happy_time Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 19:49 Ja sobie cały czas utrudniam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
idea.pl.1 Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 19:52 happy_time napisała: > Ja sobie cały czas utrudniam ;) chce krotko pracować.. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 19:51 Jak mam do wyboru stać lub siedzieć, to siadam. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 19:51 stosuję zasadę ze stopki jednego z forumowiczów: "nie rób innym dobrze, nie będzie ci źle" Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 19:52 Olewam rząd, mandaty drogowe, dlierów, maklerów, warty honorowe... Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 19:54 Mam wyj... wszystko w pudełku. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 19:54 jedziemy trybem upraszczającym. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 20:01 Kiwam wszystkich jak się da. Siebie też. A że mam krótką pamięć, to wyrzuty sumienia są mi obce. A może to wujek Al...:cool: Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 20:04 Np. wieszaki w szafie kieruję dziobem do ściany. Dzięki temu oszczędzam dwa ruchy w porocesie za i odwieszania ciucha. (Kobieta i tak tego nie zrozumie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 20:19 Też tak mam i nie rozumiem jak można wieszać odwrotnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 20:40 > Też tak mam i nie rozumiem jak można wieszać odwrotnie ;) Też. Mimo całego mojego bałaganiarstwa nie strawię wieszaków powieszonych nie-dziobem do ściany:) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 20:43 cafem napisała: > Też. Mimo całego mojego bałaganiarstwa nie strawię wieszaków powieszonych nie-d > ziobem do ściany:) W takim razie to o kobietach odszczekuję, hau hau hau. :) Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 22:05 To bardziej podchodzi pod nerwicę natręctw, ale rozumiem, bo mam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 23:04 inaczej niewygodnie wyciągać :) Odpowiedz Link Zgłoś
usunelamkonto Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 20:11 place rachunki przez internet.zajmuje mi to raptem 5 minut ponadto wykupilam sobie wszystkie bankomaty. patrze tylko jak ci kretyni sa skupieni na banku ktory zzera kase za prowadzenie konta i za karty i stoja 10/25 kazdego miesiaca w kolejce, ja za mniejsza kwote mam wszystkie bankomaty i nic nie place za konto :) :D Odpowiedz Link Zgłoś
miau_weglowy Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 20:58 usunelamkonto napisała: > place rachunki przez internet.zajmuje mi to raptem 5 minut ponadto wykupilam so > bie wszystkie bankomaty. e? jak to, wszystkie sa twoje? a kasa w nich tez twoja?a jak sie konczy to co? Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:43 Phy! W innym banku również z niemieckim kapitałem wszystkie bankomaty są za darmo bez dodatkowych opłat :P. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 10.11.11, 10:20 >ja za mniejsza kwote mam wszystkie bankomaty to faktycznie osiągnięcie, szczególnie że w niektórych bankach wszystkie automaty są za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Kupuje np. 10 takich samych koszulek 09.11.11, 20:08 > W jaki sposób ułatwiacie sobie życie? Kupuje np. 10 takich samych koszulek, pozniej jak sie wybrudza piore wszystkie raz na tydzien. To samo ze skarpetkami. Nie wyobrazam sobie miec kazda w innym kolorze i sie zastanawiac "czy nie zacznie farbowac i zniszczy wszystkie pozostale". Nie mowiac juz o recznym praniu, chyba wolal bym wyskoczyc przez okno niz musiec to codziennie robic, albo bym kupowal codziennie nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Kupuje np. 10 takich samych koszulek 10.11.11, 10:33 wkładanie do pralki takich samych rzeczy to jest ułatwienie? piękne. przecież wystarczy siepnąć zbliżone kolory hurtem. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 20:23 robie zakupy ubran w ilosciach hurtowych np 8 par spodni z 10 koszul 20 podkoszulek 10 bluz 20 par skarpetek 20 gatek jakies marynarki sztuk pare płaszcze kurtki etc. przewaznie zakupy na cały rok robie w ciagu paru dni- a potem do takich sklepów juz nie wpadam umiem robic profesjonalnie zakupy spozywcze i profesjonalnie prasowac etc dzieki wypracowaniu pewnych technik zajmuje mi to duzo mniej czasu Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 20:34 minasz napisał: > robie zakupy ubran w ilosciach hurtowych np 8 par spodni z 10 koszul 20 podkosz > ulek 10 bluz 20 par skarpetek 20 gatek jakies marynarki sztuk pare płaszcze kurtki etc. Co roku kupujesz tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:08 płaszcze czy kurtki nieraz mi starczaja na dłuzej Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:03 po pierwsze primo - nie wpie...my sie niepotrzebnie w klopoty, po drugie primo - ze swoich klopotow robimy cudze klopoty, po trzecie primo- stosujemy sie do wlasniej sygnaturki. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:09 hehe, to drugie primo mnie zaintrygowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:09 Włączyłam na stałe do swojego słownika słówko "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:10 akle2 napisała: > Włączyłam na stałe do swojego słownika słówko "nie". coś w stylu odpowiedzi na pytanie "czy masz coś przeciwko temu, abym zdjął ci majteczki?" :D Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:14 :D NIE... biorę tego pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:21 Interesujemy się wyłącznie własnymi sprawami, cudze zostawiając ich właścicielom. Olewamy sikiem prostym cudze opinie na nasz temat oraz dobre rady osobników lepiej od nas wiedzących, co dla nas dobre. I, last but not least, kupiliśmy zmywarkę do naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:28 ka-mi-la789 napisała: > Olewamy sikiem prostym cudze opinie na nasz temat oraz dobre rady osobników > lepiej od nas wiedzących, co dla nas dobre. I, last but not least, kupiliśmy zm > ywarkę do naczyń. jeszcze tylko zakup wibratora i pełne szczęście gwarantowane :D Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:44 > jeszcze tylko zakup wibratora i pełne szczęście gwarantowane :D Wibrator już dawno kupiony. Toć to przecie artykuł pierwszej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:46 Dziś jesteś w wyjątkowo dobrym nastroju :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 21:58 życie jest krótkie, szkoda czasu na smutki :) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright od tego zaczeli, nie wyobrazaja sobie innego zycia 10.11.11, 08:11 Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 22:07 kocham je. i jest łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 22:14 przeczytałam odp innych i przyznam, że akurat mnie poraża dążenie do egoizmu i stanowiska, że robię dobrze wyłącznie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 22:28 vandikia napisała: > przeczytałam odp innych i przyznam, że akurat mnie poraża dążenie do egoizmu > i stanowiska, że robię dobrze wyłącznie sobie Tytuł wątku mówi o ułatwianiu sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 22:51 oczywiście ale to chyba jeszcze nie znaczy, że dobre jest widzenie jedynie własnej końcówki nosa? ja myślę, że brak pomocy i nieprzejmowanie się innymi wcale nie jest wpisane w hasło "ułatwianie sobie życia" - przynajmniej nie na dłuższą metę chyba, że ktoś nie ma żadnych wyrzutów sumienia, zero pokładów empatii i generalnie ma wszystlkich w d.. no, to może i tak.. ale takie osoby raczej nie zadają takich pytań na forum i nie sądzę żeby nagle takie się stały nie wiem jak bardzo zycie musi dokuczyć, albo jak kiepskie geny trzeba mieć, żeby żyć tylko dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 22:53 i niewiadomo co kwiatkowa miała na myśli bo równie dobrze może chodzić o zupełnie prozaiczne czynności ja się np. bałam po zamachach w Moskwie jeździć metrem i zamiast 20 minut ze Służewca na Inflancką jechałam ok 1 h i 40 min tramwajami :D , tak sobie potrafiłam utrudnić znaczy można jeździć metrem zamiast autobusem lub tramwajem - że w kwestii ułatwiania dodam jeszcze :] Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 23:06 nom, troszkę szokujące ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 22:31 jakie je? Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 22:36 chodzac na dziwki dwa razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 22:51 Staram się zepchnąć jak najwięcej na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 23:12 co planujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asocial Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 09.11.11, 23:36 swego czasu zafundowalam sobie terapie, ktora ulatwila mi zycie w stopniu znacznym. Poza tym stawiam na tzw. zdrowy egoizm, czyli rozdzielam swoje obowiazki przerzucajac je np. na mojego partnera. Staram sie nie przejmowac az tak bardzo i nie zastanawiac sie co by sobie pomysleli o mnie inni. A z praktycznych rzeczy: od 5 lat wiekszosc zycia organizuje przez internet: comiesieczne i pomniejsze zakupy, rachunki, bilety na spektale, koncerty czy kino. Rozsadnie kalkuluje swoje sily i nie wrzucam na siebie zbyt duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: ozenilem sie 10.11.11, 08:19 No wiesz to nie zawsze działa... ja sobie ułatwiłam sobie zycie w ten sposób,że przyziemne sprawy mojego męża mnie nie interesują. Maż sam sobie kupuje ubrania, sam pierze, prasuje i sam sobie robi jedzenie. Nie zajmuje sie obdługa dorosłego człowieka. Razem sprzątamy, maz ma wyznaczone obowiazki np. mycie okien w okreslonych pomieszczeniach, także pranie i prasowanie firanek i zasłonek. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: ozenilem sie 10.11.11, 10:08 izak31 napisała: (...) Dlaczego nie jadasz ryb? Podobno bardzo zdrowe. Mają kwasy tłuszczowe od alfy do omegi. Odpowiedz Link Zgłoś
rudenko Re: ozenilem sie 10.11.11, 10:33 izak31 akurat apostazja to Ci życia nie ułatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ani nie zaszkodzi, tylko nie ma potrzeby 10.11.11, 12:38 sie z tym sztafirowac. Ja sie z firmy wypisalem bez manifestacji. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: ozenilem sie 14.11.11, 14:04 Juz ułatwiła. W jaki sposób nieprzynależnośc do organizacji z której nauką się nie zgadzam moze przeszkodzić? W jaki sposób nieprzynelznośc do grupy ludzi, której wierzęn nie podzielam może przeszkodzić? Z pracy mnie zwolnią? Bedę płacic wyższe podatki? Czy ktos mnie zabije z powodu nie bycia katolikiem? W koncu mam czyste sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ee, to pewnie jakis znak ekologiczny 10.11.11, 12:36 zeby nie truc rybami srodowiska. Wyobrazasz sobie, jakby kazdy mogl rozmnazac ryby przez paczkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright zaczynam doceniac, jakie mialem szczescie.... 10.11.11, 12:33 my mamy inny podzial - zona kieruje dzialem kuchennym, ja dostarczam gotowki i robie zakupy. Natomiast mamy ozywione zycie kulturalne wymieniajac sie uwagami (konsultujac) powazniejsze sprawy/wydatki. Ja nie oczekuje od zony mysia samochodu, ale w kuchni gotuje wode na herbate lub robie kawe. Zona dba o mnie, jak o male dziecko, a ja po prostu kocham, jaka jest. :-{) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: zaczynam doceniac, jakie mialem szczescie.... 10.11.11, 19:43 Ja z tych przyczyn nie wyszłam za mąż;) i niech ktoś jeszcze napisze, że małżeństwo jest korzystniejsze dla kobiety;) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: zaczynam doceniac, jakie mialem szczescie.... 10.11.11, 19:46 :D W PL jest mnóstwo facetów, tylko jakoś partnerów co na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright czyzby waszym idealem byl zwiazek z kilkoma 11.11.11, 09:11 osobami pci przeciwnej? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright czasem zeby zyskac, trzeba najpierw stracic 11.11.11, 09:10 poza tym, kolega z pracy moze sie wykrecic zona, a maz MUSI. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 10.11.11, 10:03 Czasami mowimy "Nie", zwlaszcza skur... lub manipulantom. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 10.11.11, 10:21 włączam tryb econo-mode Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 10.11.11, 10:22 czyli tryb tryb, dzięki temu lepiej trybię jak się uda Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 10.11.11, 10:27 oszukuje ludzi, zeby mi sie latwiej zylo Odpowiedz Link Zgłoś
rudenko kieruję się własnym rozumem 10.11.11, 10:35 kieruję się własnym rozumem i zawsze na tym dobrze wychodzę Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 10.11.11, 12:39 Po prostu go sobie nie komplikuję. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: W jaki sposób ułatwiacie sobie.. 10.11.11, 15:37 Naście lat temu wydalam się za mąż i od tamtej pory życia nie muszę sobie ułatwiac , bo robi to za mnie mąż.. Odpowiedz Link Zgłoś