Dodaj do ulubionych

Ciekawa stronka o antykoncepcji :D

IP: *.upc-g.chello.nl 16.06.04, 07:42
Chyba o anty antykoncepcji :)
www.npr.prolife.pl/antykoncepcja.htm
Obserwuj wątek
    • j_u Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 09:58
      O do diaska... Ciekawa lektura...
    • Gość: daga Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 10:09
      "Nie pomyl się - pigułka i spirala działają poronnie" jasne jasne hahaha
      • jooza Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 10:14
        cytat: "Pigułka zażywana przez młode dziewczyny może zakłócić ich cały
        biologiczny rozwój, dlatego pigułek nie może zażywać kobieta do ukończenia 21
        roku życia (nie wcześniej jednak niż 7 lat po pierwszej miesiączce), ze względu
        na dojrzewanie układu hormonalnego!
        Pamiętaj - pigułki nie może zażywać kobieta przed ukończeniem 21 roku życia!"

7 lat po? To ja jeszcze 3 lata muszę czekać... ;)
    • Gość: Kachna Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D IP: *.szczecin.mm.pl 16.06.04, 10:19
      Jeśli idziesz do łóżka z kimkolwiek, współżyjesz z każdym, z kim ten ktoś
      poszedł do łóżka przez ostatnie 10 lat i ze wszystkimi partnerami seksualnymi
      tych osób, których mieli w ostatnim dziesięcioleciu!

ooo...
      • klara-klara Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 10:21

Wychodzi na to, że każdy z każdym juz spał:))))))
      • janowa Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 10:25
        looooomatko, ale tlok! :-))

---
        Moj kochany LEONEK

Jezeli czegos nie mozna zrobic, to nalezy poprosic o to kogos, kto zwyczajnie
        nie wie, ze to nie jest mozliwe.
    • janowa Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 10:27
      Mnie sie najbardziej podoba logika w tym wywodzie :-)):

"Pigułki antykoncepcyjne nowej generacji nie mają działania wczesnoporonnego.
      NIE JEST TO PRAWDĄ
      Mechanizm działania każdej pigułki antykoncepcyjnej jest następujący:
      a) zahamowanie wydzielania hormonów przez przysadkę mózgową,
      b) zahamowanie owulacji (jajeczkowania),
      c) zmiana właściwości śluzu szyjkowego,
      d) zmiany cech środowiska wewnątrzmacicznego,
      e) czynnik jajowodowy (upośledzenie ruchów perystaltycznych jajowodu,
      powodujące zbyt późne osiągnięcie jamy macicy przez zarodek, a przez to jego
      śmierć) - działanie wczesnoporonne (abortywne)!
      f) hamowanie zagnieżdżenia (implantacji zarodka) - działanie wczesnoporonne
      (abortywne)!
      Pamiętaj - pigułka ma również działanie wczesnoporonne!"
      Ciekawe, ze mozna uniemozliwic zagniezdzenie sie zarodka, ktorego nie ma (brak
      owulacji) :-)))

Pozdroowka,
      D.
      • anulex Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 13:23
        Z ulotki "Logest doustny srodek antykoncepcyjny":

"Jak dziala logest?

Logest zawiera substancje o dzialaniu zblizonym do hormonow powstajacych w
        trakcie cyklu miesiecznego. W czasie codziennego polykania drazetki dostaja sie
        one do organizmu. Stala obecnosc uwolnionych z "pigulek" substancji powoduje,
        ze organizm kobiety przestaje wytwarzac estrogeny i progesteron. Jednoczesnie
        wstrzymany zostaje proces powstawania komorek jajowych. Kiedy stosuje sie
        Logest, ustaje dojrzewanie i uwalnianie komorek jajowych.

Poziomy estrogenow i progesteronu powstajacych fizjologicznie w organizmie sa
        zmienne: w pierwszej polowie cyklu dominuja estrogeny, w drugiej polowie cyklu -
        progesteron. Dzieki tej "grze hormonalnej" mozliwe jest zaplodnienie, a
        nastepnie zagniezdzenie komorki jajowej w jamie macicy. W czasie stosowania
        Logestu oba rodzaje hormonow dzialaja jednoczesnie, sluz w szyjce macicy staje
        sie nieprzenikliwy dla plemnikow i zostaje zahamowany proces dojrzewania blony
        sluzowej macicy. Dzieki potrojnemu mechanizmowi dzialania Logest nalezy do
        najskuteczniejszych srodkow antykoncepcyjnych"

Jesli dobrze rozumiem, to pigulki (Logest w kazdym razie, w innych ulotkach nie
        udalo mi sie znalezc szczegolowych informacji) uniemozliwiaja zagniezdzenie
        komorki jajowej w jamie macicy. Jestem delikatnie mowiac zaskoczona, bo az do
        dzis bylam swiecie przekonana o tym, ze kosciol opowiada na temat tabletek
        brednie. Moze opowiada.. Nie znam sie, nie rozumiem i nic juz nie wiem. Jesli
        tabletka ma dzialanie wczesnoporonne, to dlaczego w przypadku zapomnienia /
        zwymiotowania itp zaleca sie zazycie Postinoru?
        • anulex Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 13:35
          Poprawka: Nie wczesnoporonne, bo podobno o poronieniu mozna mowic dopiero po
          wszczepieniu zarodka.
        • janowa Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 14:41
          anulex napisała:

> Logest zawiera substancje o dzialaniu zblizonym do hormonow powstajacych w
          > trakcie cyklu miesiecznego. W czasie codziennego polykania drazetki dostaja
          > sie one do organizmu. Stala obecnosc uwolnionych z "pigulek" substancji
          > powoduje, ze organizm kobiety przestaje wytwarzac estrogeny i progesteron.
          > Jednoczesnie wstrzymany zostaje proces powstawania komorek jajowych. Kiedy
          > stosuje sie Logest, ustaje dojrzewanie i uwalnianie komorek jajowych.
          -
          • anulex Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 15:18
            Rozumiem to tak: w razie gdyby komorka jajowa jednak dojrzala i zostala
            uwolniona (to sie zdarza, najlepszym na to dowodem sa ciaze, ktore powstaja w
            trakcie brania tabletek) i plemnikom jednak udaloby sie przedostac (musi sie
            czasem udawac, znow dowodem sa ciaze, ktore powstaja w trakcie brania
            tabletek), to jest dosc prawdopodobne, ze przez tabletki komorce jajowej nie
            uda sie zagniezdzic sie w jamie macicy.
            • janowa Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 17.06.04, 10:19
              No sama sobie przeczysz :-)
              Jezeli w trakcie brania tabletek kobieta ZACHODZI W CIAZE i wiele z nich ta
              ciaze przeciez donosi - to tabletki antykoncepcyjne NIE MOGA BYC SRODKIEM
              WCZESNOPORONNYM. jedno wyklucza drugie. jezeli by tak bylo to kontynuacja
              brania tabletek usuwalaby ciaze, czyz nie? A przeciez wiele kobiet dowiaduje
              sie o ciazy dopiero po kilku tygodniach, wciaz tabletki przyjmujac.
              Zajscie w ciaze pomimo brania tabletek jest spowodowane albo nieprawidlowym ich
              przyjmowaniem, albo zapomnieniem tabletki, albo choroba. Poza tym o PORONIENIU
              mozna mowic dopiero PO ZAGNIEZDZENIU SIE KOMORKI JAJOWEJ W MACICY. Inaczej o
              poronieniu mowa bylaby za kazdym razem kiedy jajo wydalane jest z organizmu,
              czyli co miesiac :-) Czesc z nich notabene mogla byc zaplodniona, a ty nawet o
              tym nie wiesz.

Pozdrawiam,
              D.
              ---
              Moj kochany LEONEK

• anulex Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 17.06.04, 22:49
                Nawet Postinor nie daje 100% pewnosci na unikniecie ciazy (nie pytaj, nie wiem
                jakim cudem). www.wpadka.pl/?id=ratunku_1 Jesli w jakis sposob
                organizmowi uda sie ominac pierwsze dwa zabezpieczenia (tzn jajeczko dojrzeje i
                zostanie uwolnione, a plemniki przedostana sie przez zageszczony sluz), to moze
                mu sie udac rowniez z trzecim, co nie zmienia faktu, ze to trzecie
                zabezpieczenie (uniemozliwienie jejeczku implantacji) istnieje.

Tutaj cala sprawa jest lepiej opisana www.antykoncepcja.pl/article.php?
                story=20031113145226142 Tabletki nie uniemozliwiaja implantacji, aczkoliwek
                utrudniaja ja.
                • anulex Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 17.06.04, 22:54
                  www.antykoncepcja.pl/article.php?story=20031113145226142
                  Wklejam linka jeszcze raz, bo poprzednio sie rozpolowil.
    • triss_merigold6 Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 10:42
      Są tacy co lubią watykańską ruletkę... jest element ryzyka, niepewności,
      kalkulacji, oczekiwania z niecierpliwością na comiesięczny rezultat gry.
      Niewątpliwie urozmaica nudne pożycie.
    • Gość: Nelka Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D IP: *.pl / 193.24.200.* 16.06.04, 11:30
      To jest stronka robiona przez katolików i dla katolików. Mają prawo wierzyć, że
      antykoncepcja to szatański wymysł i smaży się za to w piekle. Naśmiewać się nie
      wypada, wystarczy zignorować. Ludzie, więcej tolerancji.
      • janowa Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 13:14
        Sorry, ale tolerancji dla KLAMSTWA mowie stanowcze NIE.

I naprawde nie interesuje mnie czy katolicy lykaja pigulki, ogladaja swoj sluz
        czy stosuja ruletke i ile w zwiazku z tym maja dzieci. Ich sprawa - i w tym
        wzgledzie jestem baaaaardzo tolerancyjna :-)

Pozdrawiam,
        D.
        ---
      • j_u Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 17:21
        Gość portalu: Nelka napisał(a):

> To jest stronka robiona przez katolików i dla katolików. Mają prawo wierzyć,
        że
        >
        > antykoncepcja to szatański wymysł i smaży się za to w piekle. Naśmiewać się
        nie
        >
        > wypada, wystarczy zignorować. Ludzie, więcej tolerancji.

Maja prawo, oczywiscie, ale jesli beda wierzyc w to nie omamiani klamstwami na
        temat antykoncepcji, ich wiara bedzie miala walor prawdziwie heroi-
        martyrologiczny i z pewnoscia latwiej dostapia zbawienia. A tak - mysla, ze
        trucizna, wiec nie biora - i gdzie tu akt wiary w Boze przykazania?
    • Gość: Nelka Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D IP: *.pl / 193.24.200.* 16.06.04, 11:35
      Z tej stronki zaskoczyło mnie jedno zdanie. W dziale o przeciwskazaniach do
      stosowania antykoncepcji hormonalnej: "dla kobiet pracujących w zawodach
      związanych z nadużywaniem głosu" Z pozostałymi mogę się zgodzic, ale z tym!?
      Ktoś wie coś na ten temat?
      • agnie_szka9 Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 11:43
        początkowo się przeraziłam czytając informacje ze strony...ale pozniej
        przyjęłam do wiadomości i dalej łykam swój logest - tyjąc, brzydnąc, łapiąc
        coraz wiecej żylaków i innych świństw.

dzieki za lekture. wzbogaciła moją wiedzę na temat zabójczej antykoncepcji
        horomonalnej
    • Gość: DRYX-22 Średniowiecze n/t IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.06.04, 14:52
    • agusik25 Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 16:30
      "...obserwujemy znamienny fakt, że im częściej używana jest w danym
      społeczeństwie antykoncepcja, tym więcej jest tam nieodpowiedzialnej
      seksualności, uzależnień, zranień i przestępstw w tej dziedzinie. Tym więcej
      też niechcianych ciąż i aborcji."
      Tego chyba nie rozumiem. Stosowanie antykoncepcji przyczynia się do
      niechcianych ciąż? W takim razie jak nie będę się zabezpieczać to nie będę w
      ciąży czy też po prostu będzie to ciąża chciana, bo sama się o to prosiłam nie
      stosując antykoncepcji. Troszkę dziwne rozumowanie:)
      • Gość: Nelka Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D IP: *.pl / 193.24.200.* 16.06.04, 17:41
        Nie wiesz o co chodzi, bo nie rozumiesz tej filozofii. Nie wiesz, ze Kościół
        propaguje wstrzemięźliwość płciową do ślubu, a NPR polega na okresowej
        wstrzemięźliwości małżonków? Czyli: brak antykoncepcji powoduje, ze ludzie boją
        się ciąży, więc nie współżyją, na zasadzie: nie jestes gotowy do przyjęcia
        ewentualnego potomstwa, nie współżyj. Seks to tylko chwilowa przyjemność,
        ważniejsze jest uczucie głebsze. Możesz odłozyć poczęcie w czasie (stosujac
        NPR), ale także wtedy pozostajesz otwarty na zycie. W razie wpadki, przyjmiesz
        dziecko z radością. Odrzucasz postawę "antydzieckową". Poza tym, każde dziecko
        jest darem i tak powinno zostać przyjęte. Nie ma u katolików niechcianych
        dzieci i już :)))

Według Koscioła, ludzie stosujacy antykoncepcję są "anty", zamykają się na
        życie, są więc skłonni do poddania się ewentualnej aborcji i ogólnie boją się
        ciąży i dzieci. Potem swoje dzieci mniej przez to kochają, są gorszymi
        rodzicami i wychowują dzieci na bandytów i złodziei:)) Ludzie stosujacy NPR
        są "pro" - czyli są otwarci na życie.

Gdyby wszyscy stosowali NPR zamiast antykoncepcji, nie byłoby niechcianych
        dzieci i niechcianych ciąż u nastolatek, bo według tej filozofii wszystkie
        dzieci są chciane, a nastolatki nie współżyją. Są uczone, że przed ślubem to
        grzech i nie można. A świat jest piekny, nie ma rozwodów i wszyscy się kochają.
        Normalnie Eden:))) I jak Wam się to podoba??:)
        • owca Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 18:31
          Gość portalu: Nelka napisał(a):

> Nie ma u katolików niechcianych
          > dzieci i już :)))

:-)))
          1. co rozumiesz pod pojęciem 'katolik'? bo wg statystyk KK 95% Polaków to katolicy
          2. nawet jeśli z terminu 'katolik' okroi się 50% tych 'niepełnych katolików'
          nadal trochę to będzie naciągane
          nie wydaje mi się, aby wszyscy stosujący NPR przyjęli nieplanowane potomstwo z
          uśmiechem na twarzy
          teoria teorią a w praktyce wiele ciekawostek wychodzi

> Według Koscioła, ludzie stosujacy antykoncepcję są "anty", zamykają się na
          > życie, są więc skłonni do poddania się ewentualnej aborcji i ogólnie boją się
          > ciąży i dzieci.

straszliwe uogólnienie
          tabletki antykoncepcyjne stosuję od lat 10, nie boję się ani ciąży ani dzieci
          (oprócz tego, które właśnie mierzy do mnie z plastikowego pistoletu ;-) i u
          kobiet z mego kręgu stosujących antykoncepcję nie zauważyłam takiej postawy
          wręcz przeciwnie, po okresie zapobiegania ciąży podejmując świadomą decyzję co
          do macierzyństwa są bardziej do tego przygotowane

> Potem swoje dzieci mniej przez to kochają, są gorszymi
          > rodzicami i wychowują dzieci na bandytów i złodziei:)) Ludzie stosujacy NPR
          > są "pro" - czyli są otwarci na życie.

tja... jestem fatalną matką, nie kocham mojego syna i staram się go wychować na
          wyrachowanego, wykształconego i zaradnego bandytę :-)))

> Gdyby wszyscy stosowali NPR zamiast antykoncepcji, nie byłoby niechcianych
          > dzieci i niechcianych ciąż u nastolatek, bo według tej filozofii wszystkie
          > dzieci są chciane, a nastolatki nie współżyją. Są uczone, że przed ślubem to
          > grzech i nie można. A świat jest piekny, nie ma rozwodów i wszyscy się kochają.
          >
          > Normalnie Eden:))) I jak Wam się to podoba??:)

jak dla mnie bomba!
          cieszę się tylko, że mnie tam nie będzie ;-)

ps. mam nadzieję, że pisałaś to wszystko jako dowcip, bo na poważnie to wygląda
          bardziej 'straszno' niż 'śmieszno'

pozdrawiam
          owca

_,,,٢ة إ ة٦,,,_
          • Gość: Nelka Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D IP: *.pl / 193.24.200.* 16.06.04, 19:04
            Mam na myśli katolików katolików, a nie wszystkich za młodu wcielonych w
            szeregi kk.

Poza tym, Ty mozesz swym życiem świadczyć co tylko chcesz, Kościoła tym nie
            przekonasz, bo tylko on ma wyłacznośc na głoszenie Prawdy (tak przynajmniej
            zakłada).

Jesli chce głosić takie rzeczy, niech głosi, naucza owieczki. Mnie to osobiście
            nie przeszkadza w zabijaniu swych dzieci spiralą.
    • Gość: kinga_kanadyjka banda idiotow IP: *.proxy.aol.com 16.06.04, 18:32
      i tyle.
      Dziwne wogule ze ta Polska ma sie za taaaaaki Europejski kraj, a nadal jeszcze
      takie glupoty sie wciska ludziom. Nic dziwnego, ze Polska ma jeden z
      najwiekszych przypadkow ciaz u nastolatkow (tak, tak, nawet w mojej rodzine sie
      to zdarzyla, mama siostre ktora ma dopiero 17 lat i jest w ciazy), ciaz nie
      chcianych, itd. Podziekujcie rzadowi i kosciolowi za brak edukacji i normalnego
      dostepu do srodkow antykincepcyjnych.
      Od kiedy to jest lepiej miec dziecko niezaplanowane, a nie za obopulna zgoda i
      dojrzaloscia moralna, psychiczna i materialna przedewszystkim. Uzywanie
      jakichkolwiek srodkow antykoncepcyjnych jest normalne, zdrowe i nie zagrazajace
      zyciu, nawet nastolatkom (!!!), a przynajmniej daje szanse aby miec dziecko
      wtedy kiedy sie jest na to przygotowaym a nie jako wypadek nie planowany.
      Tak, oszywiscie sa znikome wypadki komplikacji, ale przewaznie on 1 na pare
      tysiecy, i przewaznie sa jakies predyspozycje do komplikacji: kobieta palaca po
      35 roku zycia nie powinna uzywac proszkow, bo moze spowodowac zawal (zdarza sie
      1 na 15,000), lub nie zaleca sie spirali kobietom ktore nie mialy jeszcze
      dzieci, bo trudniej jest zajsc w ciaze planowana, poniewaz moze byc blisna po
      usunieciu spirali , a to z kolei moze utrudnic zagniezdrzeniu sie zygocie (
      zdarza sie 1 na 10,000). Antykoncepcja jest bezpieczna, ale trzeba wiedziec co
      komu bardzej odpowiada. Jest tysiace proszkow z roznymi dawkami hormonalnymi,
      jest wiecej niz 1 spirala na swiecie, sa zastrzyki hormonalne ktore mozna brac
      raz na 3 miesiace, sa implanty z rozna dawka hormonalna. Trzeba miec tylko
      wiedze co komu moze byc najbardzej odpowiedznie a takze co jest dostepne. ale
      przeciez lekarz w Polsce to nawet nie moze nic powiedziec na ten temat, bo sie
      boi ze mu odbiara prawo praktyki.

Zdenerwowala mnie ta strona i tyle, bo tak prawde mowiac to jest o tym tylko
      aby nie uzywac srodkow. Tylko ze nie ma tam zadnych danych naukowych podanych,
      co do tego jak te srodki naprawde dzialaja, tylko strasza faktami znikomej
      wagi. Gdyby tak bylo to zaly rozwiniety swiat nic by nie robil tylko po sadach
      sie prowadzal i zaskarzal, a nie ciaszyl sie z planowanych, udanych rodzin
      wspartych przez rozwiniete kariery, ktore sa podstawa do udanych rodzin, bo
      niestety jak sie ma dzeci nie planowane, to przewaznie za wszczesnie, i nic juz
      z wyksztalcenia ani z rozwinietej kariery.
      • j_u Re: banda idiotow 16.06.04, 18:35
        Ulubiony cytat mojego Taty: religia to opium dla ludu ;)
        • Gość: Asia Re: banda idiotow IP: *.upc-g.chello.nl 16.06.04, 20:18
          A badania dotyczace wplywu stosowania srodkow antykoncepcyjnych na wzrost
          liczby rozwodow?? :) rozwalilo mnie to haha
          • zaraa Re: banda idiotow 16.06.04, 21:39
            Nie rozumiem co was tak dziwi.
            Internet jest cierpliwszy niz papier, i wszystko zniesie, mozna pisać co się
            chce - nie mówcie że was to tak strasznie oburzyło. Dla mnie to taka sama
            strona jak te o homeopatii, UFO, Stonhenge, czy milion innych.

Podobno w tej chwili do katolicyzmu przyznaje się 49 %, więc byłby to
            kuriozalny przypadek, że mniejszość narzuca zdanie większości...I to tak, że
            większość się aż pieni...

W temacie zasadniczym - ja stosuję NPR od 8 lat, uczyłam sie w protestanckim
            Londynie, więc naleciałości katolickich nie mam. Nie wierzę ani stronom
            katolickim - jesli chodzi o wszelakie kataklizmy w związku z tabletkami anty,
            nie wierzę też producentom - o cacanym braku wpływu.
    • Gość: Kochanie, Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 21:43
      po co propagujesz bzdury ? Gdyby nie twój link pies z kulawą noga nie
      wiedzialby o istnieniu tego "towarzystwa ".
      • Gość: laki Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 21:49
        No, ale widzisz, ludzie lubia popienić się trochę, tak bezcelowo. Zwłaszcza,
        jak w swoim przekonaniu - dokopują katolom.
        • magic00 Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 23:13
          Wszytko pięknie ładnie, katolicy mogą niestosować antykoncepcji, bo im wiara
          zakazuje i koniec, to powinno im wystarczyć. Z tego co wiem wielu stosuje i
          twierdzą, że rozważyli to we własnym sumieniu.
          Natomiast wypisywanie bzdur o szkodliwości antykoncepcji jest nieetyczne, bo to
          kłamstwo przecież.
          Jak ktoś jest wielce wierzący, powinien mu wystarczyć nakaz religijny i tyle,
          po co dopisywać do tego pseudonaukowe uzasadnienie?
          • zaraa Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 23:16
            A po co pseudonaukowe uzasadnienie do np. homeopatii?

• oliviaa Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 17.06.04, 00:09
        Gość portalu: Kochanie, napisał(a):

> po co propagujesz bzdury ? Gdyby nie twój link pies z kulawą noga nie
        > wiedzialby o istnieniu tego "towarzystwa ".

ale jest z czego się pośmiać ;-)
    • oliviaa Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 16.06.04, 23:23
      "Wszystkie środki antykoncepcyjne są szkodliwe dla zdrowia kobiety.
      Pamiętaj - nie ma bezpiecznej dla zdrowia antykoncepcji!"

oooooooo to prezerwatywa też nam SZKODZI na zdrowiu....wow...
      kuźwa tam są dopiero mity hahahah skąd oni je wzięli?? Ubaw gwarantowany... :-)
    • julia001 Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 17.06.04, 00:11
      No jasne... Mozna nie stosowac zadnej metody i liczyc na szczescie... To jest
      indywidualna decyzja, ale NIE ZNOSZE, kiedy ktos narzuca mi swoje racje, co w
      przypadku tej strony robi Autor. Ja sie nikogo nie czepiam, jezeli mowi, ze nie
      bedzie stosowal sztucznych metod...
      Trzeba wiedziec, na co mozna sobie pozwolic. Nie stac mnie na kolejne dziecko,
      wiec sie na nie po prostu nie decyduje. Nie jest sztuka narobic sobie dzieci.
      Sztuka jest je wychowac na wartosciowych ludzi i po latach nie miec sobie nic
      do zarzucenia w tej kwestii.

A wracajac jeszcze do Autora strony... No coz... Podal tylko wady, pomijajac
      zalety kazdej z metod, co oczywiscie dla osob dopiero szukajacych informacji o
      antykoncepcji moze zabrzmiec groznie. Nie zostalo powiedziane np. ze objawy
      uboczne wypisane w ulotce nie wystepuja powszechnie.
      • zaraa Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 17.06.04, 00:32
        julia001 napisała:

>To jest indywidualna decyzja, ale NIE ZNOSZE, kiedy ktos narzuca mi swoje
        racje, co w przypadku tej strony robi Autor.
        Ooo, a mogłabys mi wyjasnić w jaki sposób narzuca? I co z tego dla ciebie
        wynika? Przeciez gdybyś tam nie zaglądnęła, to nawet nie wiedziałabys że taka
        strona istnieje, niezaleznie od jej zawartości... Wychodzi na to,m że narzucił
        ci się na twoje zyczenie :P

Ja sie nikogo nie czepiam, jezeli mowi, ze nie bedzie stosowal sztucznych
        metod...
        Świetnie, prawdziwa to rzadkość.
        > Trzeba wiedziec, na co mozna sobie pozwolic. Nie stac mnie na kolejne
        dziecko,
        > wiec sie na nie po prostu nie decyduje. Nie jest sztuka narobic sobie dzieci.
        > Sztuka jest je wychowac na wartosciowych ludzi i po latach nie miec sobie nic
        > do zarzucenia w tej kwestii.

Ale przyznasz, że sposób ograniczania liczby tychże dzieci nie ma nic do
        rzeczy, prawda?
        >
        > A wracajac jeszcze do Autora strony... No coz... Podal tylko wady, pomijajac
        > zalety kazdej z metod, co oczywiscie dla osob dopiero szukajacych informacji
        o
        > antykoncepcji moze zabrzmiec groznie. Nie zostalo powiedziane np. ze objawy
        > uboczne wypisane w ulotce nie wystepuja powszechnie.

To nie jest strona dla tych, którzy szukaja informacji pro - antykoncepcji
        hormonalnej.
        • j_u Re: Ciekawa stronka o antykoncepcji :D 17.06.04, 11:08
          To nie jest strona dla tych, którzy szukaja informacji pro - antykoncepcji
          > hormonalnej.

To jest strona dla ludzi, ktorzy pragna potwierdzenia klamstw, w ktore maja i
          chca wierzyc. Gdyby to byla rzeczywiscie tylko i wylacznie ich sprawa - bardzo
          prosze, niech wierza i niech sie stosuja. Ale to jest sprawa obchodzaca kazdego
          podatnika: na osierocone albo pozbawione srodkow do zycia dzieci kazdy z nas
          cos tam lozy. Zapewne nie dotyczy to rodzin wyposazonych w internet, ale jest
          to badz co badz rozprzestrzenianie klamstw odbijajacych sie niekorzystnie na
          calym spoleczenstwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka