buba12 Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 13:21 ja tez wolę młodszych:)) są fajniejsi niz rówieśnicy, weselsi itd tu częściowa odpowiedź Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
mowie_prawde Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 14:55 hehe ale się Panie ponapalały na młodego kochanka a prawda jest prosta kasa i łatwy seks Odpowiedz Link Zgłoś
geehee znam kilka takich par 06.10.11, 15:01 i w stosunku do wszystkich wasze wyjaśnienia ("szuka mamusi", "łatwy seks", "ona ma pieniądze") są chybione! otóż szanowni forumowicze, pierwsze primo - kobiety po trzydziestce/czterdziestce też bywają bardzo atrakcyjne i potrafią skutecznie zauroczyć faceta, naprawdę to nie jest takie rzadkie aby traktować jak dziwowisko, już w czasach Balzaka o tym wiedziano! po drugie primo - jak jest między ludźmi chemia i wzajemne przyciąganie to wiek ma doprawdy mniejsze znaczenie i działa to w obie strony i na obie płcie. wreszcie po trzecie primo - seks między młodym jurnym facetem a rozbudzoną seksualnie i świadomą swoich potrzeb kobietą po trzydziestce/czterdziestce bywa świetny i może skutecznie połączyć niejedną parę i jest to bardzo dobry fundament budowania związku. a związek między ludźmi nie opiera się na sumie stereotypów (zgadza się nam wiek, uroda, stan cywilny, religia, wizja przyszłości i liczba planowanych dzieci? no to lecimy do usc!) tylko na milionie niezdefiniowanych do końca powodów, dla których dwojgu ludziom jest razem dobrze a innym źle. no szalenie ważna jest dojrzałość emocjonalna i gotowość do kompromisów, czego wielu młodym laskom i facetom braku, bo tego nabywa się z wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 To kwestia upodobań 06.10.11, 15:39 Najważniejszy jest charakter i urok osobisty. Jeśli kobieta jest zadbana, to może się podobać w każdym wieku. Z facetami jest podobnie, jak z kobietami: część z nich preferuje sporo starszych partnerów. Mają do tego pełne prawo i nikogo nie powinno to dziwić, gdyż dojrzałość jest kojarzona z mądrością i zazwyczaj bywa atrakcyjna dla młodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: To kwestia upodobań 06.10.11, 15:48 Errata. Powinno być: Najważniejszy jest charakter i urok osobisty. Jeśli do tego kobieta jest zadbana, to może się podobać w każdym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 15:57 Stara beczka najlepiej kisi ogorki. A tak poza tym,jak mowisz,ze kobiety po 30,to panie w srednim wieku,to ile ty masz lat?Zakladam,ze przy dobrych wiatrach moze ze 20.Znaczy sie koza jestes i nadajesz sie najwyzej na raz.Mezczyzni lubia kobiety a nie dziewczynki.Z autopsji wiem,ze ty i twoje rowiesnice musicie sie duuuuzo uczyc zanim bedzie z was jaki taki pozytek dla faceta.No i towarzystwem tez jestesci zadnym,bo pogadac z wami nie ma o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 19:11 lepowaty jestem,nie doczytalem.Teraz juz wszystko jest jasne.Koza to juz moze nie jest,ale bystrzacha tez z niej zadna.Stad pewnie brak zainteresowania u plci przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.statler Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 16:09 Też tak miałem, ale mi przeszło. Jak miałem 15 lat to podobały mi się dwudziestolatki. 10 lat później tez podobały mi się dwudziestolatki. 10 lat później też podobały mi się dwudziestolatki. Teraz też mi się podobają dwudziestolatki. Odpowiedz Link Zgłoś
poly_gamer Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 20:33 > Też tak miałem, ale mi przeszło. > Jak miałem 15 lat to podobały mi się dwudziestolatki. > 10 lat później tez podobały mi się dwudziestolatki. > 10 lat później też podobały mi się dwudziestolatki. > Teraz też mi się podobają dwudziestolatki. Przybij piąchę. Mam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
mowie_prawde Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 09:49 i tak już zostanie!:) Panie urządziły sobie konkurs marzeń o nigdy nieprzemijającej urodzie. Nic z tego. Łatwiej was potrąci samochód niż "pokocha" młodszy kochanek kiedy zbliżycie się do 40 POGÓDŹCIE SIĘ Z TYM (a wyjątki tylko potwierdzają regułę) Odpowiedz Link Zgłoś
blackmarjane Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 16:30 Bo starsze babki rozumieją,że związek to nie kwestia "jędrności"? Jak to zrozumiesz, może też Ci się trafi jakiś facet, bo na razie widać,że desperado...Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 18:33 Królowa Sylwia jest starsza o 3 lata od męża, a książę Karol porzucił młodszą, śliczną żonę dla starszej Kamili. De gustibus... Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 19:17 Zaś kilku piłkarzy - a ta profesja raczej ma opinię lecącej na tyłek, cycki i nic ponadto - też ma starsze żony czy partnerki. Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 09:22 Wiesz, jak partnerką takiego Pique jest chyba ponad 10 lat starsza Shakira to jednak za bardzo nie dziwi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Słabość do starszych kobiet 09.10.11, 11:40 No ale jednak starsza, więc zdaniem forum próchno i za młodszego niż 50-latek nie powinna się brać.:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 19:42 Wyjaśnić tego nie potrafię, ale też tak miałem. Całe życie pociągały mnie kobiety starsze ode mnie, żonę też mam starszą. Po 40 starsze kobiety przestały mnie interesować, ale nie pojawił się pociąg do młodych(jak mi przepowiadano). Lubie popatrzeć na ładną kobietę, ale nic mnie do niej nie ciągnie. Myślę, że to nie jest kwestia "chęci", to tak jak z orientacją seksualną, po prostu z tym się człowiek rodzi i z tym umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
timurek1 Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 20:56 a co taka mloda kobieta jak ty możesz dac takiemu facetowi? nic. a starsza mnóstwo- doświadczenia zyciowego, dystansu, luzu. też mam starszą i sobie chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
mariomariollo78 Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 22:05 Pytasz co mają starsze kobiety takiego, że młodsi faceci wolą je niż młodsze/rówieśniczki? Otóż mają to co się nazywa KOBIECOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
madame_charmante nie powinnam się odzywać <chyba> 06.10.11, 22:31 .. bo moje obserwacje takich relacji dotyczą głownie wirtualu, ale w realności to też widywałam : młodzi mężczyźni często uganiają się za starszymi po prostu dlatego, że młodsze, ich rówieśniczki, nie umieją z nimi postępować. Zadzieranie nosa, nieprzyjemne zachowania, wyśmiewanie i brak sensownego tematu do rozmowy .. to niestety częste przywary młodszych.. Jeśli więc chłopak ma wybór - partnerka sympatyczna, przy której dobrze się czuje, z którą ma o czym pogadać, nieźle wyglądająca, choć nie tak jędrna w dotyku :) ..a wcale nie takie boskie ciało 20 -latki, która w dodatku jest ostra jak żyleta i tak sobie interesująca.. Wybór nie jest chyba tak oczywisty, jakby się wydawało .. :) podpadłam wszystkim 20 plus ich wielbicielom :) .. zaraz zbiorę za to :))))) nota bene - ja wolę starszych od siebie ... partner młodszy o 15 lat .. to już pedofilia :) Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 00:16 lolitko, nie mierz wszystkich własną miarą :) Odpowiedz Link Zgłoś
oliviatomek [...] 07.10.11, 04:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sal-ona Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 05:37 Mam dwie kolezanki, ona 50 on 25-30. Obie pary sa z soba od kilka lat. Faceci , powiedzialabym ...nieatrakcyjni, niesmiali. One krolowe, elokwentne, pedicure /manicure, seksowna bielizna, obiadki na czas a i ciasto zdazy ugniesc w czasie gdy on mecz oglada.....24 godziny w gotowosci servisowo /bojowej. One maja wszystko pod kontrola, oni dobrze wiedza , ze za kazde spojrzenie na mlodsza bedzie kara. Mysle, ze to zbyt duza cena, zeby zatrzymac przy sobie "mlodego" Odpowiedz Link Zgłoś
maxxximus31 Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 07:30 W zasadzie twoim postem odpowiedziałaś sobie sama na pytanie. Gratuluję tamtemu Panu wyboru. Ma facet szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_anna Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 08:56 Czy nie dziwią Cię związki dużoooo starszych - nawet o 30 i więcej lat - facetów z kobietami , które by mogły być ich wnuczkami ?? 12 lat to nie taka znów duża różnica - życzę im powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
dorismar Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 09:53 to nieliczne wyjątki, co gó...arz może zaoferować 40 latce ? Odpowiedz Link Zgłoś
mowie_prawde Prawdziwa żadkość 07.10.11, 09:56 Wam forumowiczki taki związek nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Prawdziwa żadkość 09.10.11, 19:40 na podstawie bardzo pobieżnej lektury tego forum tutaj raczej pojawiają się wątki typu ona i kot - związek z konieczności:P Odpowiedz Link Zgłoś
blue.ja.kobieta Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 10:08 XXI wiek, a wciąż związek faceta z dziewczyną, która mogłaby być jego córką, a czasem wnuczką jest OK, a odwrotnie - to pedofilia - bardzi ciekawy punkt widzenia mają niektórzy Odpowiedz Link Zgłoś
madame_charmante Re: Słabość do starszych kobiet 08.10.11, 22:06 jesli to do mnie była piłka - to napisałam : partner, bo partnerki mieć nie będę, jestem zdecydowanie hetero. Ale zestawienie odwrotne ( on 50 ona 20 ) też pachnie zboczeniem. Przynajmniej mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Czy potraficie wyjaśnić ...? 07.10.11, 10:17 kiedyś preferowałem starszą 4 lata ode mnie, bo miała wielkie cyce. jednak nie nazwałbym tego słabością. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Słabość do starszych kobiet 09.10.11, 15:55 Mnó > stwo jest ogarniętych, mądrych i ambitnych młodych dziewczyn. > Znacie takie przypadki? - szczerze mówiąc nie znam jak widzę i oglądam dookoła kobiety 20+ to w większości wieczne nastolatki w typie YCD o których bardzo trudno powiedzieć ambitne o mądrości nie wspominając - Money making is a wonderful thing:) Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1991 Re: Słabość do starszych kobiet 09.10.11, 20:01 Odpowiedz jest prosta jak drut-bo sie kochaja! U mnie w miescie jest malzenstwo:nauczycielka jez.rosyjskiego i jej byly uczen: roznica wieku 10 lat.Bardzo kochajaca sie para,maja troje dzieci i nawet juz wnuczka. Maz mojej matki chrzestnej mlodszy od niej o lat 6,byl szczesliwym malzonkiem przez 36 lat,niestety od 8 miesiecy jest wdowcem i nie moze sie pogodzic z jej utrata.Nawiasem mowiac-ja tez! Chrzestna zawsze byla bardzo zadbana i to ona wygladala modziej od swojego meza,choc i z niego jest b.przystojny mezczyzna... Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka.online Re: Słabość do starszych kobiet 10.10.11, 14:19 Jako dwudziestolatka znałam kobietę dwukrotnie starszą, przy której czułam się jak kopciuszek. Zamiast jej zazdrościć sukcesów zawodowych, urody, elegancji, swobody i entuzjazmu - naśladowałam ją. Wszystko - poza dobrymi genami, dzięki którym wyglądała na 15 lat mniej -zawdzięcza sobie. Oczywiście, nie miała wyłącznie zalet, czasem drażnił jej egocentryzm i narcyzm, ale nadal, będąc już mocno starszą panią, ma coś w sobie. Przede wszystkim apetyt na życie i nieustanną gotowość do podejmowania nowych wyzwań. Mogę Ci polecić ten sposób - stań się taka, jak te, którym zazdrościsz. Reszta przyjdzie sama. Odpowiedz Link Zgłoś