Dodaj do ulubionych

...temat powazny

26.09.11, 17:38
pozwolcie ze tutaj nie bedziemy sobie ublizac ani wysmiewac sie z siebie...otoz chcialbym zalozyc taki malutki kacik z poradami kobiet dla mezczyzn...ja np chcialbym wiedziec jeszcze wiecej o prowadzeniu gospodarstwa domowego...czytaj - mieszkanie...wiem ze zaraz powiecie--masz swoja zone to sie jej pytaj ale ja chcialbym np zrobic niespodzianke zonie i wykazac sie wiedza ktora sam gdzies raczylem zdobyc a nie tylko od niej...moje pytanie pierwsze...jak dobieracie ciuchy w praniu by nie zabarwily sie...albo drugie pytanie...macie pewnie podlogi typu panele czy jak sie to u nas mowi- laminat...jak je nablyszczacie by lsnily jak przyslowiowe psa jajca...albo jesli macie psy--ja mam labradora--to co robicie by tej cholerze nie wylazila tak siersc bo w domu jest to naprawde duzy klopot...albo pielegnacja kwiatow--co robicie by wam zakwitaly i zawsze mialy fajny wyglad..u mnie orchidee szlag trafil...palme mialem sliczna tez robi sie sucha...chociaz wszystkie kwiaty podlewam regularnie..albo budzet domowy---jak go prowadzicie by wam zawsze wystarczalo od 1-go do 1-go..szanowne panie...wzniescie sie ponad wlasna niechec do nas i pomozcie biednym facetom...bo oswiadczam wam ze procz tych co to wyleguja sie przed telewizorem na kanapie z piwem w reku sa tez tacy co zajmuja sie normalnie domem tak jak i wy...to jak...pomozecie??
Obserwuj wątek
    • aeris Re: ...temat powazny 26.09.11, 17:39
      odpowiem ci:KOSZ KKOSZ KOSZ KOSZ
      • andrzejek4747 Re: ...temat powazny 26.09.11, 17:49
        ...sluchaj aeris...czyli co??? jak pisze tematy o dupie marynie to ci sie podoba ale jak chce na powaznie to ty KOSZ KOSZ KOSZ...ciekawe czy inne panie tez maja takie same zdanie i czy nam facetom cos doradza czy tez napisza ...KOSZ KOSZ KOSZ...pozdro
    • mona_mayfair Re: ...temat powazny 26.09.11, 17:45
      Paneli nie nabłyszczam, bo sie wypierdzielic potem można:P Jadę mopem płaskim z płynem do paneli i tyle. Ale moje jakies felerne, więc może się nie liczą;) Kwiaty psikam, podlewam i nawożę, ale orchidee mi zawsze zdychają. Zaprzestalam hodowli, bo nerwów mi szkoda:P Z psem, to nie wiem, bo mam 6 szczurów i one sie specjalnie nie kudlą. Tyle moge na pytania odpowiedzieć, marna ze mnie gospodyni :P
    • villemo1981 Re: ...temat powazny 26.09.11, 17:54
      Co do ciuchów do prania, to ja osobiście dzielę na trzy: ciemne, jasne i białe.
      Białe czasami dodatkowo namaczam w bielince, proszek do białego prania i płyn do płukania.
      Panele nie wiem - mam parkiet. Psa nie mam.
      Orchidei nie można podlewać zbyt wiele - raz na tydzień (gdy kwitną) przelewam przez korzenie niewielką ilością wody (musisz mieć specjalne doniczki z dziurami przez które przecieknie woda:)). Gdy przekwitną, podlewam raz na dwa tyg., w ten sam sposób.

A budżet domowy to już zależnie jaką kwotą się dysponuje i jakie się ma wydatki:) ciężko doradzić.
      • mona_mayfair Re: ...temat powazny 26.09.11, 17:59
        a właśnie, pranie;) Ja dzielę na ciemne, jasne, białe i czerwone;) niby czerwone bym mogła z ciemnymi, ale jakos tak mam ;)
    • wyzuta ... ... i tu przylazłeś ze swymi 26.09.11, 18:11
      kropkami?
    • moonogamistka Re: ...temat powazny 26.09.11, 18:17
      Andrzejku! Tu Ci odpowiedza na kazdy temat z zadanych, a i doglaskaja jakis Ty wspanialy;-)
      forum.gazeta.pl/forum/f,49213,Wystarczajaco_Dobra_Pani_Domu.html
      • andrzejek4747 Re: ...temat powazny 27.09.11, 13:05
        i mialem racje...jesli czlowiek pisze o dupie marynie to nie moze sie opedzic od komentarzy ale jak o cos zapyta na powaznie to odzew prawie ze znikomy...denerwuja was kropki i na ten temat potraficie rozpisywac sie godzinami ale przy powazniejszych tematach kopary opadaja i milcza...eh
    • agatullla Re: ...temat powazny 26.09.11, 18:17
      Do kwiatów stosuje się różne nawozy, ''pałeczki na lepsze kwitnięcie'' Lepiej idź do najbliższej kwiaciarni i się zapytaj o te kwiatki.. ;p
    • andrzejek4747 Re: ...temat powazny 27.09.11, 19:55
      dziewczyny a mam pytanie zwiazane z prasowaniem...co robicie by wasze zelazko na pare nie zachodzilo nalotem wapiennym...no mam z tym klopot a uzywam normalnej wody z kranu...wyczyscic zbiornika jakos nie moge bo caly jest zabudowany jedynie moge przeplukac ale jak?? macie jakies pomysly??..pozdro
      • maitresse.d.un.francais Re: ...temat powazny 27.09.11, 23:04
        no mam z tym klopot a uzywam normalnej wody z kranu...

no właśnie, żelazka na parę są na wodę DESTYLOWANĄ
        • justysialek Re: ...temat powazny 28.09.11, 08:07
          albo przynajmniej przegotowaną i odstaną... i z filtra
    • maitresse.d.un.francais Re: ...temat powazny 27.09.11, 23:06
      .moje pytanie pierwsze...jak dobieracie ciuchy w praniu by nie zabarwily sie...albo drugie pytanie...

to proste - barwiące pierzemy oddzielnie

macie pewnie podlogi typu panele czy jak sie to u nas mowi- laminat...

nie macie

\albo jesli macie psy

nie macie

to naprawde duzy klopot...albo pielegnacja kwiatow

mamy niekwitnącego kwiata

budzet domowy---jak go prowadzicie by wam zawsze wystarczalo od 1-go do 1-go..

normalnie, płacimy rachunki i nie wydajemy więcej niż mamy
    • minasz Re: ...temat powazny 27.09.11, 23:09
      kur-wa współczesni faceci to jakas porazka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka