Dodaj do ulubionych

Taka dygresja o wstydzie

09.05.12, 22:30
Zadziwia mnie jak niektórzy wiedzą mało o historii. Niejeden człowiek bezkrytycznie i bezmyślnie podąża za modą. Przykładowo o Che Gevarze myślą, że to rewolucjonista a nie zbrodniarz. A wystarczy trochę poczytać. Ręce opadają, że można być takim ignorantem. Zamieszczam wklejkę z forum wnętrza mieszkań, bo pewnie zaraz skasują jako że M. ma tam koleżanki.

Poddasze gołębnikiem zwane
lee-l-ee 09.05.12, 14:51 odpowiedz
Witam serdecznie :)

Pokazywałam już tutaj kawalerkę
fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,113858146,113881394,0,2.html?v=2
Teraz przyszedł czas na poddasze gołębnikiem zwane.

Może kogoś zainspiruje, a może ktoś sobie wyostrzy zęby ;)

Enjoy!

DSC_6110
DSC_1290
DSC_1295
DSC_1353
DSC_1453

Re: Poddasze gołębnikiem zwane
margie 09.05.12, 18:56 odpowiedz
niewiele widac, ale sympatycznie:)

Re: Poddasze gołębnikiem zwane
yellowl 09.05.12, 19:43 odpowiedz
Wszystko fajnie, ale na podłodze widzę panele wiąz cośtamcośtam - nie lubię ich, kiedyś je
położyłam przymuszona sytuacją, dżaźniły mnie niemożebnie ;) widzę dwa takie same :D:D
Obserwuj wątek
    • leniwy_pierog Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 22:41
      Wiesz, jakby Che nie został na tym słynnym obrazie przedstawiony tak samo naturalnie jak nasze gwiazdy na okładkach to pies z kulawą nogą by o nim nie pamiętał. Zamiast się burzyć, że Che to zbrodniarz, co faktem jest oczywistym, lepiej pokazywać ludziom jak naprawdę wyglądał to im przejdzie od razu.
      • georgia241 Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 22:50
        Coś w tym jest. Nawet w internecie są głownie zdjęcia, które sugerują jego fizyczną atrakcyjność. A widziałam jego nieciekawe fotki w innych miejscach.
    • berta-death Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 22:42
      Każdy rewolucjonista to zbrodniarz. Podobnie jak każdy polityk, król czy wojskowy, którego nazwisko zapisało się w historii. O duchownych nawet nie wspomnę. I jeszcze zbrodniarze w białych rękawiczkach, którzy mieli wpływ na gospodarkę i politykę, przez których wiele osób zginęło z głodu, chorób i różnych zamieszek. W związku z tym wieszanie sobie na ścianie portretów jakichkolwiek znanych osób może być źle odebrane.
      • georgia241 Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 23:04
        https://www.yenimakale.com/resim/4/ernesto-che-guevara4.jpg
        • simply_z Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 23:08
          Che marzyl o tym ,by świat splonął w ogniu nuklearnej eksplozji, mily czlowiek.
        • berta-death Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 23:26
          Dziwne łuki brwiowe ma, takie małpie. Przynajmniej na tym zdjęciu.
    • sb.slav Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 23:04
      Tu ci każdy przytaknie, idź tłumaczyć to tym którzy tego nie rozumieją.
      • georgia241 Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 23:05
        Masz rację. Ale znalazłam bardziej realną fotkę ;-)
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 23:26
      Proponowałbym tą fotkę na ścianę rzucić.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6e/Stalin_1902.jpg/446px-Stalin_1902.jpg

Jedną, artystycznie wystylizowaną. Ot tak w ramach politycznego fermentu :D
      • georgia241 Re: Taka dygresja o wstydzie 10.05.12, 00:24
        Nie ma to jak mieć jedno dobre zdjęcie z młodych lat!
    • zeberdee28 Re: Taka dygresja o wstydzie 09.05.12, 23:35
      Mamy takie czasy że fakty mało znaczą, liczy się medialna oprawa w której Che jest przystojnym cool socjalistą, który w zasadzie to mógłby być kumplem 'oburzonych', a nie zwyrodnialcem-sadystą i nieprzeciętnym zboczeńcem którym był w rzeczywistości.
    • maggpie Re: Taka dygresja o wstydzie 10.05.12, 00:20
      A Żiżek ma Stalian w przedpokoju. Niektórzy -oburzeni tym -ponoć wychodzą ;]
      On mówi, że to ma ... także tę funkcję (a może głównie i jedynie) ;]
      • maggpie Re: Taka dygresja o wstydzie 10.05.12, 00:39
        Stalina ;]
        A Che był przystojny jakby nie był, nie byłoby go na koszulkach i w powszechnej świadomości ;]
        • georgia241 Re: Taka dygresja o wstydzie 10.05.12, 00:45
          Nie był. To był facet bez mięśni. Tyle, że wysoki.
        • maggpie Re: Taka dygresja o wstydzie 10.05.12, 00:48
          maggpie napisała:

> Stalina ;]
          > A Che był przystojny jakby nie był, nie byłoby go na koszulkach i w powszechnej
          > świadomości ;]

* Winno być: 'jak by'.
          F*ck, ide spać ;]

Do Gorgia: miał przystojną twarz, w ciało nie wnikam. Dla ogółu, nie pisze, że dla mnie ;]
          • maggpie Re: Taka dygresja o wstydzie 10.05.12, 00:52
            ;] Trzeba mi było iść na jakieś humanistyczne, a nie ścisłe stuydia .. ekhem.

• swiete.jeze Re: Taka dygresja o wstydzie 10.05.12, 10:37
              A co mają studia do umiejętności nabywanych we wczesnej podstawówce?
    • triismegistos Re: Taka dygresja o wstydzie 10.05.12, 01:02
      Ja na przykład choruję na broszkę z Che. Z tym wizerunkiem Warholla, ale z beretem w grochy.
    • m-kow Moje ulubione zdjęcie "wielkiego rewolucjonisty" 10.05.12, 01:42
      nie nadaje się ani do wstawienia, ani do zalinkowania. Zrobiono je w Boliwii.
    • princessjobaggy Re: Taka dygresja o wstydzie 10.05.12, 10:28
      Poruszalam juz kiedys ten temat. Spojrz ilu ludzi nosi koszulki z Che. Czesc zapewne z czystej ignorancji. Takie bezmyslne podazanie za moda.

Ciekawe, ze koszulki z wizerunkiem Hitlera nosic nie mozna, ale juz t-shirty z ludzmi pokroju Che, Mao czy chocby Mansona sa 'cool'.

Mozna by debatowac na ile Che to przestepca, a na ile bohater, ale nie ulega watpliwosci, ze koles mordowal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka