Dodaj do ulubionych

jaki podklad do ukrycia przebarwien?

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 17:23
Mam widoczne przebarwienia wokol oczu i na czole. Musze wiec zawsze uzywac,
nawet w lecie podkladu silnie kryjacego. Uzywam Dermacolu bo tylko ten wszystko
kryje ale jest ciezki i trudno sie rozprowadza. Uzywalam bardzo droich ale sa
do niczego i tylko ten jeden sie sprawdzil ale moze znacie jakis inny,
bardzoooo dobrze kryjacy ale lekki zeby nie bylo maski na twarzy??
Obserwuj wątek
    • Gość: nastka Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: *.talnet.pl 12.03.02, 15:32
      Pewnie i tak zrobisz, jak uważasz,ale ja od roku używam tylko podkładu REVLON,
      ( nr 4). Jest rewelacyjny! Trzeba go tylko dokładnie nanieść, szczególnie na
      szyję.
      Poza tym moja malenka rada - na dzień używam do twarzy (jestem 40-latką)żelu
      lub kremu na bazie żelu. Konkretnie jest to krem firmy PULANA (białe kuleczki
      zawieszone w żelu). Na tym specyfiku świetnie trzyma się każdy podkład.
      Podkład REVLONU kosztuje 61zł i jest w słoiczku! Trzymam go w lodówce by był
      gęściejszy, bo za pierwszym razem sporo go wylałam.
      A plamy radzę wywabić kwasami. Można je kupić u kosmetyczki.Będzie taniej.
      Powodzenia
      • Gość: Renia Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: 212.160.147.* 13.03.02, 11:25
        Dziekuje Nastka! Dzisiaj wybieram sie do kosmetyczki i zapytam o kwasy a swoja
        droga Revlon tez mi sie przyda. Wiem, widzialam Pulanne kuleczki , raz ja mialam
        ale dawno i byla super. Niepotrzebnie kupilam l`Oreala Air Wear bo nie kryje i
        jest dla idealnych cer. Przebarwienia musze zlikwidowac i tyle, uzywalam kremu na
        przebarwienia Drulli i lekko znikaly ale przy najmniejszym promyku slonca
        powracaly.

Gość portalu: nastka napisał(a):

> Pewnie i tak zrobisz, jak uważasz,ale ja od roku używam tylko podkładu REVLON,
        > ( nr 4). Jest rewelacyjny! Trzeba go tylko dokładnie nanieść, szczególnie na
        > szyję.
        > Poza tym moja malenka rada - na dzień używam do twarzy (jestem 40-latką)żelu
        > lub kremu na bazie żelu. Konkretnie jest to krem firmy PULANA (białe kuleczki
        > zawieszone w żelu). Na tym specyfiku świetnie trzyma się każdy podkład.
        > Podkład REVLONU kosztuje 61zł i jest w słoiczku! Trzymam go w lodówce by był
        > gęściejszy, bo za pierwszym razem sporo go wylałam.
        > A plamy radzę wywabić kwasami. Można je kupić u kosmetyczki.Będzie taniej.
        > Powodzenia

• Gość: nastka Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: *.talnet.pl 13.03.02, 12:03
          Reniu, to zdecyduj się na kwasy jak najszybciej, bo można je stosować, kiedy
          słońce jeszcze mocno nie operuje.
          Co do kremu PULANY to obecnie używam taki na bazie winogron (ok.30zł).
          Dostał w ubiegłym roku jakąś nagrodę. Ma na opakowaniu narysowaną kiść
          winogrona. Ten, o którym piszesz, jest trochę wcześniejszy. Nie stosowałam go.
          Co do pozostałych to również polecam PULANY ze srebrem (przy kłopotach z cerą
          tłustą i mieszaną)lub z drobinkami złota. Wiem, że jest też rozjaśniający
          przebarwienia, ale jeszzce go nie stosowałam.
          Jak zdobędziesz podkład REVLONU (trochę trzeba pochodzić, przynajmniej u mnie w
          Gdańsku) to napisz. Będę ciekawa czy jesteś z niego zadowolona. Ja niedawno z
          ciekawości kupiłam najnowszy RIMMLA. Owszem, jest bardzo przyjemny w użyciu,
          niesamowity w dotyku i dobrze się rozprowadza, ale cerę trzeba mieć do niego
          prawie idealną. Zostawiłam go sobie na lato, bo jest lżejszy od Revlonu.
          Nie zrażaj się ceną Revlonu, bo słoiczek powinien ci starczyć co najmniej na 3
          miesiące. To tylko zależy od ciebie, ile będziesz go nakładała na twarz. I to
          jest fajne w tym podkładzie, że kiedy masz gorszą cerę możesz go nałożyć nieco
          więcej i nie będziesz wyglądała źle.
          Pozdrawiam
          • agick Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? 13.03.02, 12:12
            dziewczyny, polecam VICHY satin - nowy podkład ale nie ten w kompakcie tylko
            podkład w kremie.. ja używam numer 46 (mam ciemniejszą karnację) i jest
            świetny.. lekki, dobrze kryję, nie spływa. Wrząenie głądkiej skóry, ładnie
            pachnie. koszt ok. 63 złotych.
            • Gość: Renia Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: 212.160.147.* 13.03.02, 12:22
              Nastka, ja mam 34 lata i chyba kwasy w ogole dobrze robia ogolnie. Podaj mi
              prosze tylko nazwe tego podkladu Revlona bo moze jest ich kilka?
              • Gość: nastka Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: *.talnet.pl 14.03.02, 10:59
                Gość portalu: Renia napisał(a):

> Nastka, ja mam 34 lata i chyba kwasy w ogole dobrze robia ogolnie. Podaj mi
                > prosze tylko nazwe tego podkladu Revlona bo moze jest ich kilka?

Zgadzam się, robią dobrze ogólnie, ale szczególnie kiedy cera jest tłusta lub
                mieszana. Ja pomimo 40 lat taką mam. Z jednej strony jest problematyczna, ale z
                drugiej lepiej wyglądam od koleżanek w moim wieku, które mają cerę normalną lub
                suchą.
                Co do nazwy to piszę z pracy, a słoiczek mam w domu. Zapiszę sobie nazwę po
                powrocie i jutro ci odpiszę. Zresztą jest to jedyny podkład REVLONU w słoiczku.
                Pozostałe są w tubkach. Tylko,że REVLON dość nieregularnie dostarcza swoje
                produkty do sklepów i czasami trzeba się nieźle za nimi nabiegać.
                Co do kwasów to je stosowałam zaledwie dwa razy i byłam zadowolona. Były to kwasy
                DERMIKI - jeden w żelu, drugi w płynie. Stosuje się oba naraz. Jeden mocniejszy,
                drugi jest słabszy ok. 50zł za 2 opakowania - żel ok.15ml i płyn 30ml).
                Ostatnio kupowałam kwasy u mojej kosmetyczki dla koleżanki. Były to kwasy prod.
                USA. Są dwa rodzaje - słabsze i mocniejsze. Dobiera się je indywidualnie, ale
                lepiej wybróbować te słabsze, a potem, jeżeli nie będzie podrażnień, zastosować
                mocniejsze. Koleżanka użyła słabszych i była barzdo zadowolona. Miała kłopoty z
                cerą (jakieś drobne krosteczki uczuleniowe) i pozbyła się ich. A cena taka sam
                jak polskich. Tylko zamiast żelu mają postać kremu. Ale to zależy od kosmetyczki,
                jakim asortymentem dysponuje.
                Powodzenia

• Gość: zoja Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: *.talnet.pl 14.03.02, 10:49
              agick napisał(a):

> dziewczyny, polecam VICHY satin - nowy podkład ale nie ten w kompakcie tylko
              > podkład w kremie.. ja używam numer 46 (mam ciemniejszą karnację) i jest
              > świetny.. lekki, dobrze kryję, nie spływa. Wrząenie głądkiej skóry, ładnie
              > pachnie. koszt ok. 63 złotych.

VICHY to drogi syf.

• Gość: nastka Hallo, Reniu IP: *.talnet.pl 18.03.02, 08:47
      Czy kupiłaś już podkład Revlonu? Jeżeli nie to chciałam dodać, że nazywa się on
      COLORSTAY, czyli nazwa mówi za siebie.
      Pozdrawiam
      • Gość: Renia Re: Hallo, Reniu IP: 212.160.147.* 18.03.02, 10:47
        Droga Nastko,

Jeszcze nie kupilam, ale teraz juz mam nazwe i podziele sie z Toba wrazeniami.
        Pytalam o kwasy w salonie Yves Rocher we Wroclawiu skad jestem, powiedzieli ze
        nie maja ale ze taki zabieg rozjasniania przebarwien trzeba robic zima.
        Natomiast ja wymyslilam swoj wlasny domowy sposob, ktory okazal sie skuteczny
        zarowno na przebarwienia jak i na ujedrnienie i ozywienie cery! Rewelacja!
        Maseczka z prawdziwej i niedrogiej cytryny!!! W koncu to tez kwas :o)

Pozdrawiam
        • bukowski27 co to jest podklad? 18.03.02, 10:59
          • Gość: Renia Re: co to jest podklad? IP: 212.160.147.* 18.03.02, 11:21
            To jest puder we fluidzie.
            • bukowski27 nie. zebym byl wscibski, ale w takim razie 18.03.02, 11:43
              co to jest fluid? wiem co to jest puder w kamieniu, ale co to we fluidzie...?
              tak tylk pytam.. poszerzam swoje horyzonty.
              • aise_ podkład jest po to 18.03.02, 12:11
                żeby zrobić wlasnie podklad pod puder

najpierw kładziesz podkład (znaczy ty bukoś raczej nie kładziesz, ale jakbyś
                chciał sobie położyć) a potem na to puder
                kapiszi?
        • Gość: Nastka Re: Hallo, Reniu IP: *.talnet.pl 18.03.02, 12:48

> Droga Nastko,
          >
          > Jeszcze nie kupilam, ale teraz juz mam nazwe i podziele sie z Toba wrazeniami.
          > Pytalam o kwasy w salonie Yves Rocher we Wroclawiu skad jestem, powiedzieli ze
          > nie maja ale ze taki zabieg rozjasniania przebarwien trzeba robic zima.
          > Natomiast ja wymyslilam swoj wlasny domowy sposob, ktory okazal sie skuteczny
          > zarowno na przebarwienia jak i na ujedrnienie i ozywienie cery! Rewelacja!
          > Maseczka z prawdziwej i niedrogiej cytryny!!! W koncu to tez kwas :o)
          >
          > Pozdrawiam

Masz rację! To jest tylko wyłudzanie pieniędzy od naiwnych kobiet. W końcu nasze
          babki jakoś sobie radziły bez tej całej chemii. Ja do cytryny dorzuciłabym
          świeżego ogórka, ale takiego gruntowego, nie z inspektu.

• frisky2 Re: Hallo, Reniu 18.03.02, 12:49
            A nie lepiej zapobiegac przebarwieniom za wczasu?
    • Gość: Krizia Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: 195.187.56.* 18.03.02, 16:44
      Reniu, istnieje firma, ktora produkuje preparaty do kamuflazu - kryjace, geste
      podklady i sztyfy do twarzy i ciala. Nazywa sie Coverderm.

Pzdr
      • Gość: Renia do Krizi IP: 212.160.147.* 18.03.02, 16:47
        Jeszcze nie slyszlam o takiej ale zainteresuje sie. Dziekuje!
      • Gość: Renia do Nastki IP: 212.160.147.* 18.03.02, 16:51
        Juz wiem gdzie moge kupic ten podklad. Wiem ze ty uzywasz nr 4, nie wiem czy
        jest opalony lekko i czy wezme ten sam, bo ja musze miec ten bardziej opalnoy
        ale nie za bardzo. Wlasciwie to uzywam takiego koloru caly rok, i w zimie i w
        lecie.
    • Gość: Nastka Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: *.talnet.pl 19.03.02, 14:07
      Te preparaty, o których pisze Krizi, są do ukrycia poważnych mankamentów.
      Wprawdzie nie znam tej firmy, ale tak myślę (podobnie jak Dermacol). Jeśli masz
      do ukrycia przebarwienia to daj sobie spokój. Revlon powinien ci to załatwić.
      Ja mam na czole przebrawienia od solarium i Revlon to świetnie pokrywa. A
      jednocześnie nie widać, że mam twarz pokrytą podkładem. Nie stosuję nawet na
      niego żadnego pudru sypkiego czy w kamieniu.
      Co do koloru. Ja mam jasną karnację, więc stosuję nr 4 (jasny czy light beż),
      Najbardziej mi ten odcień odpowiada. Ty, jak piszesz, masz ciemniejszą
      karnację, więc z pewnością musisz mieć ciemniejszy odcień. Z tymi ciemniejszymi
      wiem, że raczej nie ma problemu. Ja za "czwórką" nieraz muszę się nieźle
      naganiać, chociaż to duże miasto.
      Pozdrawiam
      • Gość: Renia Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 18:55
        Droga Nastko! Wlasnie kupilam ten podklad (dla mnie nr 7) i mam go w tej chwili
        na twarzy. Rewelacja! Musze tylko lekko korektorkiem pokryc przebarwienia wokol
        oczu ale leciutko, calosc twarzy kryje bez efektu maski, doskonale matuje i nie
        zostawia sladow (moj skarzyl sie ze ma slady na koszulach)i rzeczywiescie mozna
        go nakladac pare razy (co w przypadku Air Wair l'Oreala jest niemozliwe). To
        jest wyzsza technologia.

Bardzo ci dziekuje jeszcze raz. Jesli masz kogos we Wroclawiu to jest
        wszystkich odcieni i tego nr 4 dla ciebie w brod, to jest drogeria w rynku na
        przeciw Ratusza.
    • Gość: Renia Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: 212.160.147.* 26.03.02, 12:40
      Znalazlam ten krem Pulanny z kuleczkami i srebrem, lecz i tez tej samej firmy
      krem na przebarwienia, zastosowalam i jest bardzo dobry, do tego bardzo dobrze
      nawilza i wygladza zmarszczki.

Pozdrawiam

Renia
      • Gość: Nastka Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: *.talnet.pl 26.03.02, 14:44

> Znalazlam ten krem Pulanny z kuleczkami i srebrem, lecz i tez tej samej firmy
        > krem na przebarwienia, zastosowalam i jest bardzo dobry, do tego bardzo dobrze
        > nawilza i wygladza zmarszczki.
        >
        > Pozdrawiam

Reniu, piszesz o tym ze złotem, czy na specjalnie na przebarwienia, bo też bym
        sobie kupiła.
        Cieszę się niezmiernie, że skorzystałaś z mojej rady i jesteś zadowolona. Gorzej
        by było gdybyś naraziła się na koszty i była niezadowolona. Taka mała rzecz a
        cieszy.
        Mieszkam w Trójmieście, a więc daleko od Ciebie. Przez Wrocław tylko
        przejeżdżałam kiedyś będąc na wakacjach w Kotlinie Kłodzkiej. Chętnie bym tam
        jeszcze kiedyś pojechała, ale te pieniążki!
        Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę przyjemnych świąt!
        >
        > Renia

• mel1 Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? 26.03.02, 20:12
      Naprawdę rewelacyjny podkład jest Isa Dora high wear colorfix foundation. Sama
      używam odcienia Honey. Niestety jest dość drogi 40 ml kosztowało 68zł. Czemu
      jest rewelacyjny- nie stosuję dodatkowo korektora, wszystkie krostki, pęknięte
      naczynka, sińce pod oczami znikają pod nim. Nie trzeba stosować pudru, bo super
      matuje. No i jest trwały- nie ściera się nawet przy przytulaniu. Niestety
      mialam kłopoty z zakupem drugiej tubki, nie jest to firma bardzo popularna,
      więc niewiele sklepów ją oferuje.
      • Gość: Nastka Re: jaki podklad do ukrycia przebarwien? IP: *.talnet.pl 27.03.02, 12:29
        Miałam Isa Dorę, ale Revlon ją przebił jakością.
    • Gość: Ginger DO RENI!!! Salon Yves Rocher we Wroclawiu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.02, 22:18
      Od niedawna mieszkam we Wroclawiu i jeszcze nie zorientowalam sie w kilku
      nsprawach... Piszesz o salonie kosmetycznym Yves Rocher, gdzie on sie miesci?
      Na forum kosmetycznym czytalam, ze swietnie depiluja tam linie bikini i
      chcialabym sie wybrac. Moglabys mi podac adres i ew. telefon? Z gory dzieki. G.
      • Gość: Renia Re: DO RENI!!! Salon Yves Rocher we Wroclawiu? IP: 212.160.147.* 27.03.02, 10:26
        Droga Nastko, teraz Pulanna zrobila krem ze srebrem, tak ze srebrem, i z
        kulkami w jednym. Bardzo dobrze nawiza i matuje.
        Jesli bedziesz we Wroclawiu to daj znac , to sie spotkamy.

Krem na przebarwienia jest tez firmy Pulanna i kosztuje ok.26 zl i ma
        nazwe "krem na przebarwienia".

Gabinet kosmetyczny Yves Rocher we Wroclawiu jest w centrum handlowym "Borek",
        inaczej z sklepie Carrefour, z galerii, przez glówne wejscie w lewo, tam jest
        sklep Yves Rocher i przezen wchodzi sie do gabinetu. Carrefour jest przy ulicy
        Hallera 52, tel. do gabinetu Yves Rocher (071) 78 31 715.

Pozdrawiam wszystkich

• Gość: Ginger Wielkie dzieki :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.02, 11:41
          Reniu! To ja tam jestem prawie co drugi dzien hi hi Wypozyczam z Bev. Hills
          Video, robie zakupy w Carreforurze! Gdyby nie Ty, to jeszcze dlugo moglabym byc
          taka beznadziejna gapa. Dzieki :)
        • Gość: nastka Re: DO RENI!!! Salon Yves Rocher we Wroclawiu? IP: *.talnet.pl 27.03.02, 12:33

> Droga Nastko, teraz Pulanna zrobila krem ze srebrem, tak ze srebrem, i z
          > kulkami w jednym. Bardzo dobrze nawiza i matuje.
          > Jesli bedziesz we Wroclawiu to daj znac , to sie spotkamy.
          >
          > Krem na przebarwienia jest tez firmy Pulanna i kosztuje ok.26 zl i ma
          > nazwe "krem na przebarwienia".
          >
          > Gabinet kosmetyczny Yves Rocher we Wroclawiu jest w centrum handlowym "Borek",
          > inaczej z sklepie Carrefour, z galerii, przez glówne wejscie w lewo, tam jest
          > sklep Yves Rocher i przezen wchodzi sie do gabinetu. Carrefour jest przy ulicy
          > Hallera 52, tel. do gabinetu Yves Rocher (071) 78 31 715.
          >
          > Pozdrawiam wszystkich
          >
          >

Dziękuję za zaproszenie. Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka