lidka449 01.05.12, 23:53 majowa ciepla burza ,u mnie przed chwila zagrzmialo ciekawa jestem czy bedzie z tego rzesisty deszcz i grozne blyskawice w domu jestem to sie nie boje, a Wy boicie sie burzy ? temat dla nocnych markow i nietylko ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidka449 Re: Ty uwazaj 02.05.12, 00:04 ha ha lepiej powiedz skad Ty jestes jak mnie juz przeswietlilaś ;) dzialaj odwaznie,a nie z ukrycia . i nie zatopi Łódź w herbie mam przecież :) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Ty uwazaj 02.05.12, 11:01 > i nie zatopi Łódź w herbie mam przecież :) A ja mam trąbę i co w związku z tym? :) Odpowiedz Link Zgłoś
amanda-lear Re: burza... 01.05.12, 23:59 u mnie juz byla nie balam sie ale kompa wylaczylam;) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: burza... 02.05.12, 00:06 jasne ostroznosci nigdy za wiele i sprzetu szkoda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: burza... 02.05.12, 00:01 raz w życiu spałem pod namiotem w środku burzy, najbliższe zabudowania były 2 km dalej, waliło piorunami jak diabli w ten sposób, że przy bliższym grzmocie było czuć uderzenie od ziemi :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: burza... 02.05.12, 00:10 kilka razy zdarzylo mi sie bac podczas burzy, raz uciekalismy z lasu,pioruny bily jak oszalale pionowo w dol,drugi raz nad jeziorami,grozny zywiol ... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: burza... 02.05.12, 00:16 lidka449 napisała: > raz uciekalismy z lasu,pioruny bily jak oszalale pionowo w dol dobrze, że pionowo ;) oczyma wyobraźni wyobraziłem sobie takie pioruny walące poziomo tuż nad ziemią, to byłby hardcore ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: burza... 02.05.12, 00:21 nie wiem czy to zabobon czy prawda,ale od blysku do grzmotu liczylo sie odleglosc w km ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: burza... 02.05.12, 00:26 odległość pioruna = czas (czas od błysku do grzmotu) x prędkość światła prościzna :) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright zginales za herezje !!!!! 02.05.12, 02:42 jan_hus_na_stosie napisał: > odległość pioruna = czas (czas od błysku do grzmotu) x prędkość światła > > prościzna :) predkosc dzwieku, Janie. Wagarowales. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: zginales za herezje !!!!! 02.05.12, 10:27 masz rację, ale pewnie gdybym to obliczał to kapnąłbym się, że jakieś dziwne wyniki mi wychodzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: burza... 02.05.12, 00:14 a jakie bedzie czyste i rzeskie powietrze po burzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: burza... 02.05.12, 00:12 sama nie wiem, raz się boję, raz nie. to chyba zależy od nastroju, ale nie przepadam raczej, potrzebuję wtedy kogoś, żeby się wtulić :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: burza... 02.05.12, 00:16 tez nie naleze do gierojow,ale w domu chyba piorun nie wpadnie przez okno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: burza... 02.05.12, 00:22 Czuję respekt, nie tyle nawet wobec sił natury, co statystyk. ;) A one mówią, że mężczyźni 8 x częściej padają trupem od porażenia piorunem. To tak żeby w tematyce forum było, boś napisała "w domu jestem to sie nie boje". I słusznie, kobiety się na ten czas schowają w domu, w centrum handlowym, w kościele, na dworcu... A facetom się wydaje, że niezniszczalni, hmmm. Podpisał R. elektryk ciągle żywy :D Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: burza... 02.05.12, 00:29 może mężczyźni częściej giną od pioruna bo częściej wykonują zawody wymagające pracy na świeżym powietrzu? taka moja teoria wymyślona na poczekaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: burza... 02.05.12, 00:34 A co to za zawód, który wymaga byś bezwzględnie trwał na posterunku mimo burzy i nie ma w nim parytetu? Nie, naprawdę faceci zgrywają niezniszczalnych i tak to w statystykach wychodzi. Durnnieńkie, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: burza... 02.05.12, 00:56 nie znam statystyk dotyczacych umieralnosci od piruna, jedno wiem ludzie zbyt czesta zycza sobie zle wymawiajac slowa : niech go piorun trzasnie ;) nie wiem czy mozna przezyc cos takiego (oczywiscie chodzi o realny piorun) ? Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: burza... 02.05.12, 09:26 Na ogół ofiara dokonuje żywota na miejscu w ułamek sekundy. Coś mi się zdaje, że nie taka humanitarna forma chodzi złorzeczącemu po głowie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: burza... 02.05.12, 10:59 > nie wiem czy mozna przezyc cos takiego (oczywiscie chodzi o realny piorun) ? Można, zależy od odległości w jakiej uderzy i od tego, czy w razie zatrzymania akcji serca w okolicy znajdzie się ktoś, kto potrafi przeprowadzić pierwszą pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: burza... 02.05.12, 02:46 szybko myslisz :-{) interesujace jest to, ze najwiecej wypadkow "elektrycznych" jest w krajach mocno zlicencjonowanych (AUS, NZ), najmniej w krajach typu Holandia ew. Polska. Sam pamietam reperowanie pralki BIO 665 czy cos w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: burza... 02.05.12, 11:31 boje się burzy bo mi szm..ta "komputer" przez 2 razy załatwiła. Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: burza... 02.05.12, 12:23 Wczoraj miała być i nie było. Liczę na to, że dzisiaj przejdzie bokiem, bo nie chce mi się roweru chować. Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: burza... 02.05.12, 14:02 Uwielbiam burze:-))))) Mam mieszkanie na poddaszu i deszcz w nocy to cos cudownego:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: burza... 02.05.12, 14:24 Na południe od Katowic jest burza, kryć się! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy1 Re: burza... 02.05.12, 14:34 ultimate.strike napisał: > Na południe od Katowic jest burza, kryć się! :) Aaaa tam, tak tylko straszy i pewnie przejdzie bokiem :-) Wczoraj za to dawało! Deszcz nam grilla zalał, w ostatniej chwili zdążyliśmy połapać kiełbaski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: burza... 02.05.12, 15:27 Nadal tylko straszy, bo ja już w Tychach jestem i od strony Katowic trochę ciemno jest? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_rzeznika Re: burza... 02.05.12, 14:38 Bardzo lubię burzę. Starsza siostra i mama zawsze się bały i nie rozumiały, jak mogę stać przy oknie i się zachwycać "koronkami" na niebie :) Ale i tak najwspanialsze jest powietrze po burzy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: burza... 02.05.12, 15:32 > Ale i tak najwsp > anialsze jest powietrze po burzy :-) Ozon jest trujący, ten od Palikota też. :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.am.girl Re: burza... 02.05.12, 19:08 Uwielbiam burzę! :) A jak na złość trzy razy dziś przeszła bokiem. Ja chce burze i porządną ulewę :( Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: burza... 03.05.12, 21:05 nie boję sie, podziwiam, lubie jak przychodzi nocą ale nie cierpię mocnych wiatrów i mocnego deszczu bo mi w ogrodzie zawsze zaszkodzą :P Odpowiedz Link Zgłoś