Dodaj do ulubionych

muzyka w glosnikach

12.07.11, 13:58
interesuje mnie jakiej muzyki sluchacie moje kochane forumowiczki.
czy wasze gusta zmienily sie z czasem, czy ewoluowaly wraz ze zmianami w ubiorze czy stylu zycia, czy moze wybor z czasow mlodosci okazal sie strzalem w dziesiatke pielegnowanym do dzisiaj.
czy selekcjonujecie muzyke?
spotykam wiele osob, ktorym wystarczy, ze brzeczy cos w radio, byleby zagluszalo cisze.
sa rowniez osoby, ktore starannie selekcjonuja muzyke w odtwarzaczu lub korzystaja z profilowanych rozglosni internetowych.

no i oczywiscie co wam teraz gra w glosnikach.

caluski :*
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 13:59
      Czajkowski
      • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:02
        a nie srowski?
        nie wstydz sie. tutaj sa sami zyczliwi ludzie. nikt sie nie bedzie smial z twojego wyboru :)
        • ursyda Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:03
          Czajkowski bo Czarny Labędz leci "ty głupia kobieto"
          • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:08
            co za tepy babsztyl, no.
            jak labedz to tylko czajkowski przeciez.
            • ursyda Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:22
              no to co ja zrobie, ześ taki tępy
              • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:27
                tepy, wulgarny, oblesny i chamski
                • ursyda Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:33
                  i z Warszawy!:)))
                  • wez_sie ehhh :/ 12.07.11, 14:41
                    wiesz co, wez sie
                    • ursyda Re: ehhh :/ 12.07.11, 14:51
                      też mi przykro
      • reniatoja Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:07
        przebijam: Haendel, oratorium Messiah.

A serio - na codzien? slucham tylko radia informacyjnego skai.gr, a w Polsce Trojki i Radia Maryja. Radyjka, w ktorych leci 90% umpaumpa i reklamy, od czasu do czasu podaja godzine, a raz na godzine 20-sekundowy serwis info - to JUZ nie dla mnie. Podkreslam juz, bo wydaje mi sie, ze im czlowiek starszy tym mniej ma ochote zasmiecac sobie uszy popem. No i tym bardziej chce wiedziec, co sie dzieje na swiecie.
        • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:10
          no ale przesz o tym co na swiecie sie dzieje, to mozesz przeczytac w necie.
          tam masz jeszcze bardziej na biezaco niz w radyjo.

a w aucie, komunikacji miejskiej, jadac na rowerze?
          a imprezy?

muzyka jest wszedzie
    • a_nonima Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:18
      Trójki słucham.
      • martola80 Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:29
        ja tyż:)
        ale nad morzem trafiłam na chilli zet, chill out non stop, bosko było...ale u mnie nie odbiera
        • milad.a Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 16:06
          > ale nad morzem trafiłam na chilli zet, chill out non stop, bosko było...ale u m
          > nie nie odbiera

Można przez net. :)
          www.chillizet.pl/
    • wez_sie widze, ze z muzyka na bakier... 12.07.11, 14:19
      szkoda.

myslalem ze temat ma potencjal.
      kazdy lubi sie wychwalac, a tutaj cisza :(
    • bijatyka Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:22
      teraz: polskie radio z internetu - stacja "City Groove". Polecam.
    • tygrysio_misio Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:37
      a ja Kocham Beatlesow... bardzo

juz nie jestem elastyczna muzycznie... kiedys bylam bardziej, ale po latach otwartosci doszlam do wniosku, ze to co lubie najbardziej to brzmienia z przelomu 60/70 lat... oczywiscie z wyjatkami, ale nic mna az tak nie rusza

np z domu wynioslam uwielbienie dla Queenu.. ale o ile moi rodzice lubili caloc... to ja z czasem doszlam do wniosku, ze lata 80 to zwyczajny pop... i choc Queen byl genialny w popie... to ja jednak nie bardzo lubie taka muzyke... ale ich brzmienie z poczatku a szczegolnie plyte QueenII uwielbiam

ogolnie powiedzilabym, ze lubie muzyke instrumentalna... sztuczne brzmienia odpadaja po calosci

no i jeszcze mozna powiedziec, ze lubie psychodele, ale za malo ich doswiadczylam w zyciu.. lubie to uczucie wpadania w trans pod wplywem muzyki.... ale instrumentalne, a nie jakiegos żoładokorwącego bumbum
      • tygrysio_misio Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:39
        i jescze bardzo lubie Jesusa Christusa Superstara.. i Hair'a

pierwszy mna porusza i zniewala super spiewem
        drugi porusza mnie tematyka.. bo takie hipisowskie brednie antywojenne i promilosne zawsze mnie wzruszaly

na Give Peace a chance tez placze...
      • jamesonwhiskey Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 17:38
        > choc Queen byl genialny w popie...

no nie wiem czy mozna ich zakwalifikowac do czegos tak plytkiego jak pop
        chlopaki to bardziej grali rocka (nie jestem fanem)

bo jesli tak, to jak zakwalifikujesz modern talking czy samate fox?
        • tygrysio_misio Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 17:43
          jako dno ;]

wiele z poznych piosenek Queenu nie bylo jakos bardziej rockowych od kawalkow Jacksona - ponoc krola popu

za to np sluchajac My Fairy King czasem zaluje, ze nie nagrali jakiegos misicala ;]
    • fajnajozia Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 14:53
      w aucie leci Chilli Zet i tylko jak się zaczyna odzywać Gabi mam ochotę wjechać w drzewo. Zresztą nie tylko Gabi, reszta gadająca też trudna do zniesienia. Kapele z młodości wciąż plus nowości. Ale jakie to kurcze, nie powiem - jeszcze ktoś mnie rozpozna ... :D
      • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 15:18
        na bank rozpozna
        • fajnajozia Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 15:26
          "na bank rozpozna"

Na bank może nie, ale w połączeniu z innymi postami ... :) Swoją drogą to ciekawe, ilu znajomych może być na takim forum. Uuuuu, groźnie brzmi :D
    • princessjobaggy Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 16:49
      Muzyka -> niezwykle wazna czesc mojego zycia.
      Gust nie tyle co mi sie zmienil, raczej z wiekiem poszerzylam horyzonty (do pewnych granic).
      Czesto szperam w necie w poszukiwaniu nieznanych mi brzmien/wykonawcow.
      W radio rzadko kiedy brzeczy byle co. Juz wole cisze niz byle co.
    • to.niemozliwe Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 21:57
      Jakos ostatnio od tygodnia zerkam na teledyski Michaela Jacksona. Choreografia, jego taniec, inni tancerze i tancerki. I muzyka, rytmy, rozne fajne brzmienia, zmiany tempa, instrumentarium. Teksty dosc fajne, niektore zaangazowane. No, ogolnie, to genialny byl, perfekcjonista.
    • moonogamistka Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 22:02
      eee no bez przesady, ma sie idoli, ale sie rozwijamy;_) nawet nie pisze co mam w emetrojce, bo to sie zmienia;_)
      Bo jak mozna biegac przy Kaczmarku i Mozdzerze?;_))) to chore;-)
    • yoko0202 Re: muzyka w glosnikach 12.07.11, 22:29
      ewolucja nastąpiła, owszem, w tym sensie, że poszerzam horyzonty
      na codzień (np. przy odkurzaniu:) i w aucie w zasadzie radio jakiekolwiek
      a ogólnie może mało oryginalnie, ale:
      - z dawnych lat na rockowo, Rolling Stones, Motley Crue, Aerosmith itp.
      - R&B w każdym wydaniu
      - na relaks Nina Simone i Gary Moore
      - i do kompletu trochę starego dobrego hip hopu typu Dr Dre, Snoop Dog, również nowego i polskiego - Tedzik, Parias itp.
      • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 13.07.11, 09:48
        oldskul rap zawsze spoko
    • qw994 Re: muzyka w glosnikach 13.07.11, 07:18
      O nie, ja zdecydowanie jest przeciwniczką "żeby tylko coś brzęczało". Selekcjonuję muzykę. Ale ostatnio mało słucham.
    • wez_sie slabo z ta wasza muzyka 13.07.11, 09:32
      myslalem, ze moze ktos cos zapoda, a tu posucha...
      • martola80 specjalnie dla ciebie:) 13.07.11, 09:40
        www.youtube.com/watch?v=3rX_S9eoV7I
        • wez_sie Re: specjalnie dla ciebie:) 13.07.11, 10:02
          piosenka aktorska? :-/
          • martola80 Re: specjalnie dla ciebie:) 13.07.11, 10:09
            To jest akutrat kawalek Piotra Bukartyka znanego fanom trójki, który rozpowrzechnił Zamachowski, w moim odczuciu gorszą wersję.
      • miau_weglowy moja muzyka ma sie dobrze ;p 13.07.11, 14:27
        www.last.fm/music/Distance
      • tygrysio_misio Re: slabo z ta wasza muzyka 13.07.11, 14:45
        Uwielbiam ten kawalek
    • bulkaczos Re: muzyka w glosnikach 13.07.11, 09:41
      Słucham muzyki a nie gatunków... Jeśli mi się coś spodoba poprostu tego słucham nie patrzę że to rock reggae rap czy muzyka poważna.
    • funny_game Re: muzyka w glosnikach 13.07.11, 09:43
      Tak.
      • majowamargot Re: muzyka w glosnikach 13.07.11, 22:14
        a ja ostatnio słucham radia "Złote przeboje"w drodze do pracy i z powrotem (komórka) ale jak drażni mnie jakiś kawałek to przełączam na inną stację

i tak jak ktoś wcześniej wspomniał nie dzielę na style tylko albo mi się coś podoba albo nie

uwielbiam muzykę filmową, lubię też Queen, Dire Straits, Santanę, Michaela Jacksona czy Madonnę
        ale szczególnie Marillion (za czasów Fisha), poniżej mój ulubiony kawałek

www.youtube.com/watch?v=C0e042ZZnCw

• varia1 Re: muzyka w glosnikach 14.07.11, 08:51
      teraz? Madredeus z Lisbon Story

dużo muzyki filmowej, trochę klasyki...
      czasem poezja śpiewana, czasem trash metal,
      zawsze i wszędzie mogę słuchać Gawlińskiego,niekoniecznie zaś lubię go oglądać;)

też jestem zdania że nie gatunków czy wykonawców się słucha, ale po prostu mniej lub bardziej udanych utworów

ale to wszystko dlatego że "The show must go on" ;)
    • wez_sie indie pop 27.10.11, 11:59
      nigdy nie sadzilem, ze sie tym zajaram, ale FLORENCE + THE MACHINE to jest jakis kosmos po prostu!
      • kitek_maly Re: indie pop 27.10.11, 20:37
        Daj jakiegoś linka.

Ja ostatnio zakochałam się w tym facecie. :) (i ten basssss!)
        Zresztą już w innym wątku zostałam okrzyknięta prezydentówną. ;) Tym razem tą drugą. :P
        • kitek_maly Re: indie pop 27.10.11, 20:40
          Bas bas bas... :)

--
          maybe Im still a love fool
          • wez_sie Re: indie pop 27.10.11, 20:57
            poluzjanci spoko, ale szału nima.
            florence se poszukaj na jutjubku kitku gluptasku.
            • kitek_maly Re: indie pop 27.10.11, 21:07
              > poluzjanci spoko, ale szału nima.

Spoko, po prostu się nie znasz.

> florence se poszukaj na jutjubku kitku gluptasku.

Nie chce mi się. Dlatego pytałam o link.
              • wez_sie Re: indie pop 27.10.11, 21:10
                a oddychać ci sie chce?
    • arogancka_agrafka Re: muzyka w glosnikach 27.10.11, 20:07
      wez_sie napisał:
      > no i oczywiscie co wam teraz gra w glosnikach.

Znajomy na skype coś tam ględzi w głośnikach. W międzyczasie śpiewa, ale nie wiem co to za gatunek.
      Trudno panie zidentyfikować.
    • sofitell Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 08:48
      Radia mam nastawione na czwórkę i trójkę, w samochodzie na dłuższych trasach zdarza mi się posłuchać radia Maryja (dobrze odbiera, ciekawe, inne spojrzenie na świat). Muzyki słucham w necie w zależności od nastroju i gdzieś podsłyszanego. I jeszcze lubię posłuchać soundtracków z filmow oglądanych na bieżąco, jak mi któryś wpadnie do ucha.

PS. Mnie zadziwia fascynacja radiem chili zet, na dłuższą metę męczącym, nudnym i bez życia znaczy bez nerwu. Jakaś forma dowartościowania się?
      • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 09:22
        z radia maryja najlepsze sa przepisy siostry anieli
    • salma75 Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 09:04
      Akurat teraz? Wyłączyłam po śniadaniu TOK FM i wrzuciłam płytkę Linkin Park.

A masz, z FB kopiuję:

Red Hot Chili Peppers
      Pink Floyd
      Dire Straits
      Portished
      Adele
      Piotr Czajkowski
      Chopin
      Sibelius
      Mozart
      Jacek Kaczmarski
      Maria Peszek
      Clint Mansell
      Myslovitz
      Alicia Keys
      Dżem
      Kult
      Agnieszka Osiecka
      Lounge Jazz
      Chillout Lounge
      Smooth jazz
      Bardzo lubię 5płytową składankę Ram Cafe.

Już.
      • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 09:19
        muzyczny bigos, ale pare smacznych kaskow mozna wyjac ;-)
        • salma75 Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 12:27
          Bigos, nie bigos, nie ograniczam się do jednego rodzaju muzyki - chyba najbardziej lubię muzykę klasyczną, na zmianę ze starym dobrym rockiem. A wieczorami smooth jazz :). Najmniej polskiej muzy słucham. Nie trawię hip-hopu, rapu, country i disco. A Ty? Czego słuchasz?

• wez_sie Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 12:42
            blagam, nie mow, ze nawet w najmniejszym stopniu cie to interesuje :)

ale jesli tak, to zdecydowanie wybieram stary dobry funk:
            george clinton, curtis mayfield, gil scott heron, james brown, swietni sa the delfonics... and manymanymore ;)
            rap z lat 90 tych tez jest swietny, no ale jak ktos od razu neguje rap, to jego sprawa.

z nowych brzmien zdecydowanie dubfx - swietnie sprawdza sie na rowerze i w aucie na trasie
            caly czas rowniez staram sie byc na biezaca z cala musyka ktora wychodzi.

florence + the machine, nowa plyta the black keys - musyka zupelnie nie w moich klimatach, a jednak te plyty skatowalem do znudzenia.

aaaa no i jamiroquai.

i jeszcze milion innych rzeczy, bo ja non stop czegos slucham (nowego albo wracam do jakis plyt sprzed lat)
            • salma75 Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 13:01
              wez_sie napisał:

> blagam, nie mow, ze nawet w najmniejszym stopniu cie to interesuje :)

Wiesz, jak podchodzisz do ludzi jak człowiek, to jest szansa, że w końcu jak człowieka zaczną Cię traktować ;). Przynajmniej od czasu do czasu ;).

> ale jesli tak, to zdecydowanie wybieram stary dobry funk:
              > george clinton, curtis mayfield, gil scott heron, james brown, swietni sa the d
              > elfonics... and manymanymore ;)

James Brown - świetny wokal, lubię taką barwę. Reszta też nie jest mi obca, ale to nie do końca moje klimaty.

> z nowych brzmien zdecydowanie dubfx - swietnie sprawdza sie na rowerze i w auci
              > e na trasie

Miałam fazę na gościa ze 2 lata temu, ale mi przeszło ;).
              W aucie lubie gdy RHCP lub Linkin Park mi głooośno gra.

> caly czas rowniez staram sie byc na biezaca z cala musyka ktora wychodzi.

Niestety, większości moje ucho nie akceptuje. Jestem na bieżąco z tym co "trójka" lansuje ;).

> jamiroquai

Znam i lubię :).

> i jeszcze milion innych rzeczy, bo ja non stop czegos slucham (nowego albo wrac
              > am do jakis plyt sprzed lat)

Nietypowe jak na gimnazjalistę ;). Te powroty to raczej przypadłość ludzi w moim wieku ;).
              • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 13:21
                milo by bylo, gdyby moderacja zaczela mnie traktowac, jak czlowieka, a nie wyrzutka...
                no, ale mentalonosci niektorym nie zmienisz.

raczej zadna polska komercyja stacja radiowa nie jest w stanie zaproponowac mi czegos nowego, wartego uwagi. choc oczywiscie nie mowie nie.
                stawiam na znajomych, blogi i radia internetowe.

RHCP - szczegolnie blood sugar i sex
                do fury ideal

lubie jeszcze dziewczyny:
                eryke, roisin, alice russel, novike

bo ja jestem nietypowym gimbusem ;)
    • mmagi Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 10:12
      uuuuu,lata 70te nadal,reszta to chłam,z nowszycgh doszedł Gigi d Agostino:D
      • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 10:15
        > z nowszycgh doszedł Gigi d Agostino:D
        matko boskoczestochosko
        • mmagi Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 10:20
          a cooo?niby?
      • arogancka_agrafka Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 10:55
        mmagi napisała:

> ,z nowszycgh doszedł Gigi d Agostino:D

Doszedł do grona ulubionych, czy chłamu ?
    • merda Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 12:05
      Standardowo roznej, w zaleznosci od nastroju. Zdecydowanie selekcjonuje, nieodpowiednia potrafi doprowadzic mnie do szalu. Dzis rano sluchalam Kings of Leon,wczoraj Lenny Kravitz, poszukuje 30 Second To Mars-unplugged i Florence&the Machine nowa oraz skladanka Stinga by mnie interesowala. Dzis wieczorem posluchalabym jazzu&bluesa, ale bede sprzatala wiec sie zdecyduje pewnie na Red Hot Chilli Peppers.
      Radio, tylko Trojka, ktora towarzyszy mi od dziecinstwa, choc w pracy musze byc bardziej elastyczna i wybieram zazwyczaj komercyjne lata 80/90. Bywa jednak, ze jak zaczynaja pitolic o pupie marynie lub puszczaja jakies depresyjne swawolenie o milosci, to wole te chwile poswiecic ciszy.A pozatym nie wyobrazam sobie zyc bez muzyki.
      • wez_sie Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 12:09
        > poszukuje 30 Second To Mars-unplugged i Florence&the Machine nowa oraz skladanka Stinga by mnie interesowala

poszukujesz, w sensie, ze formacie mp3, zeby przesluchac u skasowac po 24h? ;)
        • merda Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 16:02
          wez_sie napisał:

> > poszukuje 30 Second To Mars-unplugged i Florence&the Machine nowa oraz sk
          > ladanka Stinga by mnie interesowala
          >
          > poszukujesz, w sensie, ze formacie mp3, zeby przesluchac u skasowac po 24h? ;)

Poszukuje w sensie, nie mam czasu jechac do sklepu, a na necie zajrzalam tylko do jednego i nie znalazlam. Nie mam wszystkich orginalnych plyt, bo mnie po prostu nie stac.
          Ubolewam nad tym, bo po pierwsze przywiazuje wage do opakowania, a po drugie kopiowane wiecznie gdzies gubie i nigdy nie moge znalezc, przez co ich mniej slucham.
    • lonely.stoner Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 14:22
      ostatnio polubilam to: Tekst linka

i to: Tekst linka Kanka ogolnie pod wesole papieroski wchodzi milo:)

poza tym Tricky, Massive Attack, Beyonce, Al Green ( fajny ma zwlaszcza 1 kawalek z Joss Stone), Gossip i Beth Ditto ogolnie, z popularnych to Amy Winehouse (chociaz ona akurat skonczyla zanim na dobre zaczela), Amy McDonald, Moby... wczesniej lubilam bardzo Dzem i The Doors- no powiedzmy dosc oklepanej muzyki slucham hahaha :)
    • funny_game Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 14:23
      Dziś będę słuchać tylko bab, taki mam dzień :)
      • lonely.stoner Re: muzyka w glosnikach 28.10.11, 14:28
        z polskich bab to ja bardzo lubie renaty przemyk- 'babe zeslal bog' i 'kiedy bede stara kobieta' by martyna jakubowicz :)
    • miau_weglowy dzis 28.10.11, 16:07
      www.youtube.com/watch?v=wxcT_qseQDY&feature=related
      • miau_weglowy i wiecej 28.10.11, 16:24
        www.youtube.com/watch?v=vFuSwNUdoLk&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka