Dodaj do ulubionych

Dekoloryzacja - opinie

08.01.12, 16:40
hej, mam pytanie dotyczące dekoloryzacji. Muszę i chcę wrócić do mojego koloru włosów, jednak obecnie mam ciemny kolor - czekoladowy brąz. Czy po dekoloryzacji w salonie dodatkowo płacę za położenie farby, czy to jest wliczone w ten zabieg? I czy po jednej dekoloryzacji z takiego koloru: images48.fotosik.pl/224/01226d7e899f4a45med.jpg wyjdzie taki kolor: i2.pinger.pl/pgr109/76e6634f000702434849c3ca ?

I może ktoś robił dekoloryzację w salonach JLD?
Obserwuj wątek
    • czadroman Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 16:43
      ale ten pierwszy fajniejszy
      • ciasteczkowy_diabelek Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 16:45
        wiem, ale nie mogę co miesiąc farbować, bo moje wlosy tego nie wytrzymują (pomimo, że farbuję tylko odrosty)
    • akle2 Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 16:56
      :) Jakbym chciała wrócić do naturalnego, to bym po prosu przestała farbować. Odrost by się robił coraz dłuższy, a jednocześnie przycinałabym końce. Ewentualnie farbowałabym sam odrost na nowy, "naturalny" kolor. Nie chcesz tak? Przecież te kolory nie różnią się aż tak bardzo.
      • ciasteczkowy_diabelek Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 17:00
        wiem, ze nie wytrzymam czekac z tym moim prawie czarnym. ten kolor, ktory chce odzyskac jest sporo jasniejszy, moze na tym zdjeciu tego nie widac, ale ja mam swoj taki ciemny blond wpadajacy w szatynkowaty/mysi ;] dlatego musze zrobic te dekoloryzacje..
        • charlotte-york Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 17:30
          Za głupotę się płaci. Swoj kolor będziesz miała jak przestaniesz farbować. Oczekiwaną długość za jakieś 3 lata.
          • marguy Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 17:55
            Dekoloryzacja chocby byla jak najnowoczesniejsza i sprawdzona zawsze niszczy i oslabia wlosy.
            Ja po prostu poczekalam az mi troche odrosna, obcielam na zapalke i teraz jestem cala naturalna i sliczna ;)
          • akle2 Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 18:41
            Dlaczego głupota? Niektóre osoby zaczynają siwieć i dlatego farbują. Jednak radziłabym autorce, żeby odpuściła dekoloryzację, bo to zabieg bardzo nieobojętny dla włosa; zedrą z niej 300 zł jak nie więcej a i tak będzie miała matową i elektryzującą się watę na głowie zamiast włosów.
        • easz Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 18:23
          Lepiej czekając aż odrosną, jak pisze powyżej dziewczyna, robić pasemka, najpierw gęściej, potem można mniej, coraz mniej. Pasemka da radę robić w ogóle co 2-3 miesiące, wychodzi taniej i zdrowiej. Odrost nie będzie się za bardzo rzucać w oczy przy pasmach, a włosy na pewno nie będą takie zniszczone, bo wg mnie, dekoloryzacja, to jak podwójne farbowanie - podwójne nakładanie chemii, a więc podwójne obciążanie włosa. Może też się z takich odbarwionych (?) szybciej potem nowy kolor zmywać, płowieć. Koszt będzie imo też większy. Wyjść może ładnie, bo aż tak bardzo się te kolory, przynajmniej na fotkach, nie różnią od siebie.
    • znana.jako.ggigus kotku, dekoloryzacje 08.01.12, 18:28
      to sie stosuje, jak ktos chce z czerni na blond. Po co chcesz sobie niszczyc wlosy?
      Farbuj odrosty, poki co wstrzymaj sie z farbowaniem, ren ciemny kolor sie troche zmyje, zjasnieje, i na odrosty lup jasniejsza farbe.
    • kol.3 Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 21:00
      Podzielę się swoimi doświadczeniami: jestem ciemną szatynką. Z ciemnobrązowego farbowanego chciałam się przefarbować na jasnorudy. Zawsze farbuję się sama, gdyż farby profesjonalne nawet dobrych firm nigdy mnie nie zadowalały. Odbarwiłam sobie sama włosy dekoloryzatorem firmy Joanna (niestety l'Oreala akurat nie było w sklepach), następnie ufarbowałam włosy na jasnorudo, a po 3 tygodniach z powodu ciemnych odrostów powróciłam do ciemnobrązowego koloru i tak już zostało. Tragedii z włosami nie było, choć na zdrowie im te zabiegi z pewnością nie wyszły. Na ogól używam farb l'Oreala, obecnie Preference. Włosy miałam wtedy poniżej uszu a więc sporo krótsze niż Ty, dlatego z pewnością sama nie dasz rady.
    • a_nonima Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 22:08
      Ja dekoloryzowałam u fryzjera. Pani zapewniła mnie, że preparat nie jest bardzo szkodliwy dla włosa. Nakładała mi go nad umywalką i masowała włosy ok pół godziny, bez rękawiczek. Preparat nie miał intensywnego zapachu wody utlenionej. Kolor wyszedł b. fajny.
      Zdradzisz jaki kolor farby użyto do uzyskania tego jaśniejszego koloru na fotce?
      • a_nonima Re: Dekoloryzacja - opinie 08.01.12, 22:09
        Zapomniałam dodać, że włosy wyglądają zdrowo i nie są zniszczone.
    • kiniusia300 Re: Dekoloryzacja - opinie 09.01.12, 11:21
      pewnie wyjdzie.Niestety jest to zabieg którego nie polecam.Moja najlepsza przyjaciółka zrobiła sobie dekoloryzacje w dość renomowanym salonie.Włosy kolorystycznie jej odpowiadały ale to już nie były włosy tylko siano.W rezultacie ścieła sie z wielkim żalem na chłopaka
    • ritsuko Re: Dekoloryzacja - opinie 09.01.12, 13:13
      Ja z czarnych nie raz schodziłam, więc co nieco wiem na ten temat, raz sobie porządnie spaliłam włosy i wyszłam blondoruda :D
      Do tej pory najlepszy środek jaki miałam to Renee Blanche, możesz poczytać w necie o tym specyfiku, autentycznie nie niszczy włosów i pozwala wrócić do własnego koloru (usuwa pigment). Jedyny minus, że ma okropny zapach, który przy każdym deszczu o sobie przypominał jeszcze jakiś czas po zastosowaniu :D. Spokojnie wyszłam na swój jasny brąz z mocno ciemnego brązu/czerni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka