Dodaj do ulubionych

Plastry EVRA

18.06.04, 12:45

Przyznam szczerze że jestem tym bardzo zainteresowana.
Szczególnie chciałabym poznać opinie i odczucia kobiet które to już stosują.
Obserwuj wątek
    • Gość: no_wlasnie! Re: Plastry EVRA IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 18.06.04, 13:23
      Ja tez jestem ciekawa Waszzych odczuc.
      Poza tym czy wiecie, czy evra ma rzeczywiscie lagodniejsze oddzialywanie na
      watrobe niz tradycyjne pigulki? Dwoch lekarzy podalo mi sprzeczne informacje i
      nie wiem komu wierzyc - jeden twierdzi, ze plastry nie obciazaja watroby, drugi
      zas, ze hormony tak czy inaczej metabolizowane sa w koncu w watrobie i nie ma
      znaczenia czy dostana sie do organizmu przez skore, czy tez w formie tabletki.

?
    • aputnam Re: Plastry EVRA 18.06.04, 13:38
      Ja nie polecam ,zsuwaja sie ,nie wytrzymuja 7 dni ,robia sie brudne naokolo .
      • pokraczny_kotek a jaki jest koszt? nt 18.06.04, 13:39

• Gość: no _wlasnie! Re: a jaki jest koszt? nt IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 18.06.04, 13:41
          54-60 zł
          • Gość: mag Re: a jaki jest koszt? nt IP: *.net.autocom.pl 18.06.04, 16:05
            uzywam do pol roku, jestem baardzo zadowolona, na poczatku nosilam na brzuchu i
            rzeczywiscie odklejaly sie troszke po 3 4 dniach, nigdy sie nie zsuwaly, teraz
            n aklejam na posladek i nic sie nie odkleja, nie ma problemu z kapiela, czy
            basenem, nie mam tez zadnych odczuc typu mdlosci czy bolke glowy, generalnie
            bardzo polecam
    • asica74 Re: Plastry EVRA 18.06.04, 17:12
      sa fatalne! nie, nie dlatego ze sie zsuwaja, czy cos. PO prostu fatlanie sie po
      nich czulam. Spochly mi nogi, bol eglowy, nudnosci.. koszmar... jakies bole
      zoladka...
      zapewnie jest to osobnicze, nie wszyscy musza tak reagowac...
    • Gość: krystynka Re: Plastry EVRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:03
      Znam inny rodzaj plasterków. Po przyklejeniu są prawie niewidoczne, nie
      odklejają się, nie powodują żadnych objawów ubocznych, w przeciwienstwie do
      tablatek. Ktoś napisał, że wkoło zbiera sie bród. Pewnie tak jest, jesli ktoś
      rzadko sie myje.
    • Gość: aga Re: Plastry EVRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:40
      ja jestem zadowolona, przyklejam na brzuchu i nic mi sie nie odkleja. lepsze
      mam samopoczucie i nie mam juz tak wrazliwych piersi jak przy tabletkach
    • slonikus Re: Plastry EVRA 30.10.04, 17:35
      Polecam watek "Evra!" na forum Zdrowie kobiety. Tam jest ponad 100 opinii na
      temat plasterkow.

Ja osobiscie stosuje je od kilku miesiecy, bez zadnych skutkow ubocznych, nic
      sie nie odkleja (co najwyzej troche sie falduja, ale nie groznie). Obwodka
      czarna wokol plastra jest po pierwsze nie do unikniecia, po drugie prawie nie do
      usuniecia, gdy ma sie plaster. Bo czesciowo tworzy sie ona od spodu plastra, na
      zewnetrznych brzegach, wiec czeste mycie, sugerowane przez jedna z forumowiczek,
      nie bardzo pomoze. Szczerze mowiac, nawet alkohol niewiele pomaga, przy
      usuwaniu. Ale przyjemnosc zastosowania przewyzsza jakikolwiek inny srodek
      antykoncepcyjny. Tylko kosztuje toto troszeczke... :(

Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka