Dodaj do ulubionych

Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa

08.01.12, 16:38
Chcę zrobić imprezę, taką aby się kobietom podobała, słucham opinii i pomysłów :P

Plan jest następujący - mam mieć do dyspozycji ładne niewielkie jeziorko w lesie, plus miejsce na ognisko oraz grilla.
Zamierzam poczekać aż złapie mróz, robię ślizgawki, bo niestety łyżew nie da rady zorganizować.
W lód wbijam pochodnie ogrodowe, ewentualne oświetlenie można też powiesić na drzewach.

Proszę o pomysły - co do picia, co do jedzenia, jakie dodatkowe atrakcje można wymyślić?
Obserwuj wątek
    • czadroman Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:41
      zajrzyj na prognozę pogody
      długoterminową :)
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:44
        czadroman napisał:

> zajrzyj na prognozę pogody
        > długoterminową :)

Jestem cierpliwy - nawet marzec może być.
        • czadroman Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:23
          o łyżwach zapomnij, patrząc na tą prognozę, w marcu uważaj na burze i komary
    • wez_sie Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:42
      grzane piwo, grzane wino i jakieś nalewki.
      no i obowiązkowo pieczony swiniak
      • czadroman Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:44
        czyli w skrócie - grzać i świntuszyć
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:45
        wez_sie napisał:

> grzane piwo, grzane wino i jakieś nalewki.
        > no i obowiązkowo pieczony swiniak

Nalewki - check.
        Świniak - da się dziczyznę załatwić.
        natomiast co do wina/piwa - jak je grzać w plenerze?
        • wilowka Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:49
          piwa i wina zabrać w termosach, albo skołować traperski kociołek na grzaniec. ewentualnie podać grzaniec na zimno ;)
        • wez_sie Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:49
          świnia to nie dziczyzna.
          a amatorów dziczyzny wcale tak duzo nie ma.
          jak podgrzac w plenerze? butla gazowa i jakaś mini kuchenka zrobią robotę. to mały koszt.
          • czadroman Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:25
            kurna, na ognisku jeszcze trunka nie grzałem, ciekawe czy ma posmak dymu
            • wez_sie Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 18:42
              myślę, że ciężko sie kontroluje temp.przez co łatwo zagotowac
    • miau_weglowy dodatkowe atrakcje 08.01.12, 16:44
      atrakcyjne misie
      • jan_hus_na_stosie2 Re: dodatkowe atrakcje 08.01.12, 16:49
        miau_weglowy napisała:

> atrakcyjne misie

misie o tej porze roku śpią ;)

• miau_weglowy jak Ty nic nie rozumiesz, Janie ;)/nt 08.01.12, 17:00

• jan_hus_na_stosie2 Re: jak Ty nic nie rozumiesz, Janie ;)/nt 08.01.12, 17:08
            rozumiem wszystko!
    • cuttle_fish Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:47
      Grzane wino koniecznie! (w kociołku nad ognichem? na przenośnej kuchence?)
      I jakieś koce stare, żeby było na czym ciepło usiąść.

Do jedzenia standardowo: kiełbasy, mięcho, można szaszłyki porobić, krążki cebuli i jabłka - w razie jakby ktoś mięcha nie chciał, keczup, chleb.
      Jeśli to większa impreza i będą talerze papierowe do dyspozycji, przydałaby się micha sałatki. Wystawniej na grilla można jeszcze cukinię i paprykę wrzucić, ale to zależy, czy Wam się będzie chciało z tym babrać. Serwetki lub ręczniki papierowe warto wziąć.
      • funny_game Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:49
        Jak kociołki, to i pyszny, rozgrzewający gulasz można nad ogniem zawiesić albo zupę meksykańską. Albo fondue.
        • cuttle_fish Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:52
          > Jak kociołki, to i pyszny, rozgrzewający gulasz można nad ogniem zawiesić albo
          > zupę meksykańską. Albo fondue.

Dokładnie!
          Kociołek musi być, trza skołować nawet dwa. Jeden na grzańca, drugi na serowe fondue z mnóstwem pieprzu dla rozgrzewki:)
    • funny_game Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:48
      Można postawić koksowniki, przebrać facetów za mielicjantów i powiesić ten plakat:

https://grafik.rp.pl/grafika_zw/276548,61648,9.jpg
    • soulshunter Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:48
      w snieg wbijasz rowniez kilka butelek wodki, kilka butelek roznych likierow i sokow. Nastepnie robisz drinki i koktajle. Panie szczesliwe, panowie tez majtki same spadaja wszyscy sie dobrze bawia. Nie zapomnij o jakims wychodku bo sikanie z golym tylkiem w sniego to srednia przyjemnosc (mysle o paniach) choc z drugiej strony bidetu nie beda potrzebowaly.
      • jan_hus_na_stosie2 Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:52
        soulshunter napisał:

> Nie zapomnij o jakims wychodku bo sikani
        > e z golym tylkiem w sniego to srednia przyjemnosc (mysle o paniach)

niech toi toia załatwi ;)
        toitoi.pl/oferta_impreza_det/items/13.html

• triismegistos Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:52
      Zacznij od kombinowania jak zrobić mróż.
    • jan_hus_na_stosie2 Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:55
      a jak będzie deszcz padał? ;)

• funny_game Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:57
      Jeszcze by było fajnie, gdyby jacyś przystojniacy skakali przez ognisko i coś tam pokrzykiwali ludowo i żeby żaden sobie ogonka nie spalił :F

Żarty żartami, ale jak ja lubię ludzi, którym się chce robić coś!
      • jan_hus_na_stosie2 Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:09
        jasne, faceci, najlepiej przystojni, którzy będą zabawiali damskie towarzystwo, tylko do tego jesteśmy wam potrzebni, ewentualnie jako sponsorzy :)

• funny_game Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:15
          Z tym sponsoringiem to przesadziłeś, chciałam tylko pożyczyć :F
          A coś stoi na przeszkodzie w zrobieniu imprezy składkowej?
      • wez_sie to musisz mnie lubić... 08.01.12, 18:07
        bo właśnie jestem w trakcie organizowania imprezy urodzinowej. a jeszcze jakbym ci napisał ile w to zainwestuje, to bys sie zakochała ;-)
        • funny_game Re: to musisz mnie lubić... 08.01.12, 18:13
          Zainwestujesz oczywiście własnych sił, pomysłów, czasu, tak?
          • wez_sie Re: to musisz mnie lubić... 08.01.12, 18:14
            oczywiście tesz
            • funny_game Re: to musisz mnie lubić... 08.01.12, 18:15
              Koziorożec czy wodnik? :D
              • wez_sie Re: to musisz mnie lubić... 08.01.12, 18:35
                zgaduj zgadula ;)
        • kitek_maly Re: to musisz mnie lubić... 08.01.12, 19:30
          > bo właśnie jestem w trakcie organizowania imprezy urodzinowej.

Kiedy bukować w kalendarzu?
          • wez_sie Re: to musisz mnie lubić... 08.01.12, 19:52
            chodz teraz do mnie.
            pocelebrujemy ;)
    • akle2 Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 16:57
      Wpisz na zaproszeniach, że to impreza charytatywna i że chcesz zebrać więcej, niż Owsiak, a co z tym zrobisz później, to się zastanowisz.
      • soulshunter Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:02
        po co sie ma zastanawiac. Sluze swoim nr konta w banku :P
    • kitek_maly Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:12
      > Zamierzam poczekać aż złapie mróz

Luz, przez rok to się da moc inspiracji nazbierać. :P
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 18:56
        kitek_maly napisała:

> > Zamierzam poczekać aż złapie mróz
        >
        > Luz, przez rok to się da moc inspiracji nazbierać. :P
        >

Ja tam liczę że jeszcze w tym roku będzie zimno.
        • kitek_maly Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 19:06
          Jak najbardziej w tym roku. W grudniu. :P
    • samuela_vimes Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:14
      grzaniec w termosach, grzane piwo. Oscypki z grilla z żurawiną.
      • soulshunter Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:16
        pani, kiedy ty ostatni raz widziala PRAWDZIWEGO oscypka?
        • jan_hus_na_stosie2 Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:37
          terasz to się nazywa bryndza podhalańska :)

• samuela_vimes Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:42
          a karpaczu ;-)
    • 2szarozielone Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:18
      Podchody w tym lesie - dla dwóch drużyn :) Z zadaniami do wykonania po drodze (najlepiej mieszane, logiczne, sprawnościowe, strzelanki ASG). Przegrana drużyna przygotowuje jedzenie, wygrana dostaje krowę wódki. Takie rzeczy fajnie integrują, poprawiają humor, dają temat do rozmowy na całą długą noc imprezy. A i takie zasłużone ognisko, grzaniec i wyżerka lepiej smakują :) Tylko chyba byś potrzebował pomocy przy organizacji.
    • asystentka_prezesa_zarzadu Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:46
      Ile kobiet będzie na imprezie? A także-czy to wymagające intelektualistki? Czy młode siksy? Czy będą też inni mężczyźni czy tylko Ty i atrakcje przygotowane przez Ciebie?
      Najpierw trzeba wiedzieć dokładanie jaka jest grupa docelowa kurde!
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 19:15
        asystentka_prezesa_zarzadu napisała:

> Ile kobiet będzie na imprezie? A także-czy to wymagające intelektualistki? Czy
        > młode siksy? Czy będą też inni mężczyźni czy tylko Ty i atrakcje przygotowane p
        > rzez Ciebie?
        > Najpierw trzeba wiedzieć dokładanie jaka jest grupa docelowa kurde!

Jeszcze nie liczyłem. To impreza dla znajomych ma być. Wszyscy otwarci i pijący. I impreza w kwestii organizacji składkowa. Nie zamierzam wszystkiego sam robić.

Kibelek będzie w pobliskiej leśniczówce - dla tych co w śniegu nie mogą :D
        Zimna wódka nie problem - gorzej z tymi grzańcami. No i kociołki muszą być.

Wyścigi na sankach w ramach aktywności fizycznej zrobimy :D
        • mumia_ramzesa Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:39
          > Wyścigi na sankach w ramach aktywności fizycznej zrobimy :D

Zrobcie sobie kulig: panowie ciagna w zaprzegu, panie jada. Paniom sie bedzie podobalo.
          Nikt nie ma lyzew? Ani biegowek?
          Biegow na orientacje lepiej nie jesli towarzystwo niewprawione, bo bedziesz ich szukal po lesie 2 dni.
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:42

> Zrobcie sobie kulig: panowie ciagna w zaprzegu, panie jada.

Jak w życiu... A to zabawa ma być :D
            • kseniainc Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:46
              g.r.a.f.z.e.r.o -tia, panie ciągnione byłyby zachwycone;-)
              Tak samo jak panowie, przy super zabawnym łowieniu ryb w przeręblach;-p
              Masz rację jak można tak eksploatować faceta?A potem z niego nic pożytku;-)Po zabawie powinna być jeszcze zabawa;-)
              • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:51

> Tak samo jak panowie, przy super zabawnym łowieniu ryb w przeręblach;-p

Pierwsze słyszę aby łowienie ryb pod lodem było zabawne...
                • kseniainc Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 09.01.12, 17:36
                  g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

>
                  > > Tak samo jak panowie, przy super zabawnym łowieniu ryb w przeręblach;-p
                  >
                  > Pierwsze słyszę aby łowienie ryb pod lodem było zabawne...
                  >

Właśnie;-p
            • mumia_ramzesa Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:52
              No to na odwrot. Ale to paniom sie ma podobac. No to juz nie wiem.
              A jak te wyscigi mialyby wygladac? Kazdy siedzi na swoich sankach i sie odpycha nogami?
              • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:52
                mumia_ramzesa napisała:

> No to na odwrot. Ale to paniom sie ma podobac. No to juz nie wiem.
                > A jak te wyscigi mialyby wygladac? Kazdy siedzi na swoich sankach i sie odpycha
                > nogami?

Nie - zdecydowanie zaprzęgi :)
                • mumia_ramzesa Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 21:02
                  Psie zaprzegi?
                  Moj pomysl jest lepszy (zakladam teren plaski), bo przynajmniej moze byc smiesznie.
                  • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 21:09
                    mumia_ramzesa napisała:

> Psie zaprzegi?
                    > Moj pomysl jest lepszy (zakladam teren plaski), bo przynajmniej moze byc smiesz
                    > nie.

Raczej ludziowe zaprzęgi :D
              • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:55
                mumia_ramzesa napisała:

> No to na odwrot. Ale to paniom sie ma podobac. No to juz nie wiem.

Wszystkim ma się podobać. To o paniach dodałem żeby do tematyki forum pasowało ;P
                • mumia_ramzesa Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 21:00
                  To zalezy jakie towarzystwo, bo roznym ludziom podobaja sie rozne rzeczy.
    • six_a Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 17:50
      + ambulans dla topielców jeszcze.
    • maly.jasio Bigos ze sliwkami i sliwowica łącka 08.01.12, 19:16
      bo inaczej nie przychodze.
    • kseniainc Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 19:20
      Lubię takie imprezy, choć dawno nie byłąm na podobnej. Ognisko, grill w środku zimy to rewelka.
      Kociołki bym sobie darowała.Kiełbacha z ogniska, bigos w duuuużym termosie, drewniane ławy do siedzenia....Może w jakieś leśniczówce?Zawsze to sposób na ewentualne opady z nieba;-) A nóż jakiś dzik podejdzie do płota;-)Jakieś konkursy, nie wiem, rzucanie ringo na patyki, gra w boule.........
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 19:41
        kseniainc napisała:

> Lubię takie imprezy, choć dawno nie byłąm na podobnej. Ognisko, grill w środku
        > zimy to rewelka.
        > Kociołki bym sobie darowała.Kiełbacha z ogniska, bigos w duuuużym termosie, dre
        > wniane ławy do siedzenia....Może w jakieś leśniczówce?Zawsze to sposób na ewent
        > ualne opady z nieba;-) A nóż jakiś dzik podejdzie do płota;-)Jakieś konkursy, n
        > ie wiem, rzucanie ringo na patyki, gra w boule.........

Kiełbasa jest plebejska :D I niesmaczna :) Mięsko w folii aluminiowej pysznie się nad ogniskiem piecze.

Ja chcę w jak największym stopniu jeziorko i lód wykorzystać.
        • maitresse.d.un.francais Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 19:49
          Na lodzie to łyżwy. Ale to raczej na początku wieczoru, na trzeźwo.
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:04
            maitresse.d.un.francais napisała:

> Na lodzie to łyżwy. Ale to raczej na początku wieczoru, na trzeźwo.

Na łyżwy nie ma szans - raczej nie mamy, a za daleko aby wypożyczyć.
        • kseniainc Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 19:50
          Kiełbasa plebejska-świrujesz pawiana chyba. Jak wolisz, ja uwielbiam na imprezach plenerowych.
          Jezioro jak najbardziej tak, a lód w sensie jakim, bo chyba nie do drinka przy takiej aurze. Łyżwy mówiłeś odpadają, jest jeszcze inna gra podobna do bouli i wlasnie na lodzie się sprawdza.Można użyć krążków hokejowych;-) i nie tylko;-)
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:01
            kseniainc napisała:

> Kiełbasa plebejska-świrujesz pawiana chyba. Jak wolisz, ja uwielbiam na impreza
            > ch plenerowych.
            > Jezioro jak najbardziej tak, a lód w sensie jakim, bo chyba nie do drinka przy
            > takiej aurze. Łyżwy mówiłeś odpadają, jest jeszcze inna gra podobna do bouli i
            > wlasnie na lodzie się sprawdza.Można użyć krążków hokejowych;-) i nie tylko;-)

Curling improwizowany - FANTASTYCZNY pomysł :D
            Od kiełbasy lepsza jest ryba - tylko z doświadczenia powiem że ciężko się po ciemku je :D
          • maitresse.d.un.francais Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:26
            kseniainc napisała:

> Kiełbasa plebejska-świrujesz pawiana chyba. Jak wolisz, ja uwielbiam na impreza
            > ch plenerowych.
            > Jezioro jak najbardziej tak, a lód w sensie jakim, bo chyba nie do drinka przy
            > takiej aurze. Łyżwy mówiłeś odpadają, jest jeszcze inna gra podobna do bouli i
            > wlasnie na lodzie się sprawdza.Można użyć krążków hokejowych;-) i nie tylko;-)
            >
            curling?

podobny do boules??????? e?
            • kseniainc Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:29
              dla mnie tak.To też gra zespołowa;-p
              • maitresse.d.un.francais Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 09.01.12, 16:36
                kseniainc napisała:

> dla mnie tak.To też gra zespołowa;-p

to do siatkówki też podobny?
                • kseniainc Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 09.01.12, 17:38
                  maitresse.d.un.francais napisała:

> kseniainc napisała:
                  >
                  > > dla mnie tak.To też gra zespołowa;-p
                  >
                  > to do siatkówki też podobny?

czepiasz się, palnęłam tylko i już podłapane przejęzyczenie;-p
    • mumia_ramzesa Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 08.01.12, 20:41
      Tyrolka z najwyzszego drzewa w okolicy.
    • easz Re: Potrzebuję inspiracji - impreza plenerowa 09.01.12, 17:55
      Tylko żarcie i napitek? A strawa duchowa, jakiś chłopiec z gitarą, skrzypek na dachu, ew. choć wykastrowane chłopiątko z anielim głosem? Imo jakaś muzyka, najlepiej na żywca, by się przydała. Serio, może to pospolite, ale przy ognisku nic tak nie robi klimatu, jak gitara, chyba że nie lubicie, tak ogólnie. A ognisko chyba musi być?;)
      Spodobał mi się pomysł z pochodniami. W zimę też wątpię, że się pojawi, ale woda plus ogień fajnie się komponuje - nie masz jakiegoś znajomego królika, który artystycznie wywija i połyka? bo tak to - finanse. Albo - jakaś strzelnica w pobliżu? zwierzaki w naturze - bezkrwawe łowy? Ale może to nudne, nie wiem, zależy od towarzystwa, humorów i ogólnej organizacji. Bez dodatkowych atrakcji, to jedzenie i picie, ale to już masz. Nie wystarczy?

Propos, jeśli już o to jedzenie chodzi, to ja bym też wolała przyjść na gotowe i nie sprzątać potem też. Aczkolwiek, żeby inni sprzątali, czy gospodarz, też bym nie chciała, bo co to za wspólna zabawa.
      Coś do siedzenia i wtulania się - koniecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka