Dodaj do ulubionych

papierowy list

29.07.11, 21:25
Byłam dzisiaj w sklepie po rzeczy biurowe zobaczyłam obrzydliwie różową, a zarazem kiczowato słodką kopertę ;]
1 moja myśl "powysyłam w tym FV do klientów" -są przyzwyczajeni do mojej specyficzności ;]

2 moja myśl WYŚLĘ LIST

Pól dnia rozmyślałam co napiszę i komu.
Komu... to w sumie wiedziałam od razu... problem był z CO
wymyśliłam treść - dumnie zalepiłam kopertę i jutro idę wysłać.

Ostatnio prywatny list na papierze wysłałam z 20 lat temu ;]

Wysyłacie takie cuda do znajomych? ;]
Ja chyba zacznę praktykować ;] Mimo iż będzie to ciężkie bo w większości znam tylko @, telefon i adres "na oko trafię"
Obserwuj wątek
    • devilyn Re: papierowy list 29.07.11, 21:29
      Ja listów nigdy nie wysyłałam i wysyłać nie będę, ale specyficzne kartki to i owszem wysyłam :D
    • wez_sie Re: papierowy list 29.07.11, 21:29
      ograniczam sie do pocztowek. to i tak wiele w dzisiejszych czasach.
    • disa dobra myśl -pocztówki 29.07.11, 21:31
      ale moje musiały by być w kopercie ;]
    • katikatja Re: papierowy list 29.07.11, 21:31
      Wolę podkładać zdechłe szczury pod wrota wejściowe.
    • wicehrabia.julian Re: papierowy list 29.07.11, 21:33
      disa napisała:

> Wysyłacie takie cuda do znajomych? ;]

nie, odkąd używam komputera znacznie pogorszył mi się charakter pisma, teraz już chyba nie byłbym w stanie napisać ręcznie listu na parę stron

no chyba, że byłby to list o charakterze erotycznym ;)
      • varna771 Re: papierowy list 30.07.11, 16:01
        dwa razy w roku wysyłam list papierowy do kobiety, która jest w podeszłym wieku. Bardzo się wtedy przykładam ...
    • six_a Re: papierowy list 29.07.11, 22:18
      ja mogę napisać, tylko kto to odczyta.
      ostatnio nawet podpis coraz bardziej koślawy mi wychodzi, a tak ładnie pisałam. szlag.
      • wez_sie Re: papierowy list 29.07.11, 22:28
        a ja podobno mam dziewczecy charakter i kazdemu sie podoba
        • leziox Re: papierowy list 29.07.11, 22:30
          Pisac koniecznie piórem wiecznym.Dlugopis na recznym liscie wyglada brzydko i na nic caly wysilek.
          • wez_sie Re: papierowy list 29.07.11, 22:31
            fajny cienkopis tez daje rade
          • six_a Re: papierowy list 29.07.11, 22:36
            a nie może być ołówkiem? ołówkiem to jeszcze jakoś daję radę.
            poza tym jaka zaleta, odbiorca sobie wytrze i dopisze po swojemu, jak mu coś nie będzie pasować.
        • six_a Re: papierowy list 29.07.11, 22:33
          a stawiasz serduszka nad i? to nie masz.;)
          • wez_sie Re: papierowy list 29.07.11, 22:39
            zamiast o
    • 2szarozielone Re: papierowy list 30.07.11, 14:57
      z moim facetem w liceum - pisaliśmy do siebie listy. jeszcze zanim się zeszliśmy - i potem też. śmiesznie, bo byliśmy z jednego miasta i chodziliśmy razem do klasy ;) ale pisaliśmy w wakacje. Potem też - kiedy było coś ważnego do powiedzenia/wyjaśnienia/wyznania. Wysyłaliśmy pocztą oczywiście. MAile jakoś nam do tego nie pasowały. Mam do tej pory te listy, całe pudło. Fajnie się do nich wraca.

A potem już nigdy listów nie pisałam, szkoda...

A co do pisma - właśnie z powodu dominacji komputerów lubię sama dla siebie coś pisać ręcznie, piórem. Żeby się nie odzwyczaić. No i jakoś tak... pisanie na papierze ma więcej charakteru. nie można nic wykasować. trzeba pomyśleć, co się dokładnie napisze, zanim się to zrobi. Jakoś w zupełnie inny sposób się myśli przy pisaniu. Mniej chaotycznie.
      • selica Re: papierowy list 30.07.11, 19:51
        Robiłam to samo z moim facetem w liceum :) pisaliśmy do siebie wieczorami albo na lekcjach, bo on był dwie klasy wyżej i dawaliśmy sobie na przerwach. Bożesz jakie to było romantyczne. Do dzisiaj jak słyszę Wish you were here to myślę tylko on nim :)
    • swiete.jeze Re: papierowy list 30.07.11, 18:28
      Ja w tym tygodniu dostałam odręcznie napisany od Świadków Jehowy. Nie odpisuję:]
    • gr.eenka Re: papierowy list - nie wysyłam 30.07.11, 19:41
      ale chciałabym. kiedyś pisałam listy, których nie wysyłałam do zaznajominego osobnika. Chcaiłam je wysłać na papierze. A kiedyś to pisałam z koleżankami ale listonosz je przechwytywał . To dopiero później wyszło na jaw.
      Ale takie listy miłosne - byłoby cudnie móc pisać : )
      no i dostawać odpowiedź na nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka