18lipiec 18.06.04, 12:45 Przyznam szczerze że jestem tym bardzo zainteresowana. Szczególnie chciałabym poznać opinie i odczucia kobiet które to już stosują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: no_wlasnie! Re: Plastry EVRA IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 18.06.04, 13:23 Ja tez jestem ciekawa Waszzych odczuc. Poza tym czy wiecie, czy evra ma rzeczywiscie lagodniejsze oddzialywanie na watrobe niz tradycyjne pigulki? Dwoch lekarzy podalo mi sprzeczne informacje i nie wiem komu wierzyc - jeden twierdzi, ze plastry nie obciazaja watroby, drugi zas, ze hormony tak czy inaczej metabolizowane sa w koncu w watrobie i nie ma znaczenia czy dostana sie do organizmu przez skore, czy tez w formie tabletki. ? Odpowiedz Link Zgłoś
aputnam Re: Plastry EVRA 18.06.04, 13:38 Ja nie polecam ,zsuwaja sie ,nie wytrzymuja 7 dni ,robia sie brudne naokolo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no _wlasnie! Re: a jaki jest koszt? nt IP: *.rektorat.amwaw.edu.pl 18.06.04, 13:41 54-60 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: a jaki jest koszt? nt IP: *.net.autocom.pl 18.06.04, 16:05 uzywam do pol roku, jestem baardzo zadowolona, na poczatku nosilam na brzuchu i rzeczywiscie odklejaly sie troszke po 3 4 dniach, nigdy sie nie zsuwaly, teraz n aklejam na posladek i nic sie nie odkleja, nie ma problemu z kapiela, czy basenem, nie mam tez zadnych odczuc typu mdlosci czy bolke glowy, generalnie bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: Plastry EVRA 18.06.04, 17:12 sa fatalne! nie, nie dlatego ze sie zsuwaja, czy cos. PO prostu fatlanie sie po nich czulam. Spochly mi nogi, bol eglowy, nudnosci.. koszmar... jakies bole zoladka... zapewnie jest to osobnicze, nie wszyscy musza tak reagowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystynka Re: Plastry EVRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:03 Znam inny rodzaj plasterków. Po przyklejeniu są prawie niewidoczne, nie odklejają się, nie powodują żadnych objawów ubocznych, w przeciwienstwie do tablatek. Ktoś napisał, że wkoło zbiera sie bród. Pewnie tak jest, jesli ktoś rzadko sie myje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Plastry EVRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:40 ja jestem zadowolona, przyklejam na brzuchu i nic mi sie nie odkleja. lepsze mam samopoczucie i nie mam juz tak wrazliwych piersi jak przy tabletkach Odpowiedz Link Zgłoś
slonikus Re: Plastry EVRA 30.10.04, 17:35 Polecam watek "Evra!" na forum Zdrowie kobiety. Tam jest ponad 100 opinii na temat plasterkow. Ja osobiscie stosuje je od kilku miesiecy, bez zadnych skutkow ubocznych, nic sie nie odkleja (co najwyzej troche sie falduja, ale nie groznie). Obwodka czarna wokol plastra jest po pierwsze nie do unikniecia, po drugie prawie nie do usuniecia, gdy ma sie plaster. Bo czesciowo tworzy sie ona od spodu plastra, na zewnetrznych brzegach, wiec czeste mycie, sugerowane przez jedna z forumowiczek, nie bardzo pomoze. Szczerze mowiac, nawet alkohol niewiele pomaga, przy usuwaniu. Ale przyjemnosc zastosowania przewyzsza jakikolwiek inny srodek antykoncepcyjny. Tylko kosztuje toto troszeczke... :( Asia Odpowiedz Link Zgłoś