marguy 20.09.11, 22:59 Za godzine jade do Bretanii po tego goscia: Jak bedzie duzy - jesli 40 cm to duzy, dla mnie w sam raz - bedzie wygladal tak: Rasa: owczarek szetlandzki :) Te 600 km to ja chyba przefrune :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maitresse.d.un.francais Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:00 ło jakie pieso ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:11 > ło jakie pieso ;-) A jakie charakterne i dbające o swoją reputację. Zwłaszcza suczki. Jakby mój psiak nie zrobił uskoku to by jedna z nich pokazała mu do czego psie uzębienie służy. Chciał ją wykorzystać seksualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 09:55 bertha, wszytskie suczki tak reaguja na psie zaloty jak nie maja cieczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:01 miałam wył kompa i weszłam i reakcja JEZIIUUUU jaki słodki. Fajowy zwierzak!!! Uściskaj go ode mnie jak już będziesz mieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:05 one sa przede wszystkim madre, zrownowazone i bardzo przywiazuja sie do pani (glupio mi pisac wlasciciel) i calej rodziny. W stosunku do obcych sa obojetne. Znam pieska tej rasy od lat, przeszla z nami setki kilometrow i urzekla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:03 i te uszy, ta mina, maaatko do zjedzenia słodziak! Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:08 Bardzo pojetne. Ucza sie szybko, z tym, ze nie mozna na nie krzyczec ani ich bic. Gdy Czesi w sierpniu wybierali sie do mnie, tuz przed wyjazdem przyslali sms z pytaniem czy moga przyjechac z psem. Odpisalam, ze moga, ale bez psa beda spali w garazu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 08:08 > Bardzo pojetne. Ucza sie szybko, z tym, ze nie mozna na nie krzyczec ani ich bic. A jakie psy można bić? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:10 jak kazdy owczarek. To specyficzna rasa. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:12 oj nie, ten jest najlepszy pod tym względem, niemieckie przy nich to głuptasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:14 mialem na mysli owczarki ktore pilnuja stada owiec. To bylo ich glowne przeznaczenie - kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:15 aha i tak wydają się mułowate przy tych :) Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:21 Pod jakim względem głuptasy? Miałem kiedyś owczarka niemieckiego. Bardzo inteligentne i zrównoważone psy. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:24 W sensie takim że jednak nie dorównuje szetlandzki pod względem inteligencji, sprytu i szybkości uczenia się, taką opinie słyszałam od hodowców Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:29 No nie wiem. Te szetlandy wyglądają na sprytne ale to chyba taki spryt jak zwędzić kiełbasę. Dziecko jednak wolałbym zostawić pod opieką owczarka niemieckiego. Jest wystarczająco duży i agresywny, żeby poradzić sobie z napastnikiem a jednocześnie na tyle inteligentny i zrównoważony, żeby nie zrobić krzywdy dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:31 podobno mają świetne podejście do dzieci, są przyjacielskie i dzieci się ich nie boją, jako starszak przed bandziorem wybrałabym niemieckiego do dziecka szetlandzkiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:53 lacido, w Czechach widzialam jak pies przyjaciol wyczul dziki w lesie. I nie jednego, bo w hodoninskim lesie bylo ich cale stada. Tak dlugo stala w miejscu w ktorym poczula ich slady az cala nasza grupka przeszla. A gdy kwadrans pozniej kolezanka odskoczyla w krzaki na siusianie, to goly kuper czy nie, zaganiala ja do stada szczekaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:56 chodziło mi raczej o to, że jako pies broniący przed atakiem niemiecki sprawdziłby się bardziej chociażby ze względu na gabaryty :) Odpowiedz Link Zgłoś
poly_gamer Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:06 Pozdrów go ode mnie, uściśnij mu dłoń i zapewnij o mojej sympatii. PS. Zapytaj go o imię. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:17 Sliczny! No moze nie taki jak moj fajny;), ale ta rasa jest wymagajca i piekna. Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:18 Słodki ale chyba robisz mu krzywdę jeśli nie masz owiec do zaganiania. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:21 oion, w zadnym wypadku! jemu zupelnie wystarczy taki forumowy baran jak ty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:23 Hehehe... Obawiam się, że jednak byłoby mu za ciasno na forum. To nie pies pokojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:28 to malutki piesek, ktory doskonale czuje sie w mieszkaniu pod warunkiem, ze wychodzi na dlugie spacery. A po drugie, to jestem w trakcie szukania domu, wiec te troche wytrzyma. Masz tu link do wiki: pl.wikipedia.org/wiki/Owczarek_szetlandzki Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:22 tia a dla teriera trzeba sobie szczury wyhodowywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:25 Musiałaby być niezła hodowla. Dobry terrier wydusi 100 na godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:28 otóż to, więc labo hodowla albo nici z teriera co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
maly_zlosliwiec Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:23 Jak zwykle Marguyu, masz świetny gust. Pies jest kapitalny. A jak się będzie wabił ? Moje wszystkie psy miały w kółko to samo imię - Pirat. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:31 hmm... tego jeszcze nie wiem. Cos sie wymysli. Ma byc krotko, dzwiecznie i smiesznie. Jak znam zycie to i tak bedzie mial kilka tych imion. Zupelnie tak jak z kotami, ktore zamiast Monsieur Chatek, Philomene i Cookies skonczyly jako Puniu, Fifi i Kuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maly_zlosliwiec Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:38 Klasyka. Potem rzeczywiście każdy ma milion innych imion, ksywek itp. Psina ze zdjęcia ma również zabójczy kolor sierści. Pieprz i sól ? Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Jade po psa :) :) 20.09.11, 23:54 zlosliwiec, jestesmy tej samej masci :) Wczoraj scielam 'farbe' i jestem dokladnie tej samej masci co piesek :) Odpowiedz Link Zgłoś
maly_zlosliwiec Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 01:27 Mam nadzieję, że jak wrócisz, to napiszesz dwa słowa. Ale Ci zazdroszczę. Aktualnie mam dwa koty ze schroniska, które panicznie boją się psów. A szczekające szczęście też by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
ipone123 Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 02:23 aaach:) jaki pieeeeekny misio:) tez bym chciala pieseczka, ale niestety nie mam w tej chwili warunkow, za mala chalupa. Wysciskaj tego misiaka od ipona ;)eh, jak tylko bede miala kiedys dom (o ile w ogole, bo ostatnio zaczynam watpic w to), to pierwsze co, to chce psa:) albo nawet i dwa :) i kociego towarzysza zabaw dla mojej kotki tez :) rozmarzylam sie przez te twoje zdjecia i te zielone trawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 07:56 Też podziwiam ten mały kłębek serdeczności; z niejaką ochotą do podrapania za kosmatymi uszyskami ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Trzeba go jakoś nazwać. 21.09.11, 09:25 mozna go nazwac FOREK albo EFEK (od wiadomo czego) od frum jesli sie nie domyslilysie. Odpowiedz Link Zgłoś
poly_gamer Re: Trzeba go jakoś nazwać. 21.09.11, 10:11 A może już nie trzeba? Wyżej radziłem Autorce, żeby go zapytała. Zresztą przy powitalnym uścisku łapy powinien sam się przedstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 09:14 Ojej podziwiam determinację :) Dla mnie zbyt sierściasty :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 09:16 No, a takiego pieska trzeba dbać, bardziej niż o mojego, bo nie gubi tak włosów :) Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 09:54 cudny:) bedzies zmiala sporo pracy, bo to i czesanie i spacery dluugasne:) Super decyzja:) zycie z psem jest nieporownywalnie szczesliwsze niz zycie bez psa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie a mi sie nie podoba 21.09.11, 10:16 wyglada jak wyplowialy lessie... moj #1: Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 11:07 Obie "wersje" (szczeniacka i dorosła) cuuuudne! Ale będziesz miała fantastyczną zabawę z ta puchatą uszatą kulką :) Potarzałabym się po jakiejś łące, miasto mi zaczyna doskwierać po weekendzie bez lasu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
perpetua-mobila Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 18:00 Oj, bedzie miał z Tobą dobrze, tak czuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
maly_zlosliwiec Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 19:14 Julian ! Nie pozwalam sobie raczej na wyzwiska. Ale takiego debila jak Ty, to dawno nie spotkałam. Czy Tobie coś poważnego dolega ? Jako posiadacz jednej komórki nerwowej, powinieneś często zastanawiać się, czy należy robić z siebie publicznie idiotę. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 19:26 maly_zlosliwiec napisała: > Julian ! > Nie pozwalam sobie raczej na wyzwiska. :D które to z moich słów jest wyzwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_zlosliwiec Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 19:35 Nie chce mi się marnować czasu na debili. Omijałam Cię z daleka i postaram się to robić dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 19:45 maly_zlosliwiec napisała: > Nie chce mi się marnować czasu na debili. Omijałam Cię z daleka i postaram się > to robić dalej. :) klasa i styl wylewają się na każdego twojego zdania, z pewnością zrobisz tu gigantyczną karierę poziom twojego wkurzenia jest wprost proporcjonalny do trafności mojego wpisu wulgarna dziewucho :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: Jade po psa :) :) 21.09.11, 19:34 Wyczesany pies (i to dosłownie:]). Na myśl mi przychodzi głównie ta sierść, która będzie wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś