, która jedynie w piwie jest:)
        Czysty alkohol wypłukuje zbędny cholestrol z żył!
        A poza tym, pijąc napoje alkoholowe przyczyniasz się do poprawy stanu naszego szkolnictwa, poniewaz akcyza z niego idzie właśnie na nie:)
        Jak chcesz inny argument to służę: trzeba poznac wroga! Jak mozna mówić o stanie upojenia alkoholowego, kiedy nigdy się w takowym nie było?:)
        Ale ja dziś bez procentów, bo bawiłam się lakierami przez kilka godzin, a po takiej przygodzie lepiej nie pić, bo można dać potem zarobic grabarzowi:P
        • moonogamistka Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 22:58
          Dobra- ale dzien w dzien?;))) I niekoniecznie 1 kieliszek;)))
          Na wyrownanie biegam co drugi dzien 6 km;)) //wiem nedzne tlumaczenie;)))
          • easyblue Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 23:31
            No nikt nie jest doskonały:)))

Ps. ja wieczór w wieczór piwo przed snem:) Siem tuczylam:D No i jak się podtuczyłam te 1,5-2 kg, to teraz mam przerwę w piciu:D Ale jak będzie 1 kg mniej, to znów zacznę płacić akcyzę w towarze wyskokowym:P
            • moonogamistka Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 23:40
              lacze sie w bolu:))
    • six_a Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 23:28
      jakbyś był na pięciu dietach na raz, to też byś tak miał.
    • makarona1 Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 23:34
      Oczywiście.
      Lekarz musi koniecznie być całkowicie zdrowy
      Blondynka powinna być głupia
      Dietetyczka szczupła
      a murzyn ma śmierdzieć
      • moonogamistka Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 23:40
        nje nje Murzyn ma miec dlugiego:))
        • makarona1 Re: otyłe dietetyczki 11.06.11, 23:53
          Hłe hłe
          a każdy francuz dzień zaczyna od orala :)
      • mirtillo25 Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 00:09
        Chyba nie zrozumiałaś mojego postu. Nie chodziło mi o przypięcie metki "dietetyczka = szczupła".
        Pulchna dietetyczna to jak hydraulik, który wie tylko z teorii jak naprawić kran, ale nigdy tego nie zrobił i nie przetestował u siebie w domu ;)

To również tak jak z dermatologiem. Kobieta z mega trądzikiem na twarzy jest jak dla mnie nieprzekonująca, natomiast co innego kiedy ta kobieta ma wyraźne blizny po wyleczonym raz na zawsze trądziku ;)

Zastanawiam się tylko, jak to wpływa na pacjentów. Rasistowskie uwagi mogłaś sobie podarować.
        Pzdr.
        • raohszana Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 00:17
          Szewc bez butów chodzi.
        • makarona1 Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 00:20
          A lekarz palący papierosy to dla Ciebie wiarygodny jest? Albo nauczyciel?
          Bzdury pleciesz.
          Zawód zawodem- życie życiem.

Też pozdrawiam
          • karmmi Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 07:28
            A dla mnie to miałoby duże znaczenie - na wakacjach trafilam do "salonu" fryzjerskiego, gdzie pani fryzjerka miała jakiś sfilcowany koltun na głowie, szumnie zwany ondulacją - opuściłam czym prędzej to miejsce. Nie skorzystałabym z usług dentysty bez zębów, nie skorzystałabym również z poomocy otyłej dietetyczki. Jestem dziwna, ale dla mnie pierwsze wrażenie w danym miejscu usługowym, dużo mówi o świadczonych tam usługach właśnie.
            Nie wiem czy murzyn powienien śmierdzieć, ale bez wątpienia fryzjer powinien mieć zadbane włosy, dentysta zęby, a dietetyk powinien być szczupły - to ich wizytówka.
            • beata.1968 Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 08:13
              zgadzam się z karmmi. Nigdy nie skorzystałabym z usług fryzjera który ma niemodną/zbyt awangardową fryzurę lub zniszczone włosy. Jeżeli nie zadba sam o siebie (swoje włosy) jak może zadbać o moje? Podobnie manicurzystka mająca szpony a la Jola Rutowicz nie jest dla mnie godna zaufania . Takie osoby są swoją antyreklamą i nie chciałabym tracić pieniędzy na korzystanie z ich usług.
            • atak_kobry Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 15:07
              fryzjerka przecież sama sobie włosów nie zetnie

dziękuję
    • ongoing Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 09:57
      też mnie zadziwia to zjawisko. Poznałam niedawno dwie specjalistki ds. żywienia i obie miały tak ok. 7-10 kg nadwagi. Ok, każdemu wolno, ale dlaczego taka pani ma komuś mówić, jak się powinien ZDROWO odżywiać? obie są dla mnie zupełnie niewiarygodne w tym, co robią, bo po prostu widać, że znają tylko teorię, a same nie potrafią jej wdrożyć w życie.
      • atak_kobry Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 15:10
        > Ok, każdemu wolno, ale dlaczego taka pan
        > i ma komuś mówić, jak się powinien ZDROWO odżywiać?

a dlaczego nie?
        może wie a robi mężowi na złość tą nadwagą.
        Albo jej się nie chce

dziękuję

PS. nie lubię grubych bab
        • ongoing Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 16:41
          dlaczego od razu zakładasz, że ma męża?:) i że robi mu na złość?:) a co z dietetyczkami-pannami, lesbijkami itd?
    • rraaddeekk Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 13:35
      Jest takie żydowskie powiedzenie, które daje do myślenia:

"Skoro jesteś mądry, to dlaczego nie jesteś bogaty?".

Czy ktoś poleci wykonać stronę www agencji, która ma własną okropną?
      To się sprawdza w każdej dziedzinie.
    • atak_kobry nikt do takiej nie pójdzie 12.06.11, 15:00
      chociaż... "czy drogowskaz musi pójść do miasta?"

> Jestem początkująca w tym zawodzie i przyznam, że pełno moich koleżanek po fach
      > u ma sporą nadwagę. Tak samo było na uczelni, jakieś 3/4 pań "specjalistek ds.
      > żywienia" to babki mające po 90 i 100 kg

bo grube się interesują dietami
      oraz sportowcy.
      dziękuję
    • to.niemozliwe Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 16:06
      Poniewaz jedna z okolicznosci skutecznego pilnowania diety jest wytrwalosc, a ta zalezy od temperamentu, a nie wiedzy zawodowej.
      Podobnie z palacymi lekarzami. :-)
    • akle2 Re: otyłe dietetyczki 12.06.11, 21:15
      Bardzo celne spostrzeżenie. Np w piramidach typu Herbalife jest sporo otyłych osób, a próbują doradzać innym. To samo "konsultantki" z Avona, Oriflame - strasznie zapuszczone (oczywiście nie wszystkie, ale duży odsetek). Odrosty na głowie, włosy przesuszone albo tłuste, obgryzione paznokcie, zmęczona twarz, bazarowa odzież.
      Co prawda, jest takie przysłowie, że znak drogowy nie musi iść do miasta, ale ja jednak korzystam tylko z usług osób, które są chodzącą reklamą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka